Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kimin

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από kimin

  1. Εμείς οι νεότεροι φίλε NeckBreaker δεν θα πάρουμε τίποτα, το ξέρουμε... Ο πατέρας μου όμως στα 70 του είναι σε τραγική κατάσταση με 380 ευρώ. Δεν ζητησε κανείς 2000 ευρώ. Μιλάμε για μία αξιοπρεπή ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ σύνταξη... Όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για τα συνταξιοδοτικά θέματα των μηχανικών είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ούτε ότι το σύστημα δεν είναι έτοιμο (έλεος πια), ούτε ότι είναι δύσκολος ο υπολογισμός της σύνταξης (πάλι έλεος), ούτε ότι δεν επαρκούν τα άτομα. Ας δώσουν μία στάνταρ αξιοπρεπή προσωρινή σύνταξη σε όλους, αυτό είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που πρέπει να κάνουν.

    • Upvote 2
  2. Φίλε da-mi, αυτό που λες ισχύει 100% και η περίπτωση του πατέρα μου μαζί με αυτή στην οποία αναφέρεσαι αποδεικνύει ότι το λάθος δεν είναι καθόλου σπάνιο:

    Ο πατέρας μου με άπειρα χρόνια δουλειάς (40+) ως ελεύθερος επαγγελματίας (τοπογράφος), σε ηλικία 70 ετών, και αφού υπέβαλε τα χαρτιά του για σύνταξη (ηλεκτρονικά και με αίτηση για προσωρινή), ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ (μιας και αναφέρθηκε κάποιος παραπάνω σε αυτό), του δόθηκε μετά από 9 (ΕΝΝΙΑ!!!!) μήνες (αφού προηγήθηκαν email, καταγγελίες στον συνήγορο του πολίτη, κλπ) προσωρινή σύνταξη 380 ευρώ!!! Έχω στείλει email στους πάντες για τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο υπολογίστηκε η σύνταξη (όπως και παλιότερα, με καταγγελία στον συνήγορο του πολίτη, βλέπε παλιό θέμα το οποίο είχα ανοίξει), αλλά τίποτα. Η ΕΛΕΕΙΝΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ του πράγματος η οποία είναι στα όρια του ΥΠΟΠΤΟΥ είναι η εξής: η σύνταξη όταν άκουσον άκουσον η αίτηση για σύνταξη δεν έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ παρεμπιπτόντως) καθορίζεται ως το 50% του εισοδήματος του τελευταίου χρόνου (το οποίο για τους πάντες είναι ελάχιστο, λόγω κρίσης), οπότε και λαμβάνει το ελάχιστο ποσό που μπορεί να δωθεί το οποίο είναι 380 ευρώ.

    Αυτό που έχω να πω είναι ότι το ΤΣΜΕΔΕ είναι ΑΝΙΚΑΚΟ και ίσως ΥΠΟΠΤΟ στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα θέματα αυτά (αν δεν επαρκούν τα άτομα, τότε φταίει και το ίδιο το υπουργείο που δεν φροντίζει να διευθετηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα, ενώ αν είναι ανίκανοι τότε φταίει διπλά το υπουργείο που δεν τους στέλνει με μετάταξη στον ΕΒΡΟ να πυροβολάνε κουνούπια). Αλλά δεν αντιδρά και κανείς απ' ό,τι βλέπω... Όλα τα παίρνουμε στην πλάκα, την στιγμή που ο πατέρας μου είναι στο νοσοκομείο και αντί για σύνταξη μετά από 40+ χρόνια δουλειάς παίρνει μπαρμπούτσαλα...

     

    ΥΓ: Οι σχετικοί νόμοι, αν θέλει κάποιος να τους ψάξει είναι οι 4387/2016 και 4499/2017.

    • Upvote 2
  3. Γεια σας,

    Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως έχει κανείς από το φόρουμ κάποια ιδέα για τις καθυστερήσεις απονομής προσωρινής σύνταξης σε μηχανικούς. Ο πατέρας μου (ηλικίας 70 χρονών, με 40+ χρόνια δουλειάς ως τοπογράφος χωρίς κανένα χρέος στο ταμείο του) έχει από τον Δεκέμβριο υποβάλλει τα χαρτιά του για σύνταξη (όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει επιβεβαιωμένα ολόσωστες), κι ακόμα δεν του έχει δοθεί η προσωρινή σύνταξη. Έχουμε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ΕΦΚΑ (μας είπαν ότι δεν έχουν φτάσει εκεί χαρτιά από το ΤΣΜΕΔΕ ακόμα), με το ΤΣΜΕΔΕ της περιφέρειας (όπου λένε ότι έχουν στείλει τα χαρτιά όπως πρέπει στα κεντρικά), και με τα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ (όπου είτε δεν το σηκώνουν είτε όταν το σήκωσαν μία φορά ουσιαστικά αγενέστατα είπαν ότι ακόμα βρίσκονται στον Μάιο του 2017!!!). Έχουμε στείλει email διαμαρτυρίας σε ΕΦΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ, υπουργείο και καταγγελία στον συνήγορο του πολίτη, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Γνωρίζει κανείς τον πιθανό χρόνο αναμονής για προσωρινή σύνταξη; Είναι αδιανόητο το ότι εδώ και κοντά 6 μήνες δεν έχει δοθεί ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ σύνταξη (επαναλαμβάνω μιλάμε για την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ σύνταξη) ενώ ο μέγιστος χρόνος αναμονής πρέπει βάσει νόμου να είναι το πολύ δύο μήνες. Κι όλα αυτά να σημειώσω, ενώ μέχρι πρόσφατα συνέχιζαν να έρχονται εισφορές στον ΕΦΚΑ (όπου από το ΤΣΜΕΔΕ μας είπαν απλά να αγνοούμε!) και να εμφανίζεται ως ανασφάλιστος (με συνέπεια να κινδυνεύει να μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη)...

    Ευχαριστώ

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.