Μετάβαση στο περιεχόμενο

rottie

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

355 profile views
  1. Γνωρίζεις τι κόστος έχει κατά μέσο όρο μία τέτοια μόνωση ? Υπάρχουν πολλών ειδών υλικά που μπορώ να βάλω στην μόνωση ? Κόστος εργασίας ? Είναι χρονοβόρα ?
  2. Εννοείτε πως πριν αποφασίσουμε τι θα κάνουμε μιλάμε πάντα με τους ειδικούς . Εδώ παίρνουμε ένα πρώτο feedback . Στην περίπτωση της εσωτερικής μόνωσης με το καλοριφέρ ζεσταίνεται η μόνωση στο ταβάνι και όχι η πλάκα . Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρει να ζεσταθεί η πλάκα , αμας ενδιαφέρει να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο η ζέστη στο σπίτι . Αυτό επιτυγχάνεται με την εσωτερική μόνωση ? Επίσης το καλοκαίρι τι γίνεται ? Ζεσταίνεται η πλάκα απο τον ήλιο αλλά δεν περνάει στο σπίτι λόγω της εσωτερικής μόνωσης ? Δουλεύει όντως καλά ?
  3. τι υλικά χρησιμοποιείς ? πως γίνεται η κατασκευή ?
  4. κόστος ? κρατάει δροσιά το καλοκαίρι ? τον χειμώνα όταν κλείνεις το καλοριφέρ κρατάει λίγο παραπάνω την ζέστη ? Από ότι κατάλαβα μπορείς να βάλεις εσωτερική μόνωση στο ταβάνι με γυψοσανίδα και μονωτικό υλικό και μετά απο κάτω να το επενδύσεις και με ξύλο ? Τι μειονεκτηματα έχει η εσωτερική μόνωση όταν δεν έχεις πρόβλημα με υγρασίες ?
  5. Το μωσαικό είναι μπεζ . Τα μαύρα σημάδια ναι είναι κάτω απο τα σημεία που κρατάει νερό . Σχετικά με την ξύλινη επένδυση ? Μπορεί να δουλέψει ως θερμομόνωση ? Ευχαριστώ
  6. Καλημέρα , Ναι το μωσαικό κάνει δουλειά δεν κρατάει νερά ( εκτός 2 μικρών συγκεκριμένων σημείων που κρατάει λίγα ) . Άρα συμφωνώ πως αυτό που μου λείπει κυρίως είναι η θερμομόνωση . Η ξύλινη επένδυση έχει αποτέλεσμα ? Μπορεί να κρατήσει δροσιά το καλοκαίρι κυρίως και ζέστη τον χειμώνα ? Έχει κίνδυνο να παρουσιάσει τα μαύρα σημάδια που παρουσιάζει και τώρα το ταβάνι ? Μία θερμομόνωση στην ταράτσα τι χρειάζεται ? ( τι υλικά ? )
  7. Καλημέρα , Νέος στο forum , ( πηγή σημαντικής πληροφόρησης το συγκεκριμένο site , πολύ χρήσιμο ) θα ήθελα κάποιες συμβουλές . Είμαι ιδιοκτήτης μονοκατοικίας . Το σπίτι είναι 120 τ.μ , οι τοίχοι είναι με διπλό τούβλο και ενδιάμεσα έχουν μονωτικό υλικό . Στη οροφή όμως δεν υπάρχει μόνωση . Βασικά πάνω απο την πλάκα έχει πέσει ένα είδος μωσαικού με σκοπό κυρίως να διώχνει τα νερά . Το πρόβλημα είναι πως το σπίτι το καλοκαίρι κρατάει ζέστη και τον χειμώνα σε κάποια ( ευτυχώς ελάχιστα ) σημεία στο ταβάνι δημιουργούνται μαυρίλες ( απο τους γνωστούς υδρατμούς λόγο καλοριφέρ κτλ ) . Οπότε κάτι πρέπει να κάνω με την οροφή ώστε τουλάχιστον να την θερμομονώσω . Απο την έρευνα που έκανα βρήκα πως ιδανικά θα πρέπει να τοποθετηθουν ασφαλτόπανα στην ταράτσα και μετά μονωτικά υλικά και μετά πλακάκι . Το κακό όμως είναι πως θα στοιχίσει αρκετα ( με την ευκαιρεία αν έχετε ένδειξη του κόστους για την συγκεκριμένη εργασία στείλτε μου ) . Είδα επίσης πως υπάρχουν και φτηνές λύσεις π.χ να περάσω στην ταράτσα πίσα ή κάποια άλλα υλικά μονωτικά . Το κακό επίσης είναι πως τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα και επίσης δεν αποτελεί μόνιμη λύση . Σκέφτηκα και κάτι άλλο στο οποία θα ήθελα την άποψη σας . Εάν περάσω στο ταβάνι ξύλινη επένδυση , θα μου έλυνε το πρόβλημα της θερμομόνωσης ? Εάν ναι , προφανώς το κοστος θα είναι αρκετά μεγάλο αλλά θα συνδίαζα την μόνωση με την διακόσμηση . Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.