Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nena

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nena

  1. Ορθοί οι προβληματισμοί και πολύ ενδιαφέρον θέμα. Και εγώ έχω αλλάξει τους λαμπτήρες μου θεωρώντας χρέος μου την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα. Μια μέρα όμως συνέβη ένα μικρό ατύχημα και έκπληκτη διαπίστωσα τη μικρή ποσότητα υδραργύρου να χύνεται στο πάτωμα του σαλονιού. Φυσικά και δεν γνώριζα τι περιείχε ο λαμπτήρας όταν τον αγόρασα, ούτε υπήρχαν σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων. Αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν όταν μας ζητούν από τη μια μεριά να αποσύρουμε τα παλιά θερμόμετρα υδραργύρου ως επικίνδυνα, από την άλλη μας προτρέπουν να αγοράσουμε όλοι αυτούς του λαμπτήρες. Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα που έρχεται πάλι στο προσκήνιο είναι η σήμανση των προϊόντων. Κατά πόσο είναι “φιλικά προς το περιβάλλον” τα προϊόντα που καταναλώνουμε; Γιατί δεν υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος μέτρησης της “φιλικότητας”; Πώς είναι δυνατό να μας πλασάρουν κάποια προϊόντα ως περιβαλλοντικά λόγω μιας ιδιότητάς τους πχ. χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση και να κλείνουμε τα μάτια στους υπόλοιπους κινδύνους; Βέβαια στην Ελλάδα δεν έχουμε λύσει με το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ακόμα βασικά θέματα, όπως εάν μια σήραγγα θεωρείται περιβαλλοντικό έργο, ή εάν η πυρηνική ενέργεια είναι πράσινη κτλ. Ωστόσο το πρόβλημα την έλλειψης περιβαλλοντικής σήμανσης των προϊόντων δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο.
  2. Βάση της με αριθμ. πρωτ. Η.Π. 15393/2332 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 1022/05-08-02), όπως αυτή συμπληρώθηκε με την αριθμ. πρωτ. οικ. 145799/18-07-2005 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1002/Β/18-07-05), το έργο “Κατασκευή ιατρείου” δεν κατατάσσεται σε κάποια κατηγορία συνεπώς δεν αδειοδοτήται περιβαλλοντικά. Ωστόσο θα μπορούσες να καταθέσεις στο τμήμα περιβάλλοντος της αρμόδιας νομαρχίας αίτημα, με συνημμένη μια μικρή τεχνική έκθεση η οποία θα αφορά στην περιγραφή του έργου, ώστε να σου χορηγήσουν βεβαίωση απαλλαγής από την περιβαλλοντική αδειοδότηση.
  3. Δεν έχω δυστυχώς καμία τέτοια συμβουλή ούτε δοντάκι και αντιμετωπίζω και εγώ σχεδόν παρόμοιο πρόβλημα. Ωστόσο, στο οικόπεδο που οι χρήσεις γης έχουν οριστεί ως γενικής κατοικίας δε θα μπορούσες να νομιμοποιήσεις το ξυλουργείο και να χτίσει το σπίτι του στο άλλο οικόπεδο; Αν θέλεις πάντως έχει ανοίξει στο forum και άλλο τέτοιο θέμα. Ίσως εκεί να βρεις καλύτερες και πιο χρήσιμες απαντήσεις από τις δικές μου.
  4. Καλησπέρα, Σύμφωνα με το ''ΠΔ 06-//1987 (ΠΔ ΦΕΚ Δ 166 1987): Χρήσεις γης-Κατηγορίες', σε περιοχές που οι χρήσεις γης έχουν οριστεί ως γενική κατοικία επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία επαγγελματικών εργαστηρίων χαμηλής όχλησης. Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποιο νομικό παραθυράκι για αλλαγή χρήσεων γης.
  5. Αρχικά επιλέγεις το εργαλείο για προσθήκη διαδρομή, πολυγώνου ή σημείου. Θα σου εμφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου στο οποίο ορίζεις διάφορες παραμέτρους, όπως ονομασία, περιγραφή, στυλ και χρώμα κτλ. Εάν μετακινήσεις τον κέρσορα του ποντικού στο ενεργό παράθυρο του Google θα δεις ότι αυτός αλλάζει μορφή. Ψηφιοποιείς τα σημεία της γραμμής που σε ενδιαφέρουν και στην συνέχεια κλείνεις το παράθυρο διαλόγου. Στην αριστερή εργαλειοθήκη του Google, στα Μέρη στην υπο-ενότητα Προσωρινά μέρη θα δεις ότι έχει αποθηκευτεί η γραμμή που είχες φτιάξει με το όνομα που της είχες δώσει. Εάν κάνεις δεξί κλικ πάνω της εμφανίζεσαι ένα άλλα πλαίσιο διαλόγου, όπου σου δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύσεις αυτό το αρχείο μόνιμα είτε στα Μέρη μου είτε να το σώσεις ως ξεχωριστό αρχείο kzm ή kml. Ακόμα και αν το σβήσεις από το Google θα μπορείς να το ξανα-φορτώσεις όποτε εσύ θέλεις. Εάν έχεις πάλι πρόβλημα, ίσως να φταίει η εγκατάσταση του προγράμματος γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
  6. Προφανώς δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει κώδικας επαγγελματικής δεοντολογίας! Επίσης κανείς δεν είναι άγνωστος εδώ μέσα, όλοι έχουμε ένα όνομα, έστω και ψευδώνυμο. Επιπλέον ούτε και εγώ ανέχομαι από κανέναν να με παραπλανά και να με κοροϊδεύει. Ξαναεπαναλαμβάνω, αρχικά μας ζήτησες πληροφορίες γιατί ήθελες να ανοίξεις μια γεώτρηση στο χωράφι σου, ως “σαν να ήσουν απλός αγρότης”. Μετά εμφανίζεσαι ως “συνάδελφος” και μας ζητάς την προεκτοιμώμενη αμοιβή και τη μελέτη. Θα κοστολογήσεις τον εαυτό σου για τη γεώτρηση στο χωράφι σου; Εάν είχες βγει τίμια και καθαρά από την' αρχή θα σου παρείχα τις πληροφορίες που ήθελες. Τώρα λυπάμαι πολύ, αλλά εξαιτίας της συμπεριφοράς σου δεν είμαι σε θέση. Επιπρόσθετα, όσο και να σε πιέζει ο χρόνος, όσο και σε δύσκολη θέση να είσαι, στην οποία πίστεψε με όλοι μας έχουμε βρεθεί, δεν είναι σωστό να ζητάς από κάποιους άλλους να σου δώσουν έτοιμη τη δουλειά, την οποία για να την τελειώσουν έκαναν ότι δεν έκανες εσύ... Ο τρόπος με τον οποίο ζήτησες κάποια πράγματα, μας δίνει το δικαίωμα να σου ασκούμε κριτική. Συμφωνώ απόλυτα με τον zavi.
  7. Εάν θυμάμαι καλά, πριν λίγο καιρό είχες κάνει post ότι ενδιαφέρεσαι να κάνεις μια γεώτρηση στο χωράφι σου και ζητούσες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες. Τώρα έρχεσαι και μα λες ότι θέλεις την προεκτιμώμενη αμοιβή και τη ΜΕΛΕΤΗ; Για τη γεώτρηση στο χωράφι σου; Μήπως θέλεις και την υπογραφή μας να μην κουράζεσαι και να μην ευθύνεσαι; Δώρο οι εκτυπώσεις......
  8. Συμφωνώ με το γενικό πλαίσιο ότι οι ΜΠΕ γίνονται για τα μάτια του κόσμου με τις “ευλογίες” του Κράτους. Ωστόσο εάν κάποιος είναι γνώστης του αντικειμένου θα ήξερε ότι η ανόρυξη μιας γεώτρησης δεν είναι απαραίτητο να επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον, με τη προϋπόθεση ότι ο ρυθμός άντλησης του νερού δεν ξεπερνάει τη φέρουσα ικανότητα του υδροφόρου ορίζοντα. Επίσης συμφωνώ ότι καταναλωτικά μας πρότυπα μας οδηγούν στην εξάντληση αυτού του σημαντικού φυσικού πόρου. Αυτό όμως οφείλεται στην ελλειπή παιδεία μας πάνω στα περιβαλλοντικά ζητήματα, γιατί ως γνωστό “η άγνοια και η βλακεία σκοτώνουν”. Εκτός ότι πάμε ανάποδα στην Ελλάδα, έχουμε και μια άλλη κακιά συνήθεια, αντί να πάμε στο γιατρό πάμε στον “κομπογιαννίτη”. ΥΓ. Ναι η “καημένη” η γεώτρηση μπορεί και να μη στερέψει τελικά.. Ε.Π.Ο. Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, με άλλα λόγια η περιβαλλοντική άδεια που εκδίδεται από την αρμόδια αρχή με την έγκριση της Μ.Π.Ε. Μ.Π.Ε. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με λίγα λόγια η μελέτη που εκπονήται για να πάρει κανείς μια περιβαλλοντική άδεια.
  9. Η κλίμακα των χαρτών Natura, από το CD του ΥΠΕΧΩΔΕ, ποικίλει ανάλογα με την περιοχή χαρτογράφησης. Σίγουρα όμως η ακρίβεια των δεδομένων εξαρτάται από τα υπόβαθρα που χρησιμοποιήθηκαν. Για παράδειγμα η περιοχή GR2110003 “Κοιλάδα Αχελώου” έχει παραδοθεί σε κλίμακα 1:35.000, η περιοχή GR2240002 “Χορτατων -Λευκάδας” σε 1:10.000 κτλ. Επιπλέον στους συγκεκριμένους χάρτες υπάρχει και η κατηγοριοποίηση των οικοτόπων, πληροφορία η οποία δεν υπάρχει στους γενικούς χάρτες που είναι αναρτημένοι στο site του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αξίζει το κόπο να μπει κανείς στη διαδικασία να τους προμηθευτεί.
  10. ''Οδοιπορικό σκαρίφημα που απεικονίζει το οικόπεδο ή γήπεδο με τις αποστάσεις του από κοντινά σημεία (εκκλησίες, δημόσιους δρόμους κ.α.) κατά τρόπο που να μπορεί η υπηρεσία να το εντοπίζει στο έδαφος.'' Απόσπασμα από τον οδηγό του ΤΕΕ για νεους μηχανικούς. Παράγραφος:Προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων. Οπότε δεν διευκρινίζεται εγκυρότητα του οδοιπορικού.Όπως το καταλαβαίνω εγώ,μπορεί ο τοπογράφος να χρησιμοποιήσει ό,τι θέλει... gzin είναι περίεργο αυτό που αναφέρεις.Σου έχει τύχει?
  11. Καλησπέρα, Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr/) έχουν αναρτηθεί οι Νέοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας, το γνωστό ΚΑΔ που δηλώνουμε στην εφορία. Με ενημέρωσε η λογίστριά μου και το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη ότι σύμφωνα με μια νέα εγκύκλιο (την οποία και δεν ξέρω) εάν δεν εναρμονιστούν οι παλιοί ΚΑΔ με τους νέους δεν θα επιτρέπεται πλέον θεώρηση βιβλίων και στοιχείων. Ίσως μια ερώτηση στον λογιστή σας να σας βγάλει από γραφιοκρατικούς μπελάδες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.