Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

multisoft

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

multisoft's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα υπάρχει στο forum της Multisoft (την παραθέτω για την πληρότητα της συζήτησης) http://multisoft.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=2330 Όταν προσομοιώνουμε το έδαφος με ελατήρια πράγματι έχουμε βυθίσεις που μπορούμε να τις δούμε στο μητρώο μετακινήσεων. Στην περίπτωση των πεδίλων έχουμε ελατήρια ύψους 1 μέτρου αμετακίνητα στο κατώτερο σημείο. Στις πεδιλοδοκούς το ελατήριο εδάφους είναι ενσωματωμένο στο μητρώο ακαμψίας της πεδιλοδοκού και δεν απαιτείται επιπλέον επίπεδο κόμβων. Στην περίπτωση των πεδίλων έχουμε ένα επίπεδο κόμβων βυθιζόμενων και εύστρεπτων που είναι το σημείο έδρασης των πεδίλων, και ένα δεύτερο επίπεδο αβύθιστων κόμβων που είναι οι βάσεις των ελατηρίων. Η ράβδος μεταξύ των δυο αυτών κόμβων προσομειώνει το έδαφος κι έχει διαστάσεις αυτές του πεδίλου, μέτρο ελαστικότητας το Ε του εδάφους και μήκος 1 μέτρο. Μπορείς να τα δεις και στη σχεδίαση στο χώρο με διπλό κλικ πάνω στα μέλη εδάφους. Εκεί μπορείς να δεις και την παραμόρφωση αυτών των ελατηρίων για στατικά ή σεισμικά φορτία. Οι βυθίσεις είναι πάντα ανάλογες των φορτίων κι αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις κι από τις τάσεις εδάφους πεδιλοδοκών που προκύπτουν σ=Κ*δ όπου Κ η σταθερά εδάφους και δ η βύθιση. Αν θέλεις μπορείς να μου στείλεις τη μελέτη σου και να σου πω ακριβώς που να κοιτάξεις. Στην περίπτωση που δεν έχουμε ελαστικό έδαφος, το πρόγραμμα λύνει δυο φορές το φορέα. Την πρώτη φορά λύνει την ανωδομή με αβύθιστους και άστρεπτους τους κόμβους θεμελίωσης, και τη δεύτερη λύνει χωριστά την εσχάρα θεμελίωσης (πέδιλα, πεδιλοδοκούς ή ότι άλλο έχουμε) με ελαστικό έδαφος και φορτία τις αντιδράσεις από την προηγούμενη επίλυση. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ευχαριστώ για την απάντηση!! Δεν είδα καλά και μπερδεύτηκα, οι μηδενικές μετακινήσεις ήταν για την στάθμη μηδέν και όχι τη στάθμη 1 που είναι το επίπεδο θεμελίωσης! Ευχαριστώ!!
  2. Μάλλον δεν θα επικοινωνήσατε με την εταιρεία στην Αθήνα. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εδώ και καιρό έχουμε βγάλει ένα patch που δίνουμε δωρεάν σε όποιον το ζητήσει και που διορθώνει το πρόβλημα (δεν εμφανίζεται σε όλες τις εγκαταστάσεις με Win7). Αν θέλετε επικοινωνήστε με το γραφείο στο 210-8233345 και θα σας ενημερώσουμε σχετικά. Θα είμαστε ανοικτά μέχρι 13 Αυγούστου.
  3. Αλέξη νομίζω με παρεξήγησες. Η παρέμβασή μου ήταν καλόπιστη και δεν είχε σκοπό να σε αποτρέψει να λες τη γνώμη σου για το πρόγραμμα. Κάθε κριτική είναι σεβαστή, αλλά προσπάθειά μας είναι να οδηγεί και στη βελτίωση του προγράμματος. Κι αυτή μπορεί να γίνει μόνο όταν οι παρατηρήσεις είναι συγκεκριμένες και πάνω σε υπαρκτές μελέτες. Η αλλαγή μοντέλου, π.χ. από θεώρηση ελαστικού εδάφους σε θεώρηση άκαμπτης θεμελίωσης, ή παρόμοιες αλλαγές, μπορεί πράγματι να φέρουν σημαντικές αλλαγές στους οπλισμούς, αλλά σ' αυτό δεν φταίει το πρόγραμμα. Η λογική μας είναι να δίνουμε μεγαλύτερη ελευθερία στο μηχανικό να εφαρμόσει ή να δοκιμάσει διαφορετικά μοντέλα ανάλυσης. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μας έχεις δείξει όλα αυτά τα χρόνια, και να σε παρακαλέσω να μας στέλνεις τις μελέτες σου όταν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε πρόβλημα ή έχεις κάποιες αμφιβολίες. Δεν θα ήθελα να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση, ελπίζω να έγινα κατανοητός. Επίσης ζητώ την κατανόηση των συναδέλφων γι' αυτήν την παρέμβαση.
  4. Αλέξη συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι η εταιρεία είναι πάντα ανοιχτή σε παρατηρήσεις και δίνει άμεσες απαντήσεις σε οτιδήποτε προκύψει. Θέλω να πω ότι αν μας έστελνες το συμμετρικό κτίριο θα μπορούσαμε να βρούμε αν πράγματι είναι συμμετρικό, ή αν υπάρχει κάποιο κρυφό σημείο που χαλάει τη συμμετρία. Και μας έχουν τύχει πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Αν φυσικά ήταν πρόβλημα του προγράμματος, η διόρθωση είναι πάντα άμεση. Πιστεύω πως η έκφραση "λάθη να δεις... " αδικεί το πρόγραμμα, και το αδικεί περισσότερο γιατί δεν μας έχεις αναφέρει τίποτα σχετικό, ούτε στο support αλλά ούτε και στο φόρουμ της εταιρείας. Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία για κάποια μελέτη, μπορείς να μας τη στείλεις και θα σου απαντήσουμε γρήγορα και αναλυτικά. Στις αρχικές εκδόσεις του προγράμματος σίγουρα υπήρξαν κάποιες αδυναμίες, όμως στη σημερινή του μορφή, μετά από 20 και περισσότερα χρόνια, είναι πολύ ασφαλές κι έχει ελεγχθεί σε κάθε του λεπτομέρεια.
  5. Ο τρόπος που λειτουργεί ο διάλογος αναγνώρισης (div) είναι ο εξής. Αν αλλάξουμε κάποιο στοιχείο μιας πλάκας (π.χ. q επίστρωσης) και δεν έχουμε τσεκαρισμένο το "default τιμές" το νέο q _επίστρωσης διατηρείται και με αυτό γίνεται η επίλυση της πλάκας και η μεταφορά φορτίων στις δοκούς. Αν έχουμε τσεκαρισμένο το "default τιμές" όλες οι παράμετροι όλων των πλακών προσαρμόζονται σύμφωνα με τις παραμέτρους του διαλόγου, κι οποιαδήποτε αλλαγή έχουμε κάνει χάνεται. Ο σωστός τρόπος εισαγωγής είναι ο εξής. 1. Περιγράφουμε την κάτοψη (υποστυλώματα, δοκούς, ακμές,, τοίχους). Αν έχουμε κάποιο γνωστό αρχιτεκτονικό, η μεταφορά γίνεται αυτόματα. 2. Μπαίνουμε στο διάλογο "αναγνώρισης γεωμετρίας", καθορίζουμε τις παραμέτρους που θέλουμε (τύπος πλακών, ελάχιστο πάχος, φορτία, κλπ) και δίνουμε αναγνώριση. 3. Αλλάζουμε όσες πλάκες πιστεύουμε πως θα πρέπει να έχουν κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά (π.χ. σκάλες, πλάκες με αυξημένα φορτία, τρύπες κλπ). 4. Ξαναδίνουμε "αναγνώρισης γεωμετρίας", χωρίς να έχουμε τσεκαρισμένο το "default τιμές", όπου λύνει τις πλάκες και μεταφέρει φορτία σε δοκούς λαμβάνοντας υπ' όψιν τις επιμέρους αλλαγές που τυχόν έχουμε κάνει. 5. Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλουμε να προσθέσουμε τοίχους, δοκούς, ακμές, ή υποστυλώματα, θα πρέπει να ξαναδώσουμε "αναγνώρισης γεωμετρίας", χωρίς να έχουμε τσεκαρισμένο το "default τιμές", ώστε να αναγνωρίσει τα νέα στοιχεία χωρίς όμως και να χάσει τις όποιες αλλαγές έχουμε κάνει. Ελέγχουμε αν έχει γίνει σωστή αναγνώριση κοιτάζοντας να υπάρχει αρίθμηση πλάκας στο κέντρο κάθε φατνώματος, ή για ακόμη καλύτερη εποπτεία, πηγαίνουμε και τσεκάρουμε Σχεδίαση => Επιλογές Σχδίασης => Χωρισμός Πλακών όπου φαίνεται η κατανομή φορτίων που έχει γίνει από τις πλάκες στις δοκούς. Οτιδήποτε άλλη απορία έχετε θα μπορούσαμε να τη συζητήσουμε είτε εδώ είτε το στο φόρουμ της εταιρείας μας.
  6. Βεβαίως και μπορείς να το κάνεις, αυξάνοντας αναλόγως το φορτίο επίστρωσης. Το μόνιμο φορτίο μιας πλάκας υπολογίζεται q_μονιμο = q_τοιχων + q_επιστρωσης + q_ιδιο_βάρος Tα q_τοιχων και q_ιδιο_βάρος υπολογίζονται αυτόματα με την αναγνώριση γεωμετρίας ορόφου, ενώ το q_επιστρωσης λαμβάνεται ότι έχει δώσει ο χρήστης και μπορεί να είναι διαφορετικό ανά πλάκα. Στη συνήθη περίπτωση που περνάμε αρχιτεκτονικά στο Statics, οι τοίχοι μεταφέρονται με τις πραγματικές τους διαστάσεις και το q_τοιχων υπολογίζεται αυτόματα. Το q_μονιμο μεταφέρεται στις δοκούς με βάσει το χωρισμό των πλακών κατά DIN 1045 όπου προστίθεται και το ίδιο βάρος κάθε δοκού. Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
  7. Το φορτίο από τοίχους των πλακών (qt) υπολογίζεται αυτόματα από τους τοίχους που έχουμε σχεδιάσει στο εσωτερικό της πλάκας. Αν θέλουμε να το αλλάξουμε, θα πρέπει να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε τοίχους, ή να μειώσουμε τις διαστάσεις τους. Αν ένας τοίχος βρίσκεται πάνω ή πολύ κοντά σε δοκό, το βάρος του κατανέμεται κατ' ευθείαν στη δοκό, διαφορετικά αυξάνει κατάλληλα το qt της πλάκας. Σας έχω απαντήσει αναλυτικά. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τις πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις σας.
  8. Όχι, δεν θέλει div. Αλλά και να κάνεις δεν θα χαθεί η άρθρωση. Στις πλάκες μπορείς να αλλάζεις φορτία, πάχη, ανισοσταθμία, στηρίξεις, οτιδήποτε και να κάνεις div. Θα τα κρατήσει και θα περάσει τα νέα φορτία σωστά. Στα υποστυλώματα μπορείς να βάλεις πρόσθετα φορτία από μόνιμα ή κινητά. Στους ελέυθερους κόμβους όχι, αλλά μπορείς να βάλεις συγκεντρωμένα φορτία πάνω στις δοκούς με το σχετικό διάλογο (Αλλαγή => Συγκεντρωμένα φορτία, και μετά div). Οι ελέυθεροι κόμβοι δημιουργούνται αυτόματα. Όχι, μπορείς να βάλεις τα πάντα υπό γωνία χωρίς πρόβλημα. Αν θέλεις, στείλε μου τη μελέτη σου στο dimitris @ multisoft.gr και θα σου πω τι ακριβώς φταίει.
  9. Στην περίπτωση 4 χρειάζεται div για να αναγνωρίσει σωστά τα φορτία με τη νέα θεώρηση της πλάκας, αλλά και για να τη λύση σωστά. Για τα 1 και 2 δεν είπα ότι χρειάζεται απαραίτητα div, είπα ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε και div μετά τις αλλαγές χωρίς να τις χάσουμε. Το div χρειάζεται να επαναλαμβάνεται μόνο αν έχουμε αλλαγή στην κάτοψη όπως π.χ. προσθήκη ή αφαίρεση δοκού, υποστυλώματος, τοίχου ή φατνώματος. Αν έχουμε αλλαγή ύψους δοκού είναι σωστό να ξαναδώσουμε div για να πάρει σωστά το ίδιον βάρος. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα φορτία κάποιων δοκών (επειδή δεν συμφωνούμε με αυτό που υπολόγισε αυτόματα το πρόγραμμα), μπορούμε να το κάνουμε (διπλό κλικ πάνω στη δοκό κλπ), αλλά μετά δεν μπορούμε να ξαναδώουμε div. Δηλ. τέτοιας μορφής αλλαγές θα πρέπει να είναι οι τελευταίες που θα κάνουμε πριν βγούμε απο μια στάθμη. Όλες οι άλλες αλλαγές κρατιούνται, και δεν αναιρούνται σε μια νέα αναγνώριση κάτοψης. Πάντως, η αναγνώριση της γεωμετρίας και η φόρτιση των δοκών από τις πλάκες γίνεται με πολλή καλή αξιοπιστία και σπάνια θα χρειαστεί να αλλάξουμε φορτία δοκών με το χέρι (πιθανότατα και ποτέ). Η τελευταία μας έκδοση έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο σ' αυτό το σημείο, και δεν μπερδεύεται με τίποτα ακόμα και με εντελώς περίεργα σχήματα πλακών. Στην έκδοση που βρίσκεται το demo (είναι λίγους μήνες παλιότερη) δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα, απλώς αν η πλάκα είναι εντελώς ακανόνιστη (τρύπες, περίεργη περιβάλλουσα κλπ) μπορεί ο χωρισμός κατά din1045 να μην είναι αυτός ακριβώς που θα περιμέναμε. Για να δούμε πως έχει γίνει ο χωρισμός για κατανομή φορτίων, πηγαίνουμε αριστερά στο εικονίδιο Α (κάτω από το αστεράκι) και τσεκάρουμε το "χωρισμός πλακών". Τα 7 υποστυλώματα πρέπει να τα παίρνει, αλλά δεν πρέπει να ξεπεράσουμε τα 12 ορθογώνια. Δηλ. αν όλα τα υποστυλώματα έχουν δυο σκέλη, τότε δεν επαρκεί.
  10. 1.εισαγωγή άρθρωσης σε δοκό Δίνουμε "div" 2.τοπική αλλαγή θεώρησης φερομένου-φέροντος, Δίνουμε "div" 3.αλλαγή φορτίου, Δίνουμε "ep". Ξαναλύνει/διαστασιολογεί τις πλάκες αλλά δεν κάνει μεταφορά φορτίων σε δοκούς. 4.αλλαγή συνθηκών στήριξης. Δίνουμε "div" (είναι το ίδιο με το 2, εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο) Θα ήθελα να τονίσω ότι το να δώσουμε div στις παραπάνω περιπτώσεις (αναγνώριση γεωμετρίας) δεν είναι απαραίτητο, δηλ. μπορούμε να κάνουμε αλλαγή συνθηκών στήριξης, και μετά αποθήκευση και έξοδο από τη στάθμη. Αν όμως γίνει κάποια αλλαγή και χρειάζεται νέο div, τότε μπορούμε να το δώσουμε, χωρίς να χρειαστεί να ξαναδώουμε τις αλλαγές σε αρθρώσεις και συνθήκες στήριξης. Αυτό φυσικά δεν ισχύει με την αλλαγή φορτίων, όπου το div θα ξαναπεράσει στις δοκούς ότι φορτία έχει υπολογίσει, αγνοώντας τις όποιες αλλαγές. Μπορείς πάντως να μας στέλνεις τις ερωτήσεις σου και στο φόρουμ της εταιριάς μας: http://multisoft.gr/phpBB3/index.php
  11. Σ' ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να μείνεις ευχαριστημένος. Όσο για το φίλο σου που έχει κάποια παράπονα με το MetalCAD, θα του πρότεινα να μπει στο φόρουμ της multisoft και να μας πει ακριβώς. Δεν ξέρω πόσο πρόσφατα πήρε το πρόγραμμα, αλλά η νέα έκδοση του MetalCAD έχει πολλές σημαντικές βελτιώσεις κυρίως στις συνδέσεις, αλλά έχει και κάτι που ζητούσαν οι συνάδελφοι από καιρό. Στις ολόσωμες κατασκευές μπορείς να περιγράψεις τις ενισχύσεις στα άκρα της κύριας δοκού με αυτόματη εισαγωγή πολλών μικρών ράβδων μεταβλητής διατομής. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε σωστότερη προσομοίωση αλλά και οικονομικότερη λύση.
  12. Δεν είναι έτσι. Η "εγγύηση επιστροφής χρημάτων" θεωρείται δεδομένη στις Ηνωμένες Πολιτείας εδώ και δεκαετίες, και ποτέ δεν δημιουργήθηκε οποιοδήποτε παρόμοιο πρόβλημα. Συνήθως, το όριο επιστροφής προϊόντος είναι οι 30 μέρες. Εμείς έχουμε θέσει ως όριο τους 6 μήνες για να μπορεί ο μηχανικός να ελέγξει το πρόγραμμα με την ησυχία του και σε ικανοποιητικό αριθμό μελετών. Ένας μηχανικός που είναι ευχαριστημένος με το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί, θα πρέπει να είναι παρανοϊκός για να θελήσει να κάνει γυμνάσια στην εταιρεία που το προμηθεύτηκε. Οι συναλλαγές θα πρέπει να στηρίζονται στην καλή πίστη όλων των συμβαλλομένων.
  13. Χωρίς διάθεση αντιδικίας μαζί σου, θα ήθελα να μου πεις αν η παραπάνω άποψη είναι γνώμη που έχεις σχηματίσει από προσωπική σου εμπειρία με το πρόγραμμα, κι αν ναι, θα ήθελα να μου πεις αν υπήρξε ποτέ πολύπλοκο κτιριακό έργο που να μην μπόρεσες να το αντιμετωπίσεις εύκολα και αξιόπιστα. Το Statics έχει ιστορία άνω των 20 ετών, με διαρκή υποστήριξη και ενημέρωση, κι έχει ενσωματώσει την εμπειρία χιλιάδων Ελλήνων μηχανικών. Σήμερα χρησιμοποιείται από αρκετά μεγάλα μελετητικά γραφεία και βρίσκεται πίσω από πολλές σημαντικές κατασκευές. Δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω διαφήμιση, αλλά θέλω να τονίσω πως είναι λάθος αντίληψη πως το Statics είναι μόνο για απλά πράγματα. Σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση κατασκευής που να μην μπόρεσε να αντιμετωπιστεί από το Statics οσοδήποτε μεγάλη ή πολύπλοκη κι αν ήταν. Φυσικά μιλάω για κτιριακά έργα, κι όχι για άλλου τύπου κατασκευές, όπως π.χ. γέφυρες που σίγουρα δεν αντιμετωπίζονται από το πρόγραμμα. Το γεγονός ότι είναι πράγματι αρκετά φθηνότερο σε σχέση με τα ανταγωνιστικά προγράμματα οφείλεται στο ότι δεν έχουμε επενδύσει σε προβολή και διαφήμιση, και προσπαθούμε να διατηρούμε τις τιμές μας προσιτές στο μέσο μηχανικό. Το ακριβότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο. Οποιοσδήποτε συνάδελφος μπορεί να πάρει μια δοκιμαστική έκδοση του Statics και μια δοκιμαστική έκδοση οποιουδήποτε άλλου προγράμματος, να τα δουλέψει μαζί για 3-4 μήνες και να δει ποιο πρόγραμμα τον καλύπτει καλύτερα, πριν αποφασίσει να δώσει τα χρήματά του. Αλλά ακόμα κι αν κάποιος αγοράσει δικά μας προγράμματα και δει εκ των υστέρων ότι δεν τον καλύπτουν, μπορεί εντός 6 μηνών να τα επιστρέψει και να πάρει πίσω τα λεφτά του. Ίσως το αδικείς. Αν θέλεις πέρασε από τα γραφεία μας για μια μικρή εκπαίδευση, να μας πεις που ακριβώς δυσκολεύεσαι, και πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη. Η εκμάθηση από το demo δεν είναι ότι πιο εύκολο. Επίσης μπορείς να βάλεις τις όποιες ερωτήσεις σου και στο φόρουμ της multisoft και θα πάρεις τις επεξηγήσεις που χρειάζεσαι: http://multisoft.gr/phpBB3/index.php
  14. Δυστυχώς δεν υπάρχει δοκιμαστική έκδοση MetalCAD, αλλά αν θέλεις, για να πάρεις μια ιδέα πως δουλεύει το πρόγραμμα θα μπορούσες να το παραγγείλεις δοκιμαστικά, χωρίς χρέωση, κι αν δεν σε καλύπτει να το επιστρέψεις.
  15. Σας ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη. Ανεβάσαμε ήδη τη σωστή έκδοση του manual.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.