Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kacey

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

415 profile views

kacey's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν δεις στο τελευταίο μου μήνυμα, εμένα στις 14/8/2019 μου είπαν ότι ακόμα διεκπεραίωναν τις αντίστοιχες αιτήσεις του Ιουλίου 2018, δηλαδή είχαν μείνει 13 μήνες πίσω. Πήγαινε και εξήγησέ τους για τις 120 δόσεις, μπας και σε σπρώξουν λιγάκι. EDIT: Εγώ μιλάω για αθήνα, δεν ξέρω εκεί στα μέρη σου (λες "τοπικό"), όπως και να έχει το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας μια βόλτα από εκεί, και μάλιστα όχι τελευταία στιγμή.
  2. Χρωστάω μια ενημέρωση. Το ιστορικό μου από πάνω. ΔεκαΤΕΤΡΑυγουστο φέτος 2019 ξαναπήγα στο ΤΣΜΕΔΕ, όπως ήταν λογικό δεν υπήρχε ψυχή από "πελάτες" σαν κ εμένα, μπήκα στο γραφείο ασφάλισης στον ημιόροφο (αυτό με τη λίστα αναμονής), εκεί μια εξυπηρετικότατη κυρία με ενημέρωσε ότι αυτή την εποχή κοιτάνε τις αιτήσεις διαγραφής ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 (ήταν δηλαδή 13 μήνες πίσω). Της εξήγησα ότι θέλω να μπω στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις μέχρι 31/12/2016 οφειλές μου, κράτησε τα στοιχεία μου και μου είπε "λίγο υπομονή, θα το κοιτάξω". ΔεκαΠΕΝΤΑυγουστος είναι αργία ΔεκαΕΞΑυγουστο με παίρνει τηλ η ίδια και μου λέει "εντάξει, έγινε η διαγραφή σας από εμάς, θα χρειαστεί λίγο καιρό να ενημερωθεί και το site του ΕΦΚΑ" . Κοινώς, μου την έκανε την ίδια μέρα 😆 . Όντως, μέσα σε λιγότερο από μήνα (~ αρχές σεπτέμβρη), είχαν μηδενιστεί τα πάντα στο site του ΕΦΚΑ: βεβαιωμένες οφειλές, μη βεβαιωμένες, ληξιπρόθεσμες, τρέχουσες (πχ αυτού του μήνα) και στις εκκαθαρίσεις 2017 και 2018 έχει ένα μεγαλοπρεπέστατο μηδέν. Τα μόνα που παραμένουν είναι "ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών" με σημείωση "ανακληθείσα" δίπλα τους, καθώς και οι αρχικές μηνιαιές βεβαιώσεις που έβγαιναν από 1ο/2017 κάθε μήνα και δεν είχα πληρώσει ποτέ. Στο επικουρικό δεν πήγα, θεώρησα ότι εξαφανίστηκαν και από εκεί, γιατί στο site της ρύθμισης των 120 δόσεων, όσο έδειχνε στον ΕΦΚΑ, έδειχνε και ΕΤΕΑΕΠ, όταν εξαφανίστηκαν από εκεί οι δήθεν οφειλές στον ΕΦΚΑ, εξαφανίστηκαν και του ΕΤΕΑΕΠ. EDIT: Και στο site του ΕΤΕΑΕΠ, όλα μηδέν.
  3. Νέα από το επικουρικό: α) στην επικοινωνία "είμαι άνεργος, διαγράψτε μου ασφάλιση σε επικουρικό και εφαπαξ καθώς και χρεωμένες εισφορές αναδρομικά από 1/1/2017", μου είχαν απαντήσει ηλεκτρονικά "στείλτε/καταθέστε 1ον αίτηση διαγραφής, 2ον υπ. δήλωση ότι δεν έχετε κάνει ποτέ έναρξη ως μηχανικός" β) πηγαίνοντας εκεί πέρα (φιλελλήνων 13 αθήνα), ένας προιστάμενος μου είπε "αφού σε έχουν στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ακόμα, αντί να σε σβήσουν από 1/1/2017, τότε θα σε έχουμε και εδώ. Τσάμπα θα κάνεις την αίτηση. Όταν σε διαγράψουν από τον ΕΦΚΑ, τότε θα διαγραφείς και από εδώ". Σε αντίθεση δηλαδή με τα ξεκάθαρα που μου είχαν απαντήσει αμέσως, στο α γ) τον αγνόησα, έκανα την αίτηση εις διπλούν (μία για επικουρική, μία για εφάπαξ) με μία ΥΔ στη κάθε μία, στο ισόγειο στο πρωτόκολλο, και περιμένω νέα τους.
  4. Ευχαριστώ. α) το επικουρικό δεν είναι στη Σατωβριάνδου όπως έγραψα πιο πάνω, αλλά φιλλελήνων 13-15. Όταν πάω, θα σας έχω και από εκεί νέα. β) αν έχει κάνει κάποιος την ίδια διαδικασία (διαγραφή ΜΟΝΟ από εφκα ΧΩΡΙΣ να διαγραφεί από ΤΕΕ), ας πει τι έγινε.
  5. Να απαντήσω στην ερώτησή μου, για όποιον χρειάζεται να ξέρει: πήγα ημιόροφο κτιρίου τσμεδε (πίσω από κλαυθμώνος) έξω από το "πρωτόκολλο" έχει διάφορες αιτήσεις, βρήκα "αίτηση διαγραφής από ΕΦΚΑ" και επιπλέον "γενική αίτηση". Στην αίτηση διαγραφής από ΕΦΚΑ συμπλήρωσα στοιχεία. Στη γενική αίτηση συμπλήρωσα τις λεπτομέριες που αναφέρω στο από πάνω ποστ, περί μη εργασίας ως μηχανικός κλπ κλπ, για να έχει ο αρμόδιος μια ιδέα του τι ζητάω και γιατί. Επίσης ανέφερα ότι ζητάω αναδρομική διαγραφή ασφάλισης, χρεώσεων ΕΦΚΑ κλπ κλπ. Κατέθεσα αίτηση. Η υπάλληλος, αφού της εξήγησα τι θέλω να κάνω, μου είπε ότι της ακούγονται κομπλέ αυτά που κατέθεσα, και ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Οπότε δεν έκατσα να περιμένω να ανοίξει το γραφείο "ασφάλισης" ή "κύριας σύνταξης" δίπλα στο πρωτόκολλο, που δουλεύει 11πμ-1μμ αλλά πρέπει να πας από τις 8 να γράψεις όνομα για να πάρεις προτεραιότητα (και που στις 8μιση είχε ήδη 13 ονόματα, για να μπει ο πρώτος στις 11...) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ στο επικουρικο (σατωβριάνδου 18 νομίζω) και να κάνετε τα ίδια. Ίσως σε αυτό να γίνεται και απομακρυσμένα (email/fax), θα επανέλθω μόλις μάθω. ΥΓ πέτυχα μάνα μηχανικού που έχει ζητήσει από το σεπτ. 2017 τη διαγραφή του και ακόμα δεν έχει ακούσει απάντηση...Αλλά αυτός είχε διαγραφεί από το 2006 εντελώς από το ΤΕΕ, και ζήταγε την από τότε διαγραφή του και από παλιό τσμέδε, εφκα, διαγραφή των από τότε οφειλών κλπ κλπ.
  6. Καλημέρα, έχει προχωρήσει κανείς σε από 1/1/2017 αναδρομική διαγραφή από την ασφάλιση του ΕΦΚΑ (που από 1/1/2017 δεν είναι υποχρεωτική λόγω διατήρησης της ιδιότητας του μηχανικού και μέλους ΤΕΕ*), χωρίς να διαγραφεί και από το ΤΕΕ? Αν ναι, που πήγατε (σε ποιο γραφείο στο κτίριο του τσμέδε παλ.πατρων γερμανου) και τι σας ζήτησαν από εκει? @shin0bi, κάπου σε άλλο τοπικ έχεις γράψει τα παρακάτω: Μήπως μπορείς να με κατευθύνεις, να μη περιμένω κάνα 2ωρο να μπω σε γραφείο που δεν χρειάζεται? ευχαριστώ. *Μιλάω για τον νόμο 4488/2017 που επιτέλους αποσύνδεσε το να είσαι μηχανικός/μέλος ΤΕΕ από το να ασφαλίζεσαι υποχρεωτικά στο ΕΦΚΑ, ενώ δεν εργάζεσαι. Εκεί (καθώς και σε εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ που "εξηγούσε" το νόμο στις αρμόδιες υπηρεσίες) λέει ξεκάθαρα για αναδρομική διαγραφή από ΕΦΚΑ, από 1/1/2017, όσων μηχανικών έχουν διακόψει το επάγγελμα ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να φύγουν από το ΤΕΕ. Από 8/1/2015 δεν έχω καμμία επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα, μια εταιρία που είχα την έχω βάλει σε εκκαθάριση στις 8/1/2015, δεν έχει καμμία σχέση με τεχνικό αντικείμενο, οπότε θεωρώ ότι α) ορθά μου έβαζαν εισφορές μέχρι 31/12/2016 β) κακώς συνέχισαν να μου βάζουν από 1/1/2017, πρέπει να μου τις διαγράψουν και να μην μου ξαναβάλουν από εδώ και πέρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.