Jump to content

θανος_

Members
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About θανος_

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,087 profile views
 1. Αρθρο 19 ζ) Στέγες. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύονται κατασκευές που δημιουργούν κατακόρυφα ανοίγματα και διαφοροποιούν την ενιαία κλίση και στερεομετρία της στέγης.
 2. το σχήμα της σοφίτας του ΝΟΚ είναι πολύ συγκεκριμένο και δεν χωρά τέτοιες παρερμηνείες. Τώρα αν κάποιες πολεοδομίες τις δέχονται είναι άλλο θέμα, δεν είναι ο κανόνας, είναι θέμα υπαλλήλου, ο οποίος βέβαια κι αν στο επιτρέψει δεν σημαίνει ότι είναι και νόμιμο.
 3. αντιθέτως, ότι δεν επιτρέπεται απαγορεύεται, και η σοφίτα αυτή δεν επιτρέπεται.
 4. ίδε σχήμα στους ορισμούς άρθρο 2 παρ 91. Για τη δημιουργία της στέγης σοφίτας ξεκινάμε με το ύψος της ακραίας δοκού, το κάτω μέρος της οποίας "λαμβάνεται" υποχρεωτικά στην ίδια στάθμη με το κάτω μέρος της πλάκας δαπέδου της σοφίτας. Το ύψος της δοκού θεωρητικά είναι το στατικώς απαιτούμενο, πρακτικά δεν το επιτρέπουν πάνω από 60-70 εκ. Ξεκινώντας από το πάνω μέρος της δοκού ορίζουμε την ευθεία εκείνη που διέρχεται επίσης από το σημείο που η κατακόρυφος στο "κέντρο" της κατοψης της σοφίτας αφήνει ελεύθερο ύψος κάτω από τη πλάκα 2,20 μ. Το κέντρο αυτό είναι το μέσο της κάτοψης εάν αυτή είναι ορθογώνια, διαφορετικά υπολογίζεται όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
 5. η κατασκευή αυτή δεν είναι σοφίτα με τον ορισμό κατά ΝΟΚ και κατά τις ερμηνείες που δίνουν στις πολεοδομίες, είναι όροφος εάν εκπληρώνει τις απαιτήσεις ύψους, διαφορετικά απαγορεύεται.Το σπάσιμο αυτό συγκεκριμένα δεν επιτρέπεται στη σοφίτα. Εάν η κατασκευή θεωρηθεί όροφος τότε επιτρέπεται το παράθυρο αυτό.
 6. ο μηχανικός που γίνεται και μεσίτης, πρέπει να πληρώνει εισφορές και σε άλλο ταμείο εκτός από το τσμεδε;
 7. Συνάδελφοι η Υπεροψία και η Αγένεια δεν ταιριάζει σε ένα φόρουμ Μηχανικών. Αυτό και τέλος.
 8. Συνάδελφε Maneni, η χειρότερη συνταγή (από οικονομικής άποψης- γιατί αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο, αλλά και από κάθε άλλη άποψη) για ιδιωτικό έργο είναι ακριβώς αυτό που προτείνεις, προφανώς δεν ασχολήθηκες με κατασκευή, όπως ένας μέσος μηχανικός ( η επαγγελματίας γενικότερα). Επαναλαμβάνω τη θέση μου. Η έκδοση της άδειας οικοδομής έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά, και δεν είναι τσιμέντα χυμένα στο δρόμο, στα οποία υπάρχει μόνο ποσοτικός προσδιορισμός, δεν είναι δημόσιο έργο . Κάθε μηχανικός έχει το δικαίωμα να διεκδικεί για τον εαυτό του την αναγνωσιμότητα ότι φτιάχνει ωραίες οικοδομές κλπ, ότι έχει ένα δικό του στυλ κλπ. Έτσι άλλωστε θα προαχθεί και η ποιότητα του έργου. Αν κάνει μελέτες και τις πουλάει , η τις αφήνει σε άλλον δεν θα έχει τίποτα δικό του. Εάν ένας μελετητής αρχιτεκτονικών η στατικών ασχοληθεί καθυστερημένα με την κατασκευή των μελετών του , θα αναθεωρήσει πολλά στις μελέτες του, μπορεί να τις βγάλει και άχρηστες. Η ολοκλήρωση του μηχανικού έρχεται με την επίβλεψη και κατασκευή της μελέτης του. Επίσης υπάρχουν έργα που κάποιος μηχανικός θα πλήρωνε αυτός την επίβλεψη του προκειμένου να βάλει πινακίδα στο έργο, και γι αυτό δεν υπολογίζει κόστος επίβλεψης.
 9. Κατά την άποψη μου και τον τρόπο που εργάζομαι εγώ η μελέτη και η επίβλεψη είναι πακέτο, και κάθε έργο το θεωρώ προσωπική μου υπόθεση. Αν ήξερα ότι οι μελέτες μου δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, η θα εφαρμοστούν από άλλον, δεν θα τις έκανα η θα διέθετα λιγότερο χρόνο για αυτές. Η επίβλεψη δεν είναι κόπος, και ειδικά στις μέρες μας προσφέρει διαφήμιση και αναγνώριση, Ως εκ τούτου εάν υποχωρήσει ο πελάτης της συμφωνίας , όχι μόνο δεν αποζημιώνεται, αλλά θα πρέπει να αποζημιώσει τον μηχανικό.
 10. Κε Σταυρο είχα ανάλογη περίπτωση που πελάτης μου αξίωσε επιστροφή της αμοιβής επίβλεψης. Ειχε προπληρώσει μελέτη κι επίβλεψη αλλά με έκπτωση , βάσει της ελάχιστης αμοιβής του ΤΕΕ, η οποία έκπτωση ήταν σχεδόν όσο η επίβλεψη, οπότε δεν του επέστρεψα τίποτα". Ψάξε λοιπόν τα φορολογικά της ελάχιστης αμοιβής μελέτης και συγκρινε τα με αυτα που έδωσες. Δευτερευόντως "κι αυτό είναι προσωπική μου άποψη", δεν δικαιούσαι να ζητάς τίποτα, συμφώνησες με κάποιον κάτι, αν μετάνιωσες δικό σου πρόβλημα, η συμφωνία είναι συμφωνία.
 11. Συνάδελφοι καλησπέρα Η Σελίδα αναζήτησης αδειών λειτουργεί; Γιατί εγω δεν μπορω να κατεβάσω καμία άδεια; Βάζω όλα τα στοιχεία και … No data to display Παράθεση
 12. Συνάδελφοι καλησπέρα Η Σελίδα αναζήτησης αδειών λειτουργεί; Γιατί εγω δεν μπορω να κατεβάσω καμία άδεια; Βάζω όλα τα στοιχεία και … No data to display
 13. Συνάδελφοι καλησπέρα Η Σελίδα αναζήτησης αδιεών λειτουργεί; Γιατί εγω δεν μπορω να κατεβάσω καμία άδεια; Βάζω όλα τα στοιχεία και … No data to display
 14. καλησπέρα Μόλις ξεκίνησα τις εργασίες πέθανε ο δικαιούχος. Απέστειλα στις 21/3 στο [email protected] αίτημα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για μεταφορά του δικαιώματος στη σύζυγο του, μου απάντησαν σε μια μέρα ότι θα εξετάσουν το αίτημα μου, αλλά από τότε τίποτα. Ξαναέστειλα email αργότερα, αλλά καμία απάντηση. Στο τηλέφωνο δεν απαντούν. Εχει αντιμετωπίσει κανείς τέτοια περίπτωση;
 15. και τι σημαίνει ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο; ένα συγκρότημα 5 κατοικιών που είναι ίδιες η μοιάζουν μεταξύ τους σε τυχαία θέση χωρίς επαφή, είναι ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.