Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikosfoivos

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nikosfoivos

  1. Γεια σου στα γρήγορα κάποια σημεία: ειδική κατασκευή αεραγωγών (τα φίλτρα HEPA έχουν μεγάλη πτώση πίεσης) --> στατικές ανεμιστήρων τα αρχιτεκτόνικά (παράθυρα-πόρτες) στεγανά μεγαλύτερη προσαγωγή από απαγωγή (ώστε να πετύχεις υπερπίεση) ίσως με VAΜ; έλεγχος υγρασίας; ο έλεγχος όλου του συστήματος με διαφορικούς πρεσσοστάτες και ανεμιστήρες μεταβλητών στροφών... σημείωση 1: η λογική θέλω clean room δώσε προσφορά (δοθέντος ότι δεν είσαι εξειδικευμένος), δεν πιστεύω ότι είναι σωστός δρόμος όυτε για σένα ούτε για τον ιδιοκτήτη (ίσως γλυτώσει κάποια χρήματα στην αρχή). θα έπρεπε να υπάρξει μελέτη, (τουλάχιστον σχέδια και τεχνική περιγραφή) και επί αυτών να δώσεις προσφορά. καλή τύχη.
  2. Γεια σας και απο μένα, συμφωνώ με τον rootbreaker, δεύτερος ανεμιστήρας μόνο προσαγωγή δεν είναι καλή λύση, και από κόστη λειτουργίας αλλά και από εφαρμογή. Πάντως κάνε μία εκτίμηση, κόστους και απόσβεσης και στα δύο σενάρια, ίσως τους πείσεις!
  3. Τα VD τα θες, για να μοιράσεις καλά τις παροχές, είτε δουλεύει το σύστημα 100% νωπό, είτε 100% ανακυκλοφορία, είτε ενδιάμεσες θέσεις. Να βάλεις κυκλικούς, θα προτιμούσα ορθογώνιους με τα παντελόνια τους κλπ κλπ. Μίλα με κατασκευαστές, system air, air technic και οποιοδήποτε άλλο. Υπερπίεση με το vam πετυχαίνεις όταν το ποσό νωπού είναι μεγαλύτερο από την απόρριψη, για να το κάνεις αυτό, μπορείς οι ανεμιστήρες σου να είναι μεταβλητών στροφών, ή το δίκτυο απαγωγής να έχει κάποια πτώση πίεσης τέτοια ώστε ο νωπός να είναι πιο μεγάλος.
  4. Θα προτιμούσα κατάργηση της απόρριψης, τα FCU 100% ανακυκλοφορία, και το νωπό από το VAM. Με τα εύκαμπτα πιστεύω ότι μπορεί να έχει δύο θέματα, το ένα είναι η ισοκατανομή των παροχών (για παράδειγμα στην μονάδα ARNU42, στο σχέδιο φάινονται τρεις ίσες παροχές, αλλά με πολύ διαφορετικά μήκη αγωγών...), ας πούμε ότι αυτό λύνεται με τα VD που θα βάλεις στους λαιμούς. Το άλλο θέμα είναι ότι τα εύκαμπτα συνήθως δεν είναι καλά τεντωμένα και δημιουργούν μεγάλη απώλεια πίεσης με συνέπεια να μην πιάνουμε τα κυβικά που θέλουμε. Όσο αφορά στην υπερπίεση, θα το καλύψεις από το VAM (θα βάζει μεγαλύτερο όγκο αέρα από ότι θα απάγει). Εμπειρικά και με σχετικά καλά ανοίγματα (δλδ όχι 1εκ. κενό κάτω από τις πόρτες ) υπολόγισε για να πιάσει ένας χώρος υπερπίεση 5-10 Pa, 200κυβικά για κάθε πόρτα και 100 για κάθε παράθυρο. Και μία σκέψη ακόμα ,, θα μπορούσε ο πελάτης σου να καταλάβει ότι με κάποιο λίγο πιο ακριβό και σύνθετο σύστημα θα κάνει απόσβεση νωρίτερα; ίσως αν του έκανες κάποιους υπολογισμούς κόστους χρήσης της εγκατάστασης και απόσβεσης; Ακόμη καλή δουλειά θα γινόταν μετρώντας την διαφορική πίεση με αισθητήρια που επικοινωνούν με ανεμιστήρες μεταβλητών στροφών που παίζουν κυνηγώντας μία τιμή στόχο.
  5. Καλημέρα, υπάρχουν μεγάλα μήκη εύκαμπτων (που δεν θα έχουν τις παροχές που θες), μήπως να τα κάνεις με κανάλια απουσία volume dampers, ώστε να ρυθμίσεις το δίκτυο (και στην ανακυκλοφορία) και μία σκέψη, γίνεται ο ανεμιστήρας απόρριψης να γίνει εναλλάκτης αέρα-αέρα, ώστε να παίρνεις από εκεί το νωπό που θες και τα FCU σου 100% ανακυκλοφορία; , θα γλιτώσεις και κάποια τρυπήματα και μάλλον θα εξοοικονομήσεις ενέργεια κατά την χρήση φιλικά
  6. καλημέρα zafsko, θα πρέπει να ρωτήσεις στην επιθεώρηση εργασίας που είναι αρμόδια για την επιχείρηση με το αλιευτικό πλοίο και να σε κατευθύνουν. σε κάθε περίπτωση μου ακούγεται πολύ επικίνδυνη εργασία, θα πρέπει με την λογική σου και όχι μόνο βάση νόμων, να σκεφτείς τους κινδύνους, την απαραίτητη σήμανση, τα ΜΑΠ των εργαζομένων, την εκπαίδευση τους για έκτακτες ανάγκες και το περιβάλλον εργασίας τους. ελπίζω να μην σου έγραψα αυτά που ήδη είχες σκεφτεί.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.