Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

d_korkolis

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Πύργος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

d_korkolis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. 03:00 με 05:00 λειτούργησε για να ανεβάσεις αρχεία. Είναι ανοιχτό αλλά μόνο για καταχώρηση στοιχείων, από αρχεία ούτε καν xml δεν ανεβάζει από τις 05:00 και μετά.
  2. Ξέρω περίπτώσεις ατόμων με Φ/Β που έχουν φύγει από την ΔΕΗ και συνεχίζουν αλλού, δεν είχαν κανένα πρόβλημα, μόνο καθυστέρηση κανα-2 μήνες στην επόμενη της αλλαγής καταβολή του ποσού στο λογαριασμό τους. Δεν γράφω όνομα εταιρίας εδώ.
  3. 19/1 και ακόμα στην αναμονή για την πρώτη δόση (δλδ, την δόση στο τέλος του πρώτου εξαμήνου μετά την εισαγωγή στο πρόγραμμα). Στο τηλέφωνο μου είπαν πως υπάρχει καθυστέρηση γιατί κάνουν διάφορες υπηρεσίες προϋπολογισμό αυτή την περίοδο ή κάτι τέτοιο (δεν θυμάμαι ακριβώς πάνε και μέρες που πήρα τελευταία φορά) αλλά τα λεφτά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δεσμευμένα οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος, μόνο καθυστέρηση.....είδωμεν............
  4. schott και rec μετά από τηλέφωνα με προμηθευτές δεν έχω βρει 250 Wp, ενώ τα siliken τα βρήκα και σε καλή τιμή (θα μπουν σε περιορισμένους χώρους οπότε με νοιάζει πολύ να είναι τούλαχιστον 250 Wp και η απόδοσή τους). Επίσης το πάνελ της siliken που ανέφερα γράφει πως έχει απόδοση 15,4% ενώ τα άλλα έχουν χαμηλότερη (ακόμα και τα αντίστοιχα 250 Wp πάνελ τους). Αρχικά με τράβηξε προς schott η γραμμική εγγύηση απόδοσης που έχουν ενώ αργότερα είδα πως την ίδια έχει και η siliken. Επίσης σε pvsyst, sma sunny design και solaredge site designer που έχω τρέξει δοκιμές πάλι μου φαίνονται καλύτερα. Βέβαια από τη θεωρία στην πράξη μεσολαβούν πολλά, οπότε αν έχει κάποιος να προσθέσει τίποτα πάνω σε όλα αυτά......
  5. κάποιο νεότερο σχόλιο πάνω στο θέμα από κάποιον που τα έχει χρησιμοποιήσει κάποιο καιρό? Είμαι μεταξύ siliken (slk60p6l 250) , rec (rec245pe) και schott (perform poly 245) και δεν ξέρω που να κατασταλάξω. Τι εννοείτε πως δεν συνίστανται για landscape?
  6. δηλαδή υπογράφτηκε η σύμβαση συμψηφισμού και είμαι τώρα στο στάδιο της κατασκευής.
  7. internet παιδιά, βρίσκεις τα πάντα. και εγώ νέος είμαι σε αυτά, έχω δώσει 2 μονογραμμικά και προχωρήσανε. Κύριες βοήθειες το βιβίο του περδίου, πληροφορίες από το forum και (σημαντικό!) φυλλάδια-τιμοκατάλογοι που βρήκα στο internet, πχ. από schneider και abb http://www.schneider-electric.gr/documents/renewable-energies/pdf/pv_catalogue_f_low.pdf http://www02.abb.com/global/grabb/grabb101.nsf/0/94bd0cc068e5ae6fc12577a8002c669e/$file/%CE%91%CE%92%CE%92+%CE%9B%CE%A5%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3+%CE%93%CE%99%CE%91+%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%A4%CE%91%CE%AA%CE%9A%CE%91.pdf ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια!
  8. !!!!! what's the catch που λένε οι φίλοι μας οι αμερικάνοι? το δοκίμασες?
  9. δεν είναι δύσκολο να το κάνεις με οποιοδήποτε cad πρόγραμμα. υπάρχει όμως και αυτό : http://www.caddy.gr/Inst_BASIC.htm το οποίο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά σκοπεύω να δοκιμάσω την επόμενη βδομάδα που θα έχω χρόνο την δοκιμαστική έκδοση. Φαίνεται ενδιαφέρον. Έχει κανείς γνώμη για το CADdy μήπως ? edit : Τώρα πρόσεξα πως μάλλον εννοείς μονογραμμικό για φωτοβολταϊκά μόνο. Δεν βλέπω κάτι τέτοιο να κάνει αυτό το πρόγραμμα αυτόματα τουλάχιστον.
  10. όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, καλή η θεωρία, στην πράξη τί γίνεται...?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.