Jump to content

dryianni

Core Members
 • Content Count

  279
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

53 Καλή

1 Follower

About dryianni

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
 • Ειδικότητα
  Εμπορία Δομικών Υλικών-Εξοπλισμού

Recent Profile Visitors

526 profile views
 1. Μπορούμε να έχουμε ξανά Αην την απάντηση γιατί δεν τη βρίσκω; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 2. Χαίρομαι που διαβάζω ότι όλα πήγαν κατ' ευχήν.
 3. Η ΑΠΔ υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά. Πώς δέχτηκε το υποκατάστημα χειρόγραφη ΑΠΔ; Αν τη δέχθηκε, πρέπει να δωσει αντίγραφο. Υ.Γ.: Το έργο "έχει κλεισει" στο ΙΚΑ;
 4. Αυτό μπορεί να ισχύσει και σε περίπτωση νομιμοποίησης με 4178, 4495, κ.λ.π., όπου στην ΤΕ δεν περιγράφεται το (αυθαίρετο) σύστημα θέρμανσης; Επιπλέον ποτέ έγινε υποχρεωτική η αποτύπωση του λεβητοστασίου στα αρχιτεκτονικά; γιατί έχω άδειες δεκαετίας '60 όπου εμφανίζονται τα λεβητοστάσια.
 5. Πολύ σωστή παρατήρηση. Ο πρώτος ενοχλημένος γείτονας θα κάνει καταγγελία στο ΙΚΑ, επειδή είναι σχεδόν βεβαιος για τη μη τήρηση των υποχρεώσεων του έργου έναντι του οποίου. Ενώ με καταγγελία στην ΥΔΟΜ μπορεί και να γίνει κακός χωρίς αποτέλεσμα.
 6. Καλησπέρα σε όλους. Όλες οι παρεμβάσεις στο ΕΚΟ πρέπει να πληρούν τις ελάχιστης απαιτήσεις του ΚΕνΑΚ. Όχι μόνο η εγκατάσταση Α/Θ. Σωστά λοιπόν τα όσα γράφετε. Τα θεματα είναι: 1) Όταν π.χ. όλοι οι εγκαταστατες βάζουν μόνωση σωληνώσεων στα 9mm (έσω/έξω) αυτή (πώς) καταγράφεται από τη δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση; 2) Έστω οτι αποτυπώθηκε στο Β' ΠΈΑ η συγκεκριμενη "παράβαση" με αντίστοιχη μείωση της εξοικονομούμενης ενεργειας, παρά ταύτα, το σύνολο των παρεμβάσεων επιφέρουν το απαιτούμενο από το πρόγραμμα συνολικό ποσοστό εξοικονόμησης. Πιστεύετε πως το ΕΤΕΑΝ δε θα πληρώσει τον ωφελούμενο; 3) Κι αν η μη πλήρωση των ελαχίστων απαιτήσεων του ΚΕνΆΚ φαίνεται στο παραστατικό (ο Οδηγός ζητά αναλυτική περιγραφή στην τιμολόγηση των υλικών, ακριβώς για το συγκεκριμένο έλεγχο), ποιός υπάλληλος του ΥΠΕΝ ή του ΕΤΕΑΝ θα "κόψει" το συγκεκριμένο ωφελούμενο οταν έχει επιτύχει τον ενεργειακό στόχο (δεν εξετάζουμε το αν ο Σύμβουλος Έργου έλαβε γνώση των υλικών πριν από την τοποθέτηση ή αν το Πρόγραμμα θεωρεί οτι αυτοδικαίως έχει λάβει γνώση και -μόνο όταν ο Σ.Ε. ειναι μηχανικός- τα ενέκρινε); 4) Το ΕΚΟ σε επιδοτεί για να εξοικονομήσεις ενέργεια, αδιαφορώντας για το αν θα ζεσταθείς ή όχι (βλ. μη επιδότηση για αλλαγή θερμαντικων σωμάτων). Γι αυτό και ζητά στοιχεία απόδοσης στους 55 βαθμούς, θεωρώντας ότι ο ωφελουμενος θα τη λειτουργήσει εκεί. Αμ δε.... Πρόσφατα χασαμε πελάτη που επειδή είχε όντως αρκετά υπερδιαστασιολογημενα σώματα πίστευε πως λειτουργώντας την Α/Θ μεσαίων θερμοκρασιών στους 65 βαθμούς (κάποιες μεσαίων έχουν δυνατότητα τέτοιας μεγιστης θερμοκρασίας λειτουργίας, χωρίς όμως στοιχεία για SCOP και ετήσια κατανάλωση) θα έχει εξοικονόμηση χρημάτων σε σχέση με το λέβητα πετρελαίου που μοιραζόταν με ένα ακόμη διαμέρισμα (και αυτός λειτουργούσε στους 65 βαθμούς). Χάσαμε τον πελάτη γιατί αφ' ενός του δώσαμε την αποδιδόμενη ισχύ σε kW των σωμάτων στην ετήσια κατανάλωση της ενεργειακής ετικέτας, η οποία υπολογίζεται με λειτουργία στους 55 βαθμούς (φυσικά και δεν κάλυπτε τις θερμικές ανάγκες της κατοικίας), αφ' ετέρου γιατί του παρουσιάσαμε υπολογισμό ετήσιας κατανάλωσης στους 65 βαθμούς από τον προοδευτικό βαθμό μείωσης του COP, όπως αυτός εμφανίζεται στο σχετικό ErP εργαλείο της εταιρίας κατασκευής, οπότε και τράβηξε τα μαλλιά του. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι απευθύνθηκε και αλλού, του τα είπαν φυσικά αλλιώς, "εξυπηρετήθηκε" και είναι ικανοποιημένος (μέχρι τον πρώτο εκκαθαριστικό της ΔΕΗ).
 7. Δεν έχουν πάρει προκαταβολές όλοι οι προμηθευτές; Εσείς αλλάξατε μόνο τον IBAN του ίδιου προμηθευτή ή αλλάξατε εντελώς προμηθευτή;
 8. Αν οι κλιματιστικές μονάδες είναι παλιές, έχουν δηλαδή ενεργειακή ετικέττα πριν από την εφαρμογή της οδηγίας 626/2011, τότε εκεί αναγράφουν COP και EER. Για να υπολογιστεί σε τέτοιες μονάδες το SCOP και το SEER (όπου "S" = "seasonal", δλδ. "εποχιακό"), πρέπει να εφαρμοστούν μετρήσεις σε διάφορες ςξωτερικές θερμοκρασίες λειτουργίας ανά βαθμοημέρες θέρμανσης/ψύξης, κατά το πώς ορίζει η παραπάνω οδηγία ανά κλιματική ζώνη. Παράδειγμα για split 9000 btu (PdesignC 2,5 kw) εδώ. Δε γνωρίζω αν υπάρχει κανένα excel ή άλλο πρόγραμμα που να κάνει αυτή τη μετατροπή. Ωστόσο, υπάρχει ένα αμερικάνικο online calculator εδώ, μόνο όμως για τη μετατροπή του EER σε SEER, για την οποία διατίθεται στις Η.Π.Α. ο τύπος SEER = (1.12-√(1.2544-0.08*EER)) / 0.04 (δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αποδεκτός στην Ε.Ε. - κάπου είχα βρει αυτόν τον τύπο για το SEER στην Ε.Ε.: European SEER = ([email protected]% load × 0.03) + ([email protected]% load × 0.33) + ([email protected]% load × 0.41) + ([email protected]% load × 0.23) ).
 9. Οι φοροαπαλλαγές που κυοφορούνται αφορούν δαπάνες επί υφισταμένων κτιρίων/κτιριακών μονάδων (αισθητική, ενεργειακή αναβάθμιση). Δε θα αφορούν ανέγερση νέων
 10. Αν ο δικηγόρος κρίνει, ενδέχεται να ζητήσει και τεχνική έκθεση αρμόδιας ειδικότητας μηχανικού για να τεκμηριώσει τις αιτιάσεις περί επικινδυνότητας, η οποία θα κοστίσει επίσης. Είναι δυνατό να πιστεύει κανείς σήμερα ότι αυτά τα πράγματα λύνονται εύκολα και δωρεάν; Τότε δε θα υπήρχαν δικαστήρια...
 11. Είναι σίγουρα πιο αριστερός (ο Κούλης -για το Σαργολογο δεν ορκίζομαι) από τον Αλέξη, όπως φαίνεται.
 12. Αν είναι αριστερός ο Τσίπρας, τότε εγώ είμαι ο Jo McCarthy...
 13. Θα σας απορρίψουν γιατί όπως ανεφερε και ο @dib προηγουμένως, η διαφορά των τ.μ. της ωφέλιμης επιφάνειας με αυτά που έχετε δηλώσει στο Ε9 υπερβαίνει τον αριθμό 7. Έπρεπε να τροποποιήσετε τη δήλωση στο Ε9 σύμφωνα με τη μέτρηση του Ενεργειακού Επιθεωρητή πριν να υποβαλετε την αίτησή σας. Όλα αυτά αναφέρονται στον Οδηγό του Προγράμματος. Οπότε αν θελήσετε να κάνετε αίτηση στο Γ' κύκλο πρέπει να προβείτε στη σχετική διόρθωση πριν από την αίτησή σας.
 14. Εμ, βέβαια. Μετά το "ανελέητο κυνηγητό" του Αλέξη στην παλαιά μεσαία τάξη, οπου σαπάκια στα αζήτητα πουλήθηκαν για φιλέτο, θα άφηναν απ' έξω την όψιμη νέα τάξη και τα δικά της αδιαθετα; Ίσως το μέτρο αυτό να βοηθήσει και τους αλλοδαπούς συμπολίτες μας, που εκδιώχθηκαν άρον-άρον από Κουκάκι, Εξάρχεια, Νέο Κόσμο και αλλαχού να επιστρέψουν με λογικό ενοίκιο στη γειτονιά τους. Το πόσο μ' αρέσει να κάνει αριστερή πολιτική η δεξιά δε λέγεται!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.