Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

albert0

Members
  • Περιεχόμενα

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by albert0

  1. Και μάλλον είναι ένα καλό κόλπο μεταξύ των 2 πρώτων όταν ανοίξουν οι προσφορές να συννενοηθούν και να πάνε τα έργα όπου θέλουν αφού η υπηρεσία δεν θα ζητήσει κανένα άλλο δικαιολογητικό και δεν βρίσκω και εγώ κάτι συγκεκριμένο στη νομοθεσία.
  2. Θέλουν οι 2 προσφέροντες και μάλλον και η υπηρεσία να το πάνε στο άρθρο 104 που λέει: " 2. Αν επέλθουν μεταβολές στις προϋποθέσεις τις οποίες οι προσφέροντες/υποψήφιοι είχαν δηλώσει ότι πληρούν, σύμφωνα με το άρθρο 79, οι οποίες επήλθαν ή για τις οποίες έλαβε γνώση ο προσφέρων/υποψήφιος μετά την δήλωση και μέχρι την ημέρα της έγγραφης ειδοποίησης για την προσκόμιση των δικαιολογητικών κατακύρωσης, οι προσφέροντες/υποψήφιοι οφείλουν να ενημερώσουν αμελλητί την αναθέτουσα αρχή σχετικά και το αργότερο μέχρι την ημέρα της έγγραφης ειδοποίησης για την προσκόμιση των δικαιολογητικών του άρθρου 80. 3. Σε περίπτωση έγκαιρης και προσήκουσας ενημέρωσης της αναθέτουσας αρχής για οψιγενείς μεταβολές κατά την έννοια της προηγούμενης παραγράφου που επήλθαν στο πρόσωπο του προσωρινού αναδόχου, δεν καταπίπτει υπέρ της αναθέτουσας αρχής η εγγύηση συμμετοχής του, που είχε προσκομισθεί, σύμφωνα με τις παραγράφους 4, 5 και 6 του άρθρου 72, και εφαρμόζονται κατά τα λοιπά οι διατάξεις των παραγράφων αυτών. Σε αντίθετη περίπτωση, καταπίπτει υπέρ της αναθέτουσας αρχής η εγγύηση συμμετοχής του προσωρινού αναδόχου, που είχε προσκομισθεί, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 72. "
  3. αυτό που ακούγεται ότι θα γίνει είναι ότι ο 1ος έκανε αίτηση για οψιγενείς αιτίες, ότι δηλαδή έχασε την φορολογική του ενημερότητα και με την αίτηση αυτή που έγινε πριν την πρόσκληση προσκόμισης των δικαιολογητικών δεν θα χάσει την εγγυητική του. η υπηρεσία που έχει το έργο μπορεί να ζητήσει έγγραφο από τη ΔΟΥ ότι πραγματικά δεν έχει φορολογική ενημερότητα ο προσωρινός ανάδοχος ή θα αρκεστεί στην δήλωση του ότι δεν έχει φορολογική ενημερότητα. ακούγεται ότι θα γίνει το 2ο και θα βγουν όλοι καλοί. υπάρχει καμία νομοθεσία που λέει ότι μπορεί η ΔΟΥ να βγάλει έγγραφο ότι χρωστάει κάποιος και δεν έχει φορολογική ενημερότητα εγώ είμαι στη συνέχεια μετά τον 2ο.
  4. Σε έργο πρόχειρου διαγωνισμού έχουν δώσει προσφορές 26% 11% και 10%. Ακούστηκε ότι ο 1ος θα πει ότι δεν έχει φορολογική ενημερότητα για να πάει σε αυτόν με το 11 χωρίς να χάσει την εγγυητική του. Μπορεί να γίνει;
  5. Μετά την νέα ΚΥΑ υπάρχει κανένα νεώτερο πως παίρνουμε το επίδομα ή το πήρε κάποιος ως τώρα;
  6. από δεκαδικές μοίρες google σε χ,ψ εγσα87 υπάρχει και αυτό http://www.calcfun.com/calc-75-metatropi-syntetagmenon-apo-wgs84-se-egsa-87.html
  7. Η σελίδα http://www.geodyssey.net/ Γεωδυσσεια υπάρχει πουθενά;
  8. Αφού λέει διαγραφή γίνεται από 1/1/17, κάνεις από τότε και σου ζητάνε ελάχιστα για τον 8ο.Από το ΤΕΕ απάλλασσεσαι;
  9. Για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση θα πρέπει να απαλλάσσονται από εισφορές σε τεε όσοι δεν έχουν βιβλία στην εφορία.
  10. είναι από το υπουργείο ή μετατροπή από το φεκ;
  11. Ακόμη μία φορά όπως και σε τόσες άλλες το τεε φαίνεται πως είναι κοντά μας και υποστηρίζει τον μηχανικό μέλος του.
  12. Τα ελληνικά θα είναι σίγουρα, τα του εξωτερικού είναι το θέμα. Εγώ πιστεύω οτι θα είναι κανονικα αποδεκτές υπηρεσίες και του εξωτερικού.
  13. Υπάρχει κανένα λινκ ή προσφορά; Γιατί με ενδιαφέρει να βάλω.
  14. δεν θα σου ζητήσουν να είναι σε ισχύ την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.
  15. Και απο αλλους επαγγέλματιες που ειδα οι τράπεζες έχουν ενα τιμολόγιο και με διάφορα στοιχεία μάρκετινγκ το στέλνουν σε καθε επαγγελματικη ομάδα και οτι πουλήσουν. Οποιος θέλει να βάλει εκτός απο epos (μηδέν παγια έξοδα) ας κοιτάξει και συνεταιριστικες τράπεζες αν είναι κοντά.
  16. Μιας και μηχανικοί γινόμαστε όχι επειδή διαβάζουμε 5-15-25 χρόνια αλλά επειδή παίρνουμε εναν αμ από το τεε.
  17. Κάνει αίτηση διαγραφής ο ασφαλισμένος στο τεε. Την στέλνει στο τσμεδε και στο ικα και λέει όταν βγει η διαγραφή θα ζητήσει την ορθή επιβολή - επανυπολογισμό των εισφορών Βγαίνει η διαγραφή, γράφεται στο ικα αναδρομικά από τη διαγραφή. Τα γενικά βήματα είναι αυτά. Διαδικασία γραμμένη δεν θα υπάρχει πουθενά μάλλον γιατί μιλάμε για νόμο δεκαετίας 1940 (τσμεδε) που δεν υπήρχαν τέτοια θέματα. Αν ακολουθήσει αυτά τα βήματα πιστεύω ότι θα τελειώσει κανονικά την "μεταγραφή¨ με ημερομηνία την ημερομηνία διαγραφής από το τεε.
  18. Θα συνεχίζει να δουλεύει και να είναι ασφαλισμένος. Όταν βγει η διαγραφή του θα γίνει επανυπολογισμός των εισφορών και θα συμψηφιστούν.
  19. διαγράφεται από το τεε και άρα από τσμεδε και συνεχίζει στο ικα.
  20. Όλα που λες γίνονται, και αναδρομικά. Μπορεί να πάρουν και ένα χρόνο αλλά δεν σε ενδιαφέρει. Εσένα σε ενδιαφέρει να πληρωνεσε από τη δουλειά σου, που θα γίνεται.
  21. Ένα χαράτσι επιπλέον σε μία συντεχνια τόσο καλά δικτυωμενη που για να αποδειξουμε ότι είμαστε μηχανικοί πρέπει να το πληρώνουμε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.