Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Everget

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Everget's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση. Οι λεκέδες - ξέρασμα υγρασίας είναι πάντα προς τα έξω από τους αρμούς των πλακιδίων και κυρίως σε γωνίες της ταράτσας, μέσα στο σπίτι δεν υπάρχουν φαινόμενα υγρασίας. Οι λεκέδες στους αρμούς οφείλονται σε διαπνοή της ταράτσας μέσω των αρμών?
  2. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω την παρακάτω ερώτηση και όσοι έχετε ανάλογη εμπειρία να με διαφωτίσετε: Σε ταράτσα νεόδμητης πολυκατοικίας (2 ετών) η οποία έχει ιδιαίτερα προσεγμένη υγρομόνωση και θερμομόνωση εμφανίζεται το έξης φαινόμενο: το μεσημέρι - απόγευμα, και αφού η ταράτσα όλη μέρα έχει εκτεθεί στο φως και τη ζέστη του ήλιου σε κάποια σημεία (κυρίως γωνίες) "ξερνάει" υγρασία (σα να διαβρέχεται ελαφρά η συγκεκριμένη γωνία). Όταν πέφτει ο ήλιος (απόγευμα - βραδάκι) η υγρασία στεγνώνει και μένει λευκός λεκές - άλατα. Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα με ηλιοφάνεια. Η ταράτσα έχει μόνωση με φράγμα υδρατμών, dow, τσιμεντοκονία, ασφαλτόπανο, τσιμεντοκονία και μετά γρανιτοπλακάκι με αρμό δύο συστατικών kerakoll, και αρμούς διαστολής με μαστίχι. Επίσης όλο το κτήριο και τα στηθαία φέρουν θερμοκέλυφος. Το φαινόμενο αυτό μου μοιάζει σαν μία "διαπνοή" της ταράτσας που ότι μικρές ποσότητες υγρασίας μπορεί να περνάνε μέσα από τους αρμούς του πλακιδίου, μετά από έντονη ηλιοφάνεια αποβάλλονται στα συγκεκριμένα σημεία "γωνίες". Eπίσης μικρές ποσότητες αλάτων βρίσκω κάποιες φορές (σαν λεκές) σε μεμονωμένα σημεία πάνω σε αρμούς. Είναι φυσιολογικό το φαινόμενο αυτό? πρέπει να λάβω κάποια μέτρα? Ευχαριστώ πολυ!
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το γυάλισμα του μαύρου γρανίτη (nero assoluto) μετά από τοπικό ματ-άρισμα που προέκυψε από κακοτεχνία μάστορα, πιο συγκεκριμένα: Κατά το κόλλημα δύο τεμαχίων μαύρου γρανίτη στον πάγκο του τζακιού, ο τζακάς θεώρησε σωστό να "λειάνει" τον αρμό ανάμεσα στα δύο τεμάχια με τη χρήση δράπανου και γυαλόχαρτου (!!!). Δυστυχώς δεν τον πρόλαβα, και εκεί που εφάρμοσε το γυαλόχαρτο ο γρανίτης έγινε εμφανώς πιο ματ. Στη συνέχεια προσπάθησε να το βελτιώσει εφαρμόζοντας οξαλικό, ενώ άλλος μαρμαράς προσπάθησε επίσης να το βελτιώσει με αλοιφαδόρο και ειδικά pads και κάποια κρέμα. Ναι μεν στην υφή είναι πια σχετικά γυαλιστερό στο σημείο αυτό, ναι μεν στο φως της ημέρας το οπτικό αποτέλεσμα είναι οκ, αλλά όταν πέφτει κάθετα φως από σποτ επάνω στην επιφάνεια η εμφάνιση δεν είναι το βαθύ απόλυτο μαύρο που καθρεφτίζει αλλά εμφανώς θαμπό και γκριζαρισμένο μαύρο. Βασικά πιστεύω πως ο τζακάς με το γυαλόχαρτο όχι απλά μάταρε τον γρανίτη αλλά ουσιαστικά "έκαψε" την επιφάνειά του λόγω τριβής. Έχετε να προτείνετε κάποιο τρόπο επαναφοράς της αρχικής γυαλάδας του υλικού??? Ευχαριστώ!
  4. Ευχαριστώ πολύ. Πώς ξέρουμε ότι μία φαρμακοβιομηχανία εντάσσεται στην κατηγορία των χημικών εγκαταστάσεων στην οποία αναφέρεται το ΠΔ 274/97? Εννοώ από νομικής άποψης, γιατί ουσιαστικά φυσικά και είναι. Στις άδειές της η μονάδα αναφέρεται ως "Μεταποιητική μονάδα χαμηλής όχλησης".
  5. Kαλημέρα σας, έχετε μήπως καμία παραπάνω πληροφορία επί του θέματος? ευχαριστώ!
  6. Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση. Βασιζόμενος σε ποιο νόμο/ΠΔ?
  7. Καλησπέρα σας συνάδελφοι. Επειδή μετά το ΠΔ 115/2012 επικρατεί μια σύγχυση, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στο παρακάτω ερώτημα? Είναι δυνατόν να οριστεί ως υπεύθυνος για την τεχνική επίβλεψη της συντήρησης εργοστασίου φαρμάκων Χημικός Μηχανικός? Ήξερα (από το ΠΔ 274/1997) ότι για τις απλές χημικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις θα μπορούσε να δηλωθεί Χημικός Μηχανικός σε αυτή τη θέση. Έχει αλλάξει αυτό και πλέον μπορεί μόνο Μηχανολόγος/Ναυπηγός/Ηλεκτρολόγος (ΠΕ ή ΤΕ)? Ευχαριστώ πολύ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.