Jump to content

θανος_

Members
 • Posts

  190
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,204 profile views

θανος_'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

16

Reputation

 1. το έγραψα ακριβώς όπως το γράφει το φεκ, στο έστειλα σε π.μ.
 2. Ο δρόμος Γ (που ενώνει τους δύο δρόμους ...) έχει χαρακτηριστεί κύριος και μοναδικός με ΦΕΚ . Δεν γνωρίζω ακριβώς τα κριτήρια χαρακτηρισμού ενός δρόμου, μήπως παίζει ρόλο και η σπουδαιότητα του? πάντως στον εν λόγω δρόμο έχουν εκδοθεί άδειες με κατά παρέκκλιση αρτιότητα.
 3. ευχαριστώ... Ο δρόμος Γ χαρακτηρίζεται ως κύριος και μοναδικός, βάσει ΦΕΚ οπότε προχωράμε. Παίρνω 15μ. από πρόσωπο, βγαίνει οικοδομή μεταβλητού πλάτους 4,5-7 μ. και μήκους 23 μ. Κάτι βγαίνει τελικά.
 4. Επανέρχομαι διορθώνοντας τα δεδομένα και ζητώ συγνώμη για τα προηγούμενα. Αναγράφω επακριβώς από τα 3 ΦΕΚ τους χαρακτηρισμούς. Ο δρόμος Α που ενώνει τους οικισμούς…. τάδε, εγκρίνεται ως κύριος και μοναδικός Ο δρόμος Β που ενώνει τον οικισμό… τάδε με την κοινότητα …τάδε, αναγνωρίζεται ως κύρια Κοινοτική οδός. Ο δρόμος Γ που συνδέει τις Α,Β , χαρακτηρίζεται ως κύριος και μοναδικός. Η οδός Δ είναι Αγροτική. Το ζητούμενο είναι οι αποστάσεις από τα όρια, και πιο συγκεκριμένα: α) Mπορώ να πάρω πίσω απόσταση 2,50 μ. βάσει εγκ 104/86, η δεν υπάρχει πίσω απόσταση λόγω γωνιακού γηπέδου; β) στην περίπτωση μου η απόσταση από δρόμο μετριέται από άξονα δρόμου η από πρόσωπο οικοπέδου;
 5. Καλημέρα σας Εχω παλιό γεωτεμάχιο 1300 μ2 γωνιακό εκτός σχεδίου με διαστάσεις 48μ. επί β΄επαρχιακής οδού με φεκ κύριας και μοναδικής, και 18 μ. σε σε αγροτικό δρόμο. Το γεωτεμάχιο πλαταίνει στο κέντρο του κατά 7 μ. περίπου (το 18 γίνεται 25 ) Παίρνω αποστάσεις από την επαρχιακή 15 μ. από άξονα. Από τα πλάγια-πίσω όμως, ποιο πρόσωπο παίρνω για τους υπολογισμούς; α) Αν πάρω της επαρχιακής κι επειδή έχω πρόσωπο 48>45 παίρνω πίσω απόσταση 15 μ. , και συνεπώς δεν βγαίνει οικοδομήσιμο τμήμα. β) Αν πάρω της αγροτικής παίρνω αποστάσεις 2,5 μ. και βγαίνει οικοδομήσιμο τμημα 10 μ. περίπου πλάτος (αφαιρώντας 15μ. από άξονα οδού και 2,5 από πίσω όριο) Εάν ισχύει η α) (που το θεωρώ πιθανότερο), τότε το γεωτεμάχιο είναι μη οικοδομήσιμο επειδή έχει πρόσωπο 48μ. , ενώ αν είχε πρόσωπο <45 μ. θα ήταν οικοδομήσιμο. Αυτό το τελείως παράλογο αποτέλεσμα που καταλήγω ισχύει όντως η έχει αντιμετωπιστεί με κάποιο τρόπο;
 6. Μακάρι να το καταλάβει ο μελετητής. Θα έλεγα μάλλον να τον ενημερώσετε κιόλας γιατί θα σκοτώσει κόσμο. Δυστυχώς η κρίση διαρκείας έφερε μια καινούργια φουρνιά άπειρων μελετητών που δεν είχαν την ευκαιρία, λόγω έλλειψης έργων-εργασίας να αποκτήσουν εμπειρία, αυτό το ΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ που λέω εγώ, που εδώ απουσιάζει παντελώς . Ένας λόγος παραπάνω να υπάρχουν αυτά τα άρθρα. Και λίγα είναι.
 7. Μόνο με τρια φουρούσια υψίκορμα και συνεχόμενα των τριών εσωτερικών δοκών μπορεί να σταθεί αυτός ο πρόβολος. Θεωρώ άστοχο αυτόν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Εάν υπάρχει η δυνατότητα(κάλυψη–αποστάσεις), να τραβηχθουν οι κολωνες Κ26,27,28 , έξω 1,20 μ και να σχεδιαστει Η.Χ. (1,20μ.) +εξωστης (2,30, οριακά ανεκτός)= 3,50 μ. Οι Κ10,12,27 θα εξυπηρετούσαν καλύτερα χωρίς να είναι αρχιτεκτονικά άσχημες, αν ήταν π.χ. 40χ40 ορθογώνιες. Στις υπόλοιπες να γίνει και κάποιο-α τοιχώματα. αν δεν θελουμε κρέμαση δοκών και έχουμε ύψος, υπάρχει και η λύση πλάκας σαντουιτς η τσελνερ, μέσα έξω πάχους 40 εκ. τουλάχιστον .
 8. Μία ακόμα άποψη. Το μπαλκόνι είναι κλειστό σε σχήμα Γ. Δεν έχει όπως βλέπω αποχέτευση στη γωνία , πιθανόν θα έχει μόνο στις άκρες, οπότε στη γωνία θα χρειαστεί μεγάλο γέμισμα για τις ρύσεις. Αν έχει στην άκρη 5-6 εκ αναγκαστικό γέμισμα, στη γωνία θα έχει 15-20 εκ γκρό μπετο που έριχναν τότε. Τραγικό. Δεν έχει υπολογιστεί με τίποτα αυτό το νεκρό φορτίο. Συχνά οι πλακάδες δίνουν τεράστιες κλίσεις για να φεύγει το νερό τρέχοντας, ώστε να μη σκαλώσει σε κάποια ατέλεια των πλακιδίων . Η αιτία λοιπόν υπήρχε εξαρχής, και στέκονταν οριακά, ώσπου η διάβρωση το έριξε. Προσωπικά στα μπαλκόνια βάζω σχεδόν 2πλασιο οπλισμό από αυτό που βγάζει η μελέτη.
 9. Και μόνο το γεγονός ότι είμαστε εδώ μαζεμένοι εδώ , επιστήμονες άνθρωποι, και αγωνιούμε αν θα δοθεί αυτή η παράταση, δείχνει την αθλιότητα αυτού του νόμου για το ανέβασμα εγγράφων. Μας είπαν δώστε ΤΩΡΑ τα ωραία σας λεφτά και με την ησυχία σας ανεβάστε τα αρχεία. Κι αν στο μεταξύ πεθάνουμε, η κλείσουμε το γραφείο λόγω κρίσης, η δεν προλάβουμε, η αφεθούμε στην παγίδα του θα δοθεί κάποια παράταση πάλι. Τι φταίει ο πελάτης? Κατά τη γνώμη μου κάθε πράξη ρύθμισης θα έπρεπε να τελειώνει με την καταβολή του προστίμου και την όποια περαίωση, έχοντας ήδη ανεβάσει και τα απαραίτητα αρχεία. Αλλά αν ήταν έτσι οι εισπράξεις θα ήταν λιγότερες, η θα καθυστερούσαν. Όλα για τις εισπράξεις λοιπόν. Εμείς δεν κερδίζουμε τίποτα, περισσότερο μας κοστίζει να ανεβάσουμε τα αρχεία σ ένα χρόνο , παρά τώρα που τά έχουμε φρέσκα στο μυαλό μας.
 10. Καλημέρα σας. Αυθαίρετη μικρή μονόχωρη κατοικία σε εκτός σχεδίου περιοχή και εντός της απαγορευτικής απόστασης των 15 μ. (εφάπτεται με το όριο προς το γειτονικό γεωτεμάχιο) έχει ρυθμιστεί. Μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης σε επαγγελματικό χώρο (σιδεράδικο);
 11. Το πατάρι στατικώς είναι όροφος και μάλιστα επικίνδυνος, λόγω ασυνέχειας πλακών , δοκών, και υποστυλωμάτων μεγάλου ύψους που συχνά δημιουργεί. Με το πνεύμα κι όχι το γράμμα του νόμου, θα πρέπει να θεωρηθεί όροφος, θεωρώ.
 12. Σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις του ΝΟΚ , στον ορισμό του παταριού προστέθηκε το εξής «το πατάρι δύναται να είναι συνεπίπεδο με όροφο ή και σοφίτα του κτιρίου ή και ανοικτό εξώστη ή και κλειστό εξώστη, να είναι προσπελάσιμο από τους παραπάνω χώρους» Πως μπορεί να είναι το πατάρι προσπελάσιμο από ανοιχτό εξώστη; Ο μόνος τρόπος που σκέφτομαι είναι το πατάρι να βγαίνει σε εξώστη, δηλαδή ο εξώστης να είναι προσπελάσιμος από πατάρι. Αρα μπορούμε να βάλουμε εξώστες στα πατάρια;
 13. Δουλεία διόδου υπογείου γίνεται; Πιο συγκεκριμένα 2 αδέρφια χωρίζουν το γωνιακό οικόπεδο τους σε δύο κάθετες ιδιοκτησίες, τις Α,Β. η Α είναι γωνιακή η Β εσωτερική με πρόσωπο μόνο στον κάθετο δρόμο. Κατασκευάζουν και υπόγειο στο οποίο θέλουν να κάνουν λειτουργική συνένωση , προκειμένου με την ράμπα που κατεβαίνει μόνο από την ιδοκτησία Α μέσω του αντίστοιχου διαδρόμου να εξυπηρετείται και η Β. Πως περιγράφεται νομικά αυτό;
 14. Δεν ξέρω αν έχεις κάποιο κόμπλεξ που είσαι Έλληνας, εγώ πάντως αισθάνομαι περήφανος για αυτό και που τέλειωσα Ελληνικό Πολυτεχνείο. Ποιος είπε ότι βγαίνουμε έτοιμοι για δουλειά; Παίρνουμε ένα αξιόπιστο πτυχίο είπα και δεν θέλουμε πιστοποίηση για αυτό. Μίλησα δε για Ελληνικά για να αποκλείσω τις περιπτώσεις που χρειάζονται κάποια πιστοποίηση (αλλοδαπά πανεπιστήμια). Και δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι οι Αγγλοι είναι χειρότεροι μηχανικοί, αλλά ούτε και καλύτεροι. Το σύστημα είναι διαφορετικό και δίνει άλλες εμπειρίες κι ευκαιρίες. Κι εμείς εδώ θα είμαστε εξπερ στους ουρανοξύστες αν μας επέτρεπε ο νόμος να φτιάξουμε. Θα συγκριθούμε λοιπόν με τους αμερικάνους σε αυτό; Όχι, δεν έχουμε εμπειρία, ούτε μεταπτυχιακή γνώση. Στην Ελλάδα τα Πολυτεχνεία προτιμούν να δίνουν το υπόβαθρο, ώστε να αποκτήσεις μετά μόνος σου την εμπειρία. Το 85-90 που φοίτησα, έκανα 20 μαθήματα Μαθηματικοφυσικοχημείες και 4 μόνο μπετό. Θα προτιμούσα το αντίθετο. Όταν βγήκα στη δουλειά είχα δει μια φορά μόνο σιδερωμένη πλάκα. Πώς να πιστοποιηθώ λοιπόν και σε τι αντικείμενο. Στα μαθήματα που έδωσα να αποδείξω ότι καλώς τα πέρασα; Αυτό κάνει κατά κάποιο τρόπο το ΤΕΕ , που σε εξετάζει πάνω στη διπλωματική σου, κι απ ότι κατάλαβα εγώ ήθελε απλά να τσεκάρει αν την έκανα εγώ. Πιστοποίηση Εμπειρίας, ναι μπορεί να υπάρξει και να είναι χρήσιμη στα έργα. Κι αυτή η μιζέρια με την ΨωροΕλλάδα, είναι ένα ασφαλές άλλοθι θα έλεγα, και μια καλή ατάκα, αλλά πόσο θα κρατήσει; εμείς είμαστε η Ελλάδα. Αλλά με τέτοια σκεπτικά η Ελλάδα θα είναι για πάντα Ελλάδα......επαναλαμβάνω κι εγώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.