Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ioannis-geo7

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χαλκίδα - Εύβοια
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

542 profile views

Ioannis-geo7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι, δεν έφταιγε κάτι άλλο, διότι μόλις έσβησα τις γραμμές αυτές, το πήρε και το δέχθηκε κατευθείαν η εφαρμογή. Επίσης και σε άλλη περίπτωση που μου είχε τύχει το 2019, για συνένωση οικοπέδων, πάλι το ίδιο πρόβλημα είχα, και τελικά είχα σβήσει την αντίστοιχη γραμμή, ύστερα και από την υπόδειξη από το helpdesk του ΤΕΕ. Το θυμήθηκα αυτό, σήμερα, μόλις το επίλυσα, και ανέτρεξα και στις αντίστοιχες σημειώσεις μου, και το είδα.... Το θέμα είναι ότι λύθηκε..... όλα καλά! Και πάλι χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια!
  2. Καλημέρα και πάλι, και χίλια ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου! Ναι την έκανα όλη την διαδικασία πάνω από 50 φορές, ακολουθώντας ακριβώς όλες τις οδηγίες, και έβαλα και πολύ μικρό όνομα, και έβγαζε το ίδιο μήνυμα. Το έλυσα το θέμα, ως εξής: Καταρχήν εγώ το ΔΓΜ το ήθελα για να γίνει εγγραφή της Πράξης Σύστασης Καθέτων σε οικόπεδο. Στις οδηγίες, αλλά και στο Πρότυπο dxf που έχει στην βοήθεια (ΔΓΜ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕΤΩΝ) αναφέρει ότι δημιουργώ τα πολύγωνα VST_FINAL, & LINE_XM_VST. Με αυτό τον τρόπο δεν μου το ανέβαζε το αρχείο καθόλου. Επομένως, εγώ έσβησα την γραμμή LINE_XM_VST, και το ανέβασα και το ΠΗΡΕ!!!!!!!!!!!! Εξέδωσα και το ΚΗΔ, και τώρα είναι οκ... Οι οδηγίες είναι ότι κουτουρού...... Και πάλι ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
  3. Καλημέρα. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση angusmacgyver. Το προσπάθησα και έτσι όπως μου πρότεινες, αλλά πάλι το ίδιο μήνυμα μου έβγαλε.
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Προσπαθώ σήμερα να εκδώσω ΚΗΔ, για ΔΓΜ για Πράξη Σύστασης Κάθετων Συνιδιοκτησιών επί οικοπέδου, σε περιοχή με Λειτουργούν Κτηματολόγιο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει η μεταγραφή του Συμβολαίου που έχει ήδη συνταχθεί, στο Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακείο. Ενώ ακολουθώ ακριβώς τις οδηγίες, μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα... Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος? Ευχαροστώ πολύ για τις απαντήσεις, εκ των προτέρων!
  5. Καλημέρα συνάδελφε. Είναι του 2006 νομίζω, και την επισυνάπτω στο παρόν. (συνάδελφε έχουμε αφαιρέσει το συνημμένο για πιθανή υπαγωγή του σε νόμο πνευματικών δικαιωμάτων λόγω της εταιρίας κωδικοποιημένης νομοθεσίας επί του οποίου η επωνυμία της αναγράφεται. Παραθέτω το ίδιο έγγραφο εδώ προς διευκόλυνση του συναδέλφου) Pavlos 33
  6. Καλημέρα και από εμένα συνάδελφοι. Θεωρώ σωστό αυτό που αναφέρει ο Δημήτρης παραπάνω. Να ζητήσεις Δουλεία Διόδου από όμορη ιδιοκτησία. Απλά καλό είναι, πριν κάνεις οτιδήποτε, να μιλήσεις και με την αρμόδια πολεοδομία, μήπως σου πουν και κάτι παραπάνω.
  7. Καλησπέρα συνάδελφε. Κάτι γρήγορα για αρχή, μίλησες με την Τεχνική Υπηρεσία πως έχει χειριστεί ανάλογες περιπτώσεις?? Όσον αφορά την Είσοδο - Έξοδο ή Απότμηση, που μου έχει τύχει, σε Εκτός Σχεδίου περιοχή - Αγροτική Οδός, θα πρέπει η Απότμηση να είναι όση και το μισό του μήκους του Φορτηγού που θα έρχεται στην εγκατάσταση, ώστε εάν τυχόν πρέπει να περιμένει, να μην είναι εντός του δρόμου (αυτό ακολουθούν στην τεχνική υπηρεσία που έχω συνεργαστεί), και όχι μικρότερο από 4μ. Επομένως κάνε οπωσδήποτε μια επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία να δεις τι κάνουν και αυτοί, γιατί παλιά (πριν 3 χρόνια νομίζω) έδιναν αυτοί την Βεβαίωση καλής εκτέλεσης!
  8. Σε ευχαριστώ nbr! Τα ψάχνω γενικά πολύ, και μάλλον δεν θα έπρεπε, αλλά άστο τώρα αυτό, είναι άλλη συζήτηση...... 😁 Σε ευχαριστώ πολύ πάντως, που μπήκες στο κόπο, και ξανά είδες αυτά που είχα στείλει. Έχεις δίκιο, σε όλα τα παραπάνω που έχεις επισημάνει. Είναι πολεοδομικό σχέδιο, με Π.Ε. & Πράξη Αναλογισμού μαζί, όπως τα λες. Έχεις δίκιο, για την εγκύκλιο 30, δεν ξέρω εάν υπάγομαι σε αυτό, απλά επειδή από το Αρχικό Οικόπεδο των 2στρεμματων, ένα τμήμα κατέστη οικοδομήσιμο, στο άλλο Ο.Τ., μου φαίνεται περίεργο, να υπολογιστεί η Εισφορά σε Γη, σε όλο αυτό, και όχι μόνο σε αυτό που αφορά η τροποποίηση... Από περιοχή λίγο πιο έξω από Χαλκίδα. Εδώ οι διορθωτικές...... και αυτό άστο καλύτερα!!! Θα μιλήσω και με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μου, και θα σας ενημερώσω όλους αναλυτικά, τι έκανα!! Και πάλι ευχαριστώ!
  9. Θα τα δω, εννοείται!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Θα ενημερώσω για την πορεία της εν λόγω μελέτης! Και πάλι χίλια ευχαριστώ όλους σας.
  10. Επισυνάπτω την εγκύκλιο 30, στην σελίδα 7, παράγραφος 9. Επίσης επισυνάπτω απόφαση του ΣτΕ, όπου για άλλη περίπτωση αναφέρει στην τελευταία σελίδα πως για την τροποποίηση η εισφορά υπολογίζεται στο οικόπεδο που υπάρχει κατά τον χρόνο τροποποίησης. Εννοείται πως θα πάει Δημοτικό Συμβούλιο, απλά δεν θα πρέπει να πάνε σε τελική μορφή οι εγκρίσεις και τα σχέδια μου, έτσι δεν είναι? Να κάνουμε αίτηση δηλαδή χωρίς σχέδια, και να περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο? Δεν θα είναι λίγο άκυρο? egk-30.pdf 4ΙΦΣΟΡΡΕ-Μ.pdf
  11. Καλημέρα! Καταρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκατε στον κόπο, 1ον. να διαβάσετε όλο το κατεβατό που είχα ανεβάσει, και 2ον. να απαντήσετε. Την εντολή για να προβώ στην τροποποίηση, μου την έδωσε ο πελάτης μου, ο οποίος έχει το οικόπεδο στην περιοχή αυτή του σχεδίου, τα Αρχικά 2.096,98τ.μ.. Η συγκεκριμένη περιοχή του σχεδίου, εντάχθηκε στην Πολεοδομική μελέτη, με τις διατάξεις τον ν.δ. του 1923, άρα δεν οφείλει Εισφορά σε γη και χρήμα. Η πράξη εφαρμογής κυρώθηκε το 2005, μαζί με την Πράξη αναλογισμού. Δεν πήρε Νέο οικόπεδο, απλά από τα 2στρέμματα, ένα τμήμα έμεινε στο Ο.Τ. 163, με Ε=956,40τ.μ.. Η Συνολική Ρυμοτομία λόγω των δρόμων είναι 664,30τ.μ., και το Κοινωφελές είναι 486,54τ.μ.. Επισυνάπτω και τους πίνακες. Απλά στην 1η μου ανάρτηση έκανα λάθος λέγοντας στο Δ. ότι μας χρωστάει ο δήμος 38τ.μ., διότι ξανά κοιτάζοντας τον πίνακα, συνειδητοποιώ ότι χρωστάει η ιδιοκτησία στον Δήμο 38τ.μ.. Επίσης υπάρχει και αυτοαποζημίωση με Ε' = 279,36τ.μ.. Όσον αφορά το Γ.Π.Σ. του Οικισμού, που προϋπήρχε της Π.Μ., είναι του 1989, με αναδημοσίευση το 1993, και στο οποίο, η χρήση που απεικονίζει για την εν λόγω περιοχή που βρίσκεται το οικόπεδο είναι «ΠΡΟΝΟΙΑ» και όχι «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Ως Βρεφονηπιακός Σταθμός λοιπόν απεικονίζεται για πρώτη φορά στην Π.Μ.. Εδώ να σημειώσω πως το 2010, εκδόθηκε νέο Γ.Π.Σ. για όλον τον Καποδιστριακό Δήμο (τώρα Δημοτική Ενότητα), όπου το απεικονίζει ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Απόφαση Ανάκλησης δεν υπάρχει, και δεν χρειάζεται, αφού σύμφωνα με το Ν.4315/2014, έχουν παρέλθει οι χρόνοι από έγκριση Π.Μ. και από Π.Ε., τα 15 χρόνια και τα 5 χρόνια αντίστοιχα. Επίσης ύστερα από συζητήσεις με την Τεχνική Υπηρεσία, μου είπαν πως και αυτοί δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν ποτέ ως Βρεφ. Σταθμό, αφού υπάρχει και αλλού και τους καλύπτει. Τέλος, εσείς θεωρείται πως η Εισφορά σε γη για να καταστεί Οικοδομήσιμο, θα πρέπει να υπολογιστεί στην Αρχική Ιδιοκτησία των 2στρεμμάτων, ως ιδιοκτήτης προ 1982??? Γιατί από την εγκύκλιο 30/2004, καταλαβαίνω πως υπολογίζεται στην Ιδιοκτησία που υπάρχει κατά τον χρόνο της τροποποίησης. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τον χρόνο που μου αφιερώνετε και για τις απαντήσεις σας.
  12. Συνάδελφοι, καλησπέρα! Ελπίζω να μην γράφω σε λάθος topic, απλά θα αναφέρω μια περίπτωση τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου, η οποία είναι η πρώτη μου, και έχω λίγο μπερδευτεί. Θα σας αναγράψω παρακάτω την υπόθεση και πως την χειρίζομαι, ώστε να δώσετε καμιά ιδέα. Έχω οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως, και εντός οικισμού προ 1923. Το Αρχικό Εμβαδόν είναι Εαρχ=2.096,89τ.μ.. Η Πολεοδομική μελέτη εγκρίθηκε το 1997, και η Πράξη Εφαρμογής Κυρώθηκε το 2005, όπου το αρχικό αυτό οικόπεδο, κατά ένα τμήμα ρυμοτομείται και χωρίζεται σε δύο Ο.Τ.. Το ένα είναι οικοδομήσιμο (ΟΤ163) και το άλλο προορίζεται για Ανέγερση Βρεφονηπιακού - Κοινωφελής Χώρος (ΟΤ162). Στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, η ένταξη του, σύμφωνα και με την πολεοδομική μελέτη έγινε με τις διατάξεις του 1923, λόγω ότι είναι βρίσκεται σε οικισμό προ 1923, άρα μαζί με τους πίνακες της Πράξης Εφαρμογής έγινε και η σύνταξη των πινάκων του Αναλογισμού. Τώρα μου ζητήθηκε να κάνω Τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου, από τον ιδιοκτήτη, ώστε να καταστεί και το οικόπεδο που έμεινε εντός του ΟΤ - Βρεφονηπιακός, ως Οικοδομήσιμο. Επισυνάπτω στο παρόν εικόνα όπου φαίνεται το Αρχικό Οικόπεδο των 2στρεμμάτων, με μωβ χρώμα και γραμμοσκίαση, και τα δύο επιμέρους τμήματα στα δύο Ο.Τ. (Εικόνα 1- Αρχικό). Επίσης βορινά, η εν λόγω ιδιοκτησία συνορεύει με ιδιοκτησία του Δήμου. Επομένως το Τμήμα του οικοπέδου που μένει στο ΟΤ162 - γαλάζιο χρώμα, αφορά το οικόπεδο που θα αιτηθούμε να γίνει Οικοδομήσιμο (Εικόνα 2), το οποίο έχει Ε=490,28τ.μ.. Εν συνεχεία θεωρώ σωστό, ταυτόχρονα να αιτηθώ και την διόρθωση του κοινού βόριου ορίου μου, με την ιδιοκτησία του Δήμου, ώστε να γίνει πιο αξιοποιήσιμη η ιδιοκτησία μου, με πιο ορθογωνισμένο σχήμα (Εικόνα 3). Επομένως με ροζ χρώμα φαίνονται τα ίσα τμήματα που θα ανταλλαγούν ώστε να προκύψει το τελικό σχήμα του οικοπέδου. Επίσης, σύμφωνα με το Ν.4315/2014, παρ. 17, σε περιπτώσεις σχεδίων που εγκρίθηκαν με τις διατάξεις του ν.δ. 17.7/16-8-1923, θα πρέπει να γίνει ο υπολογισμός της Εισφοράς σε Γη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20, παρ.1, περίπτωση β'. Επίσης σύμφωνα με την Εγκύκλιο 30/05-03-2004, η εισφορά σε γη, είναι ποσοστό της επιφάνειας της ιδιοκτησίας όπως υφίσταται κατά το χρόνο της τροποποίησης, άρα το Τελικό Εμβαδόν (Ε=490,28τ.μ.). Άρα στην Εικόνα 4, φαίνεται με κίτρινο χρώμα η Εισφορά σε γη. Και με μπλε χρώμα η ΤΕΛΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ με Ε=453,96τ.μ. που απομένει, μετά την αφαίρεση της Εισφοράς γη, η οποία είναι Άρτια & Οικοδομήσιμη κατά Κανόνα. Ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής: Α. Εάν είναι σωστός ο υπολογισμός της Εισφοράς σε γη, στο τελικό οικόπεδο των 490,28τ.μ., και όχι στο Αρχικό των 2.096,98τ.μ., και εάν είναι σωστή η θέση του, όπως το δείχνω στο τοπογραφικό μου. Β. Εάν είναι σωστή σκέψη η Τροποποίηση του κοινού ορίου μου, με τον δήμο. Γ. Εάν χρειάζομαι βεβαίωση Αρχαιολογίας. Εγώ θεωρώ ότι χρειάζομαι. Δ. Σύμφωνα με τους Πίνακες του Αναλογισμού, ο Δήμος μας χρωστάει 38τ.μ., και η εισφορά σε γη είναι 36τ.μ.. Θα τα συμψηφίσω?????
  13. Καλημέρα. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τώρα είδα το μήνυμα σου nbr, και όσον αφορά τους Πίνακες, είναι από αυτούς που έχουν 1-55 στήλες, και είναι συμπληρωμένο το Κεφάλαιο Γ΄. Έτσι και αλλιώς, το λέει και η Πολεοδομική Μελέτη, ότι όσα οικόπεδα ανήκουν στο Πυκνοδομημένο τμήμα - προ 1923 θα συνταχθεί Πράξη Αναλογισμού (Ν.Δια/γμα 1923), και για τα υπόλοιπα Πράξη Εφαρμογής (Ν. 1337/1983) Περιμένω να μου φέρει τον Φάκελό του ο ιδιοκτήτης, από κάποια ένσταση που είχε κάνει το 2005, οπότε θα επανέλθω!
  14. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ψάξω να βρω και την προηγούμενη συζήτηση που είχε γίνει, και θα πάω για διορθωτική, και ότι γίνει!!! Και πάλι ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.