Μετάβαση στο περιεχόμενο

myri

Core Members
  • Περιεχόμενα

    7.018
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    21

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από myri

  1. Ενημέρωση: 

    Πριν λίγο ήρθε ο τεχνικός, άνοιξε τον λέβητα και φύσηξε τον αισθητήρα εισαγωγής νωπού αέρα (Kit Pressostato) και πράγματι πήρε μπρος.

    Ελπίζω να κρατήσει.

    Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. 

    Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους!

    • Upvote 1
  2. Καλημέρα  και πάλι,

    Δυστυχώς δεν βρήκα πουθενά κάποια πληροφορία στο τεχνικό φυλλάδιο για το αν ο λέβητας είναι συμπύκνωσης ή όχι. 

    Σχετικά με τη μόνωση εσωτερικά  η καμινάδα φαίνεται στην φωτογραφία 1, στην αρχή δεν έχει μόνωση, λογικά όταν  γίνεται κατακόρυφη (μέσα στο Inox, από το οποίο περνάνε άλλες 2 καμινάδες) μονώνεται. Επίσης από όσο καταλαβαίνω (φωτογραφία 2) και οι καμινάδες στην ταράτσα είναι μονωμένες, ήταν αναμμένη η θέρμανση σε άλλο διαμέρισμα (έβλεπα το καυσαέριο) και την έπιασα και δεν ήταν καυτή. 

    IMG_20191231_085044.thumb.jpg.16bcd1c8f7eb38eeae8cd203b961ca66.jpg      IMG_20191231_085236.thumb.jpg.36dee7ec92ba993d446d76bca756daf4.jpg    IMG_20191231_101836.thumb.jpg.560f3708c38c054f54930cdf7d132aae.jpg

    Τέλος έψαχνα στο φυλλάδιο σωλήνα παροχέτευσης για τις συμπυκνώσεις και δεν διάβασα κάτι σχετικό. Έβγαλα μια φωτογραφία από το πάνω μέρος του λέβητα μήπως κάποιος μπορεί να καταλάβει αν υπάρχει κάπου και δεν το βλέπω.

    Και πάλι ευχαριστώ.

  3. 52 λεπτά πριν, dfeid said:

    Οπότε σε πρώτη φάση έλεγξε την απόληξη της καμινάδας σου και την αποχεύτεση των συμπυκνωμάτων του λέβητα για το αν υπάρχει κανονική ροή ρευστών (καυσαερίων & συμπυκνωμάτων) από τις 2 εξόδους, πάντα με την προϋπόθεση οτι ο λέβητας που διαθέτεις είναι συμπύκνωσης.

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ @dfeid  για την άμεση απάντηση. 

    Πρέπει να ψάξω για τον τύπο του λέβητα στο εγχειρίδιο (δεν το βρήκα με μια πρώτη ματιά). Και θα ανέβω αύριο στην ταράτσα μπας και καταλάβω τι γίνεται με την μόνωση. 

    Μήπως έχεις υπόψιν σου κάποιον σχετικό τεχνικό  στην Αθήνα; 

    Και πάλι ευχαριστώ!

  4. Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά!


    Τη βοήθειά σας θα ήθελα σχετικά με έναν επιτοίχιο λέβητα αερίου Unical EVE-05 εσωτερικού χώρου που έχω σπίτι μου και χαλάει παραδοσιακά κάθε Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά και μένουμε χωρίς θέρμανση και χωρίς ζεστό νερό!

    Ο λέβητας εγκαταστάθηκε από τον κατασκευαστή το 2013 και είναι σε λειτουργία περίπου 3 χρόνια (με το ίδιο πρόβλημα).

    Φέτος όπως και πέρσι τέτοια εποχή με πολύ κρύο σταμάτησε η λειτουργία  του με την ένδειξη "AF". Σύμφωνα με τo εγχειρίδιο το πρόβλημα βρίσκεται στην εξαγωγή/απαγωγή του καυσαερίου (βλ. εικόνα 1).

     

    image.thumb.png.65f3d7a1cefbe3b4d1eba790735f6133.png

     

    Παρόλα αυτά ο τεχνικός που έκανε και την εγκατάσταση, επέμενε πως το πρόβλημα ήταν στον αισθητήρα εισαγωγής νωπού αέρα (λόγω υγρασίας). Πράγματι έλυνε τον λέβητα τον φύσαγε λίγο στο συγκεκριμένο εξάρτημα και μετά δούλευε. Επίσης η "οδηγία"  του ήταν όταν συμβαίνει να "κοπανάμε" τον λέβητα. Με τα πολλά όταν φτάσαμε στο απροχώρητο (πέρσι τέτοιο καιρό και λίγο αργότερα), αποφασίσαμε να αλλάξουμε το συγκεκριμένο εξάρτημα Kit Pressostato (εικόνα 2)  και πράγματι μετά ησυχάσαμε μέχρι σήμερα. 

     

    image.thumb.png.12676a78f66800b4d5104fc23f986b55.png

     

    Επειδή δεν μπορεί όποτε πιάνει κρύο να συνεχιστεί αυτή η ιστορία και  επειδή όλοι στην πολυκατοικία έχουν κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα με τον λέβητά τους, έχει κάποιος κάποια ιδέα στο τι μπορεί φταίει και πως να επισκευαστεί; 

    Το βρίσκω  δύσκολο να έχει χαλάσει ξανά το ίδιο εξάρτημα. Λογικά είναι εντός εγγύησης το εξάρτημα. 

    Μήπως έπρεπε να ελέγξει άλλο εξάρτημα; Πχ την απαγωγή του καυσαερίου που γράφουν και οι οδηγίες;

    Πέρσι με την ευκαιρία της επισκευής συζήτησα με τον τεχνικό το θέμα της συντήρησης και μου τα μασούσε. Για την ακρίβεια δεν την έκανε. 

    Μήπως ο λέβητας δεν είναι της προκοπής; 

    Είναι τυχαίο το γεγονός ότι μας αφήνει στα "κρύα του λουτρού" όταν έχει πολύ κρύο; 

    Και είναι και εσωτερικού χώρου. Δηλαδή αν ήταν έξω τι θα γινόταν; 

     

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

  5. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει νεότερη νομοθεσία.

    Διάβασε εδώ http://www.domiki.gr/content/kpn/text_2h/0.htm και ειδικότερα 

    Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙ > Κεφάλαιο-Η > Αρθρον-163

    (Αρθ-2 παρ.1, 2, 4 και 5 ΠΔ-24/31-5-85, παρ.2 και 3 Αποφ-88217/3752/5.1/17-2-87, ΠΔ/29-12-89, ΠΔ/22-1-90, Αρθ-1 παρ.1 ΠΔ-21.6/11-7-91, Αρθ-1 παρ.1 ΠΔ-11/21-1-94)

    ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ, ΓΕΩΡΓΟΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ

    ---

    Επίσης σε ενδιαφέρει

     

    Ν-3937/11 (ΦΕΚ-60/Α/31-3-11)

    ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Β

    Εθνικό σύστημα προστευόμενων περιοχών

    ΑΡΘΡΟΝ-9

    Ρυθμίσεις για την προστασία και διαχείριση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000

    2α) Στις περιοχές που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή ΖΕΠ, το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10000 τμ, εφαρμοζόμενης κατά τα λοιπά, όπως ισχύει της παρ.1 του Αρθρ 1 του ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85 ). Κατ' εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4000 τμ τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις.

     

    • Like 1
  6. Παιδιά σας ευχαριστώ πααααααααρα πολύ.

    Ήδη έχω πάρει μια κατεύθυνση. Θα διαβάσω προσεχτικά αυτά που μου παραθέσατε και δα δοκιμάσω και την πλατφόρμα.

    Και πάλι ευχαριστώ.

     

  7. Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

    Το ιστορικό του γηπέδου δεν το έχω. Διαβάζω όμως πάνω στο τοπογραφικό για δικαστικές αποφάσεις οπότε υποθέτω υπάρχει ένας πλούσιος φάκελος για το θέμα.

    Ο δρόμος που έχει τεθεί σε κοινή χρήση εξασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία. Ο αιγιαλός (γραμμή ορίου αιγιαλού & γραμμή ορίου) έχει καθοριστεί με ΦΕΚ το 1994.

    Το γήπεδο έχει εμβαδό 12στρ. >10 στρ. Άρα αν διαβάζω καλά το άρθρο 9 παρ.2α Ν-3937/11 (ΦΕΚ-60/Α/31-3-11) είναι άρτιο σύμφωνα με τον κανόνα (?). 

    Δεν εντοπίζω κάπου στην νομοθεσία τον περιορισμό για το "πρόσωπο" σε αναγνωρισμένο δρόμο. Και αυτή η αναγνωρισμένη οδός έχει κάποιο ελάχιστο πλάτος;

    ---

    Η χρήση για την οποία το εξετάζω είναι για τουριστικές εγκαταστάσεις. Έχω μια αρχική προφορική απάντηση πως η χρήση επιτρέπεται. 

    Εδώ έχω και την 2η ερώτηση μου (αν και δεν ταιριάζει στο νήμα) σύμφωνα με την παρακάτω παράθεση τα κτίρια πρέπει να είναι 50μ από την γραμμή αιγιαλού. 

    Ο Τοπογράφος μου λέει πως είναι 30 μ η παραπάνω απόσταση αν ο αιγιαλός είναι οριοθετημένος.  Αυτό σε ποια νομοθεσία μπορώ να το αναζητήσω;


     

    Παράθεση

     

    Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙ > Κεφάλαιο-Η > Αρθρον-173

    (Αρθ-8 ΠΔ-6/17-10-78, Αρθ-1 ΠΔ-20/28-1-88, διόρθωση σφάλματος (ΦΕΚ-173/Δ/88)

    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

    Ε. Ειδικές διατάξεις και περιορισμοί.

    1. Τα κτίρια των τουριστικών εγκαταστάσεων τοποθετούνται σε απόσταση πενήντα (50) μ τουλάχιστον από τη γραμμή αιγιαλού, όπως αυτή ορίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.


     

     

  8. (από μεταφορά)-Pavlos33

    Καλησπέρα σε όλους,

    Θα ήθελα μια κατεύθυνση σε κάποια θέματα που με απασχολούν σχετικά με την αρτιότητα οικοδομησιμότητα εκτός σχεδίου. 

    Διάβασα το [ΠΔ 24/5.85 ΦΕΚ 270 Δ' 31-5-85 τροποποιήθηκε με Ν 3937/11 άρθρο 9] διότι η περιοχή είναι Natura και κατάλαβα τα βασικά θέματα σχετικά με την δόμηση εκτός σχεδίου.  Την νομοθεσία την βρήκα εδώ: http://www.domiki.gr/content/kpn/text_2h/0.htm

    Το γήπεδο με το οποίο ασχολούμαι είναι άρτιο βάσει της παραπάνω νομοθεσίας. 

    Η βασική μου απορία είναι η πρόσβαση στο γήπεδο που γίνεται από τσιμεντοστρωμένη οδό πλάτους 5 μ κατά μέσο όρο. Η οδός φτάνει στο γήπεδο και συνεχίζει στο όριο αυτού έως την παραλία. Η οδός εντός του γηπέδου έχει τεθεί σε κοινή χρήση. 

    Το ερώτημά μου είναι το εξής: επηρεάζει το πλάτος της οδού την οικοδομησιμότητα του γηπέδου;  Γνωρίζετε την σχετική νομοθεσία;

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .

     

  9. Αλλά και πάλι δεν θα μπορεί να μπει γιατί θα πρέπει να έχει κερδοφορία στη μία από τις τρεις τελευταίες χρονιές πριν την υποβολή της αίτησης.

    Σκέφτομαι πως αν κάποιος δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και η κερδοφορία ορίζεται προ φόρων, λογικά τα έσοδα-έξοδα θα έχουν θετικό πρόσημο, άρα δε χάνει την ρύθμιση.  

  10. Αγαπητέ @skidoo23 σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.

     

    Πάντως αυτήν την στιγμή  για ένα ΠΕΑ δε θα ασχοληθώ με την αδειοδότηση του συνεργείου. Αυτό είναι θέμα αυτού που έβγαλε την άδεια λειτουργίας.

  11. Σε ευχαριστώ πολύ @hkamp

     

    Σκεφτόμουν και εγώ αν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία < στ) χώροι στάθμευσης οχημάτων και πρατήρια υγρών καυσίμων (κτίρια ή κτιριακές μονάδες που χρησιμοποιούνται για τη στάθμευση οχημάτων ή για πρατήρια υγρών καυσίμων ή για πλυντήρια αυτοκινήτων.) >

    Η βασική διαφορά είναι ότι υποψιάζομαι πως αναφέρεται σε "ανοικτούς χώρους" όπου είναι προφανές ότι δεν εκδίδεται ΠΕΑ 

     

    Διότι στην τελευταία εγκύκλιο γράφει

    Σε κάθε περίπτωση, δεν εκδίδεται ΠΕΑ σε κατηγορίες κτιρίων που η κατανάλωση ενέργειας δεν αποσκοπεί στη ρύθμιση των εσωτερικών κλιματικών συνθηκών - προκειμένου να διασφαλιστεί η άνεση των χρηστών τους - και, ως εκ τούτου, δε νοούνται ως κτίρια κατά την έννοια του ν.4122/2013. Συνεπώς, σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαμορφωμένο κέλυφος δεν εκδίδεται ΠΕΑ (π.χ. σε ημιτελή, ασκεπή ή εγκαταλελειμμένα κτίρια ή κτιριακές μονάδες).

  12. καλό.. αλλά δεν θα του το πω μην προκαλέσω καμιά αρνητική απάντηση. Το θέμα είναι ότι μετρώντας το βάθος βγάζει οτι δεν θα με παρει το δαπεδο του ισογειου στη προβλεπόμενη στάθμη... του απαντώ θα μειώσω το ύψος υπογείου.... μου απαντά αν δεν το κάνεις θα εχω πρόβλημα.......... Τι όμως ακριβώς εννοεί ο νόμος με τη "θέση κτιρίου", ελέγχεται η Ζ θέση; η μόνο κατα χ και Υ; 

    Χωρίς να είμαι ελεγκτής δόμησης (για ευνόητους λογούς, δε θέλω να τσακώνομαι για τα 10εκ), θέλω να ρωτήσω, αφού θα μειώσεις την στάθμη του υπογείου, θα κάνεις αναθεώρηση της άδειας;

    Άρα αφού θα κάνεις αναθεώρηση  ό,τι και να αποφασίσει το ίδιο σου κάνει.

    Το μόνο λογικό επειδή μπορεί να προκύψουν και άλλα θέματα να θες να την κάνεις αργότερα.

    • Like 1
  13. Αγαπητέ @themoiko, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

    Και εγώ με βάση την κοινή λογική προσπαθώ να αποφασίσω :)

    Την σκέψη να βάλω το συνεργείο ως ΜΘΧ δεν την είχα κάνει.

     

    Και πάλι ευχαριστώ.

  14. Καλημέρα και από εμένα,

     

    Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με ένα ΠΕΑ καταστήματος σύμφωνα με την οικοδομική άδεια.

    Στην πράξη αυτή την στιγμή λειτουργεί ως συνεργείο αυτοκινήτων, τμήμα του οποίου έχει γραφεία/λογιστήριο (όγκος>10% του συνόλου).

     

    Ο χώρος του συνεργείου δεν έχει θέρμασνη/ψύξη, τα κουφώματα και της κυρίας όψης και του πίσω ακαλύπτου είναι πτυσσόμενα και είναι διαρκώς ανοικτά, δηλαδή λειτουργεί ουσιαστικά σαν pilotis, κλείνουν μόνο το βράδυ για λόγους ασφαλείας.

    Το εμβαδό του γραφείου είναι >50τμ αλλά δεν έχει δική του είσοδο δηλαδή δεν έχει αυτονομία.

     

    Κοιτώ τις εξαιρέσεις ΜΕΑ στην ΤΟΤΕΕ-1 σελ 15 και δεν εμπίπτει καθαρά σε κάποια από αυτές. Ούτε στις βιομηχανίες-βιοτεχνίες, ούτε στα εργαστήρια εμπίπτει.

    Κοιτώ την Εγκύκλιο ΥΠΕΚΑ ΑΠ 2012 έχει πάλι  εξαιρέσεις ΜΕΑ με διευκρινήσεις πχ αναφέρεται σε πρατήρια καυσίμων και parkinh αυτοκινήτων.Καθώς και στο θέμα της λειτουργικής ανεξαρτησίας που με προβληματίζει για το γραφείο. Καθώς το γραφείο είναι σαφώς χωρισμένο από το λοιπό συνεργείο (με τζάμι και τοίχους) όμως δεν έχει χωριστή είσοδο. Πρέπει να μπεις στο συνεργείο για να πας στο γραφείο. 

    Τέλος την  Εγκύκλιο ΥΠΕΚΑ ΑΔΑ 6ΛΣΗ4653Π8-ΖΡΠ που αναφέρεται στις εξαιρέσεις για την υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ.

     

    Ποια είναι η γνώμη σας;

     

    (1) Βγάζω ΠΕΑ; Σαν κατάστημα θεωρώντας πως το συνεργείο είναι κοντινή χρήση στο κατάστημα και δεν ασχολούμαι με τον διαχωρισμό του γαρφείου;

     

    (2) Δεν βγάζω καθόλου θεωρώντας πως η χρήση συνεργείου ταιριάζει με βιοτεχνία/εργαστήριο άρα εξαιρείται;

     

    (3) Βγάζω ΠΕΑ μόνο για το γραφείο; Θεωρώντας πως η χρήση συνεργείου ταιριάζει με βιοτεχνία/εργαστήριο άρα εξαιρείται αλλά το γραφείο όχι;

  15. Μα είναι σαφές, όπως "ξεμπέρδεψες" εμένα και ήδη κάτι ψιλιάστηκα πιο πριν όταν απαντούσες στον συνάδελφο.

     

     

    Ισχύει ως προς τον ασφαλιστικό νόμο, δηλ. στο τμήμα που αφορά τον προσδιορισμό του ασφαλιστέου εισοδήματος επί του οποίου θα εφαρμόζονται τα ποσοστά των ασφαλιστικών κλάδων για να προκύψει το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς.
     
    Ως προς την φορολογία εισοδήματος δηλ. στο τμήμα που αφορά τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος δεν έχει αλλάξει κάτι, και εξακολουθεί υπό προϋποθέσεις, ως προς την φορολογία εισοδήματος να είναι εκπιπτόμενη δαπάνη.

     

  16. Έχεις δίκιο στο γεγονός ότι δεν έθεσα απολύτως σωστά το ερώτημα, για την ακρίβεια είπα "οι ασφαλιστικές εισφορές πλέον δεν θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα" αλλά δεν είμαι βέβαιη αν μόνο εγώ  είχα άγνοια ... διότι τώρα που το σκέφτομαι κάτι είπαμε και περί εισφοράς αλληλεγγύης (ότι και αυτή αυξάνεται) και εκεί θα έπρεπε να την ψιλιαστεί την δουλειά ... αλλά κρατώ και μια επιφύλαξη. 

    Όμως και εγώ στη δουλειά μου ξέρω που μπορεί να "μπερδευτεί" ο μη-ειδικός ή και ο ειδικός και κάνω τις σωστές διευκρινήσεις ... αλλά τέλος πάντων άλλη ιστορία.

     

    Και πάλι ευχαριστώ :)

  17. Καταρχάς σε ευχαριστώ ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολύ για την άμεση απάντηση.

     

    Ψιλοκατάλαβα αν και θα το ξαναδιαβάσω πιο προσεχτικά με τους κωδικούς που αναφέρεις.

     

    ΥΓ σήμερα ρώτησα έμπειρο λογιστή επί του θέματος ... κακώς, ΕΣΕΝΑ έπρεπε να ρωτήσω εξαρχής. 

    Και πάλι ευχαριστώ. 

  18. Αγαπητέ georgegaleos μπορείς να το εξηγήσεις πιο αναλυτικά;

     

    Έστω πως το λογιστικό κέρδος ενός Ε.Ε. είναι 10.000 ευρώ.

    Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι 10.000*(26,95% +εισφορές επικούρησης 7% +εφάπαξ 4%)=37,95% ήτοι 3.795 ευρώ.

    -----

    Μέχρι σήμερα το φορολογητέο εισόδημα ήταν 10.000- 3.795= 6.205 ευρώ [ας μην μπλέξουμε τα τεκμήρια διότι είναι μεγάλη ιστορία]

    Και ο φόρος εισοδήματος 6.205*22% = 1365,01 ευρώ

    Οπότε σου μένουν για να ζήσεις 10.000-3.795-1365,01-650(τέλος επιτηδεύματος)= 4.187,99 ευρώ

    -----

    Τώρα από το 2018 (ή 2019) πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση;

     

    Εγώ καταλαβαίνω πως θα είναι πλέον το φορολογητέο εισόδημα χωρίς να αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές, ήτοι:  

     


    Το φορολογητέο εισόδημα 2018 (ή 2019) συμπίπτει με το λογιστικό κέρδος 10.000 ευρώ.

    Και ο φόρος εισοδήματος 10.000*22% = 2200 ευρώ

    Οπότε σου μένουν για να ζήσεις 10.000-3.795-2200-650(τέλος επιτηδεύματος)= 3355ευρω


     

    Ορθά το αντιλαμβανομαι;

     

  19. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας σχετικά με τις προθεσμίες.

     

    Παραθέτω την επίσημη απάντηση του ΤΕΕ

     

    From: n4178 <[email protected]>
    Sent: Wednesday, July 12, 2017 3:01 PM
    To: 
    Subject: Re: προθεσμία εισαγωγής των δικαιολογητικών σχεδίων/αρχείων κλπ σε περαιωμένες δηλώσεις του 4178

     

    Σύμφωνα με την ΥΑ 60069 (ΦΕΚ Β 3534 - 30 Δεκεμβρίου 2014) «Ο μηχανικός υποχρεούται σε εικοσιτέσσερις (24) μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών», και, όπως αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ, Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2014, μέχρι 08/02/2018.

     

    -----

    Εγώ στην ΤΕ για 4178 γράφω όλα τα απαραίτητα για την ρύθμιση: στοιχεία οικοδομής, οικοδ. άδεια, εντός/εκτός σχεδίου, αν αφορά οριζ. ιδιοκτησία κλπ. 

    Στη συνέχεια αναφέρομαι στις αυθαιρεσίες κατόπιν αποτύπωσης σε σχέση με την οικ. άδεια αλλά και το συμβόλαιο μήπως υπάρχει θέμα διαμερισμάτωσης.

    Οι αυθαίρεσίες είναι οι εξής επιγραμματικά: (1) κλείσιμο ΗΧ, υπέρβαση δόμησης (2)..... (3).......  . Στη συνέχεια τα αναλύω (1) με την ολοκλήρωση της οπτοπλινθοδομής το 19.... (βλ. ρευματοδότηση στην οικ. άδεια) ο ΗΧ μετατράπηκε σε δωμάτιο κατοικία. Εμβαδό τάδε Υπέρβαση δόμησης κλπ.

    Αναλύω το αποδεικτικό παλαιότητας. Αν έχει υπέρβαση ύψους > ή < 20% κλπ.

     

    Τέλος κάνω σούμα τις υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης για να δω αν είναι <50% για επιτρεπόμενη δόμηση ή <20% επιτρεπόμενη κάλυψη.

     

    Έχω ενότητα για την Κατηγορία  όπου δικαιολογώ σε ποια βρίσκεται, σύγκριση για 40% πραγματοποιούμενη δόμηση/κάλυψη. Υπερβάσεις πρασιάς κλπ. Παλαιότητα ...

     

    Και κλείνω με μια αναφορά, πως δεν είναι πρόχειρη κατασκευή, οφθαλμοσκοπικά είναι σε ικανοποιητική κατάσταση, δεν απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας διότι είναι κατοικία κλπ το πρόστιμο εξοφλήθηκε στο 100%.

    ----

    Γράφω τόσα ώστε αν την διαβάσει κάποιος μετά από 20 χρόνια και 100 τροποποιήσεις να μπορεί να καταλάβει τι έκανα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή χωρίς να έχει πλήρη γνωση της νομοθεσίας.

    Επίσης την ΤΕ χρησιμοποιούν οι Συμβολαιογράφοι για να περιγράψουν τα συμβόλαια. Οπότε πρέπει και αυτό να έχουμε στο μυαλό μας,

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.