Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αθηνά Θεοδώρου

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Αθηνά Θεοδώρου

  1. Καλημέρα! Σε οικόπεδο με αδεια καταστημάτων, έχει κατασκευαστεί ισόγειος χώρος - πρόχειρη κατασκευή 100 τμ με ξύλινο σκελετό και τοιχοποιία με λαμαρίνες και χρησιμοποιείται για αποθήκευση ξυλείας από τον ενοικιαστή του καταστήματος. Ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει στο παιδί του και μελλοντικά να κατεδαφιστεί η πρόχειρη κατασκευή και να οικοδομήσει νέα κατοικία. Για να τακτοποιήσουμε την πρόχειρη κατασκευή ώστε να γινεί η μεταβίβαση, πιστεύετε θα μπορούσε να μπει σαν λοιπή παράβαση και να πάει με αναλυτικό; Ή αναγκαστικά θα πρέπει να τακτοποιηθεί σαν Υ.Δ-Υ.Κ;
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Η ερώτηση μου είναι η εξής: με την άδεια μικρής κλίμακας μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνο προκάτ πισίνα; Από που προκύπτει αυτό, αφού στο άρθρο δεν διευκρινίζει τον τρόπο κατασκευής της πισίνας παρά μόνο για το μηχανοστάσιο που πρέπει να είναι τύπου compact.
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, προσπαθώ να ανεβάσω ενα αρχείο για Γεωμετρικές Μεταβολές και μου βγάζει συνέχεια το εξής μήνυμα: Τα περιμετρικά όρια των παρακάτω επιπέδων δεν ταυτίζονται με τα περιμετρικά όρια του PST_KAEK: • Layer DGM_PROP_FINAL Δεν καταλαβάινω τι παραπάνω πρέπει να κάνω. Έχω κάνει Copy - Paste τα πολύγωνα και τα έχω βάλει στο αντίστοιχο Layer, τα έχω κάνει με το χέρι πατώντας πάνω στο πολύγωνο του κτηματολογίου, έχω αντιγράψει τα πολύγωνα σε καινούριο αρχείο, τίποτα δεν λειτουργεί. Συνέχεια βγάζει αυτό το μήνυμα. Έχει κανείς καμιά ιδέα;
  4. Η μεταβίβαση θα γίνει στο Κατάστημα 1. Η πρώτη εικόνα είναι της σύστατης και η δεύτερη της Άδειας.
  5. Γεια σας, εχω μια ερώτηση σχετικά με την παραγραφο ιδιδ) του αρθρου 96 - Κατηγορία 3. Έχω τρια ισόγεια καταστηματα, κατασκευασμένα το 1971 και εχουν κατασκευαστεί ανεστραμμένα από την άδεια. Δηλαδή στα σχέδια της άδεια έχω τα τρία καταστήματα και δεξιά τους το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον Α΄όροφο, ενώ στην πραγματικότητα το κλιμακοστάσιο είναι στα αριστερά τον καταστημάτων. Τα τρία καταστήματα αποτελλούν τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες και την μια θέλουν ν ατην μεταβιβάσουν. Σαν οριζόντια ιδιοτησία είναι ακριβώς όπως στην άδεια. Θα πρέπει να γινει υπαγωγή και να μπει όλο το ισόγειο στην Κατηγορία 3, χωρίς άλλη παράβαση ή θα πρέπει η κάθε οριζόντια να κάνει ξεχωριστή υπαγωγή? Ή απλά δίνω βεβαίωση, αφού η οριζόντια συμφωνεί στις διαστάσεις με την άδεια?
  6. Η άδεια είναι του 1971, οπότε ναι, μιλάμε για Κατηγορία 1. Απλά σκεφτόμουν πως αφού η διαφορά είναι από την κατασκευή της πολυκατοικίας και αφορά όλα τα διαμερίσματα, και εκτός αυτού θα γίνει διορθωτικό της σύστασης, θα ήταν πιο εύκολο να δώσω ένα τοπογραφικό με μία βεβαίωση, παρά δέκα βεβαιώσεις. Και φυσικά θα είναι και πιο οικονομικό για τους ιδιοκτήτες.
  7. Καλησπέρα, Έχω μια πρωτοφανή περίπτωση για μένα καθώς είμαστε σε νησί και δεν έχουμε πολλές πολυκατοικίες. Μου έτυχε να κάνω αυτοψία σε οριζόντια ιδιοκτησία που προοριζόταν για πώληση και διαπίστωσα πως έχει μεγάλη διαφορά τετραγωνικών στο γεωτεμάχιο, οπότε αποφάσισαν όλοι οι ιδιοκτησίες να κάνουν αλλαγή του συμβολαίου σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών, οπότε μου ανέθεσαν να κάνω έλεγχο σε όλες τις ιδιοκτησίες. Μετά τις μετρήσεις μου έχω διαπιστώσει τα εξής: Α) σε όλα τα διαμερίσματα υπάρχει μετατόπιση του παραθύρου της κουζίνας από τον εναν τοιχο στον άλλο Β) σε κάποιες διαστάσεις έχω διαφορά μέχρι 5%,αλλά σε άλλες έχω πάνω από 5%, η οποία είναι ίδια σε ολα τα διαμερίσματα, επομένως είχε γίνει εξ΄αρχής. Γ) στον κοινόχρηστο χώρο έχει κατασκευαστεί μια αποθήκη 10 τμ, μια πέργκολα και ένα BBQ. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Μπορώ να κάνω μια δήλωση, με όλους τους ιδιοκτήτες, αφού έτσι κ αλλιώς θα πρέπει να γίνει μια για τους κοινόχρηστους χώρους και να βάλω και τα τετραγωνικά που έχω διαφορά στην πολυκατοικία ή θα πρέπει να κάνω μια δήλωση για τους κοινόχρηστους και σε κάθε διαμέρισμα από μια ξεχωριστή δήλωση;
  8. Χρειάζομαι μια επιβεβαίωση! Έχει εκδοθεί άδεια το 1981 σε γήπεδο 8500 τμ. Μετά κόπηκε σε δυο γεωτεμάχια, 4250τμ το καθένα. Το ένα έμεινε με την οικοδομή της πρώτης άδειας και στο δεύτερο εκδόθηκε νέα άδεια στα 4250τμ πλέον. Ο ιδιοκτήτης του πρώτου θέλει να κάνει τακτοποίηση. Το παράρτημα γράφει πως πατάμε ΟΧΙ στην Ο.Α. αν το γήπεδο είναι μικρότερο λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης και δεν ταυτίζεται με αυτό για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια. Δεν αναφέρει πουθενά αν μας ενδιαφέρει αν αυτό που μένει είναι άρτιο ή όχι. Κάνω την τακτοποίησει επιλέγοντας ΟΧΙ στην Ο.Α.?
  9. Το σχέδιο πόλης υπήρχε. H άδεια έχει βγει βασιζόμενη στο αρθρο 25 του Ν. 1337/83 που έδινε την δυνατότητα σε οικόπεδα >25 τμ να οικοδομηθούν, το οποίο άρθρο πλέον δεν ισχύει, το αντίστοιχο σημερινό άρθρο δίνει οικοδομησιμότητα στα 50 Τμ. Έχεις δίκιο για το ΠΚ, 60% είναι, λάθος το έγραψα...
  10. Στην περιοχή ο Σ.Δ. είναι 1,40 και 70 % κάλυψη. Με αρτιότητα τα 60τμ.Το δικό μου οικόπεδο είναι 43,00 τμ. Άρα: Επιτρεπόμενη Δόμηση: 43,00τμ * 1,40 = 60,20 τμ. Στο οικόπεδο έχουν κατασκευαστεί τρεις όροφοι από 40 τμ ο καθένας. Δηλάδη 120 τμ , δηλαδή 99% υπέρβαση δόμησης. ? Δεν με ενδιαφέρει που πλέον δεν είναι άρτιο το οικόπεδο?
  11. Συνάδελφοι ευχαριστώ για την βοήθεια! Ως προς τον υπολογισμό της κάλυψης και της δόμησης ποια είναι η γνώμη σας? Εγώ πιστεύω πως πρέπει να τα βάλω στα μέγιστα ποσοστά, δηλαδή υπέρβαση >60% και >200 % αντίστοιχα, αφού σήμερα έχω μη άρτιο οικόπεδο.
  12. Γεια σας συνάδελφοι! Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου και έχω μπερδευτεί με τις διευκρινίσεις για το αν βάζουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ο.Α. Υπάρχει άδεια του 1990 που προβλέπει διόροφη κατοικία σε οικόπεδο 43,00 τμ. Έχει κατασκευαστεί ένας ολοκληρος επιπλέον όροφος. Σήμερα το οικόπεδο με τους όρους δόμησης που ισχύουν δεν θα έβγαζε άδεια. Τότε όμως μπορούσε να βγάλει. Είμαι στην κατηγορία που λέει πως επιλέγουμε ΟΧΙ γιατί δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, παρά τα αντιθέτως αναφερόμενα στη σχετική άδεια? Ή θεωρω πως έχω άδεια επειδή τότε μπορούσαν να εκδόσουν άδεια και απλά άλλαξαν οι οροι δόμησης; Και αν θεωρήσω πως έχω άδεια, τι υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης θα βάλω? Τα μέγιστα? Γιατί έχω ένα μη άρτιο οικόπεδο σήμερα.. Ευχαριστώ!
  13. Γεια σας, έχω μια περίπτωση όπου στο γεωτεμάχιο υπάρχουν αυθαίρετα προς τακτοποίηση και ενα αυθαίρετο ισόγειο κτίσμα προς κατεδάφιση. Η ερώτηση μου είναι: τα τετραγωνικά του προς κατεδάφιση κτίσματος, μετράνε στον συνολικό υπολογισμό δόμησης και κάλυψης για να υπολογίσω τις υπερβάσεις;
  14. Έχω περίπτωση οικίας προ του 1923, με μικρές παραβάσεις, όπως αλλαγή στέγης, κατασκευή πέργολας, διαμόρφωση εδάφους, μικρή αποθήκη. Με τον 4178 ομαδοποιούσαμε τις περιπτώσεις και βάζαμε είτε παραβάσεις ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3, είτε Λοιπές Παραβάσεις. Σε αυτή την περίπτωση το πιο σωστό μου φαίνεται να μπει ως Λοιπές Παραβάσεις. Αλλά(!!!) αν μπει έτσι θα πρέπει να επιλέξω Κατηγορία 4 ή Κατηγορία 5. Και μετά θα μου ζητάει Στατική Επάρκεια? Για τις μικροπαραβάσεις? Πείτε μου την γνώμη σας!
  15. Σε δήλωση που έκανα χθες (12/10/2016), συνεχίζει να το ζητάει. 18 ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ μηχανικού Γενική Απαίτηση Αντίγραφο
  16. Σε δήλωση που έκανα χθες (12/10/2016), συνεχίζει να το ζητάει. 18 ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ μηχανικού Γενική Απαίτηση Αντίγραφο
  17. Συναδελφοι το σύστημα διαχείρησης αυθαιρέτων συνεχίζει και ζητάει ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ. Πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό; Θα αναρτήσουμε μια λευκή κόλλα ώστε να μην δίχνει ότι έχουμε υπολοιπόμενα αρχεία; Και με τα ΤΣΜΕΔΕ πριν την 6/6/2016 τι γίνεται; Πρέπει να τα πληρώσουμε;
  18. Ευχαριστώ! Με βοήθησες πάρα πολύ! Θα το τσεκάρω γαι την διαμερισμάτωση αλλά σύμφωνα με τον ορισμό μάλλον χρειάζεται!
  19. Είναι εκτός σχεδίου και είναι δύο ιδιοκτήτες και στο γεωτεμάχιο και στην άδεια του σπιτιού. Δεν έχουν κάνει σύσταση ακόμα. Θέλουν να τακτοποιήσουν για να γίναι και η σύσταση στη συνέχεια.
  20. Διόρθωσα το σχέδιο για να είναι πιο ξεκάθαρο. Δεν έχει αλλάξη όλη η οικοδομή θέση. Το δεξί κομμάτι έιναι στην σωστή θέση. Έχει μετατοπιστεί το αριστερό κομμάτι κατά 1,5 μ αριστερά. Σο 1,5μ. υπάρχουν τσιμεντένια σκαλάκια (κάτι που ξέχασα να αναφέρω).Εκτός του νομίμου περιγράμματος είναι η επέκταση των 50τ.μ. και το κομματάκι του 1,5μ. που έχει μετατοπιστεί. Να βάλω αυτά τα τετραγωνικά ώς υπέρβαση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.