Jump to content

Roy_Hobbs

Core Members
 • Content Count

  1,114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Roy_Hobbs last won the day on April 19 2017

Roy_Hobbs had the most liked content!

Community Reputation

569 Εξαιρετική

6 Followers

About Roy_Hobbs

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,698 profile views
 1. Πουθενά, σε καμιά βάση δεδομένων στο backend μόνο και αν. Προσωπικά μίλησα για έκθεση από τα ποσταρίσματα που κάνει ο καθένας κλπ. Σχετικά με την ψηφοφορία πάντως, υπάρχει σεβαστή μερίδα ανθρώπων που δεν επιθυμούν να απαντούν ούτε σε ανώνυμες ψηφοφορίες, είτε ηλεκτρονικές, είτε όχι. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι φοβούνται, ούτε ότι γλείφουν ******, ούτε ότι δεν ξέρω εγώ τι. Πρόκειται για προσωπικές επιλογές που είναι σεβαστές.
 2. Δε νομίζω ότι μιλάμε για κατάλυση δημοκρατικών δικαιωμάτων, πρόκειται απλά για προσωπικές προσεγγίσεις συμπεριφοράς και έκθεσης. Όπως και στις διαπροσωπικές σχέσεις, υπάρχουν για παράδειγμα άνθρωποι που σε επαγγελματικούς κύκλους δεν επιθυμούν να εκτίθεται, άλλοι πάλι ακόμα και σε φιλικούς κύκλους δεν το επιθυμούν. Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να επιλέγει το πεδίο και το κοινό στο οποίο θα εκθέσει κάτι τόσο προσωπικό, όπως οι πολιτικές του πεποιθήσεις. Δε νομίζω ότι είναι κάτι που υπόκειται σε κρίση πόσο μάλλον σε επίκριση. Πρόκειται για προσωπικές επιλογές οι οποίες θα πρέπει να γίνονται σεβαστές. Όσο για το συσχετισμό προφίλ και ταυτότητας δε χρειάζεται να πάμε σε υπερσύγχρονες ηλεκτρονικές μεθόδους κατασκοπείας, αρκετοί από τον κύκλο μου ξέρουν ότι μέσα στο michanikos είμαι ο Roy_Hobbs, μπορεί για παράδειγμα σε κάποιους από αυτούς να μη θέλω να εκτεθώ, απλά είναι τα πράγματα.
 3. πιο μεγάλο θεωρώ ότι είναι το πρόβλημα με το ίδιο το ύψος της αμοιβής. Για να το πάμε στο άκρο μπορούμε να αντικαταστήσουμε στο παράδειγμα που έγραψα παραπάνω τη συμφωνηθείσα των αρχιτεκτονικών στο 1 ευρώ και του τοπογραφικού στα 999 ευρώ (το άθροισμα είναι και πάλι 1.000 ευρώ). Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και υπάρχει το κίνητρο αύξησης της ρευστότητας λόγω μειωμένου προκαταβλητέου φόρου στο τοπογραφικό. Δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να μπει κανείς σε τέτοιες ιστορίες, ξέρω γω έτσι το βλέπω.
 4. Αν η νόμιμη αμοιβή των αρχιτεκτονικών είναι 2.000 ευρώ και του τοπογραφικού 1.000 ευρώ και οι συμφωνηθείσες είναι αρχιτεκτονικά 200 ευρώ και τοπογραφικό 800 ευρώ, θα είναι λίγο δύσκολο να πειστεί ο ελεγκτής για το ορθό της διαδικασίας.. Γενικά δεν αξίζει τον κόπο, κάνε το όπως πρέπει για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
 5. πώς ακριβώς ορίζεται η 'βοήθεια για εκπόνηση μεταπτυχιακής φοιτητικής εργασίας' ?
 6. καλή τύχη στο συνάδελφό σου , τέτοιο κουβάρι δεν έχω ξαναματαδεί (και ασχολούμαι με μπερδεμένες υποθέσεις γενικά!)
 7. Δημήτρη thanks, αυτό ακριβώς ήθελα κι εγώ να την αναλάβει κάποιος νομικός καθώς έχουμε κάποια εμπειρία με συμβόλαια, αλλά μέχρι ενός σημείου... Από πλευράς ορολογίας η αποκωδικοποίηση όλου αυτού του κουβαριού πώς θα την ονομάζαμε " Έκθεση Τίτλων"? (εννοώ το παραδοτέο)
 8. Δημήτρη ξεκίνα διαδικασίες για την Μηχανικός Α.Ε. (Δημοσκοπήσεις - Έρευνες Κοινής Γνώμης) ό,τι κι αν είναι, πώς την κάνανε έτσι?
 9. πέραν του πολύ εξειδικευμένου δείγματος στο michanikos.gr (ηλικιακά, μορφωτικά κλπ), ο αριθμός απαντήσεων ακόμα είναι εξαιρετικά μικρός (16 ψήφοι ΣΥΡΙΖΑ, 15 ΝΔ), οπότε ... σχετικά με τον αριθμό αυτών που έχουν απαντήσει κάπου είχα διαβάσει ότι γενικά σε ένα φόρουμ υπάρχει ένας γενικός μπούσουλας 90-9-1%, δηλαδή ότι από το σύνολο των μελών που το επισκέπτονται (όχι εγγεγραμμένων που μπορεί να είναι ανενεργοί) το 90% μόνο διαβάζει, το 9% θα κάνει μια minimun αλληλεπίδραση (τύπου like, upvote κλπ) και μόνο το 1% θα γράψει περιεχόμενο, θα ήταν ενδιαφέρον στατστικό αν ισχύει και στο michanikos αυτό. Βέβαια μια πολιτική δημοσκόπηση έχει και την ιδιαιτερότητα των προσωπικών δεδομένων, οπότε αναμένουμε ακόμα μικρότερα ποσοστά συμμετοχής από τα παραπάνω.
 10. καλημέρα σε όλους, μου έτυχε προσφάτως ίσως το πιο μπερδεμένο ιδιοκτησιακό ακινήτου έως τώρα. Πρόκειται για 4 οριζόντιες ιδιοκτησίες χωρίς ξεχωριστό συμβόλαιο σύστασης που παίρνουν τα χιλιοστά τους στα συμβόλαια μεταβίβασης, γονικής παροχής κλπ. Μιλάμε για καμιά δεκαριά συμβόλαια, κάποια από αυτά στο χέρι γραμμένα, δυσανάγνωστα, που κάποιες φορές έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους κλπ. Από πλευράς μου, έχω να αντιμετωπίσω τις 2 από τις 4 οριζόντιεςιδιοκτησίες, απλά μου δόθηκαν το σύνολο των συμβολαίων όλου του ακινήτου 'μήπως και βγάλω άκρη τι γίνεται'. Ερώτηση: ποιος είναι τυπικά ο υπεύθυνος σε μπερδεμένες περιπτώσεις για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό (να πει δηλαδή η X οριζόντια ιδιοκτησία ανήκει στον Y και έχει Z χιλιοστά, αντίστοιχα και με τις υπόλοιπες οριζόντιες)? είναι ο συμβολαιογράφος που θα γίνει το μελλοντικό συμβόλαιο μεταβίβασης, κάποιος δικηγόρος, ο μηχανικός? ευχαριστώ
 11. Μαρκόπουλο, εγώ να ρωτήσω, θα τα πουν σωστά όμως? Έτυχε απλά να είναι μεγάλο το πρόστιμο, αλλιώς εξόφληση και τέλος.
 12. thanks Faethon, αυτό σημαίνει ότι και για αναστολή και για διαγραφή θέλουμε 100% εξοφλημένο πρόστιμο?
 13. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δημήτρη διάβασα το έγγραφο του Δήμου Κηφισιάς και απ'ότι είδα μιλάει για: - απαίτηση ολοσχερούς εξόφλησης (100%) για τη διαγραφή - απαίτηση αποπληρωμής 30% για την αναστολή Στην Παρ.5 του Άρθρου 107 του Ν.4495/17 με την εξόφληση του 30% επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, επισκευής κλπ. Επίσης στην Παρ.6 με την εξόφληση του 30% επιτρέπεται η έκδοση διοικητικών αδειών. Παρ'όλα αυτά δε βλέπω να λέει κάπου ότι θέλει 30% εξόφληση για αναστολή, λέω δηλαδή μήπως βάσει της Παρ.3 θέλει απλή υπαγωγή για την αναστολή ΥΓ: έτυχα σε περίπτωση που το πρόστιμο είναι μεγάλο και το 30% δεν το πιάνεις εύκολα
 14. ευχαριστώ ppanag, μήπως μπορείς να με παραπέμψεις πού το λέει αυτό γιατί διαβάζω στο Άρθρο 107 Παρ.3 του Ν.4495/17 «3. Ανείσπρακτα βεβαιωθέντα ποσά προστίμων, ανέγερσης και διατήρησης, διαγράφονται μετά την ολοσχερή εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου. Για τη διαγραφή των προστίμων ή την ενημέρωση της αρμόδιας φορολογικής αρχής και για την αναστολή είσπραξής τους υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία συνοδεύεται από: α) τη βεβαίωση υπαγωγής στις διατάξεις του παρόντος ή στις διατάξεις των νόμων 4014/2011 και 4178/2013 και εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου, β) υπεύθυνη δήλωση ότι τα πρόστιμα των οποίων ζητείται η διαγραφή αφορούν το ακίνητο, το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος ή σε προγενέστερους νόμους αναστολής επιβολής κυρώσεων αυθαιρέτων. Η Υπηρεσία Δόμησης εκδίδει πράξη με την οποία ακυρώνει τον οικείο χρηματικό κατάλογο ή την πράξη επιβολής προστίμου και την αποστέλλει με το αντίστοιχο ατομικό Φύλλο Έκπτωσης στην αρμόδια φορολογική αρχή εντός δεκαπέντε (15) ημερών, αν τα πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί και φορολογικά, προκειμένου η φορολογική αρχή να διαγράψει κάθε σχετική πράξη (ταμειακή βεβαίωση), που έχει ως νόμιμο έρεισμα το χρηματικό κατάλογο ή την πράξη επιβολής προστίμου. Αντίστοιχα, μετά την υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος, η Υπηρεσία Δόμησης εκδίδει πράξη αναστολής είσπραξης των ήδη βεβαιωθέντων στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. προστίμων και την αποστέλλει στην αρμόδια φορολογική αρχή. Στην εν λόγω πράξη ορίζεται υποχρεωτικά η καταληκτική ημερομηνία αναστολής, σύμφωνα με την αντίστοιχη καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου στην πράξη υπαγωγής.» Δηλαδή καταλαβαίνω ότι με 100% εξόφληση διαγράφουμε πρόστιμο και με υπαγωγή (έστω και χωρίς 30% εξόφληση) αναστέλλουμε την είσπραξη από την ΔΟΥ.
 15. καλησπέρα, για διαγραφή προστίμου στην ΥΔΟΜ απαιτείται 100% εξόφληση του προστίμου? ευχαριστώ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.