Μετάβαση στο περιεχόμενο

Earthliink

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Earthliink's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γνωρίζει κάποιος πως μπορεί να δουλέψει σωστά το Επίλυση beta 1.3 σε win7? Ευχαριστώ
  2. Σε ευχαριστώ πολύ armenopoulos, όπως επίσης και τον jhros, αν και μπερδεύτηκα λιγάκι με τα λεγόμενα του γι'αυτό και ξαναρώτησα
  3. Οικόπεδο σε οικισμό <2000 κατοίκων, δημιουργημένο προ 3/5/85 με βεβαίωση από Κοινότητα-Δήμο, χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό, εμβαδού 40τ.μ. με πρόσωπο 6μ σε δημοτική οδό, είναι Άρτιο και Οικοδομήσιμο; Η παρ. 6α και 6β του άρθρου 7 του Ν.4067/2012 που αναφέρει την εγγραφή κάτοψης κτιρίου εμβαδού 50τμ, έχει να κάνει αποκλειστικά για οικόπεδα με εγκεκριμένο ρυμοτομικό;
  4. Οικόπεδο σε οικισμό <2000 κατοίκων, δημιουργημένο προ 3/5/85 με βεβαίωση από Κοινότητα-Δήμο, χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό, εμβαδού 40τ.μ. με πρόσωπο 6μ σε δημοτική οδό, είναι Άρτιο και Οικοδομήσιμο; Η παρ. 6α και 6β του άρθρου 7 του Ν.4067/2012 που αναφέρει την εγγραφή κάτοψης κτιρίου εμβαδού 50τμ, έχει να κάνει αποκλειστικά για οικόπεδα με εγκεκριμένο ρυμοτομικό; Ευχαριστώ.
  5. Μπορείς να ενημερώσεις για την απάντηση που σου δόθηκε από την Πολεοδομία; Ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα, στην παρ.2 του άρθρου 6 του ΦΕΚ181Δ/03.05.85, αναφέρεται πως κατά παρέκκλιση είναι άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα οποιουδήποτε εμβαδού και χωρίς πρόσωπο. Στην περίπτωση που έχω οικόπεδο στα 30μ από το όριο του οικισμού (με απόφαση Νομάρχη, έτους '87), δημιουργημένο προ '85, χωρίς πρόσωπο σε δρόμο έχω άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο, έτσι δεν είναι;
  7. Η ημιονική οδός βρίσκεται περίπου στα 50 μέτρα εντός του ορίου του οικισμού. Αν δεν χαρακτηριστεί από τον δήμο ως δημοτική (δεν αιτηθεί ο ιδιοκτήτης λόγω του φόβου του για μεγάλη χρονοκαθυστέρηση από το δήμο) και εφόσον υπάρχει κατάτμηση (προφορικά όλοι οι γείτονες την αναγνωρίζουν ως ημιονική), δεν θεωρείται κατά παρέκκλιση (χωρίς πρόσωπο) άρτιο και οικοδομήσιμο με βάση την παρ. 2 του άρθρου 6 του ΦΕΚ 181Δ/03.05.85; Ευχαριστώ.
  8. Συνάδελφοι, καλησπέρα. Θα παρακαλούσα να βοηθήσετε για να το παρακάτω θέμα. Οικόπεδο δημιουργημένο προ του '85, με μήκος προσώπου 18μ σε δημοτική οδό, βρίσκεται σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. Στην διαθήκη αναφέρεται ως ΕΝΝΙΑΙΟ 1500τ.μ, υφίσταται όμως ημιονική οδός προ της δημιουργίας του πλάτους 3μ η οποία δημιουργεί κατάτμηση στο μέσο του οικοπέδου. Μου ζητάται από τους πελάτες μου η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος και δήλωση 651/77. Θα κάνω δύο δηλώσεις 651 και θα προκύψουν δύο άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα το ένα με πρόσωπο 18μ σε δημοτική οδό και το άλλο με πρόσωπο 15.20μ (όπως προκύπτει) σε ημιονική οδό; Στην παρ. 2, του άρθρου 6, του ΦΕΚ 181Δ/03.05.85, κατά παρέκκλιση, δεν απαιτείται πρόσωπο του οικοπεδου σε κοινόχρηστο χώρο. Ευχαριστώ.
  9. Είμαι Μηχανικός Έργων Υποδομής και έχω συνεργαστεί στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων με πολλούς καθηγητές, μεταδιδακτορικούς , διδακτορικούς, μεταπτυχιακούς, προπτυχιακούς φοιτητές Π.Ε. και Τ.Ε., Μηχανικούς Π.Ε. και Τ.Ε. για περίπου 9 χρόνια. Είτε ανώτερα είτε ανώτατα ονομάζονται τα Τ.Ε.Ι. βάσει νομοθεσίας δεν σημαίνει κάτι. Ο διαχωρισμός είναι λογικό να υπάρχει. Αντικειμενικά οι μηχανικοί Π.Ε. σίγουρα έχουν περισσότερη και βαθύτερη εξειδικευμένη γνώση στο επιστημονικό τους αντικείμενο, όχι όμως απαραίτητα και πάντοτε και στον τεχνολογικό. Από την εμπειρία που έχω, εν έτει 2014, διαπιστώνω ότι ο μηχανικός στην «πιάτσα» δεν ασχολείται κατά βάση με την επιστήμη αλλά κατά 90% και άνω με την ΤΕΧΝΟγνωσία, τη νομοθεσία και την γραφειοκρατία. Δεν θέλω να πιστεύω πως νομίζετε ότι για να κάνεις ρυθμίσεις αυθαιρέτων, τοπογραφικά, άδειες δόμησης κλπ (δραστηριότητες που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό υπάρχουν στην σημερινή αγορά εργασίας του Πολ. Μηχ.) πρέπει να είσαι αποκλειστικά Διπλωματούχος Πολιτικός ή Αγρ. Τοπ. Μηχανικός Π.Ε ή ακόμη και κάτοχος MSc ή PhD. Οπότε, εφόσον το Πανεπιστήμιο διαθέτει μέλη ΔΕΠ με αποδεδειγμένη επιστημονική γνώση, οι φοιτητές του αγαπάνε την έρευνα, υπάρχει υποδομή σε εργαστήρια και λογισμικά καλώς και μπορεί αυτόνομα να αποδώσει διδακτορικό τίτλο. Το πρόβλημα έγκειται στο θέμα ότι το κράτος είναι ρημαγμένο και διοικείται από συντεχνίες ελλήνων και ξένων και "αναγκάζει" επί χρήμασι ή μέσω προσφορών το Υπουργείο Παιδείας και όλη τη βουλή να παρανομεί, να εκδίδει "γνωμοδοτήσεις" το Ν.Σ.Κ. και το Σ.τ.Ε. ακυρώσεις παραγράφων Υ.Α. και Διαταγμάτων και επί σειρά ετών να μην εκδίδονται, σκοπίμως, σαφή επαγγελματικά δικαιώματα για πολλά τμήματα των Τ.Ε.Ι. Αποτέλεσμα αυτών… υποβιβασμός την ποιότητα ζωής και δημιουργία πλήρους επαγγελματικής και βιοποριστικής ανασφάλειας ανθρώπων και οικογενειών, τριβές, ρατσισμός και κομφούζιο μηχανικών Τ.Ε με υπαλλήλους υπηρεσιών, ακόμη και παρεξηγήσεις μεταξύ μηχανικών πελατών-φίλων. Σου λένε οι υπάλληλοι, δεν δεχόμαστε το τάδε από μηχανικό Τ.Ε. ενώ παλιότερα το δεχόταν χωρίς να έχει μεσολαβήσει Ν.Δ. ή Π.Δ. που να το απαγορεύει. Γιατί θεσμοθετήθηκε η Ανώτερη ή Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση; Τι ρόλο βαράει σε αυτή τη χώρα; Στην ΟΥΣΙΑ, ΔΙΧΟΝΟΙΑ. Μια χαρά τα κατάφεραν. Μας έκαναν ρατσιστές, αντίπαλους Π.Ε. Vs T.E. Μπράβο μας, μορφωμένοι άνθρωποι! Το Πνεύμα μας λείπει η ηθική και η αλληλοϋποστήριξη, τα σημαντικότερα εφόδια της εξέλιξης. Αυτό είμαστε, ένα μάτσο χάλια και ακόμη συζητάμε για τους τίτλους και τους στημένους με παράθυρα νόμους… επειδή πράττουμε ανήθικα για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων… ΝΤΡΟΠΗ σε όσους δεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα και μεγαλύτερη στους αρμόδιους που το προωθούν και το διαιωνίζουν!! Δέχομαι ανοιχτά οποιαδήποτε τεκμηριωμένη κριτική και σχόλιο μετά χαράς.
  10. Τα παρακάτω δημόσια έγγραφα: α) άδεια οικοδομής (1968) με εκδούσα αρχή αστυνομικό τμήμα β) βεβαίωση αρχικής ηλεκτροδότησης (1969) από ΔΕΗ, για πρώτη και μοναδική κατοικία του ιδιώτη αποτελούν ισχυρά τεκμήρια απόδειξης παλαιότητας αυθαιρεσίας; Εκ παραδρομής το Ε9 του ιδιοκτήτη αναφέρει έτος κατασκευής 1980, είναι απαραίτητο να γίνει διόρθωση στην αρμόδια ΔΟΥ; Ευχαριστώ!
  11. Γνωρίζει κάποιος για το όταν υπάρχει σε αρχείο AutoCAD, Proxy Object πως μπορεί να γίνει "Copy with base point" και "Paste to original coordinates"? Έκανα εγκατάσταση τους "Object enablers" στο AutoCAD, αλλά και πάλι δεν λειτουργεί η εντολή "Paste to original coordinates" σωστά... μου πετάει τα vectors σε άσχετες θέσεις... Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.