Jump to content

silverhawk

Members
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

silverhawk last won the day on March 4 2018

silverhawk had the most liked content!

Community Reputation

19 Ουδέτερη

1 Follower

About silverhawk

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

283 profile views
 1. Έχω και γω την ίδια απορία με τον Λευτέρη. Εσείς τι πιστεύετε ?
 2. Φίλε ' varonos ' σ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
 3. Χαιρετώ την ομάδα, έχω μια απορία σχετικά με νέο κτίριο τριώροφο που μελετάω μηχανολογικά όσον αφορά το κλιμακοστάσιο. Η απορία είναι πότε απαιτούνται πλατύσκαλα και πότε όχι ( σφηνοειδής μορφή σκάλας ) , διότι δεν βρίσκω τέτοια διευκρίνηση στην 41-2018. Ευχαριστώ πολύ.
 4. Σε ευχαριστώ, είναι ξεκάθαρο! ( Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/85251/242 )
 5. Καλημέρα σε όλους. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω 2 νέες άδειες και δε ξέρω πως να τις μελετήσω. Από που προκύπτει ότι ένα κτίριο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης σημαίνει ότι πρέπει να ανήκει στη κατηγορία Ά ? Οι ελάχιστοι συντελεστές ανά περιοχή ( θερμοπερατότητας και ηλετρλομηχανολογικών ) που ίσχυαν στο ΚΕΝΑΚ 2017 θα ισχύουν και σήμερα ? Τι γίνεται με τα συστήματα συμπαραγωγής και τα παθητικά ? Πρέπει να χρησημοποιούνται οπωσδήποτε μέχρι ένα ποσοστό ? Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω αλλά οι πελάτες βιάζονται και δεν έχει βγει ούτε νέος ΚΕΝΑΚ ούτες νέες ΤΟΤΕΕ.
 6. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
 7. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, έχω σκοπό να επισκεφθώ και την πολεοδομία νου δούμε τι θα δούμε!
 8. Καλημέρα, μου ζητήσανε και εμένα τεχνική έκθεση τεκμηριωμένη απαλλαγής από Σ.Δ.Α. για εργασίες διαχωρισμού ενός καταστήματος σε δύο. Υπάρχει κάπου στη νομοθεσία παράγραφος που μας ορίζει ξεκάθαρα πότε απαιτείται και πότε όχι Σ.Δ.Α. ?
 9. Αυτό ακριβώς θα πράξω γιατί είναι το σωστό και ας μην έχει κάποιο νόημα. Ευχαριστώ. υ.γ. Η τακτοποίηση έχει γίνει από συνάδελφο, εγώ το βρήκα στη νέα του μορφή.
 10. Καλημέρα σε όλους, προσπαθώ και εγώ να συντάξω μια τέτοια τεχνική έκθεση. Όπως ενημερώθηκα έχεις αρκετό περιθώριο να την καταθέσεις μετά την τακτοποίηση που θα κάνεις ( ΆΡΘΡΟ 99 Ν.4495/2017 ). Στη περίπτωση μου μετά την τακτοποίηση του ενιαίου καταστήματος, έχει γίνει διαχωρισμός σε δύο, αλλά και αλλαγή χρήσης με νέα η/μ σχέδια και μελέτες φυσικά. Με λίγα λόγια η τεχνική έκθεση πρέπει να γίνει με παλαιότερη ημερομηνία, για μια εγκατάσταση που υπήρχε πριν τελείως τυπικά θεωρώ μιας και η εγκατάσταση έχει αλλάξει.Το αναφέρω γιατί υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις.
 11. Ρε παιδιά και κυρίες, την ηλεκτρική ισχύ ή την ψυκτική ισχύ πρέπει να υπολογίζουμε και να καταχωρούμε? Εγώ γιατί νομίζω την πρώτη?
 12. Καλημέρα, τον έχουμε τοποθετήσει εδώ και κανά μήνα. Εύκολη διαδικασία με τον ηλεκτρολόγο μου. Μ αρέσει πολύ τόσο εμφανισιακά όσο και πρακτικά που τον ανάβω όποτε θέλω χωρίς να είμαι σπίτι. Το heat link όμως έχει μόνο δύο εξόδους , μία για την θέρμανση και μία για ζεστό νερό. Οπότε κάποια στιγμή θα συνδέσω και την δεύτερη έξοδο με τον θερμοσίφωνα για να μπορώ να ζεσταίνω και το boiler εξ αποστάσεως μέσω αντίστασης. Το κακό είναι πως για να διαχειρίζομαι την ηλεκτροβάνα του κάτω ορόφου μελλοντικά θα χρειαστώ και άλλο ένα σετ θερμοστάτη - heatlink , δηλαδή άλλα 240.
 13. Παρήγγειλα το nest 3η γενιά από Αγγλία 240 ευρώ με τα μεταφορικά τελικά και βλέπουμε!
 14. Καλή ερώτηση! Να προσθέσω και μία ακόμα, το Π.Δ. 41 / 2018 αναφέρεται ξεκάθαρα στους ελάχιστους δείκτες πυραντίστασης του φέροντος οργανισμού αλλά δεν βλέπω κάτι ξεκάθαρο για τις τοιχοποιίες. Έχω διαβάσει αρκετά τον νόμο και κάποια σημεία που έχω εντοπίσει είναι τα εξής: 1)( σελ. 7851 ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ά , πίνακας 10 Εδώ αναφέρει τους ελάχιστους δείκτες πυραντίστασης (min) διαχωριστικών δομικών στοιχείων στην περίπτωση διαχωρισμένων χρήσεων. Τι συμβαίνει σε μια τοιχοποιία αποθήκης Ζ2 όταν αυτή απέχει από το όριο οικοπέδου 2,5m ας πούμε ?? 2) Η απάντηση του παραπάνω ίσως κρύβεται στην σελίδα 7861 - ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ά, πίνακας 15 ( Ελάχιστες απαιτήσεις ελέγχου εξωτερικής μετάδοσης της φωτιάς ) ο οποίος αναφέρεται στις εξωτερικές τοιχοποιίες. Αλλά τι εννοεί με τον δείκτη πυραντίστασης όταν για παράδειγμα γράφει πλήρης ? ( πόσο είναι αυτό το νούμερο 60min? 90min? 120min? ). Μήπως ακολουθώ τις τιμές του φέροντος από τον πίνακα 7? 3)( σελ. 7849 ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ά , Μας παραπέμπει στον πίνακα 7 ( σελ. 7846 ) και για τις τοιχοποιίες. 4) ( σελ. 7847 ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ά παράγραφος 6.3 , αναφέρει πως '' Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και για μη φέροντα δομικά στοιχεία και υλικά. '' Μήπως είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο πίνακας 7 αναφέρεται και σε μην φέροντα οργανισμό ή μήπως όχι? Έχω μπερδευτεί και στην υπηρεσία δεν έχουν γνώση του νέου Νόμου. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.