Μετάβαση στο περιεχόμενο

caudillo

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

317 profile views
  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Bill22 και tetris. Έχετε και οι δυο δίκιο στις παρατηρήσεις σας. Δυστυχώς όταν χτίστηκε το σπίτι, από όσα γνωρίζω τουλάχιστον, το πρώτο μέλημα ήταν η συγκράτηση του κόστους κατασκευής. Το οποίο σε συνδυασμό με την προχειρότητα της δουλειάς του εργολάβου οδήγησε στην σημερινή κατάσταση...
  2. Ευχαριστώ KF για την άμεση απάντησή σου! Πολύ λογική η πρότασή σου, απλά, επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά, θα ήθελα μια πρώτη εκτίμηση από το φόρουμ για την σοβαρότητα-επικινδυνότητα της κατάστασης και το κόστος επισκευής, για να μην πάω ως πρόβατο επί σφαγή...
  3. Την καλησπέρα μου σε όλους. Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ, αν και πήρα χρήσιμες πληροφορίες αρκετές φορές, ψάχνοντας ανάμεσα στα θέματα και πραγματικά ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Το θέμα μου είναι το εξής: έχουμε ένα μικρό εξοχικό στην Χαλκιδική, το οποίο χτίστηκε πάνω σε πλάκα 10cm. Εδώ και λίγα χρόνια παρατηρούμε το σπίτι να "κάθεται" από την μια πλευρά, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρωγμές στους τοίχους. Πριν δυο χρόνια προσπάθησα να επισκευάσω μια μεγάλη ρωγμή που παρατηρήσαμε στον εξωτερικό τοίχο, ανοίγοντας την και γεμίζοντας το κενό με αφρό πολυουρεθάνης και στην συνέχεια στοκάροντας. Φέτος είδαμε και περισσότερες και μεγαλύτερες ρωγμές στα δυο δωμάτια που βρίσκονται προς την μεριά από την οποία "κάθεται" το σπίτι. Ήθελα να ρωτήσω, μια που δεν έχω καμιά σχέση με οικοδομικά και αρχιτεκτονική, ποιός είναι ο σωστός τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και, αν είναι δυνατόν, μια εκτίμηση για το κόστος της επισκευής. Για να σας δώσω μια εικόνα, επισυνάπτω και κάποιες φωτογραφίες που τράβηξα από τις ρωγμές. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Κάθε συμβουλή θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Καλή συνέχεια.
  4. Πρώτα να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας. Φίλε Didonis συμφωνώ με όσα λες, αλλά... Ο λογιστής δήλωσε (το 2012 για πρώτη φορά για να απαντήσω και στον φίλο Faethon11) το ανώγειο ως κύριο χώρο και τους υπόλοιπους ως βοηθητικούς. Το γιατί τα δήλωσε έτσι το γνωρίζει ο ίδιος (αν και τον ρώτησα κάποια στιγμή βάση ποιού νόμου το κάνει, δεν πήρα σαφή απάντηση). Από ότι μου είπε μεταγενέστερα, γνώριζε αντίστοιχο παράδειγμα σε άλλο Δήμο, όπου οι υπάλληλοι δέχτηκαν αυτό τον χαρακτηρισμό χωρίς μάλιστα πολύ χαρτούρα. Τώρα αν έκανε του κεφαλιού του ή βασίζει την επιλογή του κάπου μόνο αυτός το ξέρει. Και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να μάθω κι εγώ αν υπάρχει τέτοιος κανονισμός. Φυσικά το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα ψάξω για μηχανικό ή τεχνικό γραφείο. Εκείνο που με προβληματίζει είναι το "μηχανικός εμπιστοσύνης" καθώς γνωστό δεν έχω και αν πάω ξεκάρφωτος σε κάποιον δεν ξέρω πόσο "σοβαρά" θα με πάρει. Ευχαριστώ πάντως και πάλι για τις απαντήσεις σας.
  5. Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη σε όλους, είναι η πρώτη φορά (από όσο θυμάμαι) που γράφω στο φόρουμ για να ζητήσω τις γνώσεις σας. Προσωπικά δεν είμαι μηχανικός, αλλά βρήκα πολλές φορές ενδιαφέρουσες τις συζητήσεις που γίνονται στο φόρουμ, έστω και σαν γενικές γνώσεις και πληροφορίες. Το θέμα μου, αυτή την φορά, είναι μια διαφορά μου με τον Δήμο κατοικίας μου ως προς τον χαρακτηρισμό των ορόφων της οικίας μου ως κύριων ή βοηθητικών χώρων. Μένω σε μια μονοκατοικία, η οποία είναι χτισμένη σε ορόφους - ημιυπόγειο, ανώγειο και 1ος όροφος. Σύμφωνα με τον λογιστή μου κύριος χώρος είναι το ανώγειο, ενώ ημιυπόγειο και 1ος είναι βοηθητικοί. Και έτσι τα δηλώναμε και στο Ε9. Τώρα ο Δήμος λέει ότι ανώγειο και 1ος είναι κύριοι χώροι και μόνο το ημιυπόγειο βοηθητικός. Να σημειώσω ότι ανώγειο και 1ος επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα (αν αυτό σημαίνει κάτι). Τελικά ποιός έχει δίκιο, ώστε αν χρειάζεται να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στο Ε9 ή αλλιώς να αποδείξω στον Δήμο το αβάσιμο του ισχυρισμού του; Θα παρακαλούσα, αν μπορεί κάποιος, να με διαφωτίσει με συγκεκριμένες παραπομπές σε νόμο ή κανονισμό, ώστε να μπορώ να βασίσω κάπου τους ισχυρισμούς μου προς τον Δήμο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία και την βοήθειά σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.