Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

elenkaza

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by elenkaza

  1. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Να τον ονομάσω δλδ Πίνακας Οριζόντιας Ιδιοκτησίας Καταστήματος Ισογείου με τα στοιχεία μόνο αυτού και τέλος?
  2. jbosdas & dimitris GM Αυτό σκεφτόμουν και εγώ αλλά με προβληματίζει ότι σε αυτόν τον Πίνακα θα φαίνονται και οι υπόλοιπες ΟΙ τις οποίες δεν έχω ελέγξει. Το μόνο που σκέφτηκα είναι αν μπορώ να δώσω τον διορθωμένο Πίνακα και να γράψω σε σημείωση ότι τροποποίειται ο Πίνακας της ΧΧΧΧ Σύστασης ΟΙ μόνο ως πρός τις ΟΙ του καταστήματος και της αποθήκης Ισογείου και ότι οι υπόλοιπες ΟΙ δεν ελέγθησαν? Θεωρείτε ότι μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο? Είμαι καλυμμένη?
  3. Αυτό έχω κάνει αλλά επειδή ο ιδιοκτήτης θέλει να προχωρήσει σε μεταβίβαση, η συμβολαιογράφος θα κάνει πρώτα τροποποίηση σύστασης μονομερώς μόνο για αυτή την ΟΙ και μου ζητάει νέο Πίνακα Χιλιοστών. Και το θέμα μου είναι πώς θα δώσω έναν Πίνακα που θα αναφέρονται και οι υπόλοιπες ΟΙ χωρίς να τις έχω ελέγξει? Μπορώ να δώσω τον διορθωμένο Πίνακα και να γράψω σε σημείωση ότι τροποποίειται ο Πίνακας της ΧΧΧΧ Σύστασης ΟΙ μόνο ως πρός τις ΟΙ του καταστήματος και της αποθήκης Ισογείου και ότι οι υπόλοιπες ΟΙ δεν ελέγθησαν?
  4. Σας επισυνάπτω απόσπασμα της Σύστασης για να έχετε πλήρη εικόνα.
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση @dimitris GM Στη Σύσταση περιγράφονται δύο διαφορετικές ΟΙ ως εξής: - Κατάστημα Ισογείου 50τμ - Αποθήκη Ισογείου 6τμ Οι 2 παραπάνω ΟΙ ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Στην ΟΑ δεν φαίνεται καθολού η Αποθήκη, ο χώρος της Αποθήκης φαίνεται σαν χώρος του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου και το Κατάστημα είναι 50τμ. Στην πραγματικότητα η Αποθήκη δεν έχει κατασκευαστεί και το Κατάστημα είναι 56τμ.
  6. Καλησπέρα σας, Έχω κάνει μία τακτοποίηση σε Κατάστημα Ισογείου που είχε επεκταθεί στο κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο, στη σύσταση ΟΙ στο χώρο αυτό φαίνεται μία Αποθήκη (του ίδιου ιδιοκτήτη) η οποία δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Μετά από αυτή την τακτοποίηση που έγινε για το παραπάνω Κατάστημα και επειδή ο ιδιοκτήτης θέλει να προχωρήσει σε μεταβίβαση, η συμβολαιογράφος θα κάνει πρώτα τροποποίηση σύστασης μονομερώς μόνο για αυτή την ΟΙ και μου ζητάει νέο Πίνακα Χιλιοστών. Πώς θα δώσω όπως Πίνακα που θα αναφέρονται και οι υπόλοιπες ΟΙ χωρίς να τις έχω ελέγξει? Μπορώ να δώσω τον διορθωμένο Πίνακα και να γράψω σε σημείωση ότι τροποποίειται ο Πίνακας της ΧΧΧΧ Σύστασης ΟΙ μόνο ως πρός την ΟΙ του καταστήματος και ότι οι υπόλοιπες ΟΙ δε ελέγθησαν? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Καλημέρα @Directionless, σε αντίστοιχη περίπτωση που έχω θα βγάλω άδεια αλλαγής χρήσης από ισόγειο κατάστημα σε κατοκία. Μπορείς να με κατατοπίσεις λίγο όσον αφορά τα σχέδια και τις μελέτες που κατέθεσες? Για να καταλάβω λίγο ποιες μελέτες απαιτούνται. Πρόκειται για διώροφη οικοδομή με ΟΑ του 1990, με σύσταση ΟΙ όπου έχει γίνει τακτοποίηση του εν λόγω καταστήματος για διαφορετική διαμερισμάτωση και λοιπές παραβάσεις. Θα γίνει αλλαγή Η/Μ και υδραυλικών εγκαταστάσεων, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αλλαγή όψης διότι προς το παρόν έχει τζαμαρία. Ευχαριστώ πολύ
  8. Καλησπέρα σας, Σε τακτοποίηση διαφορετικής διαμερισμάτωσης ισόγειου καταστήματος δεν απαιτεί το σύστημα Τεχνική Έκθεση Η/Μ αλλά μήπως θα έπρεπε να ανεβάσω σύμφωνα με το Αρ. 99 του Ν.4495? Ευχαριστώ πολύ
  9. @kosbar Καλησπέρα, Έβγαλες τελικά άκρη? Καθώς και εγώ ψάχνω τι πρέπει να κάνω γιατί τον τελευταίο χρόνο εργάζομαι με μπλοκάκι σ'έναν εργοδότη και υπάγομαι στην διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 39 του ν.4387/2016 αλλά αυτή τη στιγμή θέλω να κόψω μία Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών σε ιδιώτη για μία τακτοποίηση. Μπορώ να τι κάνω αυτό χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με την υπαγωγή μου στη παρ. 9 του άρθρου 39 του ν.4387/2016? Και αν ναι, πώς πληρώνω τις επιπλέον εισφορές ΕΦΚΑ που προκύπτουν από αυτή την απόδειξη?
  10. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής θέμα καθώς ο λογιστής μου δεν φαίνεται αρκετά ενημερωμένος επί του θέματος. Τον τελευταίο χρόνο εργάζομαι με μπλοκάκι σ'έναν εργοδότη και υπάγομαι στην διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 39 του ν.4387/2016. Αυτή τη στιγμή θέλω να κόψω μία Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών σε ιδιώτη για μία δουλειά. Μπορώ να τι κάνω αυτό χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με την υπαγωγή μου στη παρ. 9 του άρθρου 39 του ν.4387/2016? Και αν ναι, πώς πληρώνω τις επιπλέον εισφορές ΕΦΚΑ που προκύπτουν από αυτή την απόδειξη? Ευχαριστώ πολύ
  11. @dimitris GM To θέμα μου δεν είναι η τακτοποίηση (δεν έχει γίνει αυθαίρετη αλλγή χρήσης - μέχρι στιγμής ο χώρος λειτουργεί ως κατάστημα) αλλά η αλλαγή χρήσης που θα γίνει μετά με ενημέρωση της ΟΑ και εν συνεχεία θα γίνει και μεταβίβαση από τον πατέρα στην κόρη (ως κατοικία πια και όχι ως κατάστημα). Το άρθρο 5 του ΝΟΚ αναφέρει ότι "Σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα εντός εγκεκριμένου σχεδίου ή οικισμού, είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο, τις ισχύουσες χρήσεις γης της περιοχής και ανεξάρτητα από τυχόν μεταβολή λοιπών όρων δόμησης." Γι'αυτό ρωτάω αν με τακτοποιημένη την ιδιοκτησία του ισογείου και εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του ΝΟΚ για την αλλαγή χρήσης, αν μπορώ να προχωρήσω κανονικά με την ενημέρωση του φακέλου της ΟΑ χωρίς να ελέγξω το υπόλοιπο κτίριο?
  12. @dimitris GM Ναι, υπάρχει κανονικά Σύσταση Οριζοντιών Ιδιοκτησιών. Το κατάστημα του ισογείου αποτελεί αυτοτελή ιδιοκτησία. Μπορώ να προχωρήσω κανονικά χωρίς να ελέγξω το υπόλοιπο κτίριο?
  13. Καλησπέρα σας, Εχω την εξής περίπτωση: Ισόγειο κατάστημα σε ένα διώροφο κτίριο το οποίο ο ιδιοκτήτης θέλει να μετατρέψει σε κατοικία. Η αυτοτελής ιδιοκτησία του ισογείου δεν έχει κάποια αυθαιρεσία αλλά υπάρχουν κάποιες παραβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους όπως και στο διαμέρισμα του Α ορόφου (Υπέβαση Δόμησης). Το άρθρο 5 του ΝΟΚ αναφέρει ότι "Σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα εντός εγκεκριμένου σχεδίου ή οικισμού, είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο, τις ισχύουσες χρήσεις γης της περιοχής και ανεξάρτητα από τυχόν μεταβολή λοιπών όρων δόμησης." Θα πρέπει να γίνει τακτοποίηση όλου του κτιρίου για να προχωρήσω σε αλλαγή χρήσης ή αρκεί να είναι νομίμως υφιστάμενη μόνο η αυτοτελής ιδιοκτησία του ισογείου?
  14. Τα παραπάνω θέματα ξεκαθαρίστηκαν, θα ήθελα όμως μια μικρή βοήθεια στο εξής: Όπως ανέφερα πρόκειται για ένα ισόγειο κατάστημα σε ένα διώροφο κτίριο το οποίο ο ιδιοκτήτης θέλει να μετατρέψει σε κατοικία. Η αυτοτελής ιδιοκτησία του ισογείου δεν έχει κάποια αυθαιρεσία αλλά υπάρχουν κάποιες παραβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους όπως και στο διαμέρισμα του Α ορόφου (Υπέβαση Δόμησης). Το άρθρο 5 του ΝΟΚ αναφέρει ότι "Σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα εντός εγκεκριμένου σχεδίου ή οικισμού, είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο, τις ισχύουσες χρήσεις γης της περιοχής και ανεξάρτητα από τυχόν μεταβολή λοιπών όρων δόμησης." Θα πρέπει να γίνει τακτοποίηση όλου του κτιρίου για να προχωρήσω σε αλλαγή χρήσης ή αρκεί να είναι νομίμως υφιστάμενη μόνο η αυτοτελής ιδιοκτησία του ισογείου?
  15. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση @danaikaterina Για να καταλάβω καλύτερα, με την ενημέρωση πρέπει να καταθέσω μία καινούρια κάτοψη που θα δείχνει τον χώρο ως κατοικία με τις αλλαγές που θα γίνουν ή μπορώ να αφήσω την κατοψή του χώρου ως έχει (η κάτοψη της άδειας δείχνει την πραγματική κατάσταση αυτή τη στιγμή) και απλώς να αλλάξω τη χρήση του σε κατοικία; Και από εκεί και πέρα μπορώ εκείνη τη στιγμή να εκδόσω βεβαίωση χωρίς να έχουν αρχίσει οι εργασίες και χωρίς να έχω βγάλει κάποια ΕΕΜΚ που ενδεχομένως θα απαιτείται για τις εργασίες αυτές; Με την προυπόθεση μόνο ότι θα περιγράφεται στο συμβόλαιο οτι ο χώρος αυτή τη στιγμή έχει τζαμαρία κλπ (δηλ.τη μορφή καταστήματος). Γιατί όπως ανέφερα ο ιδιοκτήτης αυτή τη στιγμή θέλει να γίνει η αλλαγή χρήσης για να μεταβιβάσει το χώρο ως κατοικία και οχι ως κατάστημα και δεν θέλει σε αυτό το στάδιο να ξεκινήσει τις εργασίες. Οπότε προσπαθώ να δω αν μπορεί να γίνει αυτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  16. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να θέσω μία ερώτηση σχετικά με το τι ισχύει αυτή τη στιγμή ως προς την αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ισόγειο κατάστημα σε ένα διώροφο κτίριο το οποίο ο ιδιοκτήτης θέλει να μετατρέψει σε κατοικία. Ακόμα δεν έχω λάβει τα σχέδια της άδειας για να ελέγξω για τυχόν παραβάσεις και να δω εάν χρειάζεται κάποια τακτοποίηση αλλά από κει και πέρα σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΝΟΚ δεν απατείται έκδοση άδειας δόμησης (εκτός αν επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο στον αριθμό απαιτουμένων θέσεων στάθμευσης) Θα ήθελα λοιπόν να με ενημερώσετε ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για την αλλαγή χρήσης, σε ποιους νόμους να ανατρέξω, τι απαιτείται αφού δεν απατείται έκδοση άδειας, αν η όλη διαδικασία γίνεται στην αρμόδια πολεοδομία ή ηλεκτρονικά, κτλ. Επίσης, να ενημερώσω ότι σε μετέπειτα στάδιο θα χρειαστεί να αλλάξει η διαρρύθμιση του λουτρού, να τοποθετηθεί κουζίνα, να δημιουργηθεί υπνοδωμάτιο όπως και να αλλάξουν και τα κουφώματα της πρόσοψης του καταστήματος γιατί τώρα είναι μία απλή τζαμαρία. Αλλά αυτά ο ιδιοκτήτης θέλει να τα κάνει μεταγενέστερα. Αυτή τη στιγμή θέλει να γίνει η αλλαγή χρήσης για να μεταβιβάσει το χώρο ως κατοικία και οχι ως κατάστημα. Είναι αυτό δυνατόν ή πρέπει να γίνουν και οι παραπάνω απαραίτητες εργασίες και μετά να δώσω εγώ τη βεβαίωση μηχανικού για να γίνει η συμβολαιογραφική πράξη; Συγγνώμη για τα πολλά ερωτήματα, αλλά ως νέα μηχανικός δεν έχω ασχοληθεί ξανά με κάτι αντίστοιχο και προσπαθώ να μάθω ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.