Μετάβαση στο περιεχόμενο

frixmaniak

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by frixmaniak

  1. καλησπερα περιφραγμενο οικοπεδο μπορει να χρησιμοποιηθει ως ενοικιαζομενοσ χωρος σταθμευσης χωρις αδεια απο το μεταφορων?? δηλαδη να ενοικιαζεις τις θεσεις με μισθωτηρια συμβολαια που συναπτεις με τον καθενα πελατη ξεχωριστα. φορολογικα συμφωνα με το βιλβλιο αυτο: Σταματόπουλος ΚΒΣ 14η έκδοση, άρθρο 10 ,θέμα 108: εκμίσθωση οικοπέδου ως χώρος στάθμευσης οχημάτων, μπορεις να το κανεις. με το μεταφορων τι γινεται ομως?? γνωριζει κανεις??
  2. Υπαρχει δυνατοτητα να γινει διανομη σε αρτια και οικοδομηδιμα οικοπεδα σιγουρα.ελαχιστο προσωπο ειναι τα 10 μετρα, το κτισμα που κατεχει ο 3/16 εχει 11 μετρα προσωπο.αυτο που θελω να μαθω ειναι αν σε περιπτωση διανομης ,εφοσον ο 3/16 που κατεχει κτισμα ολοκληρο μονος του,το οποιο εχει και μεγαλυτερο προσωπο συμφωνα με το ποσοστο του, μπορει να παρει και ολα τα 3/16 και στο οικοπεδο?δεν πρεπει να το λαβει υποψιν και αυτο ο μηαχανικος που θα κανει την διανομη?? και μια τελευταια ερωτηση,συγνωμη αν ζαλιζω , υπαρχει εργολαβος που θελει να αγορασει ολοκληρο το εξ αδιαιρετου οικοπεδο απο ολους τους συνδιοκτητες, συμφωνουν στην πωληση τα 13/16 και οχι ο 3/16, υπαρχει καποιο νομικο πλαισιο που να υποχρεωνει και τον 3/16 να αποδεχτει την αγοροπωλησια εφοσον συμφωνει η πλειοψηφια??
  3. καλησπερα εξ αδιαιρετου οικοπεδο 1300 τμ ,χωρις συσταση οριζοντιας και καθετης ιδοκτησιας, με δυο παλαια κτισματα (1940 χρονολογικα περιπου χτιστηκαν) το ενα α)90 τμ οικεια με 90 τμ υπογειο και το αλλο β)118τμ οικεια με δυο μαγαζια απο κατω 30τμ και 50τμ. Ο ενας συνιδιοκτητης με ποσοστο 3/16 κατεχει αποκλειστικα το α ακινητο ,2 συνιδιοκτητες με ποσοστα 4/16 και 5/16 κατεχουν το β ακινητο και ο 4ος συνιδιοκτητης 4/16 δεν ζει εκει και δεν αξιωνει κατι εωσ να γινει η διανομη .σε περιπτωση διανομης του οικοπεδου ο 1ος συνιδιοκτητης με τα 3/16 που κατεχει εξολοκληρου το ενα κτισμα θα αξιώνει να παρει και ολο το ποσοστο του 3/16 στα 1300 τμ του οικοπεδου? τα 200 τμ ειναι το ελαχιστο οριο για αρτιο και οικοδομισιμο οικοπεδο. Θεωρητικα του ανηκουν τα 243,75 τμ του ολο οικοπεδου. Εφοσον κατεχει κτισμα στη διανομη του οικοπεδου θα παρει ολα τα μετρα που αναλογουν δηλαδη 243,75τμ εντος αυτων και το κτισμα?
  4. Εταιρεία επιθυμεί να ενοικιάσει εξ αδιαιρέτου οικόπεδο(δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας και κλάθετης ιδιοκτησίας) εντος σχεδιού πόλεως.Οι συνιδιοκτήτες ειναι 3.Οι 2 πρώτοι έχουν απο 40 % και ο τρίτος 20%.Η εταιρεια θέλει να κατασκευάσει super market και θέλει να νοικιάσει το εξ αδιαίρετου οικόπεδο όπου θα κατασκευασει το super market με δικά της έξοδα.Οι 2 πρώτοι συνδιοκτήτες (με ποσοστό συνολικά 80%) συμφωνούν στην ενοικίαση του οικοπέδου ενω ο 3ος (με ποσοστό 20%) δεν επιθυμει. Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε αυτή την περιπτωση? Απο νομικης αποψης τι ισχυεί?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.