Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Dimitrisv

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Dimitrisv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία ειναι λέβητας ιόντων (ηλεκτρικός φυσικά). Νομίζω ότι η όλη συζήτησ γίνεται για κλασσικούς ηλεκτρικούς λέβητες (αντιστάσεις) δλδ αν έχω καταλάβει καλα. Αλλα σε αυτή την εγκατάσταση δεν φαινεται το δοχείο και ο κυκλοφορητής. Στο δίκτυο έγινε πλήρωση με ειδικό υγρό ? Πριν "πλύθηκε" η εγκατάσταση ?
  2. Ν.4178/2013 άρθρο48 παρ2(ι) Μικρής Κλίμακας για σκαλωσιά με ΣΑΥ-ΦΑΥ παρ3(ι)β επίσης Μικρής Κλιμακας για σκαλωσία σε έργα που εντάσσονται στο Εξοικονόμηση κατ Οίκον.
  3. Το γραφείο το ανοίξαμε για βιοπορισμό και το συνεχίζουμε για χόμπι(τ)!Το forum ειναι προσφορά. Ο καθένας αξιολογεί ότι βρίσκει στο internet διαφορετικά όλοι γιατροί θα ήταν (google says). Να ο δεκτό οτι μοχθήσανε κάποιοι και ότι είναι "τυράκι" για συμμετοχικότητα. Τελικά όμως η γνώση παραμένει "κλειδωμένη"....Ευχαριστώ για τις ιδέες για άλλη μια φορά..κ ακριβώς επειδή στην επαγγελματική μας ζωή δεν έχουμ συναντήσει πολύ "συναδελφικόητα" αναζητούμε ψίγματα στα fora. Για το προκείμενο τώρα: θα εκτιμούσα αν καποιος συνάδελφος σχολίαζε τα ερωτήματα μου σχετικά με την ΤΕ. κ επιπλέον τι γίνετε στην περίπτωση ΜΗ ρευματοδοτούμενων κτισμάτων ?
  4. αυτο με το Core Members Restricted Area θυμιζει λιγο τον κλειστό κώδικα της microsoft σε αντίθεση με το open source. Τα fora κατ εμε ειναι βιωματικές εγκυκλοπαιδιες με μοναδικη ανταμοιβή τη χαρά της προσφοράς. Ευχαριστω όλους για τα σχόλια τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη σύνταξη της ΤΕ Η/Μ για τον Ν4014. Όχι οτι κατέληξα κάπου.......και επιπλέον: 1) Στο Ν4014 δεν γίνεται λόγος για "μακρισκοπικό" ή μη....έλεγχο αναφέρει 2) τι ειναι παλι αυτός ο "πίνακας γειώσεων" 3) η/μ εξοπλισμός ειναι κ η εγκατάσταση θέρμανσης ? και το κλιματισμός ? και ο εξαερισμός ? και ο ανελκυστήρας ? και οι κυλιόμενες σκάλες ? 4) να μην μπλέξουμε τις η/μ μελέτες για την εκδοση οικοδομικής άδειας με τον η/μ εξοπλισμό ε ? (ύδρευση αποχέτευση ασθενή-ισχυρά αντικεραυνική ενεργητική κτλ) 5) τι να μετρησεις με όργανο σε εγκατάσταση 30ετίας ? 6) πού χρήσιμη η αναφορά του dim10 στο ΔΔΕ. Αυτό με την ισχύουσα νομοθεσία όμως τι το θελες ? ισχύουσα σήμερα ή τοτε ? 7)nikosel τι εννοεις οτι "δεν επηρρεάζεται η μόνιμη ηλεκτρολογική εγκατάσταση". Βρήκες ξεχωριστή χελώνα ?
  5. Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να υπολογίσω πυροσβεστικό σύστημα για υπάρχουσα εγκατάσταση με μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο. (Αντικατάσταση υφιστέμενου). Είναι κατηγορίας ΙΙΙ άρα πα΄ροχή 1250Lt/min για την 1η στήλη. Το δίκτυο είναι αμφίπλευρο με κοινή αναχώρηση από 1 στήλη. Οι υπολογισμοί βασίζονται στην πιο απομακρυσμένη ΠΦ? Πρέπει να υπολογίσω ταυτόχρονη λειτουργία περισσοτέρων? (Αυτό βγάζει "θηρία" αντλίες. Αντλία για 1ΠΦ 43kW για 3ΠΦ 130kW). Οι συνολικές απώλειες πίεσης είναι περίπου 107μΣΥ (5" για 111μ, 4" για 49μ, 3" για 75μ, 2" για 42μ). Στην περίπτωση που σε κάποιο σημείο της εγκατάστασης (όχι απαραίτητα στο πιο απομακρυσμένο σημείο) πρόκειται να προσταθεί σύστημα καταιονηστήρων θα πρέπει να προστεθεί η παροχή και η πώση πίεσης στους υπολογισμούς της αντλίας πυρόσβεσης?
  6. καλησπέρα. Υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο που αναφέρει αναλυτική μέθοδο υπολογισμών γεωεναλλάκτη για θέρμανση - δροσισμό κατοικίας? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.