Μετάβαση στο περιεχόμενο

konal

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

konal's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. τελικα ο καθένας το ερμηνευει διαφορετικά....δλδ μετράει οι εργασίες ανα οικοδομή παρότι βρίσκονται στην ίδια άδεια....! Εστω οτι είναι έτσι, ο ελεκτής ελέγχει τότε μόνο τη 2η οικοδομή και δεν ασχολείται καθόλου με τη 1η? δηλαδή αν έχει παρατυπίες η 1η οικοδομή τι γίνεται;
  2. Το πρόβλημα είναι οτι η μηχανικός θεωρεί οτι ο Φ.Ο στη 2ή κατοικία θα ξεκινήσει τώρα άρα θεωρείται εργασία μετά τη 1/3/12. Δηλαδή θεωρεί ανεξάρτητα τα οικίσματα μεταξύ τους παρότι βρίσκονται στην ίδια άδεια.
  3. Αν έχουμε παρόμοια περίπτωση με άδεια του 2007 (αναθεωρημένη το 2011) που εχει ολοκλρηρωθεί η μία κατοικία πρό του ΝΟΚ, με θεώρηση έναρξης εργασιών απο ΑΤ προ του 2011, τι γίνεται αν προχωρήσουμε στη 2η κατοικία οσον αφορά τους ελεκτές δόμησης; Η οικοδομική άδεια περιλαμβάνει 3 αυτοτελής κατοικίες σε επαφή μεταξύ τους.
  4. Σε οικόπεδο με άδεια του 2007 βγήκε οικοδομική άδεια για 3 αυτοτελής κατοικίες (Α, Β, Γ) σε επαφή μεταξύ τους. Ο ιδιοκτήτης ολοκλήρωσε την κατοικία Β και το 2011 θέλησε να κάνει παράταση ισχύος και αντ'αυτού προέκυψε αναθεώρηση αδείας λόγω ΚΕΝΑΚ. Οπότε η άδεια είναι αναθεωρημένη μέχρι σήμερα. Τώρα θέλοντας να προχωρήσει στη κατασκευή της κατοικίας Α προκύπτουν δυο απορίες: α)Αν ξεκινήσει τη κατασκευή με την υπάρχουσα αναθεωρημένη άδεια χρειάζεται ελεγκτής δόμησης; β)Αν προχωρήσει σε νέα αναθεώρηση (για κατάργηση υπογείου-εντός φυσικού εδάφους-, εσωτερικής σκάλας και εσωτερικών διαμορφώσεων - το περίγραμμα παραμένει το ίδιο όπως και οι όψεις-) έρχεται ελεγκτής δόμησης; Επισης γνωρίζετε αν μπορεί να γίνει νομιμοποίηση αυθαιρεσιών (αλλαγή χρήσης γκαραζ σε δωμάτιο, κατασκευή αποθηκευτικού χώρου μικρότερου των 15τμ) στην ίδια κατοικία με άδεια εν ισχυ δηλαδή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.