Μετάβαση στο περιεχόμενο

Christos Patronis

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

656 profile views

Christos Patronis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. nkost7, αν έχεις βρει τον τρόπο εισαγωγής συντεταγμένων σημείων για υλοποίηση, παρακαλώ, αν μπορείς, πες μου κι εμένα. Θα αγοράσω το σήμερα αγόρασα τον ίδιο γεωδαιτικό. Ευχαριστώ.
  2. Ν.3212/2003, Άρθρο 9, Παρ. 2.α: Στις περιοχές που βρίσκονται εκτός εγκεκριμέ− νων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή Ζ.Ε.Π., το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10.000 τ.μ., εφαρμοζομένης κατά τα λοιπά, όπως ισχύει της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. της 24−31.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ΄). Κατ’ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ., τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις. Οι όροι δόμησης είναι αυτοί του ΠΔ 20/30-8-1985 με τις αλλαγές του Ν3212/2003 ή εφαρμοζομένης κατά τα λοιπά, όπως ισχύει της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. της 24−31.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ΄) και μόνον;
  3. Σε αυτή την περίπτωση, αν έχει πρόσφατα εγκριθεί Γ.Π.Σ. χωρίς πράξη εφαρμογής, υπάγεται στις διατάξεις του Ν.1337/83 είτε είναι εντός (σύμφωνα με τα αρχικά του όρια όπως αυτά ορίστηκαν με απόφαση Νομάρχη) είτε εκτός οικισμού; Ευχαριστώ!
  4. Οι δασολόγοι και υπάλληλοι του δασαρχείο ισχυρίζονται ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητά τους. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ιδιωτικό και όχι δημόσιο δάσος το οποίο αποτελεί μέρος αποτερματισμένου αγρού...
  5. Ο δασάρχης ισχυρίζεται ότι δεν είναι αρμόδιος να χορηγήσει άδεια επέμβασης ή βεβαίωση για κατασκευή περίφραξης, παρά μόνο πράξη χαρακτηρισμού την οποία έχω στα χέρια μου. Έχεις υπόψιν σου αν μπορεί να δοθεί ΕΕΜΚ από ΥΔΟΜ για κατασκευή περίφραξης ολόκληρου του αγρού (εκτός σχεδίου), ο οποίος μετά από πράξη χαρακτηρισμού, περιέχει περιμετρικά τμήματα ιδιωτικού δάσους(δασωθείς αγρός); Ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα! Για την χορήγηση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για νομιμοποίηση υφιστάμενης περίφραξης με συρματόπλεγμα σε εκτός σχεδίου περιοχή (παρ. 8 του άρ. 20 του ν.4258), απαιτείται έκδοση πράξης χαρακτηρισμού από το αρμόδιο δασαρχείο. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα σήμερα στην πολεοδομία σήμερα ήταν το εξής: επειδή η πράξη χαρακτηρισμού η οποία αναφέρει ότι μέρος του αποτερματισμένου αγρού είναι ιδιωτικό δάσος, θα πρέπει να μετακινήσω την περίφραξη στα όρια της μη δασικής έκτασης... Στο δασαρχείο που πήγα μου είπαν ότι δεν είναι αρμόδιοι για να μου χορηγήσουν έγκριση-βεβαίωση ότι μπορώ να περιφράξω το ιδιωτικό δάσος, παρά να μου δώσουν βεβαίωση ότι είναι ιδιοκτησία, βεβαίωση η οποία δεν πείθει την πολεοδομία όπως κατάλαβα από τους υπαλλήλους του δασαρχείου οι οποίοι μίλησαν τηλεφωνικά με την πολεδομία... Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει πολεοδομική ή δασική νομοθεσία που να αναφέρει το δικαίωμα περίφραξης ιδιωτικού δάσους ή μη; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.