Jump to content

psycho

Core Members
 • Content Count

  202
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Ουδέτερη

About psycho

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

247 profile views
 1. Διαμέρισμα σε διατηρητέα πολυκατοικία προ του ΄55 έγιναν εσωτερικές διαρ/σεις, δηλ. καθαιρέθηκε τοίχος μεταξύ του καθιστικού και κουζίνας πριν το 2010. Μετά το 2011 κρίθηκε διατηρητέο. Η Βεβαίωση για μεταβίβαση που θα εκδώσω δεν πρέπει να εντάσσεται στις εξαιρέσεις , βάσει του αρθρου 29 ? 2. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες : ιζ) εσωτερικές διαρρυθμίσεις, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, Τι λέτε ?
 2. Δεν έχω σχέδιο της σύστασης.και αν δείχνει ? αφου η άδεια μας ενδιαφέρει. Η άδεια είναι του 1970. Τώρα να κάνω διαμερισμάτωση για 0,07 τ.μ.? μήπως το παρακάνουμε κι εμείς ?
 3. Διαμέρισμα για πώληση σε πολυκατοικία, έχει ένα παραθυράκι, εκτός αδείας, που βλέπει στον ακάλυπτο και μία εσοχή 10 εκατοστών , αντί για 20εκ. στην είσοδο του διαμερίσματος όπως φαίνεται στο συνημμένο. Κάλυψη , δόμηση, ύψος είμαστε εντάξει . Λέω να δώσω βεβαίωση με εξαίρεση λόγω του ανοίγματος και της διαφοράς στην είσοδο. Τι γνώμη έχετε ? διαμερισμα.pdf
 4. Ο ιδιοκτήτης του Α΄ορόφου. Υπάρχει ισόγειο, Α΄ορ., Β΄ όρ. και Δώμα. Οι αυθαιρεσίες είναι οι κατασκευές στην αυλή και το λεβ/σιο, από κατασκευής δεν υφίστανται, μετά το 1970 πρέπει να έγιναν. Το πρόστιμο της πολ/μίας είναι 250 ευρώ. και 50 ε διατήρηση τον χρόνο.
 5. Η πρώτη οικοδ.άδεια που αφορα το ισόγειο είναι του 1963. Οι αυθαιρεσίες ειναι τοίχος περίφραξης της αυλής (που βρίσκεται στην είσοδο της οικοδομής) , σκαλοπάτια προς την είσοδο της οικοδομής και ένα λεβητοστάσιο στο ισόγειο εντός του περιγράμματος της οικοδομής. Ούτε η αυλή αύτε το λεβ/σιο φαίνεται στα σχέδια της αδείας. Μάλιστα ο χώρος της αυλής δεν είναι αποτυπωμένος στο τοπογραφικό της αδείας. Φαίνονται όμως σε μία φωτοτυπία κάτοψης συμβολ/κής πράξης του 1988. Να ψάξω για παλαιότερη ?
 6. Άρθρο 98 παρ. 9 ......αυθαιρεσίες επί κοινοχρήστων, απαιτείται η συναίνεση του πενήντα ένα τοις εκατό (51%) των συνιδιοκτητών. Άρθρο 99 Την αίτηση υποβάλλει : ..........., καθώς και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης επί του οποίου έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Άρα μπορώ να αγνοήσω το 51% όταν υπάρχει το ανωτέρω ?
 7. Θα υπολογίσω την παραβίαση με το υλοποιημένο Δ που είναι 5,00μ. ή αυτό που προκύπτει με τον αυθαίρετο όροφο στο δώμα που πάει στα 5,30 μ. ?
 8. Κατοικία σε δώμα, έχει αφήσει από το διπλανό κτίριο απόσταση ενός μέτρου. Πρέπει εκτός από Υ.Δ. , Υ.Υ. να χρεώσω και απόσταση Δ γιατι δεν ακουμπάει στο διπλανό κτίριο? Επισυνάπτω σκαρίφημα. Με την ευκαιρία, όπως βλέπετε η είσοδος στο διαμέρισμα είναι απ΄ευθείας από το κλιμακοστάσιο. Το κλιμακοστάσιο θεωρείται Κ.Χ. τελικά ? γιατί διάβασα και ότι μετράει ως παράβαση όταν ..... η απόληξη λειτουργεί ως σκάλα πρόσβασης στον όροφο αυτό, τότε μετράει ως παράβαση. Η δήλωση είναι στον Ν.4178.
 9. Η συμβολαιογράφος λέει ότι πρωτα πρέπει να της δώσω βεβαίωση 4495/17 για να κάνει την αποδοχή ! Έχει όμως υπέρβαση δομησης 1,30 τ.μ. το ακινητο και μεγαλύτερη την μια διάσταση, της πρόσοψης κατά 1 μ.
 10. Ευχαριστώ πολύ όλους σας, λοιπόν, σε διαμέρισμα ηταν ιδιοκτήτης ο πατέρας ο οποίος πέθανε και το αφησε με διαθηκη στον εναν γιο. Έγινε δημοσίευση της διαθήκης και πληρώνει τον φόρο κληρονομίας ο υιός. Πληροφορήθηκα δε από Δικηγόρο , ότι εφ΄όσον έχει περάσει 4μηνο από την δημοσίευση της κληρονομιάς μπορει να μπει ως ιδιοκτήτης ο φερόμενος. Εγώ πιστεύω ότι θεωρείται νομέας και κάτοχος εφ΄ όσον δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς. Κάνω λάθος ? Μου έφερε τώρα το πληρεξούσιο αλλά εγώ βλέπω ότι τον διορίζει ως ειδικό πληρεξούσιο, αντιπρόσωπο και αντίκλητο να αποδεχτεί για λογαριασμό της οποιαδήποτε κληρονομιά ...κ.λ.π.......υπογράφοντας την απαιτούμενη συμβολ/κή πράξη της αποδ. κληρονομιάς. Δεν ξέρω πως κατάλαβε ότι με ένα πληρεξούσιο πήρε την επικαρπία ! Επίσης στο τέλος, στο πληρεξούσιο, αναφέρει ότι μπορεί ο γιός της να υπογράφει οποιοδήποτε έγγραφο προς οποιοδήποτε Δημόσια κ.λ.π. αρχή, που θα έχει σχέση με οποιοδήποτε ακίνητό της. Αυτό δεν με καλύπτει ?
 11. τώρα μου είπε ότι η μητέρα του πέρασε με πληρεξούσιο όλη την επικαρπία σ΄αυτόν. τι να κάνω ? help ...
 12. Ευχαριστώ, αλλά τώρα την έκανα. Έβαλα τον υιό στο συστημα, πλήρωσε και το παράβολο. Μπορώ να αλλάξω και να βάλω τα στοιχεία της μητέρας στο σύστημα ; Πειράζει που το παράβολο βγήκε στο όνομα του υιού; Αν πάρω συναίνεση απ' την μητέρα ότι εξουσιοδοτεί τον υιό; και τον καταχωρίσω ως νομέα και κάτοχο χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.