Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vaskom

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

vaskom's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οποτε θεωρεις οτι η μονη λυση ειναι η εκδοση νεας ΟΑ? Γιατι προφανως δεν υπαρχουν μισθωτηρια συμβολαια ή αλλα εγγραφα που να φαινεται το καταστημα ως ενα ενιαιο...
  2. Κάποιος φίλος μηχανικός εκτός του αγαπητού νομικού μας έχει να καταθέσει την απόψή του? Εκ πείρας ομρώμενος..
  3. Οπως ακτριβως το λες ειναι.. Ο ιδιοκτητης δηλωνεις 2 καταστηματα στο Ε9, ενα που μισθωνεται και ενα κενο. Απο τη στιγμη που ειναι εσωτερικος χωρος, πως θα μπορουσε να προκυψει ο χρονος κατεδαφισης? Απο τις αεροφωτογραφιες δεν μπορεις να συμπερανεις κατι τετοιο.. Κι επισης.. Αν παω στην πολεοδομια και τους πω οτι ο τοιχος εχει γκρεμιστει εδω και 10 χρονια, θα μου πουν οτι αφου δεν προκυπτει απο έγγραφα, πρεπει να βγαλω αδεια μικρης κλιμακας για να γκρεμισω ενα τοιχο που εχει ηδη γκρεμιστει? Χωρια που δεν ξερω αν με ΕΕΜΚ μπορεις να πετυχεις συνενωση δυο διαφορετικων χωρων... Αυτο νομιζω οτι χρειαζεται νεα εκδοση ΟΑ. Γι αυτο και ρωταω... Ν4178 ή Νεα ΟΑ?
  4. Καλησπέρα σε όλους. Διάβασα προσεκτικά όλα τα topics που αφορούν αυτό το θέμα και θέλω τη βοήθεια-γνώμη σας στο εξής ζήτημα. Έχω περίπτωση ισόγειου καταστήματος με αρχική ΟΑ του 1996. Το 2001 ο ιδιοκτήτης έβγαλε Νέα ΟΑ με τίτλο "Διαρρύθμιση εσωτερικού χώρου ενός καταστήματος σε δυο της ΟΑ του 1996" ώστε να χωρίσει το μεγάλο κατάστημα σε δύο μικρότερα και να τα νοικιάσει ξεχωριστά. Ως εδώ καλά λοιπόν. Έλα όμως που εξ΄αρχής το ένα από τα δύο καταστήματα νοικιάστηκε ως Φαρμακείο και ο ιδιοκτήτης γκρέμισε τον εσωτερικό διαχωριστικό (μη φέροντα) τοίχο ώστε ο Φαρμακοποιός να νοικιάσει παράνομα και τα δύο. Στην ουσία λοιπόν, ενώ στα συμβόλαια φαίνονταν να ενοικιάζεται μόνο το ένα κατάστημα, ο Φαρμακοποιός χρησιμοποιούσε και τα δύο. Τώρα που ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει νέο συμβόλαιο με τον Φαρμακοποιό, ο λογιστής του φαρμακοποιού θέλει να γίνουν όλα νομότυπα, δλδ να φαίνεται ότι νοικιάζει κανονικά τα δύο καταστήματα ως ένα. Με λίγα λόγια, θέλουμε να επαναφέρουμε τα καταστήματα στην αρχική τους μορφή με την ΟΑ του 1996 όπου φαίνονταν ως ένα ενιαίο... Η ερώτησή μου είναι η εξής: Να βγάλω τρίτη ΟΑ όπου να ξαναγίνει νέα "Διαρρύθμιση εσωτερικού χώρου δύο καταστημάτων σε ένα" ή να πάω με το νόμο των αυθαιρέτων? Ποια από τις δύο λύσεις ειναι η πιο εύκολη και παράλληλα οικονομική? φοβάμαι να πάω να ρωτήσω στην πολεοδομία γιατί αν τους πω ότι ο τοίχος έχει γκρεμιστεί ήδη (πριν το 2011) θα με αναγκάσουν να πάω με το νόμο των αυθαιρέτων και δε ξέρω αν με συμφέρει... Παρακαλώ τα ΦΩΤΑ σας!
  5. Έχει κανένας συνάδελφος ιδέα αν στην Πολεδομία Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Θέρμη) σου δίνουν τον φάκελο της ΟΑ για κτίριο το οποίο ο πελάτης μου ενδιαφέρεται να νοικιάσει? Θα μου ζητήσουν διάφορα χαρτιά κλπ ή θα μου δώσουν τον φάκελο αμέσως?
  6. Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέος στην παρέα και γενικά πρωτάρης στην έκδοση αδειών. Είμαι αρχιτέκτων μηχανικός και θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής θέμα: Έχουμε 2 ίδια κτίρια κατοικίας τα οποία έχουν υπόγειο (με εξωτερική σκάλα), ισόγειο και όροφο με εσωτερική σκάλα. Θέλει ο πελάτης να κάνει το ένα ιδιωτικό παιδικό σταθμό και το άλλο ιδιωτικό νηπιαγωγείο. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής: Για τον Παιδικό Σταθμό: α) Την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας την δίνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας (πρώην νομαρχία) σωστα? Σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ για να δει τα σχέδια του κτιρίου και να μου πει αν είναι κατάλληλο για τέτοια χρήση? Οι ιδιαιτερότητές του είναι οι εσωτερικές σκάλες που έχει, κάποιες διαφορές στα επίπεδα κλπ. Γενικά θέλω κάποιες διευκρινίσεις για την καταλληλότητα του κτιρίου για να κρίνουν αν πρέπει να το νοικιάσουμε ή οχι. Στη διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας θα υπάρχει κάποιος μηχανικός, αρμόδιος να μου απαντήσει? β) Διάβασα ότι χρειάζεται βεβαίωση στατικής επάρκειας από δύο μηχανικούς. Αυτή κρίνεται από επι τόπου έρευνα του μηχανικού για πιθανές ρογμές κλπ ή πρέπει να υπολογιστεί από την αρχή μέσω μοντέλων υπολογισμού? Ο κύριος χώρος που θα είναι οι αίθουσες διδασκαλίας των παιδιών θα είναι το ισόγειο και από κάτω έχει υπόγειο. γ) Η έκδοση οικοδομικής άδειας νέας χρήσης παλιά γίνονταν σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΓΟΚ Ν.1577/85. Στον νέο ΝΟΚ υπάρχουν σημαντικές διαφορές ή τα πράγματα είναι ίδια? δ) Η άδεια του υφιστάμενου κτιρίου εκδόθηκε το 1986. Χρειάζεται βεβαίωση ενεργητικής και παθητικής? Τέλος, για το Νηπιαγωγείο πρέπει να απευθυνθώ σε άλλον φορέα, αντί της Κοινωνικής Πρόνοιας? Σύγγνωμη για το μακροσκελές ποστ μου αλλά νιώθω σαν νεοσύλλεκτος στον στρατό και δεν ξέρω που μου παν τα τέσσερα.. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.