Μετάβαση στο περιεχόμενο

karmagos

Members
  • Περιεχόμενα

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by karmagos

  1. Θα γίνει ανακαίνιση σπιτιού που έχει μάρμαρο στο σαλονι, πλακάκι μπάνιου και στα δυο υπνοδωμάτια ξύλινο δάπεδο. Επειδή θα κοληθούν νέα πλακάκια σε όλο το σπίτι, το ερώτημα μου είναι α - όσον αφορά τα δωμάτια, 1) Τα υπνοδωμάτια μπορούν να παραμέινουν ξύλινα ή θα υπάρχει δόντι; 2) Μπορεί να κοληθεί πάνω στο ξύλινο πλακάκι ή θα πρέπει να ξυλωθεί όλο; 3) Αν δεν ειναι δόκιμο να κοληθεί πλακάκι, μπορεί να κοληθεί ξύλό πάλι απο πάνω; β- όσον αφορά το μπάνιο 1) μπορεί να κοληθούν και στο μπάνιο τα πλακάκια απο πάνω ή θα ήταν καλύτερο να ξηλωθούν τα παλαιά; Ευχαριστώ!
  2. ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΕΓΚΡΙΘΕΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ; ΑΝ ΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;
  3. έχω κ εγώ μια ερώτηση. στο εξοικονομώ αν ο πελάτης θέλει θερμοκάλυψη και στο ταβανι μπαλκονιου και στο κούτελο εκτός απο τους κάθετους τοίχους, τα συμπληρώνουμε στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ ή μόνο τα κάθετα στοιχεία υπολογίζουμε;
  4. τελικά ακολουθούμε τις οδηγίες για την αμοιβή στο τεε ή απλα παίρνω α/α και τέλος;
  5. Καλησπέρα, Το buildingcert ζητάει α/α έργου, πήγα στο ΤΕΕ έκανα τη διαδικασία, μου δημιούργησε α/α αλλά στις οδηγίες έλεγε να βάλω περισσότερα στοιχεία για τετραγωνικά και μου έβγαλε αμοιβη 190 ευρώ, ΦΠΑ 50 και εισφορές ΤΕΕ 4ευρώ. Εγώ απο αυτό το έργο θα κόψω απόδειξη και θα εισπράξω τα μισά. Πως εφόσον πλέον υπάρχει ελεύθερη διαπραγμάτευση το ΤΕΕ βγάζει δικές του τιμές; Υπάρχει πρόβλημα αν μου βγάλει αλλο ποσό και εγώ δηλώσω στο buildingcert άλλο ίδιο με αυτό της απόδειξης; Επίσης αυτές οι εισφορές ισχύουν και πρέπει να καταβληθούν; Τέλος θα χρειαστεί να εκδόσω ιδιωτικό συμφωνητικό με το πελάτη; Σας ευχαριστώ.
  6. Γνωρίζετε αν μπορεί να γίνει μελέτη σε συγγενή Α βαθμού ή γενικά αν υπάρχει καποιο θέμα με τη συγγένεια;
  7. Καλησπέρα, Θα μπεί λεβητάκι αερίου σε ένα σπίτι που είναι ενταγμένο στο εξοικονομώ. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Εκτός απο το λέβητα χρηματοδοτήται: 1) το δίκτυο διανομής απο το μετρητή αερίου εώς το λέβητα, 2) τέλη σύνδεσης, 3) η μeλέτη μηχανολόγου για το αέριο, 4) και το δίκτυο θέρμανσης του σπιτιού που δεν υπάρχει; Σας ευχαριστώ!
  8. παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους! είναι πολύ κατατοπιστηκές οι απαντήσεις σας!
  9. Δε γνωρίζω αν ο λέβητας συμπύκνωσης μπορει να δουλέψει αποδοτικά σε 35-45 βαθμους. Όταν εννούν οι αντλίες θερμότητας και οι λέβητες συμπύκνωσης ότι συνδιάζοντε με σώματα για χαμηλές θεμοκρασίες τι εννοούν. Είχα ακούσει ότι για χαμηλές θερμοκρασίες τα σώματα πρέπει να υπολογισθούν για 50 βαθμους. Απλά θέλω να μάθω τι σώματα θα χρειαστεί να βάλω για το σπιτι που θα εγκατασταθει λέβητας συμπύκνωσης και επειδή μπορει να αποδόσει και χαμηλές θερμοκρασιες μελλοντικα να τοποθετήσω αντλια χαμηλών θερμοκρασιών. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω όσοι το έχουν δουλέψει αν είναι ευχαριστημένοι και αν τα σώματα είναι τεράστια μέσα στο χώρο
  10. Γνωρίζεται αν δικαιολογεί το εξοικονομώ συνδιασμό συστημάτων θέρμανσης, πχ λέβητα αερίου και ενεργειακό τζάκι μαζί;
  11. χρειάζεται σώματα χαμηλών θερμοκρασιών ο λεβητας συμπύκνωσης;
  12. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία με αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών και σώματα χαμηλών θερμοκρασιών. Ευχαριστώ!
  13. Καλησπέρα! Έχω ένα σπίτι 90μ2 και θέλω να βάλω λέβητα αερίου και είμαι ανάμεσα σε απλό και σε συμπύκνησης με αντιστάθμισης. Έχει κανεις εμπειρία πανώ σε αυτά; Αξίζει; Ευχαριστώ!
  14. Καλησπέρα σας, Έχω ενταχθεί στο πρόγραμμα εξοικονομώ για ένα διαμέρισμα 90m2 του 80' χωρίς μόνωση. Θέλω να βάλω ηλιακό που δεν έχει, τι μου προτείνεται; Κενού, τριπλής ενεργεία κτλπ. Επίσης είμαι ανάμεσα σε αντλία θερμότητας και λέβητα αερίου συμπύκνωσης. Το κόστος της πρώτης μεγάλο αλλά θεωριτικά είναι πιο οικονομική η λειτουργεία, απο την άλλη το αέριο το έχω δοκιμάσει και είναι πιό οικονομικός ο λέβητας. Επίσης προτείνεται υψηλών ή χαμηλώ θερμοκρασιών; Σώματα; Τέλος έχει 4 μπαλκονοπορτες με τουβλο παραθυρο συρώμενο τούβλο και εξωτερικό πατζούρι. Μπορώ να βάλω ρολό πρόσωπο; Ευχαριστώ πολύ!
  15. παιδια σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες σας!
  16. Δηλαδή στο υπουργείο μεταφορών και τηλεπικοινωνιών μου; όχι στη νομαρχια γενικη διευθυνση οικονομικης αναπτυξης που ειχα παρει τα επαγγελματικά μου δικαιώματα;
  17. Καλησπέρα, Γνωρίζει κανείς αν κάποιος εφόσον έχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού αν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του Τεχνίτη Βαφής (Βαφέα) ή αμαξώματος (φανοποιού) χωρίς σεμινάρια εξετάσεις κ προυπηρεσία; Ευχαριστώ!
  18. έχετε να μου προτείνεται ελληνικά ή ξένα sites/blogs με ενεργειακά θέματα κτιρίων;
  19. Καλησπέρα, Επειδή έχω τρελαθεί να μετράω με τους παραδοσιακούς τρόπους και μου έχει βγει η πίστη, καθώς επίσης είναι μανίκι να υπολογίσεις τις αποστάσεις των απέναντι κτιρίο, μπορείται να μου προτείνεται κάποιον δοκιμασμένο και σχετικά οικονομικό μετρήτη Laser? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.