Μετάβαση στο περιεχόμενο

AntonisHLMHX

Members
  • Περιεχόμενα

    72
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by AntonisHLMHX

  1. Καλές γιορτές, Καλά Χριστούγεννα, υγεία. Να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας.
  2. «.. κυρίως λόγω εξευτελιστικών αποδοχών.» Και για να έχουμε μια ιδέα από πρόσφατη εμπειρία καλού μου φίλου σε Δήμο Ν. Προαστίων (Αττική): ΠΕ Μηχανικός με μεταπτυχιακό, εμπειρία 15 ετών: καθαρά 750€/μήνα x12, αναγνώριση μεταπτυχιακού μετά από 1 έτος: +50€/μήνα. Αν τώρα αλλάξει κάτι με αυτά που διαβάζω περί αυξήσεων στο δημόσιο από 1/1/24, δεν το γνωρίζω.
  3. Με απόφαση που υπέγραψαν σήμερα o υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δίνεται η δυνατότητα είσπραξης εσόδων υπέρ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) από τις Δ.Ο.Υ. και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.). Η διαδικασία της βεβαίωσης των τελών ΓΕΜΗ υπέρ της ΚΕΕΕ θα διενεργείται αποκλειστικά και μόνο μέσω των υπηρεσιών διαλειτουργικότητας, μειώνοντας έτσι το διοικητικό κόστος. Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, αλλά και μεγάλου αριθμού Επιμελητηρίων, ώστε να εκδοθεί Κωδικός Αριθμός Είσπραξης (ΚΑΕ) στην ΚΕΕΕ για τη βεβαίωση και είσπραξη, βάσει των διατάξεων του ΚΕΔΕ, των εσόδων των Επιμελητηρίων. Αντιμετωπίζεται, έτσι, το ζήτημα της βεβαίωσης και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών των μελών των Επιμελητηρίων, ως δικαιωμάτων τρίτων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολούσε επί σειρά ετών την επιμελητηριακή κοινότητα, καθώς υπήρχε αδυναμία είσπραξης επιμελητηριακών εσόδων από ορισμένα Επιμελητήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν Επιμελητήρια δύο ταχυτήτων, με ανείσπρακτα έσοδα και με σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Η νέα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων ΓΕΜΗ υπέρ της ΚΕΕΕ με ηλεκτρονικά μέσα, μέσω υπηρεσιών διαλειτουργικότητας, βάζοντας τέλος στην απώλεια δημοσίων εσόδων. Πηγή: https://www.dnews.gr/eidhseis/oikonomia/440320/stin-eforia-kai-sto-taxisnet-ta-xrei-se-epimelitiria-kai-gemi
  4. Καλησπέρα. Υπάρχει κάποια εξέλιξη όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα εγκατάστασης αντικεραυνικής προστασίας σε νέες εγκαταστάσεις από το 2023; Αν ισχύει αυτό που μου ανάφερε ηλεκτρολόγος, έχουμε κάποια γνώση της σχετικής νομοθεσίας (που ο ίδιος δεν είχε); Από ένα μισαωρο search, δεν κατάφερα να εντοπίσω κάτι. edit: ενδεχομένως να έχει να κάνει με αυτό: https://ti-soft.com/el/support/help/electricaldesign/elot_hd_60364
  5. Πως δεν αλλάζει το εισόδημα αναδρομικά; Οι συνταξιούχοι με τα αναδρομικά που τους επιστρέφονται κατά καιρούς από τις μνημονιακές κρατήσεις τρώνε 100άρια€ αν δεν κάνουν αναδρομικές δηλώσεις. Ουσιαστικά αλλάζουν τα πεδία κυρίας/επικουρικής σύνταξης. Θελει προσοχή μη φάμε τζαμπα κανά 200€ρο σε πρόστιμα. Ισως πρέπει να κάνουμε κανένα επίσημο ερώτημα όπως ειπώθηκε.
  6. Καλησπέρα σε όλες/όλους. Έχουμε εικόνα τελικά τι κάνουμε σχετικά με τη δήλωση των ποσών; Χρειάζεται & αν ναι, δηλώνονται με τροποποιητικές στα φορολογικά έτη 2019-2020 ή με τη δήλωση του επόμενου χρονου; Έχω ρωτήσει 3 λογιστές, έχω λάβει 3 διαφορετικές απαντήσεις & γενικά δεν πατάνε σε κάποια διάταξη για ό,τι απαντούν, που με τρελαίνει.
  7. Καλησπέρα @stavros.m, σχετικά με το θέμα σας, θα πρότεινα να συμβουλευτείτε και την κατά τόπον Πυροσβεστική Αρχή του έργου σας. Συνήθως ζητούνται οι κατευθύνσεις τους σε κάθε έργο από τις αρμόδιες πολεοδομικές ή/και περιβαλλοντικές υπηρεσίες.
  8. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Υγεία, αγάπη και πολλές χαρές.
  9. Γνωρίζουμε αν τα ποσά που αναφέρει η αίτηση είναι καθαρά ή μικτά; Βλέπω -στα δικά μου τουλάχιστον- μια αναντιστοιχία με τα ποσά που έβλεπα στον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης.
  10. Επιβεβαιώνω, και σε μένα τα ίδια. Είμαστε σε καλό δρόμο, αν προλάβουμε να μπουν & τα χρήματα προεκλογικά, «θα το κάψουμε κυρ Στέφανε». edit: οκ, τώρα απογευματινή ώρα μια χαρά δούλεψε. Αίτηση υπεβλήθη.
  11. Ούτε εμένα μου δουλεύει. Τα ποσά που εμφανίζει είναι λογικά καθαρά, δεν σχετίζονται με τις αλλαγές στον ατομικό λογαριασμό ασφάλισής μου. Φαίνεται πως όλοι φοβέρα θέλουν (αν και προεκλογικά, όλα γίνονται: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/424941/efka-epistrofi-dekadon-ekatommyrion-diekdikoyn-dikigoroi-mixanikoi-kai-ygeionomikoi?amp
  12. Και εμένα για ορισμένη χρονική περίοδο, με τη διαφορά πως το λογιστήριο της εταιρείας, από ένα σημείο & μετά, παρακρατούσε το ορθό πόσο εισφορών. Το θέμα τώρα είναι το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς μας.
  13. Καλησπέρα συνάδελφε. Μπορείς να μου πεις πως το παρατήρησες; Έγινε αλλαγή σε κάποια συγκεκριμένα ποσά, είδες νεες εγγραφές ή σου ήρθε κάποιο μήνυμα/email? edit: άκυρο το ερώτημα, παρατήρησα και γω τις προσθαφαιρέσεις γραμμών/ποσών στον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης. Υποθέτω πως το θέμα είναι πλέον το πότε θα γίνει η εκκαθάριση από ΕΦΚΑ & η έντοκη (πλακίτσα..) επιστροφή του ποσού.
  14. Καλημέρα σας & ευχαριστώ για τη συνέχιση του θέματος & τη συνδρομή σας. Ακόμα & έτσι να είναι, ακόμα & αν ο τελικός καθαρός μισθός ανέλθει στα λχ 1200€ καθαρά επί 12 μήνες, δυστυχώς δε ζεις με αυτά τα λεφτά τη σημερινή εποχή, πόσω μάλλον αν έχεις & οικογένεια. Από τη δε μικρή μου προϋπηρεσία σε μεγάλο Δήμο της Αττικής, δε θα έμπαινα στη λογική να μπω σε κάποιο Τεχνικό Τμήμα, να προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου χωρίς Συντηρητές (ωράριο 7-13.30 αρκετοί), χωρίς υλικά (απαιτείται διαγωνιστική διαδικασία), με την πίεση των βαλτών εργολάβων. Από την άλλη, θα μου αντιπαραβάλλετε πως όλα συνηθίζονται και πως πλέον θα είναι ΔΥ. Σε κάθε περίπτωση, αν ήμουν στη θέση του, με αυτό το μισθολογικό ποσό, βάζοντας ως γνώμονα τη δουλειά, συγκρίνοντας τι βιώνω γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα, στην παρούσα χρονική συγκυρία δε θα αποδεχόμουν ούτε εγώ τη θέση.
  15. Καλησπέρα σε όλους. Τελικά επαληθεύτηκε σήμερα & με τον Δήμο ο μισθός για πρωτοδιοριζόμενο Μηχανικό με μεταπτυχιακό. 1.210€ μικτά, 960€ καθαρά. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα δε μετράει. Υπό αυτά τα δεδομένα & τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα (ενοίκια, ακρίβεια, μισθοί ιδιωτικού τομέα), ο φίλος επέλεξε να μην αποδεχθεί τη θέση.
  16. Γιατί είναι ΑΜΕΑ και ήθελε να δει πως πραγματικά το χαρτί του ΚΕΠΑ έχει ισχύ. Τελικά δεν είναι όλες οι ερωτήσεις ρητορικές. Ευχαριστώ αμφότερους.
  17. Άρα ουσιαστικά 45 χρόνων άνθρωπος δεν πρόκειται να πάρει κάτι πέρα από τον «βασικό»; Τότε για ποιο λόγο προκηρύσσουν θέση με προϋπηρεσία και δει γενική & όχι εξειδικευμένη; Τι να πω… Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση.
  18. Καλησπέρα, εννοώ γενική προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα από τη λήψη άδειας ΤΕΕ.
  19. Ξεθάβω το θέμα χάριν οικονομίας. Φίλος καλός, επιτυχών στα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ, αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει. Από τη μία, η εταιρεία που ήδη εργάζεται του προσφέρει ένα αξιοπρεπές εισόδημα για την εποχή, έχει μέλλον & εναλλακτικές γενικά στον κλάδο (Ενέργεια). Από την άλλη, η ζωή και οι εποχές κάνουν κύκλους, ο Δήμος που πέτυχε είναι με αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι του, αναρωτιέται όμως για τον παρόντα/μελλοντικό του μισθό & το μέλλον. Υπάρχουν επιδόματα προϋπηρεσίας/θέσης; Θα αναλάβει θέση όντας νέος στον Δήμο; Υπάρχει κάποιος συνάδελφος να γνωρίζει πόσα μπορεί να λάβει ένας νεοπροσλαμβανόμενος με 20 χρόνια προϋπηρεσία, μεταπτυχιακό & 2 γλώσσες; Για πιθανές πιέσεις & προσπάθειες εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων & σκοπών τον έχω ενημερώσει, είναι καθαρός & έτσι θέλει να παραμείνει.
  20. https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/411424/efka-nea-paratasi-ilektronikis-tropopoiisis-asfalisis-gia-dikigorous-mixanikoys-kai-ygeionomikoys Θα αρκεστώ σε ένα τεράστιο «Ντροπή».
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.