Jump to content

silverhawk

Members
 • Content Count

  123
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

silverhawk last won the day on March 4 2018

silverhawk had the most liked content!

Community Reputation

19 Ουδέτερη

1 Follower

About silverhawk

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

224 profile views
 1. Ρε παιδιά και κυρίες, την ηλεκτρική ισχύ ή την ψυκτική ισχύ πρέπει να υπολογίζουμε και να καταχωρούμε? Εγώ γιατί νομίζω την πρώτη?
 2. Καλημέρα, τον έχουμε τοποθετήσει εδώ και κανά μήνα. Εύκολη διαδικασία με τον ηλεκτρολόγο μου. Μ αρέσει πολύ τόσο εμφανισιακά όσο και πρακτικά που τον ανάβω όποτε θέλω χωρίς να είμαι σπίτι. Το heat link όμως έχει μόνο δύο εξόδους , μία για την θέρμανση και μία για ζεστό νερό. Οπότε κάποια στιγμή θα συνδέσω και την δεύτερη έξοδο με τον θερμοσίφωνα για να μπορώ να ζεσταίνω και το boiler εξ αποστάσεως μέσω αντίστασης. Το κακό είναι πως για να διαχειρίζομαι την ηλεκτροβάνα του κάτω ορόφου μελλοντικά θα χρειαστώ και άλλο ένα σετ θερμοστάτη - heatlink , δηλαδή άλλα 240.
 3. Παρήγγειλα το nest 3η γενιά από Αγγλία 240 ευρώ με τα μεταφορικά τελικά και βλέπουμε!
 4. Καλή ερώτηση! Να προσθέσω και μία ακόμα, το Π.Δ. 41 / 2018 αναφέρεται ξεκάθαρα στους ελάχιστους δείκτες πυραντίστασης του φέροντος οργανισμού αλλά δεν βλέπω κάτι ξεκάθαρο για τις τοιχοποιίες. Έχω διαβάσει αρκετά τον νόμο και κάποια σημεία που έχω εντοπίσει είναι τα εξής: 1)( σελ. 7851 ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ά , πίνακας 10 Εδώ αναφέρει τους ελάχιστους δείκτες πυραντίστασης (min) διαχωριστικών δομικών στοιχείων στην περίπτωση διαχωρισμένων χρήσεων. Τι συμβαίνει σε μια τοιχοποιία αποθήκης Ζ2 όταν αυτή απέχει από το όριο οικοπέδου 2,5m ας πούμε ?? 2) Η απάντηση του παραπάνω ίσως κρύβεται στην σελίδα 7861 - ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ά, πίνακας 15 ( Ελάχιστες απαιτήσεις ελέγχου εξωτερικής μετάδοσης της φωτιάς ) ο οποίος αναφέρεται στις εξωτερικές τοιχοποιίες. Αλλά τι εννοεί με τον δείκτη πυραντίστασης όταν για παράδειγμα γράφει πλήρης ? ( πόσο είναι αυτό το νούμερο 60min? 90min? 120min? ). Μήπως ακολουθώ τις τιμές του φέροντος από τον πίνακα 7? 3)( σελ. 7849 ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ά , Μας παραπέμπει στον πίνακα 7 ( σελ. 7846 ) και για τις τοιχοποιίες. 4) ( σελ. 7847 ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ά παράγραφος 6.3 , αναφέρει πως '' Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και για μη φέροντα δομικά στοιχεία και υλικά. '' Μήπως είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο πίνακας 7 αναφέρεται και σε μην φέροντα οργανισμό ή μήπως όχι? Έχω μπερδευτεί και στην υπηρεσία δεν έχουν γνώση του νέου Νόμου. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
 5. Καλησπέρα, ευχαριστώ κατ' αρχήν για τις απαντήσεις. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει να τοποθετήσω 2 θερμοστατες. Η σκέψη μου είναι να διαχειρίζομαι τα πάντα από μια συσκευή μόνο. Για παράδειγμα θα μπορούσα στο 2ο επίπεδο να έχω μόνο αισθητήριο θερμοκρασίας που θα μεταφέρει δεδομένα στον 1 θερμοστατη που θα έχω κ αυτός διαχειρίζεται ανάλογα την αντίστοιχη ηλεκτροβανα ( όλα αυτά φυσικά, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη καλωδίωση). Το open therm τι είναι ακριβώς?
 6. Γίνεται να καταχωρήσετε προμηθευτές και τώρα! Πατάτε αλλαγή προμηθευτών και σας πάει ένα βήμα πίσω. Ίσως χρειάζεται να μπείτε με τα στοιχεία του ωφελουμενου και όχι του συμβούλου για να μπορέσετε να το κάνετε αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο αν χρειάζεται..
 7. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την συμβουλή σας για να κλείσω μια αίτηση που έχουν πραγματοποιηθεί οι παρεμβάσεις. Αφορά εγκατάσταση θέρμανσης σε διαμέρισμα ισογείου. Το πρόβλημα είναι πως είχαμε δηλώσει για σύστημα με P<20kw ενώ μπήκε λίγο μεγαλύτερο τελικά. Στην σελίδα 25 του οδηγού αναφέρει πως ( Για αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης άνω των 20 kW σε κτήριο (όχι κτηριακή μονάδα) η ισχύς του συστήματος (kW) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη της ισχύος που προκύπτει από τη σχέση 4.1 της Τ.Ο.Τ.Ε.Ε.-20701-1/2017 (Pgen) ή της μελέτης εφαρμογής θέρμανσης του κτηρίου. ) Η μελέτη μου βγάζει περίπου 15kw , ο πελάτης έβαλε 23kw σύστημα. Πιστεύετε ότι με απλή αλλαγή παρεμβάσεων θα είμαστε εντάξει ή θα προκύψει πρόβλημα? Θεωρώ πως επειδή δεν είναι μονοκατοικία δεν ανήκω στη περίπτωση που αναφέρει ο οδηγός και θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό. Υ.Γ. Τα υπόλοιπα διαμερίσματα δεν έχουν θέρμανση και είναι όλα στον ίδιο ιδιοκτήτη
 8. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Όντας μηχανικός, θέλω να ξοδευτώ για να κάνω το κάτι παραπάνω σε θέμα θερμοστάτη χώρου. Ο θερμοστάτης βρίσκεται σε κατοικία και θέλω να διαχειρίζεται 2 ηλεκτροβάνες ( μία για κάθε επίπεδο του σπιτιού δηλαδή ). Επίσης , ίσως μελλοντικά βάλω μια ακόμα ηλεκτροβάνα για το Ζ.Ν.Χ. του μπόιλερ που τώρα το έχω συνδέσει μόνιμα με το δίκτυο θέρμανσης. Επίσης θέλω να την διαχειρίζομαι εξ αποστάσεως μέσω εφαρμογής και ανάβω-κλείνω θέρμανση όποτε θέλω καθώς και να μπορώ να φτιάξω ένα χρονοπρόγραμμα για 24h τουλάχιστον. Μου πρότεινε ο υδραυλικός μου τον ( BS-813 olympia electronics ) για value for money. Έχω βρει επίσης τον RDS 110 SIEMENS καθώς και τους Ecobee4 και Nest Thermostat . Έχετε δουλέψει κάποιον από αυτούς εσείς ? Ευχαριστώ εκ τω προτέρων!
 9. Τέλος καλό, όλα καλά! Αντε να σου πανε και οι υπολοιπες ετσι!
 10. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, το γνωρίζω απλά δεν θυμάμαι που το αναφέρει. Κοίταξα στις συχνές ερωτήσεις κ στον οδηγό αλλά δεν το πέτυχα κάπου. Έλεγα μήπως το διάβασε κάποιος πρόσφατα κάπου και θυμόταν που!
 11. Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά! Μπορείτε να με καταυθυνετε στο σημείο που αναφέρει πως ο ίδιος ενεργειακός επιθεωρητής μπορεί να εκπονήσει 1ο και 2ο Πεα καθώς και να είναι σύμβουλος έργου? Ευχαριστώ!
 12. Συμφωνώ, αυτό όμως δεν σε περιορίζει να βγάλεις την άδεια μικρής κλίμακας. Μπορείς να την εκδόσεις κανονικά και την μελέτη θέρμανσης να την κάνει ή να την υπογράψει άλλος συνάδελφος!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.