Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kostas pap

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kostas pap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εάν προκύπτει υπόλοιπο ΣΔ + 15 τ.μ από διαφορά στο εμβαδόν του οικοπέδου τότε μπορεί να γίνει πατάρι? Σε περίπτωση που μπει όλο το κτήριο με νοκ ( ένας ιδιοκτήτης είναι) τότε μπορώ να πάρω τα κλιμακοστάσια και να τα βάλω στους ημ/χ που έχουν τακτοποιηθεί?
  2. Σε κτήριο γραφείων που κατασκευάστηκε με άδεια του 1999 στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα, μπορεί να κατασκευαστεί εσωτ. εξώστης με νοκ? Δεν υπάρχει υπόλοιπο Σ.Δ. Σε αυτήν την περίπτωση μπορώ να βγάλω άδεια νομιμοποίησης για να βγάλω τα κλιμακοστάσια από τον συντελεστή δόμησης που είχαν προσμετρηθεί ώστε τα τετραγωνικά να τα δώσω στους τακτοποιημένους χώρους και μετά να αντιμετωπίσω ολόκληρο το κτήριο με νοκ? ευχαριστώ
  3. Θέλω να κατασκευάσω βεράντα επί εδάφους σε υφιστάμενο κτίριο εντός του προκηπίου (πρασιά). Μπορώ βάσει άρθρου 17 να πάω με 1/4 όψης και 1,20 πλάτος ή επιτρέπονται μόνο σκάλες, κινητά προστεγάσματα και στοιχεία Α.Μ.Ε.Α.
  4. Γνωρίζει κανείς εάν ισχύει το 2Δ σε περίπτωση που κάνεις κάθετη μέσα στο οικόπεδο και εάν πρέπει να το τηρήσεις απο τα όρια της κάθετης? Συνηθως παλιότερα για να αποφυγεις αυτό τον περιορισμό έδειχνες ένα ημ/χ ανάμεσα στις δύο κατοικίες που δεν κατασκευάζοταν ποτέ αλλά τώρα με τον έλγχο δόμησης δεν γίνεται.
  5. Καλημέρα σε όλους, έχω ενα κατάστημα με άδεια του 69 και επιφανεια 75τ.μ (ηταν 2, 40και 35τ.μ αντίστοιχα και θα κάνω συννένωση με 4178). Το κατάστημα είναι στην αθήνα, χρειάζεται αλλαγή χρήσης σε ΚΥΕ και αν ναι πρέπει να εξαγοραστούν θέσεις παρκινγκ? Υπάρχει κάποια εγκύκλιο που να λέει οτι επειδη την χρονολογία που κατασκευάστηκε δεν υπηρχε ο όρος ΚΥΕ δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης? Ευχαριστώ προκαταβολικά!!
  6. Μπορεί να μπει στον ν.4178 θΣΑ ακαλύπτου χώρου ως διαφορετική χωροθέτηση μονο και μονο επειδή έχει μικρότερη διάσταση απο την προβλεπόμενη?
  7. Οι θέσεις αυτές ειναι κατα αποκλειστικη χρήση στον ακαλυπτο χώρο του οικοπέδου ωσ παρακολουθηματα διαμερισματων. Το πλατος του ακαλυπτου ηταν στην αδεια 4,50μ οποτε ειχα τοποθετησει εκει 2 θεσεις διπλα-διπλα με πλατος 2,25 εκαστη, Επειδη όμως κατα την κατασκευή επειδη ειναι γωνιακό το οικόπεδο αναγκαστικα λογο κακης κατασκευης ενος φρεατιου ομβριων στο πεζοδρομιο να κανω οπισθοχώρηση 10εκ απο την οικοδομικη γραμμη και λογο μικρότερου οικοπέδου κατα 10εκ στην πλευρά του ακαλύπτο , το πραγματικο πλάτος που υπαρχει στην θεση των αποκλειστικών παρκινγκ ειναι πλεον 4,30μ, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της μιας εκ των δύο θέσεων να θεωρεί οτι δεν χωρουν 2 αυτοκινητα και για αυτο πρεπει να οικιοποιηθεί ολοκληρο τον χώρο. Ασφαλώς μπορώ να δηλώσω χωρίς συνναίνεση, μικρότερη διάσταση της αποκλειστικής δικης μου θέσης με ν.4178, και να του αφησω το δικό του 2,25μ κρατώντασ εγω 4,30-2,25 = 2,05 ως νέο πλάτος για την δική μου, δεν δέχεται όμως ούτε αυτό. Ελπίζω να έγινα κατατοπιστικός, ευχαριστώ.
  8. Επειδή ειμαι μηχανικός προφανώς και δεν χρειάζεται να επισκεφτώ κάποιον, ελάχιστη διάσταση για 2 θεσεις διπλα-διπλα είναι 2,25 χ 2 άρα 4,50 μ, και εγώ για τους λόγους που ανάφερα παραπάνω έχω 4,30μ, ζήτησα την γνώμη κάποιου συναδέλφου για το άν έχει κάποια ιδεα πέρα της δήλωσης με ν4178 για διαφορετικες διαστάσεις θέσησς στθμευσης κατα αποκλειστική χρήση που ανήκει σε μένα. ωστε να κρατησει αυτός το 2.25μ που δικαιούται και να τακτοποιήσω εγω την δική μου με πλατος 2.,05μ.
  9. Ζητούσα μια πολοεδομική άποψη, το ξερω οτι είναι θέμα αστικής διαφοράς για τα δικαστήρια, ευχαριστώ πάντος.
  10. Σε άδεια του 2006 προβλέπονταν 2 θέσεις σταθμ. στον ακάλυπτο χώρο με αποκλειστική χρήση, συνολικού πλάτους 4,50 και για τις 2. Λόγο μικρότερο οικοπέδου κατα 8εκ. και μετατόπισης του κτιρίου κατά 7εκ. ο ακάλυπτος μειώθηκε και ο χωρος που μπαίνουν τα αυτοκίνητα, εχει πλέον πλάτος 4,30μ με αποτέλεσμα να έχω προβλήματα με τον όμορο ιδιοκτήτη που θεωρεί οτι δεν χωρουν 2 αυτοκίνητα και πρέπει να βάζει μόνο αυτός το δικό του. Να κάνω τακτοποίηση με ν4178 για την δική μου θέση οτι έχει μικρότερη διάσταση ή προτείνει κάποιος συνάδελφος μιά άλλη λύση. Να ζητήσω πραγματογνωμοσύνη απο ΤΕΕ?Εκτός απο 2,25 μ πλάτος μπορεί να ισχύουν οι διαστάσεις 2,00χ5,50 που υπάρχουν στον κτιριοδομικό μια και δεν αναφέρονται διαστάσεις στο σχέδιο παρά μόνο το συνολικό εμβαδόν? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.