Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

tsakis

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tsakis

  1. Θα σας ξαναενοχλησω με την εξης απορια π εχω .Ειμαι σε φαση επιλογης κατευθυνσης ενεργειακου μηχανολογου και ενεργειακου ηλεκτρολογου .Η πλειοψηφια τεινει προς τους μηχανολογους αλλα εγω δεν εχω αποφασισει ακομα. ΠΙστευω πως ο ενεργειακος ηλεκτρολογος ειναι πολυ πιο αμεσα συδεδεμενος με τα ενεργειακα θεματα π ειναι και το στοιχειο της σχολης πχ φωτοβολτακια κτλπ. Θα ηθελα την γνωμη σας .
  2. καλησπερα , ξαναγραφω παλι μετα απο ενα 1,5 χρονο πλεον ως φοιτητης στο τει αθηνας ενεργειακης τεχνολογιας .Η απορια ειναι η εξης : το πτυχιο που περνω απο το τμημα αποσο ξερω εχει τιτλο μηχανικου ενεργειακης τεχνολογιας . Στο εξωτερικο πως μεταφραζεται , πως αναγνωριζεται ?
  3. Βασικα Κωσταντινε ναι για τει πειραια παω αρχικα και σαν δευτερη αθηνας,θα το μελετησω ομως λιγο ακομα.Οσο για το τει πατρας το "χειροτερη" πηγαινε για την αποσταση δεν το θεωρω κακο τει , ισα ισα θα γουσταρα πολυ να παω να ξεφυγω και λιγο απο το οικογενειακο περιβαλλον, αλλα μετα ερχεται το οικονομικο και το ξανασκεφτομαι :/
  4. Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις, πραγματικα πολυ χρησιμες .ΤΟ Θεμα της αποστασης δεν μου ιδιαιτερα εμποδιο αφου μενω πειραια, στην χειροτερη θα καταλειξω πατρα και κουτσα στραβα θα τα βγαλω.Φιλε pallaks θα προσπαθησω να ακολουθησω τις συμβουλες σου και θα κοιταξω τα μαθηματα λιγακι αν και δεν ειμαι τελειως ασχετος με τα συγκεκριμενα ( καποτε πηγαινα γενικο και παντα φροντιστηριο), τωρα για το erasmus που αναφερεις ισως δεν κανει για μενα αλλα ποτε δεν ξερεις.
  5. Γεια και παλι σε ολη την ομαδα.Να πω βασικα πως δινω πανελληνιες απο επαλ τομεας μηχανολογου ,εχω γραψει ηδη τα 3 μαθηματα και μου μενει ακομα 1 το οποιο το δινω στις 17/6 .Τα εχω παει αρκετα καλα μεχρι στιγμης και ειμαι αισιοδοξος πολυ . ΟΙ βασικες σχολες που με απασχολουν κυριως ειναι τει μηχανολογου μηχανικου πειραια,τει μηχανολογου ενεργειακης τεχνολογιας αθηνα, τει πατρας μηχανολογος μηχανικος και τει ναυπηγικης. τα ερωτηματα μου βασιζονται κυριως στο επιπεδο σπουδων και στην ζητηση της αγορας εργασιας . ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ με απασχολει κυριως το τει πειραια μηχανολγιας και τει αθηνας ενεργειακης τεχνολογιας οπου ειναι και οι πρωτες μου επιλογες Εχω ακουσει πως το τει πειραια ειναι το καλυτερο αλλα εχει το μεινοκετημα οτι ειναι δυσκολο και υπαρχει περιπτωση να αργισω να παρω πτυχειο και να το παρω με χαμηλο βαθμο. Το τει ενεργειακης τεχνολογιας απο οσο ξερω ειναι εξισου καλο με το τει πειραια αφου δινει και το ιδιο πτυχιο και εξειδικευεται πιο πολυ στον ενεργειακο τομεα. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι:η ποιοτητα των σπουδων αλλα και ο βαθμος δυσκολις.Επισης τι εχει μεγαλυτερο αντικρυσμα στην αγορα εργασιας,για παραδειγμα: ΟΙ εργοδοτες προτιμανε μηχανικους απο τει πειραια η απο το τει αθηνας ενργειακης τεχνολογιας?Ακομα μετραει ο βαθμος του πτυχιου στην αγορα η οχι ?Απο τι καταλαβαινεται οι διαφορες μπορει να ειναι μηδαμινες αλλα και ταυτοχρονα σημαντικες . Θα ηταν πολυ χρησιμη η βοηθεια σας στο συγκεκριμνεο θεμα ,ακομα και αποψεις απο ατομα που εχουν περασει απο αυτες τις σχολες. Ευχαριστω εκ των προτερων .
  6. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις . Βασικα και εγω πιστευω πως μετα το τει μπορει να εχουν αλλαξει πολλα και να μην με ενδιαφερει το ΕΜΠ( στο pdf που ανεβασα κατω κατω αναφερει και τους αποφοιτους τει ) .Ουτως η αλλως τα πολλα λογια ειναι φτωχεια αρα τωρα πρεπει να δουμε τι θα κανουμε.ετσι οπως το βλεπω παω για τει πειραια ΜΜ σαν πρωτη επιλογη και μετα τει αθηνας ΕΤ, αν και οι 2 σχολες ειναι το ιδιο εξισου καλες .
  7. Επισης επειδη ειμαι υπερβολικα μπερδεμενος αυτη την στιγμη θα ηθελα την γνωμη σας για τις συγκεκριμενες σχολες τι αξιζει και τι οχι . Μηχανολογος μηχανικος τει πειραια, ενεργειακης τεχνολογιας τει αθηνας, τει ναυπηγων μηχανικων τει αθηνας, και ΑΕΝ αν αξιζει . Μια συγκριση απο ανθρωπους που εχουν περασει απο αυτες τισ σχολες θα ηταν πολυ χρησιμη .
  8. Βασικα να πω πως φετος δινω πανελλαδικες απο επαλ και κατευθινομαι στον τομεα μηχανολογιας κυριως. Οι Βασικες σχολες που εχω επιλεξει ειναι μηχανολογος μηχανικος τει πειραια και ενεργειακης τεχνολογιας τει αθηνας.Αν εχει καποιος εμπειρια απο αυτες τις σχολες ας αναρτησει κατι ωστε να με βοηθησει να επιλεξω . Αυτο βασικα που θελω να ρωτισω ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα που εχει ο μηχανολογος μηχανικος τει , γιατι ξεκαθαρες απαντησεις δεν μπορω να βρω. Επισης επειδη γνωριζω πως η μηχανολογοι ΕΜΠ εχουν ολα τα επαγγελματικα δικαιωματα ερωτουμε αν γινεται μετα το τει να μπω ΕΜΠ για μηχανλογος μηχανικος μεσω κατατακτηριων εξετασεων. οριστε και το συγκεκριμενο αρθρο katatakseis2013-2014.pdf , συμφωνα με αυτο αν διαβασετε οι αποφητοι τει μηχανολογοι μηχανικοι εγραφονται στο 5ο 6μηνο επειτα απο εξετασεις,Δηλαδη εαν περασω στο 5ο εξαμηνο και τελιωσω πρωτα ο θεος θα εχω ολα τα εππγελματικα δικαιωματα που εχει και ενας που μπηκε απευθειας στο πολυτεχνειο? θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.