Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

harris77

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χαλκιδική
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

harris77's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ (Κατά τη γνώμη μου φυσικά) 1) Συνενώνεται πολεοδομικά και μπορείς να βγάλεις οικοδομική άδεια στο ενιαίο γήπεδο, χωρίς συμβολαιογραφική πράξη (δεν γίνεται) με δύο ξεχωριστούς τίτλους, για βελτίωση της αρτιότητας και οικοδομησιμότητας (π.χ. καλύτερη θέση κτηρίου). Για συμβολαιογραφική πράξη πρέπει να τηρούνται οι προϋποθέσεις του εμβαδού και του προσώπου. 2) Ναι φυσικά
  2. Καλησπέρα. Θέλω να κάνω επισκευή και στατική ενίσχυση με χρήση ικριωμάτων, σε ισόγεια κατοικία του 1971 με ΟΑ. Το ακίνητο βρίσκεται εντός Ζώνης Α' κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου (απαγορεύεται κάθε εργασία) και ο μόνος τρόπος είναι η έκδοση εκτέλεσης εργασιών του άρθρου 29 - παράγραφος 4.γ). Όταν επιλέγω την αντίστοιχη περίπτωση στο σύστημα μου βγάζει ότι πρέπει να ανεβάσω: " Δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει το δικαίωμα υπαγωγής στην παρούσα και δήλωσης αρμόδιου μηχανικού ότι αναλαμβάνει την επίβλεψη, σύμφωνα με τους όρους που ορίζει με πράξη το Τμήμα Ελέγχου Δόμησης - Τοπικό Παρατηρητήριο" Γνωρίζει κανείς
  3. Άλλο ένα τέχνασμα των Σπίρτζη-Τσίπρα. Παγίδευσε μια ολόκληρη επιστημονική ομάδα πολιτών, να περιμένει ένα πρόγραμμα εδώ και καιρό για 200€. Αυτοί ξέρουν από τώρα που θα παν τα χρήματα. Μας έχουν κάνει μπακάληδες χωρίς αξιοπρέπεια. Προτείνω καθολική αποχή από την έκδοση ΠΕΑ (αυτοί που έβγαλαν και τα δώσαν σε εταιρείες-συμβούλους να τα κάνουν ανακλήση). Ας δείξουμε μια φορά πόσο απαραίτητοι είμαστε για το σύστημα και τα πολιτικά τους παιχνίδια. Αλλά τι λέω? (μάλλον ακόμα δεν ξύπνησα..., συμβολαιογράφοι είμαστε?) Εδώ αλλάζουμε 3 νομούς, ελέγχουμε οικοδομές για 10 και 20 πόντους με καθαρά έσοδα το πολύ 50€ και χαιρόμαστε που έχουμε δουλειά! Κρίμα...
  4. Πολύ σωστός, συμφωνώ απόλυτα! Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Όταν επρεπε να μας προστατέψουν..... Υ.Γ. Οταν γράφουμε ενα κέιμενο πρέπει να βάζουμε και το όνομά μας. Αυτό " από το ΤΕΕ" δεν το καταλαβαίνω!
  5. Γενικά αναφέρομαι στις εκτός σχεδίου περιοχές του Νομού Χαλκιδικής. Είναι δυνατόν να μεταφράζουμε μια φράση ενός διατάγματος που βγήκε υπό άλλες συνθήκες και για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Π.χ Τότε απαγορευόταν οι Σοφίτες και σήμερα επιτρέπονται. Αλλά τι να πει κανείς, ο Μακάκας είναι ανίκητος.
  6. Μπλέξαμε πάλι με τους ημίθεους της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής οι οποίοι μετά από πολύ διάβασμα ανακάλυψαν το σημείο στο οποίο η Χαλκιδική διαφέρει από την υπόλοιπη Ελλάδα. Στηριζόμενοι λοιπόν σε ένα προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ Δ΄290/1.9.1977) που εκδόθηκε πριν 35 χρόνια και αφορά τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης για τα γήπεδα που βρίσκονται σε εκτός σχεδίου περιοχές του Νομού Χαλκιδικής, και συγκεκριμένα στην παράγραφο γ΄ του άρθρου 3 αυτού, αποφάσισαν πως δεν επιτρέπονται συλλήβδην οι Σοφίτες εκτός σχεδίου στην Χαλκιδική. ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΙΣΧΥ ΝΟΜΟΥ. Η θέση τους κρίνεται τουλάχιστον αυθαίρετη διότι: Πρώτον το Διάταγμα ξεχωρίζει τις εκτός σχεδίου περιοχές σε εντός ζώνης και εκτός ζώνης περιοχές με το άρθρο 2 και 3 αντίστοιχα. Το άρθρο 2 δεν αναφέρει τίποτα σχετικό οπότε τουλάχιστον στα γήπεδα που βρίσκονται σε εντός ζώνης περιοχές πρέπει να ισχύει ο ΝΟΚ. Δεύτερον στο επίμαχο σημείο της παραγράφου γ΄ του άρθρου 3 αναφέρεται καθαρά πως δεν επιτρέπεται η δημιουργία χώρου κύριας χρήσης μέσα στο ύψος της στέγης. Από τους ορισμούς του Ν.Ο.Κ (παρ.95΄ αρθ. 2) προκύπτει πως ο χώρος κύριας χρήσης πρέπει να έχει ελεύθερο ύψος τουλάχιστον 2,65 μ. Στην περίπτωση της παρ. ιε΄ του άρθρου 11 το μέσο ελεύθερο ύψος πρέπει να είναι μικρότερο από 2,20 μ. Δεν πρόκειται δηλαδή για χώρο κύριας χρήσης. (θα μπορούσαν να πουν πως δεν επιτρέπεται κατασκευή σοφίτας με ύψος μεγαλύτερο από 2,65 μ.) Σύμφωνα λοιπόν όχι μόνο με την δική μου άποψη αλλά και άλλων συναδέλφων (κοινοί θνητοί) δεν προκύπτει από τις διατάξεις του διατάγματος η μη εφαρμογή της παραγράφου ιε΄ του άρθρου 11 του Ν.Ο.Κ. σε εκτός σχεδίου περιοχές της Χαλκιδικής. Αν κάποιος νομίζει οτι κάτι μου διαφεύγει και κάνω λάθος ας βοηθήσει. Ευχαριστώ! ΦΕΚ 290Δ77 ΠΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.pdf
  7. Σχετικά με τις ερμηνείες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος Χρήσεων Γης, το ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι: Το σχέδιο αφορά μόνο την οργάνωση των χρήσεων γης, για τις εντός και εκτός σχεδίου περιοχές. Το σχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση στο διαδίκτυο μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου 2012 και οι προτάσεις της διαβούλευσης θα αξιολογηθούν και θα συνυπολογισθούν στην τελική του διαμόρφωση. Συνεπώς, οι όποιες ερμηνείες διαδίδονται σχετικά με τις συνέπειες στο καθεστώς δόμησης και την απαξίωση ιδιοκτησιών, είναι εντελώς αβάσιμες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=1487&language=el-GR
  8. harris77

    KorKTH.lsp

    Κατά αρχήν σε ευχαριστώ πολύ! Πολύ χρήσιμο Έχω όμως πρόβλημα με την γραμματοσειρά. Μήπως έχεις να προτείνεις κάποια λύση?
  9. Παιδιά ας μην γινόμαστε Βασιλικότεροι του Βασιλέος και μας πιάνει πανικός. Είναι ξεκάθαρο πως το σχέδιο νόμου αναφέρεται στις περιοχές ΕΖΔ-ΖΕΠ του δικτύου Νατουρα 2000, διαφορετικά δεν θα υπήρχε ο Εθνικός κατάλογος των περιοχών αυτών από την σελίδα 14 και κάτω του σχεδίου.
  10. Μου στειλαν ενα μηνυμα απο την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης και λέει πως: "Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα αναρτηθεί στην κεντρική σελίδα του ΥΠΕΚΑ (http://www.ypeka.gr) Δελτίο Τύπου σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να ενταχθείτε στο μητρώο των προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών." Εγώ εν τω μεταξύ δεν έχω δει τίποτα αντίστοιχο. Μήπως ξέρει κανείς κάτι νέοτερο?
  11. Απάντηση στον φίλο [email protected] Στο ΦΕΚ και στην ερμηνευτική εγκύκλιο είναι όπως τα λες. Δεν αναφέρεται πουθενά η αμοιβή Μηχανικού. Κάνε τον κόπο όμως σε παρακαλώ και μπες στο Site του Υπουργείου ypeka.gr. Εκεί θα δεις τα παρακάτω: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 1.Υποβολή αίτησης στην πολεοδομική υπηρεσία από τον ιδιοκτήτη ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του με συνημμένα : -Υπεύθυνη δήλωση Ιδιοκτήτη εις διπλούν -Παράβολο 250 € (ένα για το σύνολο των ημιυπαίθριων αυτοτελούς ιδιοκτησίας ) ή 350 € (ένα για το σύνολο των λοιπών χώρων πλην η/υ αυτοτελούς ιδιοκτησίας )από Δημόσιο Ταμείο -Έκθεση Μηχανικού και παραστατικό αμοιβής μηχανικού όπως αυτή προκύπτει σύμφωνα με τον κώδικα ελάχιστων αμοιβών του ΤΕΕ με συνημμένα , Στέλεχος Οικοδομικής Άδειας, Τοπογραφικό, Κάτοψη ορόφου με επισήμανση της επιφάνειας που άλλαξε χρήση Οπότε καλό είναι να περιμένουμε και να μη βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  12. Γειά σας παιδιά. Ξέρει κάνεις τι γράφουμε στη σύντομη περιγραφή της επένδυσης π.χ για την αγορά Η/Υ? Υπάρχει κάτι στάνταρ?
  13. Γειά σας παιδιά. Μήπως εχει ασχοληθεί κάποιος από εσάς με το ΕΣΠΑ? Ξέρει κάνεις τι γράφουμε στη σύντομη περιγραφή της επένδυσης π.χ για την αγορά Η/Υ? Υπάρχει κάτι στάνταρ?
  14. Καλησπέρα παιδιά! Μήπως γνωρίζει κανείς ποια είναι η "επιφάνεια του δαπέδου του χώρου" που αναφέρεται στην παράγραφο 2,Γ του άρθρου 40 του Ν. 3775/2009? Εννοεί την καθαρή εσωτερική επιφάνεια (χωρίς τους εξωτερικούς τοίχους) ή την συνολική επιφάνεια που ορίζεται από τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Οικοδομικής Άδειας?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.