Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

spiros Qce

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by spiros Qce

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω κλείσιμο βιβλίων από εφορία από τέλος Νοεμβρίου 2018 και υπέβαλα αίτηση διαγραφής από το ΤΣΜΕΔΕ στις 28.12.2018. Έως εκεί τα έχω όλα πληρωμένα. Μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγραφής από τα κεντρικά στην Αθήνα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται διαρκώς ειδοποιητήρια. Σήμερα η σελίδα του ΕΦΚΑ μου έβγαλε μήνυμα για μεταφορά των οφειλών στο ΚΕΑΟ. Έχει συμβεί σε κανέναν? Θα έχω πιθανό πρόβλημα με πάγωμα λογαριασμοί χωρίς να υπάρχει λόγος?
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Είμαι νέος στα αυθαίρετα και έχω τις παρακάτω 2 ερωτήσεις. α) σε περαιωμένη δήλωση στον Ν4495 αν καταλάβω μετά ότι έχω βάλει λάθος δικαιολογητικό που δεν επηρεάζει το πρόστιμο (πχ λάθος στέλεχος ΟΑ) τι γίνεται? μπορεί κάπως να ξεκλειδώσει? β) αν πάλι σε περαιωμένη καταλάβω ότι το πρόστιμο βγήκε λάθος τότε τι κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Ήρωνα ευχαριστώ πάρα πολύ......τώρα έμεινε μόνο η απάντηση για τα εργαστήρια
  4. Συναδελφοι μηχανικοί καλησπέρα! Ενδιαφέρο,αι και εγώ για τους Μηχανολόγους ΑΠΘ και θέλω να ρωτήσω κάποια σχετικά πράγματα: α) τα βιβλία που αναφέρεται παραπάνω θα με καλύψουν γενικά (?), γιατί λεφτά για φροντιστήρια δεν υπάρχουν β) αν κάποιος το σπουδάζει τώρα αν μπορεί ας πει αν γενικά η σχολή έχει εργαστήρια υποχρεωτικά το ρωτάω γιατί όσο ήμουν στους πολιτικούς προτιμούσα να διαβάζω σπίτι και δε πήγαινα αφού δεν είχαμε εργαστήρια
  5. Συνάδελφε ευχαριστώ αλλά αναφερόμουν σε κάποιο δωρεάν λεξικό ή κάτι παρεμφερές.....έχω βρει κάποια site αλλά δεν έχουν και πολλά.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω έγκαιρα ορολογία πολιτικού μηχανικού στα γερμανικά? Και εννοώ από τα πολύ απλά πράγματα πχ δοκάρι, τοίχος, σίδερο μέχρι ποιο ψαγμένα.
  7. Συνάδελφε hlias_123 καλησπέρα, Και εγώ στην περιπτωσή σου βρίσκομαι.....γνωρίζω μερικές ερωτήσεις.....για το βιογραφικό προσωπικά δε το έχω δει κάπου οπότε και προσωπικά δεν ακολουθώ το europass......IELTS μόνο αν θες να κάνεις μεταπτυχιακό εκεί, για δουλειά δε χρειάζεται.......το ΤΣΜΕΔΕ επίσης το έχω δει σε ελάχιστες αιτήσεις; να το ζητάνε,οπότε και εδώ όχι...... Ως προς το οικονομικό κομμάτι και εγώ θέλω να ρωτήσω......για εκτός λονδίνου γύρω στα 25κ λίρες είναι καλά? Επίσης είναι καθαρός μισθός η μικτά? Αν μικτά πόσο μένει καθαρά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  8. Earl ευχαριστώ για την απάντηση αλλά με τσάκισες.......
  9. Καλή αρχής @kostaspde !!! Μία ερώτηση πολύ γενική. Όσοι γενικά φύγατε έξω με τι αρχικό κεφάλαιο στο περίπου φύγατε? Χοντρικά ρωτάω φυσικά.
  10. Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! @nik Μία ερώτηση πάνω σε αυτό που λες. Το "πιασιάρικο" βιογραφικό πως το ορίζεις? Δηλαδή τι έβαλε μέσα που το έκανε τόσο να ξεχωρίζει? Το ρωτάω γιατί πάνω κάτω (πλην μερικών εξαιρέσεων) όσοι έχουν τελειώσει τη σχολή αν δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία -που από ότι βλέπω είναι το κυριότερο- έχουν περίπου κοινά βιογραφικά από άποψη προσόντων. @bilya63 Πολιτικός μηχανικός έχω τελειώσει και γενικά με στατικά θέλω να ασχοληθώ.....κτιριακά, γέφυρες κλπ...
  11. Συνάδελφοι και μη καλησπέρα, Με τη σειρά μου να πω συγχαρητήρια στο βάγγο και το μπιλάρα. Έχει κανείς κάποια γνώση του που κυμαίνονται οι μισθοί στην Αγγλία για νέους μηχανικούς(graduate/entry level)? Καθώς και πόσες πιθανότητες υπάρχουν να έχω επιτυχή κατάληξη? Να πω ότι σαν νέος μηχανικός πρακτικά δεν έχω κάτι τρομερό στο βιογραφικό μου πέρα από 1-2 καλά προγράμματα που χρησιμοποίησα στη διπλωματική και λίγη εμπειρία από ένα μελετητικό γραφείο. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  12. Αν έχεις σκοπό να μείνεις Ελλάδα θα έλεγα συγκοινωνιακό. Αν το σκέφτεσαι για εξωτερικό κατασκευαστικό/γεωτεχνικό ανάλογα φυσικά και με το τι σου αρέσει. Τον υδραυλικό δε τον προτείνω τουλάχιστον στο ΑΠΘ......Βέβαια αν έχεις κάποια συγκεκριμένη προτίμηση καλό πιστεύω θα ήταν να πας προς τα εκεί γιατί θα διαβάζεις με όρεξη και τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά. Προσωπικά πήγα κατασκευαστικό και πραγματικά δε το μετάνιωσα καθόλου από άποψη ενδιαφέροντος. Η αγορά εργασίας είναι άλλο κομμάτι.
  13. Ευχαριστώ πολύ earl για την απάντηση!!! Την Ελλάδα την έχω βγάλει από το μυαλό μου.....αν είναι να το κάνω ελπίζω να φύγω φέτος και να τα κάνω όλα εκεί με σκοπό να μείνω μόνιμα φυσικά εκεί...
  14. Συνάδελφε earl ακριβώς το ίδιο έλεγα και στο φίλο που έκανε το μεταπτυχιακό αλλά δε με άκουγε και κάπου στην πορεία άλλαξε γνώμη για το κατά πόσο του άρεσε σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα πάντα. Ως προς εμένα τώρα που ξεκίνησα να κοιτάω για έξω και κατά βάση Γερμανία(για δουλειά στον τομέα) μια ερώτηση. Θέλω αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος να πει μία γνώμη για το μεταπτυχιακό σε υπολογιστική μηχανική(computational mechanics). Σκέφτομαι να φύγω και να το κάνω από του χρόνου με βασική προϋπόθεση να έχω full time δουλειά. Κατά πόσο είναι εφικτό αυτό....εννοώ παίζει να έχω γκρίνια από τη δουλεία αν αφιερώνω πχ τα απογεύματα/βράδια αλλού και επίσης από φόρτο εργασίας θα είναι τόσο χάλια όσο το ΕΜΠ? Με αυτούς μίλησα φέτος μου είπανε καλό είναι το πρόγραμμα αλλά μετά θα φύγεις έξω εδώ μην περιμένεις πολλά και επίσης αν δεν έχω τους οικονομικούς πόρους να μην το σκεφτώ ούτε για part time. Τέλος κάποιος που το έχει κάνει ας μας πει τι ευκαιρίες είχε μετά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω να μην κούρασα.
  15. Από φίλο που το κάνει τώρα και μερικούς γνωστούς αυτό που έμαθα είναι ότι έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και ότι σε καμία περίπτωση δε θα μπορείς να κάνεις κάποια δουλεία παράλληλα αν τίθεται τέτοιο θέμα. Από εκεί και πέρα έχει αρκετή εμβάθυνση και σημαντική κατανόηση στα αντισεισμικά και γενικά ακόμα καλή ποιότητα. Τώρα ως προς το εσωτερικό δυστυχώς δεν προσφέρει κάτι λόγω της κατάστασης του κλάδου. Ως προς το έξω ας απαντήσει κάποιος συνάδελφος.
  16. Συνάδελφοι μηχανικοί καλησπέρα. Θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Το έχει κάνει κάποιος στο ΕΜΠ ή στο εξωτερικό για να μας πει λεπτομέρειες και απασχόληση από εκεί και πέρα? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.