Μετάβαση στο περιεχόμενο

d_korkolis

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by d_korkolis

  1. 03:00 με 05:00 λειτούργησε για να ανεβάσεις αρχεία. Είναι ανοιχτό αλλά μόνο για καταχώρηση στοιχείων, από αρχεία ούτε καν xml δεν ανεβάζει από τις 05:00 και μετά.
  2. Ξέρω περίπτώσεις ατόμων με Φ/Β που έχουν φύγει από την ΔΕΗ και συνεχίζουν αλλού, δεν είχαν κανένα πρόβλημα, μόνο καθυστέρηση κανα-2 μήνες στην επόμενη της αλλαγής καταβολή του ποσού στο λογαριασμό τους. Δεν γράφω όνομα εταιρίας εδώ.
  3. 19/1 και ακόμα στην αναμονή για την πρώτη δόση (δλδ, την δόση στο τέλος του πρώτου εξαμήνου μετά την εισαγωγή στο πρόγραμμα). Στο τηλέφωνο μου είπαν πως υπάρχει καθυστέρηση γιατί κάνουν διάφορες υπηρεσίες προϋπολογισμό αυτή την περίοδο ή κάτι τέτοιο (δεν θυμάμαι ακριβώς πάνε και μέρες που πήρα τελευταία φορά) αλλά τα λεφτά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δεσμευμένα οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος, μόνο καθυστέρηση.....είδωμεν............
  4. schott και rec μετά από τηλέφωνα με προμηθευτές δεν έχω βρει 250 Wp, ενώ τα siliken τα βρήκα και σε καλή τιμή (θα μπουν σε περιορισμένους χώρους οπότε με νοιάζει πολύ να είναι τούλαχιστον 250 Wp και η απόδοσή τους). Επίσης το πάνελ της siliken που ανέφερα γράφει πως έχει απόδοση 15,4% ενώ τα άλλα έχουν χαμηλότερη (ακόμα και τα αντίστοιχα 250 Wp πάνελ τους). Αρχικά με τράβηξε προς schott η γραμμική εγγύηση απόδοσης που έχουν ενώ αργότερα είδα πως την ίδια έχει και η siliken. Επίσης σε pvsyst, sma sunny design και solaredge site designer που έχω τρέξει δοκιμές πάλι μου φαίνονται καλύτερα. Βέβαια από τη θεωρία στην πράξη μεσολαβούν πολλά, οπότε αν έχει κάποιος να προσθέσει τίποτα πάνω σε όλα αυτά......
  5. κάποιο νεότερο σχόλιο πάνω στο θέμα από κάποιον που τα έχει χρησιμοποιήσει κάποιο καιρό? Είμαι μεταξύ siliken (slk60p6l 250) , rec (rec245pe) και schott (perform poly 245) και δεν ξέρω που να κατασταλάξω. Τι εννοείτε πως δεν συνίστανται για landscape?
  6. δηλαδή υπογράφτηκε η σύμβαση συμψηφισμού και είμαι τώρα στο στάδιο της κατασκευής.
  7. internet παιδιά, βρίσκεις τα πάντα. και εγώ νέος είμαι σε αυτά, έχω δώσει 2 μονογραμμικά και προχωρήσανε. Κύριες βοήθειες το βιβίο του περδίου, πληροφορίες από το forum και (σημαντικό!) φυλλάδια-τιμοκατάλογοι που βρήκα στο internet, πχ. από schneider και abb http://www.schneider-electric.gr/documents/renewable-energies/pdf/pv_catalogue_f_low.pdf http://www02.abb.com/global/grabb/grabb101.nsf/0/94bd0cc068e5ae6fc12577a8002c669e/$file/%CE%91%CE%92%CE%92+%CE%9B%CE%A5%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3+%CE%93%CE%99%CE%91+%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%A4%CE%91%CE%AA%CE%9A%CE%91.pdf ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια!
  8. !!!!! what's the catch που λένε οι φίλοι μας οι αμερικάνοι? το δοκίμασες?
  9. δεν είναι δύσκολο να το κάνεις με οποιοδήποτε cad πρόγραμμα. υπάρχει όμως και αυτό : http://www.caddy.gr/Inst_BASIC.htm το οποίο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά σκοπεύω να δοκιμάσω την επόμενη βδομάδα που θα έχω χρόνο την δοκιμαστική έκδοση. Φαίνεται ενδιαφέρον. Έχει κανείς γνώμη για το CADdy μήπως ? edit : Τώρα πρόσεξα πως μάλλον εννοείς μονογραμμικό για φωτοβολταϊκά μόνο. Δεν βλέπω κάτι τέτοιο να κάνει αυτό το πρόγραμμα αυτόματα τουλάχιστον.
  10. όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, καλή η θεωρία, στην πράξη τί γίνεται...?
  11. Πώς γίνεται να συμπληρώσω τις αιτήσεις για φωτοβολταϊκά από τη σελίδα της ΔΕΗ στον υπολογιστή,στο pdf, και να τις εκτυπώνω έτοιμες, αντί να τις εκτυπώνω όπως είναι και να τις συμπληρώνω χειρόγραφα? Έχω προσπαθήσει με το Readiris που ήρθε με τον εκτυπωτή μου αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μήπως έχει κάποιος ή ξέρει πως γίνεται? Ευχαριστώ.
  12. λίγο googling και βρίσκεις πολλά πράγματα. Αυτό σου κάνει για αρχή? http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/OMADESERGASIAS/fwtovoltaika_ergwn.pdf
  13. Να ελέγξουν αν υπάρχει..? Αν έχει τιμολόγιο,κουτί,cd,κλειδί,κτλ, δλδ δεν υπάρχει? Πολύ κουφό μου ακούγεται. Είναι και πολύ βλάκες κάποιοι εκεί όμως, εμένα όταν πήγα για να κάνω την αίτηση για το πρόγραμμα θυμάμαι μου λέει "υπολογιστής και προγράμματα δεν περιλαμβάνονται στα έξοδα να ξέρεις", αλλά με ένα "δλδ να πάρω 15000 ευρώ ντουλάπια?καταλαβαίνεται πως θέλω να ανοίξω γραφείο μηχανολόγου μηχανικού έτσι?" ξαφνικά όλα άλλαξαν. Κάποιοι σε βλέπουν νέο μηχανικό εκεί και λένε θέλει καινούργιο pc να παίζει street fighter ξέρω γω, αλλά όπως σε όλους τους βλάκες απλά θέλει να τους το ξαναπείς πιο αργά για να καταλάβουν. Παρακάνει ζέστη σήμερα ή μόνο εδώ......?νιώθω να τσαντίζομαι πιο εύκολα....
  14. 2/3/2011 γράφει για ημερομηνία καταχώρησης στην σελίδα του ΟΑΕΔ, τότε έκανα. Από τότε έβλεπα σχεδόν κάθε μέρα το σπαστικό ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ! Μάλλον παίζει προτεραιότητα χρονική φαντάζομαι.
  15. tristanos έτσι όπως τα λες είναι, οπότε καλή τύχη σε όλους μας! ΑΝΝΕΤΑ φυσικά έχω και χαρτί βεβαίωσης συμμετοχής καλύτερα ξαναρώτα! Μόλις τώρα είδα στην σελίδα του ΟΑΕΔ πως το στάδιο αίτησης μου άλλαξε από ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ σε ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Εύχομαι τα ίδια χαρμόσυνα μυνήματα σε όλους! Άντε να δούμε....... Edit: nikosxero πολύ αμφιβάλω αν το επιχειρηματικό σχέδιο παίζει κανέναν ουσιαστικό ρόλο. Τα δικαιώματα του καθενός είναι ορισμένα (λέμε τώρα) οπότε και τα αντικείμενα που μπορεί να ασχοληθεί κάποιος δεν νομίζω να έχουν και τόσο διαφοροποίηση στην Ελλάδα, οπότε....Πιστεύω αυτό το πεδίο ίσως (μεγάλο ίσως) είχε αξία για το πρόγραμμα των ελεύθερων επαγγελματιών ανάλογα τι μαγαζί ή επιχείρηση θέλουν να ανοίξουν και όχι για αυτό τον επιστημόνων που όλοι λίγο πολύ ένα απλό γραφείο θέλουμε να ξεκινήσουμε. Προσωπική άποψη, μπορεί να κάνω και λάθος, χου νόουζ?
  16. μόλις πήρα πάλι τηλέφωνο, πληροφορήθηκα πως μέσα σε αυτή ή την άλλη βδομάδα θα γίνει συνεδρίαση της επιτροπής η οποία είναι μία για όλη την Ελλάδα, περιμέναν να τελειώσουν οι αιτήσεις σε όλες τις περιοχές, μετά από αυτό το στάδιο μέσα σε ένα μήνα έρχονται στο γραφείο για έλεγχο και μετά από 20 μέρες από τον έλεγχο σε καλούν για τα λεφτά. Οπότε έχει μέλλον ακόμα.....όσον αφορά για έγκριση ατόμων μετά την ημερομηνία της δικιάς μου αίτησης δεν ήξερε. Και από μέσα μου άκουγα την γνωστή φωνή του cartman να σκούζει "screw you guys....I'm going home" (όπου home παραλία σήμερα έχει και καλό καιρό και λίγη δουλειά)
  17. όχι δα! εγώ τουλάχιστον περιμένω για να δω αν θα πάρω πίσω κάποια από τα λεφτά που ήδη έχουν πέσει στο γραφείο.....
  18. architect_duth αν δεν υπάρχει πρόβλημα μπορείς να μου πεις αν 100% σίγουρα στις περιπτώσεις που ξέρεις κάνανε αιτήσεις αργότερα από 2/3 και σε τι περιοχές? Πάντως στα τηλέφωνα στον ΟΑΕΔ κανείς δεν ξέρει τίποτα ακόμα....και εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω το "ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ" τόσο καιρό στην σελίδα τους στην άιτησή μου.....
  19. παιδιά χαλαρώστε ευχαριστηθείτε κανα μπάνιο στο ενδιάμεσο.... ....από 2/3 περιμένω.....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.