Jump to content

θανος_

Members
 • Posts

  168
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,283 profile views

θανος_'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

5

Reputation

 1. Συνάδελφοι Παρατηρώντας τους πρόσφατους δασικούς χάρτες ανά την Ελλάδα βλέπει κάποιος σχήματα μη δασικής έκτασης πολύγωνα με ελλειπτικές γωνίες η με τεθλασμένες γραμμές χωρίς καμία καμπύλη. Αρκετά από αυτά κυρίως τα τεθλασμένα πολύγωνα χωρίς καμία καμπύλη είναι τοπογραφικά που έγιναν από εμάς και φορέθηκαν στους δασικούς χάρτες κατά παραγγελία του ιδιοκτήτη η του μηχανικού του ιδιοκτήτη. Έτσι αυτοί θα απαλλαχθούν από τον κόπο και τα έξοδα της ένστασης, ενώ οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί , ιδιοκτήτες και μηχανικοί θα τα υποστούν. Φυσικά το πρώτο ρόλο τον παίξαμε εμείς, οι μηχανικοί. Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν κατηγορώντας τους κακούς νόμους. Είμαστε κακοί μηχανικοί κι έχουμε κακούς νόμους, γιατί αν ήμασταν καλύτεροι θα τους διορθώναμε. ΞΕΦΤΙΛΑ, μόνο αυτή η λέξη μας αρμόζει. Προφανώς κι έχω αποδείξεις για τους ισχυρισμούς μου, αν χρειαστεί!
 2. και τα δώματα ορόφου συμμετέχουν στην υποχρέωση στέγης όταν αυτή υπάρχει.
 3. όταν έχουμε υποχρεωτική στέγη, πως υλοποιείται η ελεύθερη πρόσβαση της σοφίτας σε δώμα? Αφού πόρτα δεν μπορείς να ανοίξεις γιατί θα έχεις στέγη απ΄εξω, ανοίγεις ένα παράθυρο και πηδάς πάνω στα κεραμίδια?
 4. αυτό πως συνεπάγεται? αφού δεν υπάρχει αναφορά πλέον στο ύψος σοφίτας, θεωρώ ότι δεν έχει όριο ύψους, παρά μόνο από το συνολικό ύψος του κτιρίου
 5. μπορείς να κλείσεις όλη τη πλάκα και ονόμασε το μισό σοφίτα και το άλλο μισό κλειστό πατάρι, το οποίο θα έχει βέβαια ύψος<1,80, τα διαχωρίζεις με έναν τοιχο γυψοσανίδας
 6. Εμπόδισε τα νερά να εισέρχονται με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο "περίφραξη, διαμόρφωση εισόδου κλπ" που δικαιούσαι εφόσον έχεις εκδώσει άδεια οικοδομής, κι ας τα νερά να τρέχουν, αλλού.
 7. το επαναφέρω κι εγώ ξανά γιατί μ ενδιαφέρει..... Νομίζω ότι μιλάμε για τη φυτεμένη στέγη (που είναι κεκλιμένη), η οποία λένε ότι επιτρέπεται, ενώ το φυτεμένο δώμα (επίπεδο) απαγορεύεται. όποιος ξέρει περισσότερα ας μας φωτίσει.
 8. Συνάδελφε, έθεσα ένα σαφές ερώτημα, θεωρώ στο σωστό ποστ, προσφέρθηκες να μου απαντήσεις και σ ευχαριστώ, αλλά απάντηση δεν έδωσες. Καλησπέρα κι από μένα.
 9. μιλάω για αρχικό έλεγχο, η άδεια αναθεωρήθηκε πριν ξεκινήσει το έργο. Το " ας υποθέσουμε" είναι ρητορικό, έχει την έννοια ότι δεν είναι αυτό το ερώτημα. Εγώ παίρνω την ευθύνη και το ρίσκο μου και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να ξαναπεράσω από το Συμβούλιο, διότι οι αλλαγές είναι μικρές κλπ. Το ερώτημα είναι άλλο, δικαιούται ο Ελεγκτής να ελέγξει το συγκεκριμένο θέμα η όχι, κι αν ναι, που αναγράφεται αυτό, στις αρμοδιότητες του βάσει νόμου.,
 10. Η έγκριση που είχα από την Αρχαιολογία αφορά και τις όψεις, πάρθηκε από το Συμβούλιο της Κέρκυρας. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι έπρεπε να ξαναπαρθεί, το ερώτημα μου είναι αν αυτό αφορά τον Ελεγκτή Δόμησης. Η συγκεκριμένη έγκριση είναι στοιχείο πληρότητας, και αναλαμβάνει ο μηχανικός την ευθύνη για αυτό. Ποιος νόμος λέει ότι ο ελεγκτής ελέγχει και την πληρότητα των μελετών και των εγκρίσεων. θέλω να κάνεις τον ελεγκτή, είμαι κι εγώ ελεγκτής και σέβομαι τους ελεγκτές, αλλά δεν μου αρέσει που γίνονται εισαγγελείς επί παντός θέματος.
 11. Καλησπέρα Περιμένοντας τον ελεγκτή δόμησης σε μικρή κατοικία για αρχικό έλεγχο, μου τηλεφώνησε και με ρώτησε αν πέρασα ξανά από Συμβούλιο Αρχαιολογίας, διότι έκανα αναθεώρηση στην αρχική άδεια λόγω αλλαγής όψης, αλλαγής επιβλέποντος κλπ. Του απάντησα όχι, και με ενημέρωσε ότι θα μου το καταλογίσει παράβαση . Τον παρακάλεσα να μην δηλώσει αποδοχή εφόσον έχει αυτή την άποψη, το δέχθηκε, αλλά την άλλη μέρα μετάνιωσε και ζήτησε να του κλείσω ραντεβού για τον έλεγχο. Ασχετα με το αν απαιτείται η όχι, άσχετα με το ύφος του και τον τρόπο που ετέθη το θέμα, το ερώτημα μου είναι αν αυτό είναι αρμοδιότητα του Ελεγκτή η όχι. Είμαι τόσα χρόνια ελεγκτής, δεν ασχολήθηκα ποτέ με κάτι πέραν από αυτά που αναγράφονται στις πρότυπες σελίδες ελέγχου, και θεωρώ αστείο η μάλλον τραγικό να προβεί ελεγκτής σε τέτοιο έλεγχο.
 12. μολις έχασα 270 ευρω, όσο είναι το επιπλέον πρόστιμο, ακολούθησα τη μέθοδο υποβολή δηλωσης-ακυρωση-υποβολή δηλωσης ,3 φορες, και δεν επιασε, νομισα οτι θα το αλλαξει με την τελική υποβολη αλλα δεν το άλλαξε.....Ειχα πληρωσει το παραβολο στις 28/10, αλλα δεν το έλαβε υπόψιν.
 13. ΝΟΚ ορισμοί Ύψος στέγης ..... Όταν το κτίριο κατασκευάζεται με μονόριχτη στέγη, ως ύψος κτιρίου θεωρείται η κατακόρυφη απόσταση από το σημείο τομής της όψης του κτιρίου με το οριστικά διαμορφωμένο έδαφος έως το ανώτατο σημείο της στέγης στη θέση αυτή μείον 2,00 μ., εκτός αν ορίζεται διαφορετικό μέγιστο ύψος στέγης από τους όρους δόμησης της περιοχής, οπότε και αφαιρείται το οριζόμενο ύψος. Τα ανωτέρω δεν ισχύουν στην περίπτωση που το μέγιστο ύψος του κτιρίου δίδεται από τους όρους δόμησης της περιοχής συμπεριλαμβανομένης και της στέγης. Το παραπάνω άρθρο ισχύει και σε οικισμούς, έτσι το μέγιστο ύψος 7,5 μ. , με μονόριχτη στέγη φτάνει τα 9,5 μ . Το αρθρο αυτό δεν αναφέρεται στην περίπτωση που η στέγη επιβάλλεται από απόφαση Νομάρχη όπως το άρθρο 5-4γ του ΦΕΚ 181Δ-85, συνεπώς ισχύει είτε υπάρχει απόφαση Νομάρχη είτε όχι. Δεν θα ισχυε εάν η απόφαση Νομάρχη ανέφερε και μέγιστο ύψος στέγης. Εάν όμως αυτη ορίζει απλά υποχρέωση στέγης με τάδε κλιση, η δεν ορίζει καν υποχρέωση, τοτε το μέγιστο υψος κτιρίου σε οριοθετημένο οικισμό (με μονόριχτη στέγη, και ασχέτως αν είναι προ του 23 η όχι ) φτάνει τα 9,50 μ. Σωστά;
 14. ερωτημα. ποια έργα απαλλασονται απο κατάθεση ΠΠΔ, συγκεκριμένα.... για συγκροτημα με 4 μικρες ενοικιαζόμενες μονοκατοικιες, απαιτειται κατάθεση ΠΠΔ;
 15. Αρθρο 19 ζ) Στέγες. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύονται κατασκευές που δημιουργούν κατακόρυφα ανοίγματα και διαφοροποιούν την ενιαία κλίση και στερεομετρία της στέγης.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.