Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

lenaki85

Members
  • Περιεχόμενα

    177
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

5 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

5.987 profile views

lenaki85's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, Στο Β ΠΕΑ χρειάζεται υποχρεωτικά και σενάριο απ'οσο γνωριζω σωστά ? Αν ναι, τι στόχο πρεπει να έχει το υποθετικό μελλοντικό σενάριο? Το 40% κάτω και η μια κατηγορία πιο πάνω αφορόυν την εν.κατανάλωση του αρχικου κτιρίου του Α ΠΕΑ σε σύγκριση με την αρχική κατανάλωση του Β' ΠΕΑ?
  2. ...Δική μου πατ.ατα απο την βιασυνη μου χτες το βραδυ... Ειχα κλικαρει πολυκατοικια κατα λαθος αντι εστιατοριο...Οποιος βιαζεται...σκονταφτει!!
  3. Συνάδελφοι καινουριο προβλημα με το software ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ. Εχω κανει εισαγωγη στοιχειων κανονικα και μετα αποθηκευση του αρχικου xml. Προκειται για πεα εστιατοριου και δεν καταλαβαινω γιατι δεν μου εχει ενεργη την καρτελα του Φωτισμου. Δεν με αφηνει να το επιλεξω καν το "Φωτισμος" για να εμφανιστει η καρτελα. Το εχει αντιμετωπισει κανεις?
  4. Καλησπέρα παιδιά, Το προβλημα " Μηδενικές θερμογέφυρες για τις αδιαφανείς επιφάνειες στον Μη Θερμαινόμενο χώρο 1 στο Υπάρχον Κτίριο" το έχει λύσει κανεις ή μονο με τον τροπο να το ανεβασεις στο buildingcert και ετσι να δεις τι ειναι.... Εμενα μου το βγαζει σε νεο κτιριο με κενακ, αλλα δε μπορω να το δηλωσω "παλιο" αφου ειναι νεο! Πως να το κανουμε??
  5. Καλησπερα και παλιιι! Με κατεβασμενο το καινουριο patch που μου διορθωσε πολλααα απο τα προβληματα τωρα μου βγαζει νεο! Σε κτιριο που εχω δηλωσει ΜΘΧ μου λεει οτι εχει λαθη και οτι ΠΡΕΠΕΙ να ορισω διαφανεις επιφανειες στο ΜΘΧ. Γιατι ΠΡΕΠΕΙ βρε καλο μου να ορισω αφου δεν εχω? Πραγματικα εχει φυγει η μιση μου ζωη με αυτο το προγραμμα.....
  6. Αυτο ηταν!!!! Τα αλλα ολα ηταν οκ που ειπαν οι συναδελφοι τα ειχα τσεκαρει. Κ το φορτιο της ψυξης ηταν συνολο 0.5 απλα δεν φιανοταν η 4η γραμμη. Ας βαλει καποιος διαχειριστης το θεμα του patch γιατι εγω προσωπικα δεν το ειχα δει και πιθανον και αλλοι συναδελφοι! Κατευθειαν ολα τα πεα μου βγηκαν σωστα!!!! Pirsgiannis με εσωσες ευχαριστω και εσενα και τους αλλους συναδελφους για τις απαντησεις!!!
  7. Dib για του λόγου του αληθες σου παραθετω ολα τα αποτελεσματα!!!! Ολα τα εχω βάλει και το τζακι τελικα δεν το εβαλα καθολου! Πραγματικα δεν ξερω τι συμβαινει! Απο κατω το διαμερισμα εχει αλλο διαμερισμα που θερμαινεται αρα αδιαβατικη μεταβολη και δεν δηλωνω δαπεδο. Εκτος κ αν εχω κανει σε αυτο λαθος. Στεγη εχει ξυλινη με κεραμιδι αμονωτη. Τοιχοι πληρως αμονωτοι. Και το ιδιο προβλημα εχω και σε ακομα ενα παρομοιο ΠΕΑ. Ολα Γ ! Κατι κανω λαθος αλλα τι δεν μπορω να βρω!
  8. Διαμερισμα προ ΚΕΝΑΚ με κουφωματα ξυλινα μονα, θερμανση λεβητα πετρελαιου που δε χρησιμοποιετιαι και ενργειακο τζακι συνδεδεμνο με σωματα καλοριφερ, οροφη πλακα και απο κατω διαμερισμα που θερμαινεται μου βγαινει Γ. Ψυξη εχει 4 Α.Θ και ΖΝΧ τριπλης ενεργειας με ηλιακο. Σας φαινεται φυσιολογικο? ΜΕ το παλιο προγραμμα ειμαι σιγουρη θα εβγαινε Ε, Ζ. Το εχω παθει ξανα με αλλο κτιριο. Να σημειωσω οτι δοκιμασα να μην βαλω καθολου το τζακι σαν ειδος θερμανσης και μου βγαινει παλι Γ. Αν το βαλω και το τζακι και το λεβητα πετρελαιου μου βγαινει Β+ !!! Στην βοηθεια του προγραμματος αναφερει οτι : Σε περίπτωση που στο κτήριο υπάρχουν εφεδρικά τοπικά συστήματα θέρμανσης (π.χ. τζάκι, ηλεκτρικό σώμα καλοριφέρ) δεν δηλώνονται. Σε περίπτωση που τα τοπικά συστήματα καλύπτουν τμήμα του κτηρίου ή όλο το κτήριο γιατί δεν υπάρχει άλλο συμβατικό σύστημα για τη θέρμανση χώρων, τότε δηλώνονται ως κανονικά συστήματα θέρμανσης. Ποιο ειναι το σωστο να δηλωσω και τα δυο με μισο συντελεστη καλυψης φορτιου?
  9. To ελυσα! ειχε προβλημα το λογισμικο και το εφτιαξα με τις οδηγιες του ΤΕΕ. Δν το ειχα σκεφτει νωριτερα και εχασα τοσο χρονο....
  10. Συνάδελφοι ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ! Κάνω ΠΕΑ με το λογισμικό του ΤΕΕ. Εχω κατεβασει την εκδοση την τελευταια 1.31. Ειναι μερες τώρα που μου βγάζει συνεχως το ιδιο μηνυμα σε πολλα πεα και οταν παταω εκτελεση δεν με αφηνει να προχωρησω!!! Πειτε μου σας παρακαλω το αντιμετωπίζει κανεις απο εσας!!!! Δυστυχως δεν εχω δουλεψει σε αλλο λογισμικο και αναγκαζομαι και κάνω τα ΠΕΑ με αυτο αλλα πραγματικά εχω απηυδήσει. Τα τ. συνολικά και ωφελιμη και ιδια να τα βαλω που ειναι λαθος οταν εχω μθχ , και παλι το ιδιο μηνυμα μου βγαζει!!! Βοηθεια παρακαλω!!!!
  11. Συναδελφοι απορίες sos!!! 1. Εχω μπερδευτει με κατι που μπορει να ακουγεται απλο "χαζό" ! Σε μονοκατοικια 3 οροφη. υπογειο αποθηκη- ΜΘΧ, ισογειο σαλονι κλπ, οροφος δωματια, σαν συνολική επιφάνεια τα βάζω ολα μεσα? Υπογειο, ισογειο, οροφο και σαν ωφέλιμη? Βαχω μονο τα τ.μ ισογειου και οροφου? Γιατι το υπογειο ειναι αποθήκη και δεν θεωρειται χωρος κυριας χ΄ρησης. Επίσης, εφοσον περιγράφω ΜΘΧ, το δάπεδο του ισογείου θα το περιγράψω κανονικα με U= 2 και στον μΘΧ θα βάλω και το ίδιο σαν οροφή με U=2 πάλι? ή ειναι σαν να το ΄βαζω δυο φορές αρα θα το βάλω μονο σε ένα απο τα δυο. Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων.
  12. Καλησπέρα σας. Κανω ΠΕΑ για κατάστημα και ενω εχω τελειωσει και παταω εκτελεση μου βγάζει οτι εχει σφάλματα. Errors για Υπάρχον Κτίριο ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Συνολικά errors για Υπάρχον Κτίριο = 0 Warnings για Υπάρχον Κτίριο ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Η συνολική επιφάνεια όλων των ζωνών > Ωφέλιμη επιφάνεια στο Υπάρχον Κτίριο Συνολικά warnings για Υπάρχον Κτίριο = 1 Ξερετε γιατι μου το βγαζει? Δεν εχω συμπληρωσει λαθος τις επιφαενεις και δεν καταλαβαινω γιατι....
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι! Στο πρόγραμμα ενω εχω ολοκληρώσει και πατάω εκτέλεση μου βγάζει οτι υπάρχουν λαθη στο αρχείο επιθεώρησης, και συγεκριμένα αυτο: Warnings για Υπάρχον Κτίριο ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Η συνολική επιφάνεια όλων των ζωνών > Ωφέλιμη επιφάνεια στο Υπάρχον Κτίριο Συνολικά warnings για Υπάρχον Κτίριο = 1 Ειναι κόλλημα του προγράμματος? Γιατι τα εχω δοκιμάσει ολαι και πάλι τίποτα. ΔΕν προχωράει και δεν εκτελέι να βγάλει αποτελέσματα.
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα να ρωτήσω σε αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία, τι δικαιολογητικά απαιτούνται. Απ'οσο γνωρίζω είναι διαδικασία παρόμοια με της άδειας. Επίσης, υπο ποιές προυποθέσεις απαιτείται μελέτη ΚΕΝΑΚ ? Ρώτησα στην οικεία πολεοδομία αλλά δεν ήταν σαφής. Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με αλλαγή χρήσης και γιαυτό οι ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ πολυ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.