Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

elka12

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

elka12's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο λογιστής μου είπε ότι φέτος βγήκε διευκρινιστική εγκύκλιος και για να φορολογηθούμε ως μισθωτοί πρέπει να έχουμε κόψει μόνο σε επιτηδευματίες, διαφορετικά "χτυπάει" το σύστημα. Πράγματι έτσι είναι?
  2. Στην κάτοψη της άδειας δείχνω με κόκκινο την πραγματική κατάσταση και με πράσινο της σύστασης. Δεν έχει γίνει συνένωση αποθηκών, εξακολουθούν να είναι δύο. ΚΑΤΟΨΗ.pdf
  3. Ναι υπάρχει όμορη αποθήκη (το είχα αναφέρει στην πρώτη δημοσίευση). Ανέβασα όλη την κάτοψη της άδειας, της αποτύπωσης και τμήμα της σύστασης για σύγκριση. συσταση-1.pdf αποτυπωση-1.pdf αδεια-1.pdf
  4. Ναι. Το πλάτος της αποθήκης είναι στην άδεια 1,80μ., στην σύσταση 3,10μ. και στην αποτύπωση το μέγιστο 3,19μ.(εκεί που το μηχανοστάσιο είναι 2,42μ.) Γι' αυτό θα κάνω την διαμερισμάτωση
  5. Και η επέκταση προς την ΔΕΗ δεν είναι μέδα στα όρια ανοχής? Το περίγραμμα είναι μαζί με τον τοίχο, ο οποίος είναι 20 εκ. αντί για 10εκ. που δείχνει το σχέδιο, οπότε δεν θεωρώ ότι έχω πρόβλημα
  6. Ανέβασα νέο αρχείο όπου φαίνεται και η αποτύπωση. Στο μηχανοστάσιο δεν μπήκα οπότε δεν είμαι σίγουρη για τον δεξί τοίχο. Έχω κατάληψη κοινόχρηστου χώρου-μηχανοστασίου και θέλω συναίνεση? Μετά θα απαιτηθεί και τροποποίηση σύστασης? Μήπως τα 8εκ. που έιναι μικρότερο το μηχανοστάσιο είναι εντός των ορίων ανοχής? ΑΠΟΘΗΚΗ1.pdf
  7. Στο συνημμένο σχέδιο είναι η κάτοψη της σύστασης, της άδειας και η πραγματική κατάσταση. Όπως φαίνεται η αποθήκη έχει πάρει ένα τμήμα από το WC της όμορης αποθήκης και έχει χάσει ένα τμήμα από αυτήν. Χρειάζεται συναίνεση του ιδιοκτήτη της όμορης αποθήκης για την διαμερισμάτωση? ΑΠΟΘΗΚΗ.pdf
  8. Τακτοποίησα με το Ν4178/13 αυθαίρετο σε δική μου ιδιοκτησία. Από το ΤΕΕ μου είπαν να πάω τις αμοιβές που βγαίνουν από το σύστημα και το συμβόλαιο για να πάρω απαλλαγή. Τι άλλο πρέπει να κάνω σχετικά με εφορία? Διάβασα για κάποια απόδειξη αυτοπαράδοσης : τι είναι ακριβώς?
  9. Το ισόγειο είναι υπερυψωμένο, οπότε δεν μπορεί να γίνει Θ.Σ. Μπορεί να τακτοποιηθεί με την δήλωση του διαμερίσματος του Β' ορόφου??
  10. Η άδεια βγήκε Ιούνιο 1981 και πρέπει να ήταν πριν την απαίτηση για συμβολαιογραφική πράξη . Οι θέσεις δεν έχουν δοθεί σε κανέναν, γιατί η σύσταση είχε γίνει από το 1962 (να σημειώσω ότι είναι οικογενειακή οικοδομή)
  11. Σε οικοδομή το ισόγειο και ο Α' όροφος κατασκευάστηκαν το 1963. Το 1981 βγήκε άδεια για προσθήκη Β' ορόφου (2 διαμερίσματα) και απαιτούνταν 2 Θ.Σ. Αυτές δείχτηκαν στο Διάγραμμα αλλά η μία έπεφτε πάνω στον εξώστη του ισογείου διαμερίσματος, ο οποίος δεν είχε δειχτεί στο σχέδιο. Δεν είχε γίνει συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ. Χρειάζεται τακτοποίηση η θέση αυτή? Στο ένα διαμέρισμα του Β' ορόφου έχω αυθαιρεσίες (πολεοδομικές παραβάσεις) που θα τακτοποιήσω. Μπορώ να δείξω και την κατήργηση της Θ.Σ. ή πρέπει να φανεί σε δήλωση του ισόγειου διαμερίσματος?
  12. Σε γήπεδο (εκτός σχεδίου) βγήκε ΟΑ για διώροφη κατοικία. Το κτίριο κατασκευάστηκε σε άλλη μη νόμιμη θέση και παραβιάζει και τα πλάγια όρια. Δεν συμπιπτει σε κανένα τμήμα με την θέση που φαινόταν στην άδεια. Βάζω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΑ και θεωρώ ότι ΟΛΟ είναι αυθαίρετο? Έχει και αυθαίρετες προσθήκες ? Τί θεωρώ για αυτές?
  13. Είναι σε διαφορετική θέση οι υποχρεωτικές θ.σ. οπότε χρειάζεται τακτοποίηση. Στην αποτύπωση δείχνω ΟΛΕΣ τις θ.σ. ή μόνο αυτού που θα πληρώσει το πρόστιμο??
  14. Αν δώσει κάποιος μηχανικός βεβαίωση δεν θα υπάρχει πρόβλημα στο μέλλον π.χ. στην ταυτότητα κτιρίου?? Πάντως σε κάποιο άλλο διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας κάποιος μηχανικός έδωσε βεβαίωση νομιμότητας χωρίς να αναφέρει το παρακολούθημα.
  15. Έχω την εξής περίπτωση: διαμέρισμα με παρακολούθημα ανοικτή θέση στάθμευσης στην πυλωτή. Το διαμέρισμα είναι νόμιμο (δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες) , αλλά η θέση στάθμευσης (όπως και όλες οι θ.σ. στην πυλωτή) είναι διαφορετικές από αυτές που είχαν δεσμευτεί στην συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ. Πρέπει 1) να τακτοποιήσω την θ.σ. με χωροθέτηση και μετά να δώσω βεβαίωση?? και 2) ποιό κείμενο θα χρησιμοποιήσω στην βεβαίωση?? (νόμιμο ή τακτοποιημένο??)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.