Μετάβαση στο περιεχόμενο

Antonis Krd

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΡΕΘΥΜΝΟ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Antonis Krd's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, σχετικά με την άδεια λειτουργίας επαγγελματικού εργαστηρίου σε χώρο με χρήση αποθήκης βάσει οικοδομικής άδειας, έχει μεσολαβήσει και το ΦΕΚ 1061Β/2017 που στο παράρτημα ΙΙΙ λέει: ''Υπεύθυνη Δήλωση αρμόδιου κατά νόμο μηχανικού σχετικά με τη στατική επάρκεια, τη βιομηχανική-βιοτεχνική χρήση του κτηρίου, την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού σε χώρο κύριας χρήσης (όχι βοηθητικό ή κοινόχρηστο), τον αριθμό της υφιστάμενης οικοδομικής αδείας.'' Μας καλύπτει ακόμα η χρήση αποθήκη σύμφωνα με τον Ν.3325/2005 άρθρο 8, παρ. 3 ή το 1061Β το αναιρεί; (Έχω αναρτήσει την ερώτηση αυτή και στο θέμα ''Άδεια λειτουργίας Τυποποιητηρίου Μελιού'' και μετά είδα αυτήν την συζήτηση. Το αναφέρω για την καλή λειτουργία του forum) Ευχαριστώ!
  2. Καλημέρα, μετά από την χρήσιμη συζήτηση που έγινε πιο πάνω μεσολάβησε και το ΦΕΚ 1061Β/2017 που στο παράρτημα ΙΙΙ λέει: ''Υπεύθυνη Δήλωση αρμόδιου κατά νόμο μηχανικού σχετικά με τη στατική επάρκεια, τη βιομηχανική-βιοτεχνική χρήση του κτηρίου, την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού σε χώρο κύριας χρήσης (όχι βοηθητικό ή κοινόχρηστο), τον αριθμό της υφιστάμενης οικοδομικής αδείας.'' Έχει τύχει σε κάποιον η εγκατάσταση επαγγελματικού εργαστηρίου; Μας καλύπτει ακόμα η χρήση αποθήκη σύμφωνα με τον Ν.3325/2005 άρθρο 8, παρ. 3 ή το 1061Β το αναιρεί;
  3. Συνάδελφε, η κάλυψη είναι 10% και ο σ.δ. 0.2. Έχω ήδη πάρει το χαρτί από την πολεοδομία χρήσεων γης,με τεχνική έκθεση κλπ. που τα περιγράφω, οπότε ως προς αυτό είμαι οκ. Το Κ.Υ.Ε. είναι μαζικής εστίασης. Η απορία μου είναι: είναι ορθό να υπολογίσω την εναπομείνουσα δόμηση με 12.000*0.2 - 490-100=1810 τ.μ. , και αντίστοιχα την κάλυψη? Με ποιους όρους δομείται ένα Κ.Υ.Ε.? Ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας στο παρακάτω! Σε γήπεδο εκτός σχεδίου εμβαδού περίπου 12 στρέμματα υφίστανται δύο κτίρια. Το ένα με χρήση κατοικία εμβαδού 100 τ.μ. και το άλλο με χρήση ελαιουργείο-τυποποιητήριο ελαιολάδου εμβαδού 490 τ.μ. Πόσο υπόλοιπο δόμησης μου απομένει για ανέγερση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος? Από που προκύπτει? Ευχαριστώ!
  5. Καταρχήν ευχαριστώ! Ναι,σε δική μου αποτύπωση, εφάρμοσα τις συντ/νες του Ο.Τ. Η πράξη ακόμα να κυρωθεί. Το σφάλμα το διαπίστωσα γιατί μπόρεσα να εξαρτήσω το τότε τοπογραφικό(σκαναρισμένο), από ένα κτίριο που προυπήρχε και υπάρχει ακόμα, και διαπίστωσα οτι η 'νέα' ρυμοτομική, πέφτει πάνω στην 'παλιά οικοδομική',ετσί ώστε να μην επηρεάζει τα κτίρια,πράγμα που μου φάνηκε δύσκολο να είναι τυχαίο. Τροποποίηση ίσως, αλλά με ποια διαδικασία μπορώ τα το ψάξω? Οπότε
  6. Καλησπέρα! Έχω την εξής απορία, Σε εγκεκριμένο σχέδιο πόλης του οποίου το ΦΕΚ αναρτήθηκε το 93, εκδόθηκε οικ άδεια το 2003.Στο σύνορο με τον κοινόχρηστο δρόμο(που θα διανοιχτεί), από τα όρια του οικοπέδου(αρχικού) στα σχέδια της αδείας, έχει τραβηχτεί η ρυμοτομική μέσα μία μικρή απόσταση(περίπου μισό μέτρο), ως εισφορά, και αντίστοιχα και η οικοδομική 3 μέτρα πιο μέσα. Στο τοπογραφικό αναφέρει ότι το οικόπεδο οφείλει μια επιπλέον εισφορά, την οποία προσδιορίζει μεν αριθμητικά, αλλά όχι χωρικά. Στο τωρινό σχέδιο πόλης διαπιστώνω ότι η ρυμοτομική, έχει αλλάξει θέση και βρίσκεται εκεί που βρισκόταν η παλιά οικοδομική, δηλαδή έχει τραβηχτεί 3 μέτρα πιο μέσα από εκεί που την έδειχναν το 03 τα σχέδια της αδείας και άρα τα κτίρια βρίσκονται μέσα στην πρασιά. Είναι λογικό να συμβαίνει, ή μήπως πρόκειται για παρατυπία του τότε μηχανικού που εξέδωσε την οικ. άδεια? Μήπως πρόκειται για την επιπλέον οφειλή που περιγράφει το τοπογραφικό της αδείας? Και αν ναι τα κτίρια που πλέον πέφτουν μέσα στην οικοδομική, θεωρούνται αυθαίρετα? Ευχαριστω!
  7. Παιδιά καλησπέρα. Θα μου ήταν χρήσιμη η βοήθεια σας στο παρακάτω. Μου ανατέθηκε ξενοδοχειακή μονάδα για -αρχικά- τακτοποίηση και στη συνέχεια για κατάταξη σε υψηλότερη κατηγορία (από 2 σε 3 αστέρια). Ωστόσο μετά από αυτοψία, μία γωνία κτιρίου πέφτει εντός κ.χ. εγκεκριμένου μη κυρωμένου σχεδίου πόλης (εξαίρεση 4178 για τακτοποίηση). Θα μπορέσω έπειτα από τακτοποίηση αυτών που τακτοποιούνται να αλλάξω τα αστέρια, ή θα παρουσιαστεί πρόβλημα στον Ε.Ο.Τ.?
  8. Καταρχάς ευχαριστώ! Στον πελάτη μου,που μάλλον δεν θα γίνει πελάτης μου, έχει μετατοπιστεί το όριο του οικοπέδου του (σύμφωνα με το μη κυρωμένο εγκ. σχέδιο) και περιλαμβάνει πλέον και μία κεραία κινητής. Ωστόσο εγώ θεώρησα (λανθασμένα, εξ ου και η ασυνεννοησία), ότι πλέον του ανήκει αυτό το κομμάτι και μπορεί να αξιώσει ενοίκιο , ενώ σύμφωνα με τα παραπάνω, ισχύει το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς μέχρις ότου κυρωθεί η πράξη και μετεγγραφεί στο υποθηκοφυλάκειο. Σωστα??
  9. Καλησπέρα! Πρόκειται για εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο μη κυρωμένο στο οποίο έχει γίνει η φάση των ενστάσεων και βρίσκεται στην τελική ανάρτηση, ένα βήμα δηλαδή πριν την κύρωση. Σε οικόπεδο που δημιουργείται, βρίσκεται μια κεραία κινητής τηλ. που, ενώ προηγουμένως άνηκε στην εταιρεία, τώρα ανήκει σε ιδιώτη. Μπορεί ο εν λόγω ιδιώτης να αξιώσει ενοίκιο από την εταιρεία, ή πρέπει να προηγηθει η κύρωση? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.