Μετάβαση στο περιεχόμενο

John Havakis

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

699 profile views

John Havakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν όρια ηλικίας για το πρόγραμμα?? Με ρώτησε πελάτης που είναι 84 χρόνων (συνταξιούχος) αν δικαιαται να μπει στο πρόγραμμα..
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα μια γνώμη για το ποια μέθοδο να εφαρμόσω για τη σεισμική ανάλυση ενός πυλώνα τύπου προβόλου (μέθοδος ανάλυσης οριζόντιας φόρτισης πχ), όπως επισυνάπτω στο σχήμα παρακάτω.
  3. Συγγνώμη συνάδελφε δεν γνωρίζω πως να αλλάξω τον τίτλο Οσον αφορά το θέμα, ψάχνω για σεισμικό συνδυασμό την τιμή ψ για τον άνεμο
  4. Συναδελφοι καλησπερα, για το συνδυασμο δρασεων στην οριακη κατασταση αστοχιας σε ενα φορεα με μεταβλητη δραση μονο τον ανεμο ο συντελεστης ψ για τον ανεμο στο σεισμικο συνδυασμο θα ειναι ψ1,ψ0 η ψ2?
  5. εστω οτι κανω αυτη την κατανομη σε τμηματα με οριζοντια πιεση..Ομωσ για Aref στον τυπο της δυναμης θα παρω το πραγματικο εμβαδον του κεκλιμενου τμηματος η την κατακορυφη προβολη του τμηματος???????
  6. Συγγνωμη συναλελφε αλλα μπερδευτηκα. Αν υπολογισω για το ενα στοιχειο τη δυναμη απο τον τυπο Fw ειναι λογικο να την κατενεμω ομοιομορφα στο μελος σαν γραμμικο φορτιο? Ετσι θα εχει ολο το μελος την ιδια δυναμη σε kn/m απο το ανεμο δηλαδη στα 0 m θα ειναι ιδια κατανομη με τα 40 m ασ πουμε ειναι λογικο αυτο?
  7. Οποτε πρεπει να αναλυσω την πειση qp που δινει ο κανονισμος καθετα σε καθε μελος απ οτι καταλαβα.Αλλα μετα το γραμμικο φορτιο καθε μελους δεν πρεπει να πολλαπλασιαστει με τους cscd, και cf καθε μελους?
  8. δηλαδη εδω θα ειναι καπως ετσι? το d1=ze για το μελος 1 και d2=ze για το μελος 2 και οι δυναμεις θα εφαρμοζονται στα Α και Β?
  9. Συναδελφοι καλημερα, Ο τυπος Fw=cscd*cf*Aref*qp(ze) υποννοει οτι η δυναμη του ανεμου ασκεται στο υψος αναφορας ze η στο κεντρο βαρους της επιαφανειας που εχουμε????
  10. Συναδελφοι καλησπερα, Πως θα μπορουσα να υπολογισω τους συντελεστης εξωτερικης πιεσησ cpe σε ενα πυργο προβολο κεκλιμενο Το κατακορυφο υψος ειναι 60 m Eπισυναπτω φωτογραφια παρακατω
  11. επισυναπτω τη μορφη του φορεα παρακατω και την κατανομη της αξονικης δυναμης.. Στο χερι πως γινεται να υπολογισω τα ζητουμενα?
  12. Συναδελφοι γεια σας, σε ενα προβολο 70 m μεταβλητης διατομης και μεταβλητης αξονικης δυναμης, πως θα μπορουσα να εκτιμησω το ισοδυναμο μηκος λυγισμου και το κρισιμο φορτιο Euler?
  13. Συναδελφοι μηπως γνωριζει κανεις που μπορω να βρω τα ολοκληρα κειμενα απο τα πρακτικα του συνεδριου μεταλλικων κατασκευων 2006 ?
  14. Δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα ξεχασα να διευκρινισω πως η μεγαλη διατομη εχει 1 cm παχος, και απο μεσα ειναι κολλημενες οι δοκοι!! Αλλαζει κατι στα παραπανω?
  15. και επισης απ οτι υπολογισα οι δοκοι ταυ που ειναι μεσα στη διατομη ειναι κατηγοριας 1..τοτε δεν μπορουμε να πουμε οτι ολοκληρη η διατομη ειναι κατηγοριας 1?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.