Μετάβαση στο περιεχόμενο

konmvr

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

589 profile views

konmvr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, σχετικά με το θέμα των τουριστικών καταλυμάτων, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής(αν κάποιος γνωρίζει ή έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχο ζήτημα): Σε περίπτωση όρων δόμησης όπου ο κανονικός συντελεστής είναι 0.5 για κατοικίες και προσαυξάνεται κατά 0,2 σε περιπτώσεις καταστημάτων στο ισόγειο ή ξενοδοχείων (εξολοκλήρου στο κτήριο), ερώτημα Α) Στη γενική διατύπωση των όρων δόμησης ''ξενοδοχεία΄΄ μπορούν να συμπεριληφθούν και ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ενοικιαζόμενα διαμερίσματα? ερώτημα Β) σε περίπτωση καταστημάτων (βάσει όρων δόμησης) μπορούν να κατασκευαστούν εκεί κοινόχρηστοι χώροι, χώροι πρωινού, γυμναστήριο κτλ? μπορεί δηλαδή να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ κτίριο με χρήση και κατοικιών και καταστημάτων?
  2. Δεν επικοινώνησα. Μου είπαν οι διοκτήτες οτι πήγαν αρχικά σε αυτον (χωρις να ξέρουν τις αυθαιρεσίες εκείνη τη στιγμή) για να συνεχίσει την κατασκευή, αλλα δεν ήταν πρόθυμος να τους εξυπηρετήσει.
  3. Είμαι Μηχανικός των τωρινών ιδιοκτητών. Μου ανέθεσαν την συνέχεια των εργασιών, πηγα μέτρησα το κτίριο και βρήκα τις παραπάνω αποκλίσεις. Δεν έχω κανει μέχρι στιγμής κάτι στην ιδιοκτησία.
  4. Αρχικα ευχαριστω για τις απαντήσεις Το ''αστείο'' της υπόθεσης είναι οτι ο μηχανικός που έβγαλε την βεβαίωση είναι αυτός που είχε αναλάβει τη μελέτη και την επίβλεψη της κατασκευής. Ηρθα σε επικοινωνία και με την συμβολαιογράφο που έκανε το συμβόλαιο και μου είπε οτι μπορει να γίνει τροποποίηση συμβολαίου αν συμφωνούν και οι δύο πλευρες. Ομως για να γίνει τακτοποίηση τώρα απο τον πωλητή δεν πρέπει να το ξαναβάλει στο Ε9? Με ποιά δικαιολογία? Και αν χρειαστεί να πληρώσει αναδρομικά πρόστιμα? Κι αυτή η δήλωση στο Ε9 (αν τελικα προχωρήσει ετσι το θέμα) δεν θα είναι ψευδής? Φιλικά, ΚΜ
  5. Καλημέρα σας, αντιμετωπίζω μια περίπτωση αυθαιρέτου η οποία έχει ως εξής: Το 2003 βγήκε οικοδομική άδεια από την πολεοδομία για μια οικοδομή. Η οικοδομή χωρίστηκε σε 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες. Κάθε οριζόντια αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Στη συνέχεια έγινε αναθεώρηση της αδείας την 12/2/ 2007 η οποία ίσχυσε έως την 24/7/2007. Οι τέσσερις οριζόντιες ολοκληρώθηκαν τότε και η πέμπτη (αυτή που μας ενδιαφέρει) έμεινε σε στάδιο σοβατίσματος (ολοκληρωμένη τοιχοποιία, σοβατίσματα, στέγη). Το 2012 έγινε συμβόλαιο πώλησης αυτής της οριζόντιας για το οποίο εκδόθηκε βεβαίωση (20/12/2011) του νόμου 4014/11 περί μη ύπαρξης αυθαίρετων κατασκευών στο ακίνητο. Στην πραγματικότητα το εμβαδόν του ορόφου είναι διαφορετικό από αυτό της αναθεωρημένης άδειας. Υπάρχει υπέρβαση δόμησης λόγω ενός ερκερ διαστάσεων περίπου 0,7*2,9 , έκλεισε ο υμιυπαιθριος διαστάσεων 1,5*2,5 και έγινε ένας επιπλέον εξώστης. Πέραν αυτών, η όλη οικοδομή είναι μετατοπισμένη σε σχέση με τα σχέδια της αδείας. Τώρα, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να ξαναμπεί σε νόμο για τακτοποίηση γιατί θεωρείται ότι οι παραβάσεις έγιναν μετά την βεβαίωση. Αν θεωρηθεί έτσι, λογικά θα πρέπει να βγει πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης. Σωστά? Μπορεί να γίνει ανάκληση της βεβαίωσης του μηχανικού που λανθασμένα δόθηκε το 2011? Η θα μπορούσε μα κάποιον τρόπο να γίνει τροποποίηση συμβολαίων με τακτοποίηση των αυθαιρεσιών από τον πωλητή? Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολυ σημαντική. ΚΜ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.