Jump to content

ajanasto

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About ajanasto

 • Rank
  Νέο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.facebook.com/ajastructure

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ν. Σμύρνη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.
 1. Ευχαριστώ πολύ για αυτό το υπερ-σημαντικό νοικοκύρεμα/κωδικοποίηση !!!
 2. Για κάποιο λόγο είχα κολλήσει στο Laptop. στο Desktop ξεκλείδωσε... Αγνωσται αι βουλαι του Excel...
 3. Κατ'αρχάς συγχαρητήρια και στον Ιάσονα και σε εσένα για το όλο εγχείρημα. Προσπαθώ να αλλάξω το "εμβαδόν αυθαίρετης κατασκευής" και εμφανίζεται συνεχώς μήνυμα για προστασία παρά το γεγονός ότι είναι απενεργοποιημένη.
 4. Και εγώ "φοβάμαι" την αλλαγή χρήσης κ ήλπιζα σε μικρής κλίμακας. Εάν αδειοδοτηθεί μόνο το WC και το χώρισμα της θέσης στάθμευσης από την αποθήκη γίνει με κάποια λύση τύπου παραβάν, πάλι προκύπτει αλλαγή χρήσης από βοηθητικό σε κύριο? Υπόλοιπο ΣΔ δεν υπάρχει πάντως. Η τουαλέτα βάσει κτιριοδομικού (Αρθρο 2, παρ.3) είναι βοηθητικός χώρος όπως και οι αποθήκες και οι χώροι στάθμευσης. Οπότε το αν μπει ένας καναπές και ένα παραβάν αποτελούν αλλαγή χρήσης (πολεοδομικά, κτιριοδομικά)!?!
 5. Καλησπέρα σε όλους Σε ενιαίο, υπόγειο χώρο με πρόσβαση από ράμπα, με χαρακτηρισμένη θέση στάθμευσης και αποθήκη, φίλος θέλει να εγκαταστήσει ένα WC και να "χωρίσει" με κάποιο τρόπο την θέση στάθμευσης από την αποθήκη ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος σαν καθιστικό. Παρατηρήσεις: α) Ο χώρος δεν θα χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση. Πρόκειται για χομπίστα συλλέκτη παλιών μηχανών που απλά θέλει να φυλάξει τα αποκτήματά του. β) στη θέση που πιθανώς γίνει το WC υπάρχει ήδη βρύση και από πάνω αγωγοί προς την αποχέτευση από τους από πάνω ορόφους. Τι είδους άδεια χρειάζεται ώστε να πραγματοποιηθούν αυτές οι εργασίες?
 6. Συμφωνω πως οι πλαγιες μετρούνται απο τους κάτω ορόφους αλλα θεωρώ δεδομένο πως αν το πήγαινα πλεοδομία σε φάση 3843 κάποιο πεφωτισμένο μυαλό θα μου έλεγε πως τα 2,50 μέτρα μου ειναι υπέρβαση πλάγιας στο 100%. Εν το μεταξυ στο ΤΕΕ μου απάντησαν σε σχετικο ερώτημα κ μου έιπαν πως είναι ΚΑΙ υπέρβαση κάλυψης αλλά δεν μου το αιτιολόγησε με κάποιο άρθρο από ΓΟΚ. Κανείς σχετικότερος με ΓΟΚ του 73 να μας διαφωτίσει!?!
 7. Καλημέρα σε όλους και συγχαρητήρια στους δημιουργούς για το νέο interface. Έχω την εξής σύνθετη απορία. Σε οικοδομή στου Ζωγράφου με Α' και Β' εσοχή στους τελευταίους ορόφους, σε τμήμα της Β' εσοχής έχει δημιουργηθεί χώρος ο οποίος έχει έρθει πρόσωπο με την Α' εσοχή. Θα το δηλώνατε και ως υπέρβαση πλάγιων αποστάσεων ή μόνο υπέρβαση δόμησης. Να σημειωθεί πως όλος ο ακάλυπτος χώρος της Β' εσοχής έχει νόμιμα υφιστάμενη περγκολα με μεταγενέστερη άδεια. Μήπως αντί για υπέρβαση δόμησης να πάει με αναλυτικό το τμήμα που χτίστηκε καθ'υπέρβαση? Περιμένω τις γνώμες σας...
 8. Δυστυχώς παρά την μεγάλη όρεξη και το ενδιαφέρον για το αντικείμενο, η υπογραφή μου είναι μικρή, αλλά ευτυχώς έχω μεγάλες πλάτες...
 9. Το συνειδητοποίησα την ωρα που διάβαζα την απάντηση για τον τίτλο. Όσο για τις αμοιβές, όντως ο Θεός βοηθός... Παρεπιπτόντως έχω συγκετντρώσει αρκετά κείμενα σχετικά με το θέμα πυρκαγιά και σκυρόδεμα σε PDF. Θεωρώ πως μπορούν να φανούν χρήσιμα σε όλους όπως φάνηκαν και σε εμένα. Σύντομα διαθέσιμα προς Download
 10. Οι έλεγχοι έχουν ήδη γίνει από πιστωποιημένο εργαστήριο. Βάσει των μετρήσεων, της πείρας του μηχανικού που έκανε τον έλεγχο και της μικρής δικής μου, απαιτείται ενίσχυση σε μια δοκό και 2 υποστυλώματα καθώς και στην πλάκα που "σκέπαζε" την εστία της πυρκαγιάς. Η έκθεση της πολεοδομίας ζητά σε περίπτωση ενισχύσεων έκδοση άδειας επισκευών/ενισχύσεων η οποία θα αφορά και την αποκατάσταση όλων των άλλων βλαβών. Όντως η πυρκαγια είναι ένα τεράστιο θέμα το οποίο δεν καλύπτεται από το φόρουμ Ναι, θα αναλάβω εγώ τις διαδικασίες, μελέτες και επιβλέψεις που προκύπτουν
 11. Συνάδελφοι καλησπέρα. Μετά από έρευνα στο φόρουμ για αρκετή ώρα κατέληξα στο ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο "νήμα" οπότε το ξεκινώ εγώ. Η απορία μου είναι η εξής. Σε διαμέρισμα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, -Για αυτοψία και έλεγχο για ζημιές και απομείωση φέρουσας ικανότητας -Στατική μελέτη για δομικές ενισχύσεις -Αρχιτεκτονική μελέτη για μικρές αλλαγές διαρυθμίσεων -προυπολογισμό εργασιών και συνταξη τεύχους για την ασφαλιστική εταιρεία -επίβλεψη όλων των εργασιών αποκατάστασης τι αμοιβές θα ζητούσατε? να σημειωθεί πως βάσει της έκθεσης της πολεοδομίας σε περίπτωση που χρειαστέι δομική ενίσχυση απαιτείται η έκδοση άδειας επισκευής/ενίσχυσης Φ.Ο.
 12. Καλημέρα και καλή χρονιά. Σε ένα χώρο 3,00x4,30 που λόγω βάθους το τμήμα 1,30χ3,00 μετράει στο Σ.Δ. αλλά έχει κλείσει ολόκληρος ο χώρος [Σ.Δ.(1,30*3,00)+Η.Χ.(3,00*3,00)] δηλώνεται μόνο ο Η.Χ. ή και το τμήμα που έχει μετρήσει στο Σ.Δ. ???
 13. Και εγώ συμφωνώ μαζί σας πως παραλογίζονται ζητώντας όσα ζητούν όπως τα ζητούν. Αυτό που η κάθε πολεοδομία ερμηνεύει τους Νόμους κατά τη δική της άποψη είναι τραγελαφικό... Εγώ απλά αναφέρω τι μου ζητήθηκε ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως αν δεν σας βάζουν σφραγίδα πληρότητας. Και μετά λένε "dura lex, sed lex"...
 14. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: 1) Αίτηση Ιδιοκτήτη με στοιχεία ενός συνιδιοκτήτη υπογεγραμμένη από όλους τους συνιδιοκτήτες (εις τριπλούν) 2) Υπεύθυνη Δήλωση εις διπλούν για κάθε συνιδιοκτήτη (με γνήσιο της υπογραφής) 3) Τεχνική Έκθεση Μηχανικού μαζί με στέλεχος ΟΑ, τοπογραφικό και κάτοψη (όλα θεωρημένα αντίγραφα) 4) Παραστατικά: Αμοιβής, ΤΣΜΕΔΕ, ΦΕΜ, Παράβολο 250/350 (αναλόγως την περίπτωση) 5) Φύλλο καταχώρησης 6) εξουσιοδότηση από όλους τους συνιδιοκτήτες (με γνήσιο της υπογραφής)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.