Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Anaheim

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Anaheim's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δημήτρη είναι όντως από αποδοχή κληρονομιάς. Περισσότερα δεν γνωρίζω και αποφάσισα να ασχοληθώ σχετικά αργά με αυτό, μιας και κληρονομιές κτλ τα αναλάμβανε η μητέρα μου. Οπότε αυτά που μεταφέρω δεν είναι 100% ακριβή και ούτε γνωρίζω και τους όρους που περιγράφουν το οικόπεδο/κτίσμα. Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι από τη μεριά του σπιτιού είναι όλα νόμιμα. Υπάρχει μηχανικός/οι στο φόρουμ που να αναλαμβάνει επ'αμοιβής τέτοιες υποθέσεις με επίσκεψη; Αλλιώς με βλέπω να καταλήγω στο vrisko.gr. Ευχαριστώ και πάλι.
  2. Δημήτρη σε ευχαριστώ. Είναι νόμιμο κανονικά και με τον νόμο με ότι μου αναλογεί πληρωμένο. Περί τα 300+τμ είναι το οικόπεδο/γήπεδο με "σπίτι" ~60τμ. Οπότε πρώτα μηχανικό για τιμές και έπειτα συμβολαιογράφο για τα περαιτέρω; Το ερώτημα είναι ντόπιο και άγνωστο (Σαλαμίνα) ή έμπιστο από Αθήνα; edit: μόλις είδα ότι ο νόμος που με παραπέμπεις είναι για αυθαίρετα που δεν έχει εφαρμογή σε μένα. Την αντικειμενική αξία ότι δεν έχει απλά την έχω ακούσει από τη μητέρα μου που ενδεχομένως να μην ισχύει πια. Ο λόγος που έκανα το αρχικό ποστ είναι ότι δεν θέλω να αποτανθώ σε 2-3 άτομα για το θέμα της αντικειμενικής αξίας χωρίς να έχει αρμοδιότητα. Οπότε εξακολουθώ πρωτίστως να αναζητώ μηχανικό;
  3. Καλησπέρα σας Υπάρχει στην κατοχή μου οικόπεδο μαζί με κτίσμα (τρία δωμάτια με ελενίτ) στη Σαλαμίνα (εκτός σχεδίου πόλεως). Στη γειτονιά υπάρχουν κανονικά κατοικίες οπότε δεν είναι σε απομονωμένο σημείο και είναι οικοδομήσιμο. Το πρόβλημα είναι ότι ένα ποσοστό <40% ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο το οποίο όμως χρωστάει στο κράτος/ΙΚΑ/εφορία κτλ και κατά συνέπεια το ποσοστό του ακινήτου έχει δεσμευθεί. Αυτό που βλέπω ως εφικτό μακρινό σενάριο είναι να αγοράσω από τον συγγενή το ποσοστό που του αναλογεί και οπότε αυτό να το "τσιμπήσει" το κράτους και πλέον να έρθει στην κυριότητά μου το 100% του οικοπέδου/ακινήτου. Προ 15ετίας είχε βγει μια ενδεικτική τιμή από την εφορία. Το ερώτημά μου είναι η τιμή αγοραπωλησίας με βάση τι βγαίνει; Εφόσον από ότι ξέρω δεν υπάρχει αντικειμενική. Μπορώ να το αγοράσω και για ένα κομμάτι ψωμί εφόσον ο συγγενής δεχτεί; (δεν κάνω τον εξυπνάκια, το ξέρω ότι δεν γίνεται απλά αναρωτιέμαι πως διασφαλίζεται το κράτος). Για να λύσω το ερώτημα της τιμής/διαδικασίας πρέπει να αποτανθώ σε αρχιτέκτονα/πολ. μηχανικό/συμβολαιογράφο/δικηγόρο/εφορία/μεσίτη; Θα ήταν καλύτερα να πάω σε Σαλαμίνιο/ντόπιο ή ακόμα και σε κάποιον στην Αθήνα; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  4. Αγιόρ Γι αυτό υπάρχουν οι φόροι τους οποίους πληρώνουν οι μισθωτοί κάθε έτος, προφανώς και αυτό που θα ήθελα είναι τα 16000 ευρώ που θα πληρώσω μαζί με τους τόκους της τράπεζας να παραμείνουν στο πορτοφόλι μου. Εξ'όσων γνωρίζω υπάρχουν και περιπτώσεις που αποζημιώνει το κράτος ή ο δήμος τώρα εάν αυτό σου φαίνεται εγωιστικό ειδικά σε περίπτωση που οι περίοικοι είναι άποροι τί να πώ; Το θέμα είναι ότι η απόφαση ζητάει εκβιαστικά να κατατεθεί όλο το ποσό εφάπαξ χωρίς ούτε να μεσολαβεί το κράτος με κάποια ρύθμιση ...να πληρώσω μεν αλλά με ένα τύπου δάνειο από το κράτος. Τα περί παραπόνου τα αφήνω ασχολίαστα.
  5. Καλημέρα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας απλά ήθελα την επιβεβαίωση και από μηχανικό(ους) ότι υπάρχει τέτοιος (άδικος κατ'εμέ) νόμος. Η απόφαση που βγήκε έχει τελεσιδικήσει οπότε θα χρειαστεί να πάρω ένα δανειάκι για να "πάρω" κάτι παρά τη θέλησή μου. Χαιρετώ
  6. Καλησπέρα σας [align=justify:b94fb7f8a2]Αν και δεν αποτελείτε νομικό φόρουμ, έχω ένα πρόβλημα στο οποίο θα μπορουσατε να βοηθήσετε. Τους όρους του μηχανικού δεν τους κατέχω αλλά θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται.[/align:b94fb7f8a2] [align=justify:b94fb7f8a2]Έχω οικόπεδο με σπίτι χτισμένο στα περίχωρα της Πάτρας από το 1970 όπου κατοικούν οι γονείς μου και από ότι κατάλαβα στα πλαίσια ένταξης στο σχέδιο πόλεως θα περάσει δρόμος ακριβώς δίπλα από το οικόπεδό μας. Ο δρόμος θα περάσει ουσιαστικά επάνω από ένα από τα οικόπεδα (άνευ οικοδομήματος) ενός γείτονα (δυστυχώς δικηγόρος).[/align:b94fb7f8a2] [align=justify:b94fb7f8a2]Με την πράξη αναλογισμού αν κατάλαβα καλά το οικόπεδό μας αυξάνεται σε έκταση μεν αλλά σε αυτή την νέα έκταση θα περάσει ο δρόμος οπότε ναι μεν αναβαθμίζεται η περιοχή μπροστά από το σπίτι αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό που κερδίζω ουσιαστικά το χάνω εν μια νυκτί. Το θέμα είναι ότι ο γείτονας, δικηγόρος γαρ, μας έτρεξε στα δικαστήρια και ζητείται από εμάς αλλά και τους περίοικους όπου τα οικόπεδά τους γειτνιάζουν με αυτό που θα απαλλοτριωθεί και θα μοιραστεί και σε αυτούς μέρος του οικοπέδου να τον αποζημιώσουμε. Οι περίοικοι ειναι ανάστατοι και δυστυχώς έχω εγώ και οι γονείς μου επιβαρυνθεί με ένα έξοδο της τάξεως των 10000 ευρώ από το πουθενά το οποίο θα πρέπει να καταθέσουμε εντός 3-4 μηνών στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.[/align:b94fb7f8a2] Και ρωτώ, υπάρχει τέτοια νομοθεσία όπου αντί να αποζημιώνει ο Δήμος αποζημιώνουν οι περίοικοι. Παίρνουν οι γονείς μου κάτι το οποίο δεν το ήθελαν εξ'αρχής και επωμίζονται και ένα κόστος από το πουθενά. Υπάρχει διέξοδος; Η τιμή επίσης για το τετ. μετ. βγήκε βάσει την αντικειμενική αξία των παραπλήσιων οικοπέδων. Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά οιαδήποτε βοήθεια η γνώμη θα με βοηθούσε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.