Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dryianni

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    325
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Ενημερώσεις κατάστασης δημοσιεύτηκε από dryianni

  1. Καλημέρα. Μια διόρθωση της απάντησής μου επί του θέματος της τοποθέτησης Α/Θ σε ταράτσα, όπου την αποκλειστική χρήση τμήματός της έχει ο ενδιαφερόμενος για την τοποθέτηση :
    Σύμφωνα με τροποποίηση της παρ. 2  του άρθρου 19 του ΝΟΚ, που προέκυψε με το άρθρο 7, παρ. 23 του Ν. 4315/2014 (ΦΕΚ Α 269/24-12-2014), ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ η τοποθέτηση Α/Θ στην ταράτσα οικοδομής, υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις κατά το ερώτημά σας::

    1. Χωρίς ΕΕΔΜΚ ("διασκευή" - συμμετοχή στο πάγιο) είτε ο ιδιοκτήτης έχει την αποκλειστική χρήση στο σημείο που την τοποθετεί είτε επιτρέπεται η τοποθέτηση Α/Θ ("σύστημα θέρμανσης" ή "σύστημα παραγωγής ΖΝΧ") από τον κανονισμό της πολυκατοικίας είτε απολαμβάνει της συναίνεσης της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών από πρακτικό Γενικής Συνέλευσης.
    2. Με ΕΕΔΜΚ: Όταν δεν υπάρχει κάποια από τις 3 υποπεριπτώσεις της περίπτωσης 1. 

    Ακολουθεί η σχετική τροποποίηση του άρθρου 19 του ΝΟΚ:

    Στην παρ. 2 του άρθρου 19 του ν. 4067/2012 αντικαθίστανται οι περιπτώσεις α΄ και β΄ ως εξής:

    α) Σε νέα και υφιστάμενα κτίρια, χώροι κύριας χρήσης αποκλειστικής ή κοινόχρηστης, μέγιστης επιφάνειας 35 τ.μ. και μέγιστου ύψους 3,40 μ., με προϋπόθεση τη δημιουργία φυτεμένου δώματος που καλύπτει το 80%της συνολικής επιφάνειας του δώματος και με αναλογία
    ένα (1) τ.μ. χώρου ανά πέντε (5) τ.μ. φύτευσης.

    β) Καπνοδόχοι, αγωγοί αερισμού, εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων με τοποθέτηση του δοχείου σε άμεση επαφή με την άνω στάθμη του δώματος και τοποθέτηση του συλλέκτη πάνω από αυτό, πύργοι ψύξης και δοχεία διαστολής, φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστήματα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αντλίες θερμότητας

    1. thessalon-77

      thessalon-77

      Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πολύ κατανοητά.

       

  2. Ναι. Μπορεί να γίνει αποκοπή και με split units, αρκεί με ΤΕ μηχανικού να αποδεικνύεται οτι στο σύνολο των θερμικών ζωνών της ιδιοκτησίας, η θέρμανση με αυτά είναι αποδοτικότερη (κατά ΚΕνΆΚ - ΤΟΤΕΕ 20701-1) από αυτή με το υφιστάμενο κοινόχρηστο σύστημα.

    Άλλωστε γι αυτόν ακριβώς το λόγο μπήκε στο νόμο ο όρος "αυτόνομο σύστημα θέρμανσης" και όχι "αυτόνομο σύστημα κεντρικής θέρμανσης" (ειχε κάνει σχετικό ερώτημα η ΔΑΟΚΑ στις αρμόδιες για τη σύνταξη των συγκεκριμένων αρθρων συμβούλους του τεως Υπουργού ΠΕΝ για το θέμα και εχω μιλήσει κι εγώ και με τις 2, λαμβάνοντας αυτήν ακριβώς την απάντηση).

     

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.