Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Victoria

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Παπάγου - Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Victoria's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας. Να θέσω ένα ερώτημα. Σε περίπτωση κληρονομιάς χρειάζεται πιστοποιητικό μηχανικού? Κάπου διάβασα ότι πιστοποιητικό μηχανικού χρειάζεται μόνο για μεταβιβάσεις εν ζωή? Άρα αν μεταβιβαστεί ένα ακίνητο (με ή χωρίς αυθαιρεσίες) λόγω θανάτου, τότε μεταβιβάζεται κανονικά χωρίς πιστοποιητικό?
  2. Καλησπέρα συνάδερφοι. Με ενημερώνεται αν το βοηθητικό κτίσμα σε πολυκατοικία μετράει ή όχι στον Σ.Δ.? Βασικά έχω περίπτωση βοηθητικού κτίσματος στην περιοχή της Βούλας, με μία άδεια τόσο αχνή από την οποία δεν φαίνεται τίποτα και μόνο κάτοψη όπου στην κάτοψη αναφέρεται ως βοηθητικό κτίσμα. Αν δεν υπολογίζεται στον Σ.Δ., γίνεται αλλαγή χρήσης με τον Ν. 3843/2010 για αλλαή από βοηθητική σε κύρια χρήση?
  3. Καλημέρα σας. Μία πελάτισσα θέλει να τακτοποιήσει υπόγειο που είναι δηλωμένος ως αποθηκευτικός χώρος και έχει μετατραπεί σε κατάστημα. Της ζήτησα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (άδεια, κάτοψη, τοπογραφικό) και μου είπε ότι ο φάκελος έχει χαθεί από την Πολεοδομία. Ποια είναι η διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις? Να σημειώσω ότι το ακίνητο είναι στο κέντρο της Αθήνας (Κολωνάκι) όπου υπάρχουν όπως γνωρίζετε πολλά ημιυπόγεια καταστήματα και η Πολυκατοικία είναι περίπου του 1970. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
  4. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την εξής βοήθεια. Έχω μονοκατοικία η οποία παρουσιάζει τα εξής χαρακτηριστικά: a) Το υπόγειο έχει γίνει αλαγή χρήσης (οκ αυτό τακτοποιείται με τον Ν. 3843/2010) αλλά έχουν αλλάξει και τα τετραγωνικά στην πράξη συγκρινόμενα με την κάτοψη της άδειας. Το υπόγειο από 24,80μ2 που είναι στην άδεια στην πράξη είναι 53,40μ2. Γίνεται τακτοποίηση λόγω αλλαγής χρήσης των 24,80μ2 που φαίνονται στην άδεια ή και στα 53,40μ2? Αν ναι πως υπολογίζεται το πρόστιμο? Στο ισόγειο σε σχέση με την κάτοψη της άδειας έχει στην πράξη "προστεθεί" ένα κομμάτι 7,6μ2. Αυτό τακτοποιείται στην πολεοδομία?? Επισυνάπτω και σχέδια για να γίνω πιο κατανοητή. Ευχαριστώ εκ των προτέρον!!!!1
  5. Ευχαριστώ πολύ! Στην άδεια του 77 που έχω, υπάρχει ξεκάθαρα το περίγραμμα του ισογείου, οπότε θεωρώ ότι είμαι οκ να υποθέσω... Τα τετραγωνικά του ισογείου μετράνε στον Σ.Δ. κανονικά?
  6. Καλησπέρα σας. Είμαι μηχανικός και αντιμετωπίζω την εξής περίπτωση. Έχω ισόγειο κτίσμα του 1953 το οποίο ανεγέρθηκε χωρίς άδεια. Κατόπιν το 1977 υπάρχει άδεια για ένα συμπληρωματικό τμήμα του ισογείου (επιπρόσθετο) και κυρίως η άδεια του Α ορόφου. Επίσης το 1977 συμπληρώθηκε δήλωση ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ στην οποία αναφέρονται τα τετραγωνικά του αυθαίρετου κτίσματος του ισογείου. Η ερώτηση είναι η εξής, το χαρτί αυτό της δήλωσης του αυθαιρέτου κτίσματος αποτελεί και νομιμοποίηση του? Η απαιτείται κάποια συγκεκριμένη απόφαση διατήρησης του ισόγειου κτίσματος. Επιπλέον ένα τμήμα του ισογείου κτίσματος υπερβαίνει την επιτρεπόμενη κάλυψη του οικοπέδου και συνολικά ισόγειο και όροφοι (Ά και Β - έγινε νέα άδεια το 1984) υπερβαίνουν τον σημερινό επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης. Όλα αυτά δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο απλά τα παραθέτω ως στοιχεία. Με τα στοιχεία που έχω μπορώ να αποφανθώ αν είναι νόμιμο ή μη? ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.