Jump to content

psycho

Members
 • Content Count

  199
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Ουδέτερη

About psycho

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

227 profile views
 1. Ο ιδιοκτήτης του Α΄ορόφου. Υπάρχει ισόγειο, Α΄ορ., Β΄ όρ. και Δώμα. Οι αυθαιρεσίες είναι οι κατασκευές στην αυλή και το λεβ/σιο, από κατασκευής δεν υφίστανται, μετά το 1970 πρέπει να έγιναν. Το πρόστιμο της πολ/μίας είναι 250 ευρώ. και 50 ε διατήρηση τον χρόνο.
 2. Η πρώτη οικοδ.άδεια που αφορα το ισόγειο είναι του 1963. Οι αυθαιρεσίες ειναι τοίχος περίφραξης της αυλής (που βρίσκεται στην είσοδο της οικοδομής) , σκαλοπάτια προς την είσοδο της οικοδομής και ένα λεβητοστάσιο στο ισόγειο εντός του περιγράμματος της οικοδομής. Ούτε η αυλή αύτε το λεβ/σιο φαίνεται στα σχέδια της αδείας. Μάλιστα ο χώρος της αυλής δεν είναι αποτυπωμένος στο τοπογραφικό της αδείας. Φαίνονται όμως σε μία φωτοτυπία κάτοψης συμβολ/κής πράξης του 1988. Να ψάξω για παλαιότερη ?
 3. Άρθρο 98 παρ. 9 ......αυθαιρεσίες επί κοινοχρήστων, απαιτείται η συναίνεση του πενήντα ένα τοις εκατό (51%) των συνιδιοκτητών. Άρθρο 99 Την αίτηση υποβάλλει : ..........., καθώς και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης επί του οποίου έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Άρα μπορώ να αγνοήσω το 51% όταν υπάρχει το ανωτέρω ?
 4. Θα υπολογίσω την παραβίαση με το υλοποιημένο Δ που είναι 5,00μ. ή αυτό που προκύπτει με τον αυθαίρετο όροφο στο δώμα που πάει στα 5,30 μ. ?
 5. Κατοικία σε δώμα, έχει αφήσει από το διπλανό κτίριο απόσταση ενός μέτρου. Πρέπει εκτός από Υ.Δ. , Υ.Υ. να χρεώσω και απόσταση Δ γιατι δεν ακουμπάει στο διπλανό κτίριο? Επισυνάπτω σκαρίφημα. Με την ευκαιρία, όπως βλέπετε η είσοδος στο διαμέρισμα είναι απ΄ευθείας από το κλιμακοστάσιο. Το κλιμακοστάσιο θεωρείται Κ.Χ. τελικά ? γιατί διάβασα και ότι μετράει ως παράβαση όταν ..... η απόληξη λειτουργεί ως σκάλα πρόσβασης στον όροφο αυτό, τότε μετράει ως παράβαση. Η δήλωση είναι στον Ν.4178.
 6. Η συμβολαιογράφος λέει ότι πρωτα πρέπει να της δώσω βεβαίωση 4495/17 για να κάνει την αποδοχή ! Έχει όμως υπέρβαση δομησης 1,30 τ.μ. το ακινητο και μεγαλύτερη την μια διάσταση, της πρόσοψης κατά 1 μ.
 7. Ευχαριστώ πολύ όλους σας, λοιπόν, σε διαμέρισμα ηταν ιδιοκτήτης ο πατέρας ο οποίος πέθανε και το αφησε με διαθηκη στον εναν γιο. Έγινε δημοσίευση της διαθήκης και πληρώνει τον φόρο κληρονομίας ο υιός. Πληροφορήθηκα δε από Δικηγόρο , ότι εφ΄όσον έχει περάσει 4μηνο από την δημοσίευση της κληρονομιάς μπορει να μπει ως ιδιοκτήτης ο φερόμενος. Εγώ πιστεύω ότι θεωρείται νομέας και κάτοχος εφ΄ όσον δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς. Κάνω λάθος ? Μου έφερε τώρα το πληρεξούσιο αλλά εγώ βλέπω ότι τον διορίζει ως ειδικό πληρεξούσιο, αντιπρόσωπο και αντίκλητο να αποδεχτεί για λογαριασμό της οποιαδήποτε κληρονομιά ...κ.λ.π.......υπογράφοντας την απαιτούμενη συμβολ/κή πράξη της αποδ. κληρονομιάς. Δεν ξέρω πως κατάλαβε ότι με ένα πληρεξούσιο πήρε την επικαρπία ! Επίσης στο τέλος, στο πληρεξούσιο, αναφέρει ότι μπορεί ο γιός της να υπογράφει οποιοδήποτε έγγραφο προς οποιοδήποτε Δημόσια κ.λ.π. αρχή, που θα έχει σχέση με οποιοδήποτε ακίνητό της. Αυτό δεν με καλύπτει ?
 8. τώρα μου είπε ότι η μητέρα του πέρασε με πληρεξούσιο όλη την επικαρπία σ΄αυτόν. τι να κάνω ? help ...
 9. Ευχαριστώ, αλλά τώρα την έκανα. Έβαλα τον υιό στο συστημα, πλήρωσε και το παράβολο. Μπορώ να αλλάξω και να βάλω τα στοιχεία της μητέρας στο σύστημα ; Πειράζει που το παράβολο βγήκε στο όνομα του υιού; Αν πάρω συναίνεση απ' την μητέρα ότι εξουσιοδοτεί τον υιό; και τον καταχωρίσω ως νομέα και κάτοχο χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας ?
 10. Καλημέρα. Πελάτης με διαμέρισμα το οποίο έχει περιέλθει με διαθήκη σ΄ αυτόν απ΄τον πατέρα του, έχει πληρώσει τον φόρο κληρονομιάς και θέλει τώρα να κάνει αποδοχή κληρονομιάς και ύστερα να το πουλήσει. Στο Ε9 το έχει καταχωρήσει. Στο σύστημα εφόσον δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας πως θα τον καταχωρίσω, ως νομέα και κάτοχο ; Επίσης η μητέρα του έχει την επικαρπία αλλά δεν ζήτησα απ΄αυτήν τις Υπ. δηλώσεις γιατί χρειάζεται την συναίνεση του ψιλού κύριου.
 11. ειπαν οτι οι κοιν. χωροι δεν μπαινουν κατ. 1 , γιατι δεν ειναι κατοικιες ειναι αποθηκες κοινοχρηστες. στο ΤΕΕ προτειναν να βάλω ολο το κτιριο κατ. 2 . Εσείς πως το βλέπετε ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.