Μετάβαση στο περιεχόμενο

alel

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

958 profile views

alel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το προσωπο εφοσον προυπαρχει του 23 ο αγροτικός, δεν εχει ελέγχθει ακομα.. αν οχι παραμενουμε στην παρεκκλιση προ 77 της ζωνης.. με την ιδια διαδικασια σε επερχομενη πολεδομικη πραξη;
  2. Ναι δεν βρίσκεται σε περιοχή νατούρα και δεν υπάρχουν περιορισμοί στις παρεκκλίσεις εκτός σχεδίου και στην ζώνη.
  3. (από μεταφορά. Pavlos33) Καλημέρα. Έχουμε αγροτεμάχια Α Β Γ και γειτνιάζουν με την σειρά που αναφέρθηκαν το ένα με το άλλο και πρόκειται να μεταβιβαστούν σε έναν ιδιοκτήτη (εντός ζώνης με αγροτικό δρόμο). Α:μη άρτιο μη οικοδομήσιμο 1000τμ Β:μη άρτιο μη οικοδομήσιμο 500τμ Γ: 2900τμ άρτιο κατά παρέκκλιση προυφιστάμενο του 77 κατά δήλωση του ιδιοκτήτη και αναφορά σε συμβόλαιο. Μετά την μεταβίβαση.. τα 2 μη άρτια θα προσαρτηθούν στο άρτιο κατά παρέκκλιση αυτόματα προς βελτίωση της αρτιότητας χωρίς να χάσει την προΰπαρξη και χωρίς συμβολαιογραφική πράξη; Σύνολο: 4400.. Aν ενωθούν θα μπορούν να είναι άρτια κατά κανόνα αν ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος προ 23 και να έχουν πρόσωπο 25μ;
  4. Φυσικά συνάδελφε και θα γίνει σωστά η διαδικασια. Η ερώτηση μου αφορούσε στο γιατι δεν χρειαζεται, που ανεφερε ο συναδελφος, απο την στιγμη που απο τις 16.7.2018 ειναι υποχρεωτικη η ηλεκτρονικη υποβολη. Ρώτησα απλά αν εξαιρείται και απο εκεί.
  5. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Δηλαδή δεν απαιτείται και ηλεκτρονική υποβολή; edit. Το κτηματολόγιο συμφωνεί στις διαστάσεις με το παλιο τοπογραφικά που έχει τις συντεταγμένες της πραξης. Η δική μου μέτρηση συμφωνεί και με τα δυο αλλα στη μια πλευρά υπάρχει διαφορά 10εκ. που τωρα αυτά τα 10εκ είναι πεζοδρόμιο. Έτσι όπως το βλέπω ο εργολάβος που έκανε το πεζοδρόμιο απλά "έφαγε" 10 εκατοστά. Το πεζοδρόμιο έγινε μετά την πράξη και μετά τις μετρήσεις του κτηματολογίου. Θα κάνω και την μετατροπή σωστά, για 1000% αλλά έτσι όπως το βλέπω οι συντεταγμένες του κτηματολογίου είναι σωστές.
  6. Ανεφερα πιο πριν οτι εχω παρει τις συντεταγμενες της πραξης εφαρμογης ολου του ΟΤ, και το θεωρημενο της διανομης τοπογραφιμο που ειναι ακριβως αυτες. Το κτηματολογιο με την υπαρχουσα κατασταση εχει 10 εκατοστα διαφορα. Εγω θα στηριχτω στην ΠΕ μετατροπη της σε εγσα και προφανως θα αναφερθει οτι εγινε με βαση ΠΕ και διανομη και θελω να ειναι η ακριβεστερη δυνατη.
  7. Το τοπογραφικο το παλιο που εχω ειναι του συμβολαιου διανομης θεωρημενο απο την πολεοδομια. Εχω και τις συντεταγμενες της πραξης του ΟΤ που ειναι ακριβως αυτες. Αποτυπωση της καταστασης σε εγσα υπαρχει, εγσα κτηνατολογιου υπαρχει. Η σωστη μετατροπη ειναι το θεμα ναι.
  8. 1. Δεν εχει γινει σωστη μετροπη ακομα των συντεταγμενων του παλιου τοπογραφικου σε ΕΓΣΑ, αλλα ετσι δειχνει. Σιγουρα σε σχεση με το κτηματολογιο και τη μετρηση μου 2. Εχει αγοραστει το αποκομμα με τις συντεταγμενες. Η περιοχη ηταν απο τις πρωτες που ξεκινησε το κτηματολογιο πριν 20 χρονια και εχουν οριστικοποιηθει
  9. Συγκριση συντεταγμενων κτηματολογιου οπου εχει γινει οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών, συγκριση με μετρηση μου, συγκριση με παλιο τοπογραφικο μεταβιβασης που ειχε γινει με τις συντεταγμενες της πραξης εφαρμογης
  10. Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Το οικοππεδο φυσικα και εχει μετρηθει με leica gs18 και φυσικα εχω παρει και τις συντεταγμενες απο το κτηματολογιο. Φυσικα η μετατροπη στο τοπογραφικο δεν θα γινει απο ενα διαδικτυακο προγραμμα. και απλα ηθελα να εχω μια αρχικη βαση για να προχωρησω με το τοπογραφικο και μια ΑΡΧΙΚΗ μετατροπη γιατι δεν ειχα τη δυνατοτητα να χρησιμοποιησω καποιο προγραμμα μιας και δεν εχω προβει σε αγορα. Οι συντεταγμενες του κτηματολογιου συμφωνουν με την πραγματικοτητα που μετρησα και θα γινει αναφορα στο τοπογραφικο οι συντεταγμενης της πραξης οιπως μ, ειπαν στην ΥΔΟΜ. YΓ Μιας και δεν το ξεκαθαρισα οταν εκανα το θεμα (εσφαλμενη η διατυπωση μου αλλα χειροτερη η επιθεση), πως πρεπει να μετατρεψω τις συντεταγμενες ωστε να εχω το μικροτερο δυνατο σφαλμα. ΥΓ2 Τα 10 εκατοστα που "εφαγε" ο δημος με το πεζοδρομιο πως αντιμετωπιζονται;
  11. Έχω και τα σημεία σε εγσα απο μέτρηση της κατάστασης αλλά μιλάμε για πράξη εφαρμογής. Το πεζοδρόμιο που έχει εισχωρήσει στο οικόπεδο 10 πόντους κτλ κτλ θα δημιουργήσει θέμα και μιλάμε για διανομή και πράξη εφαρμογής που τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα.
  12. Καλησπέρα. Για πώληση οικοπέδου εντός σχεδίου με πράξη εφαρμογής και διανομής μου ζητήθηκε σύνταξη νέου τοπογραφικού διαγράμματος. Έχοντας το παλιό θεωρημένο σε tm3, μετατρέποντας με το πρόγραμμα coord.gr (έχοντας και το κτηματολόγιο που διαφέρει σε τμ και διαστάσεις απειροελάχιστα με την πράξη κτλ), πόσο σίγουρος είμαι για την ακρίβεια σε εγσα87. Σίγουρα θα γραφτούν ακριβώς στο τοπογραφικό οι παλιές συντεταγμένες αλλά δεν χρειάζεται στο νέο, μετατροπή σε εγσα και να ανεβεί κτηματολόγιο σύμφωνα με την σημερινά δεδομένα; Μήπως λόγω πράξης δεν χρειάζεται νέο ή απλά θεωρώ το νέο στην πολεοδομία μόνο με το σύστημα τμ3 του παλιού; ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  13. Εγώ πάντα ελέγχω και με κορδέλα για 100%, για αποτυπωσεις θελεις Total station αλλα δεν ειναι ευκολο νεος μηχανικος να εχει και τα δυο. Για τον αισθητήρα κλίσης το λεω κυριως για τα σημεια που δεν πιανει το gps δορυφορους η κατω απο δεντρα κτλπ κτλπ. Φυσικα σε κτιρια για ακομα καλυτερη ακριβεια χωρις να θες ωρα για το καθε σημειο. Αλλα φυσικα παντα κορδελα για πλευρες για επαληθευση.
  14. Καλησπερα συναδελφοι, μια ερωτηση, εχω κτιριο εντος οικισμου κατω των 2000 κατοικων που δεν εχει μπει στο οριο οπως ειναι η αδεια αλλα σε αποσταση 50 ποντων. Για παραβιαση πλαγιων αποστασεων υπολογιζω απο το 0 μετρα η απο τα 2.5 μετρα τα τετραγωνικα; Επισης το κτιριο κατα τα αλλα εχει μονο κλειστει ενας ΗΧ αρα δεν θελει μελετη στατικης επαρκειας, ομως πρεπει να κανω μελετη στατικη επαρκειας απο τη στιγμη που βαζω παραβιαση πλαγιων αποστασεων αρα και ΥΔ; Ειναι τουριστικο
  15. Μια συμβουλή για όσους νέους κυρίως μηχανικούς θέλουν να πάρουν και δεν έχουν δουλέψειι ξανά με κάποιο GPS. Αν έχουν την οικονομικλή δυνατότητα να πάρουν με αισθητήρα κλίσης. Μετά από χρόνια μετρήσεων με GPS είναι με διαφορά (για εμένα) ότι πιο σημαντικό και για μετρήσεις σε κατοικίες αλλά ακόμα και σε χωράφια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.