Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kop.

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

362 profile views

Kop.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Είχε αναφερθεί σε σεμινάριο που είχα κάνει.
  2. Χαίρεται σε όλα τα μέλη. Είμαι μηχανολόγος και θα ήθελα τη βοήθειά σας στην παθητική πυροπροστασία. Αναφαίρεται ο πίνακας 7 στους δείκτες ανα χρήση κτηρίου, οι οποίοι όμως αφορούν τον φέροντα οργανισμό και όχι την πλάγια κάλυψη. Τι εννοούμε παρακαλώ με την πλάγια κάλυψη?
  3. Καλησπέρα σας, Για τη διαστασιολόγηση μια ΚΚΜ, αν δεν ειναι 100 νωπού, η συνολική παροσή αέρα της μονάας πώς υπολογίζεται? Ξέρω τον εξής τύπο: V=(SHG/(Τr-Ts)*(273+t)/358, όπου t θερμοκρασία νωπού, αλλά δεν ξερω ούτε τι μονάδες βγάζει ο τύπος ουτε αν θελει W ή kW. Και το Τs αρχικα το υποθέτεις?
  4. Αυτό είχε ζητησει ο πελάτης αρχικά. FCU? Γιατι όχι split σε καθε χώρο και μετα μετά με υγραντήρες/ αφυγραντήρες?
  5. Καλησπέρα. Οπως ειπα και πιο πανω, απαιτούνται συγκεκριμένες θερμοκρασίες χειμώνα καλοκαίρι. Η περιοχή ειναι Τρίκαλα, που σημαίνει 31,5 ( αν δεν κανω λάθος) θερμοκρασία υπολογισμού το καλοκαίρι. Οι δύο χώροι θέλουν 25 και οι άλλοι 2 30. Αυτό σημαινει ότι μήνα όπως Μάιο, Ιούνιο Σεπέμβριο Οκτώβριο θα χρειάζομαι και ταυτόχρονα θερμανση και ψύξη, αλλά αυτό λύνεται έυκολα με dual ahu και τερματικές μονάδες vav. Δεν είμαι στο στάδιο να υπολογίσω λεπτομέρειες για το αν θελω μεταθερανση ή κατι τέτοιο. Το πρόβλημά μου πως θα κινηθώ, που έχω 4 στους 4 χώρους με διαφορετικές συνθήκες και το δύσκολο μέρος της υγρασία που έχω να ικανοποιήσω 4 διαφορετικές απαιτήσεις. Αυτοί οι χώροι αφορούν απλά αποθήκευση φαρμάκων και βρίσκονται στο υπόγειο του κτηρίου με άλλους 3 ορόφους από πάνω χωρίς ανοίγματα και ηλεκτρικές συσκευές μεσα. Οι μόνες απαιτήσεις σε φορτίο θα ειναι η ανανέωση του αέρα για τη χρήση που εχουν αυτοι οι χώροι. Παρότι ο πελάτης ζήτησε αρχικά ΚΚΜ φαίνεται ανούσιο με τοσα μικρά φορτια να δωθεί τέτοια λύση. θα ήθελα όμως να "ακούσω" την άποψή σας για το πως θα λυνόταν μια τέτοια εφαρμογή αν είχαμε πιο μεγάλα φορτία και χώρους ώστε να άξιζε τεχνοοικονομικά να μπει λύση κκμ Πώς μπορώ όμως πάρω τις συνθήκες που θέλω? Σίγουρα 4 αυτόνομα μηχανήματα θα ηταν η καλύτερη λύση για τη θερκοκρασία. Αλλα την υγρασία πως μπορώ να την ελέγξω με ακρίβεια?
  6. Καλησπέρα. Μια ΚΚΜ για όλους τους χώρους. Τα close control από ότι είδα κ μου είπαν οι εταιρείες κανουν κυρίως cooling. Εγώ έχω 4χωρους κ θέλουν χειμώνα καλοκαίρι τα εξής: 1χωρος: 30 βαθμούς και 75% υγρασία. 2χωρος:30 βαθμούς κ 35%υγρασια 3χωρος:25 βαθμούς και 40% υγρασία 4χωρος:25 βαθμούς και 60%υγρασια. Ο κάθε χώρος είναι γύρω στα 20 τετραγωνικά. Μας ζητήθηκε λύση με ΚΚΜ. Τα φορτια είναι το πολύ 10 kw. 10 kw ΚΚΜ...δεν ξέρω καν αν αξίζει να γίνει με ΚΚΜ. Αλλιώς πως? Και μιας κ έπεσε αυτή η εφαρμογή, κ οι χώροι ήταν πιο μεγάλοι, πως λύνεται αυτη η εφαρμογή με ΚΚΜ και τέτοιες συνθηκες?
  7. Οι χώροι πρέπει να είναι στους 25 χειμώνα καλοκαίρι κ κάποιοι να έχουν 70% υγρασία κ κάποιο άλλοι 60-55% υγρασία Μηπως είναι καλή λύση η επιλογή close control unit? Εντωμεταξύ οι χώροι έιναι γύρω στα 30 τετραγωνικά ο κάθε ένας, 4 χώροι στο συνολο
  8. Καλησπέρα.Ναι Σε φαρμακευτική βιομηχανία να κλιματισω διαφορετικους χώρους-αποθηκες- αλλά έχουν άλλο ποσοστό υγρασιας
  9. Καλησπέρα σας. Ξέρει κανείς πως μπορώ με μια ΚΚΜ να έχω διαφορετικές συνθήκες υγρασιας σε διάφορους χώρους?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.