Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tectonator

Core Members
  • Περιεχόμενα

    246
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by tectonator

  1. Συγκροτείται ομάδα εργασίας για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών Η συγκρότηση ομάδας εργασίας η οποία θα εισηγηθεί κατόπιν επεξεργασίας, την άμεση διόρθωση των αστοχιών και αλληλοεπικαλύψεων, των επαγγελματικών δικαιωμάτων των διπλωματούχων μηχανικών με άλλες επαγγελματικές κατηγορίες συναφούς αντικειμένου, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή διυπουργική σύσκεψη. Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο το Προεδρικό Διάταγμα 99/05-11-2018 όπου καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των Διπλωματούχων Μηχανικών. Στη σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Γεωργαντάς, και στελέχη των άλλων Υπουργείων. https://www.naftemporiki.gr/story/1473617/sugkroteitai-omada-ergasias-gia-ta-epaggelmatika-dikaiomata-ton-mixanikon Επίσης σήμερα εκδικάζονται οι 11 προσφυγές στην Ολομέλεια του ΣτΕ αλλά θα δοθεί αναβολή γα Οκτώβριο του 2019.
  2. Οι Μελέτες Διευθέτησης Ρεμάτων είναι σύνθετες μελέτες που απαρτίζονται συνήθως από τις κάτωθι μελέτες: Κατηγορία μελέτης 16: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Κατηγορία μελέτης 13: ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Κατηγορία μελέτης 20: ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Κατηγορία μελέτης 21: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Κατηγορία μελέτης 08: ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Κατηγορία μελέτης 27: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Προφανώς η κάθε ειδικότητα υπογράφει τη σχετική μελέτη της αντίστοιχης κατηγορίας.
  3. To 1o, και εμένα που δεν έχω εφάπαξ κτλ δεν μου το έχω ανεβάσει ακόμα.
  4. Ανοίγουν είτε στο ArcGIS είτε στο δωρεάν QGIS. Μπορούν να μετατραπούν σε αρχεία autocad αλλά θα χαθεί η πληροφορία/χαρακτηρισμός.
  5. ΓΕΩΧΩΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ 5ης ΚΑΙ 6ης ΦΑΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ https://www.geotee.gr/MainNewsDetail.aspx?CatID=1&RefID=21954&TabID=1
  6. O akis-k είναι Αρχιτέκτονας και αναφέρεται στο (λ) των αρχιτεκτόνων προφανώς, που είναι το: λ. Εκπόνηση μελετών Φυτοτεχνικής Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος Χώρου και μελετών Έργων Πρασίνου Προφανώς δεν υπάρχει αμφισβήτηση για τα Γεωτεχνικά Έργα και Μελέτες.
  7. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) ανακοινώνει επισήμως ότι θα προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα χρησιμοποιήσει κάθε άλλο πρόσφορο μέσο για την ακύρωση των επίμαχων διατάξεων του Π.Δ. 99/2018 «Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων». ]https://www.geotee.gr/MainNewsDetail.aspx?CatID=1&RefID=21942&TabID=1&fbclid=IwAR1g73Eayg_mCsvg0gxB8rgoZvYcc_57Yl0roUD-fW5HYPUS0zanHTSsEjQ#.W-LnDsmfu_c.facebook (Προς ενημέρωση και συγνώμη για την σφήνα)
  8. Αυτό που είναι το πιο εξοργιστικό είναι αυτή η διαρκής έλλειψη σεβασμού που δείχνουν. Δηλαδή που είναι πια το ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ στο ανέβουν τα ειδοποιητήρια στην ώρα τους;;; Άντε όταν ήταν ο συμψηφισμός να το καταλάβω. Θα μου πει κάποιος βιάζεσαι να πληρώσεις; Προφανώς όχι, αλλά για να το πως απλά, για τον ΕΦΚΑ είμαι πελάτης, πληρώνω και έχω απαιτήσεις!!
  9. http://www.sate.gr/ ΠΡΟΣΟΧΗ – Ενημερώνουμε τα Μέλη ότι παρά την από 29.5.2018 ανακοίνωση του ΣΕΠΕ για λειτουργία ηλεκτρονικής υπηρεσίας περί του Πιστοποιητικού της παρ. 2γ του αρ. 73, Ν. 4412/2016, τελικώς ΔΕΝ χορηγείται ηλεκτρονικά το εν λόγω πιστοποιητικό αλλά ένα τυποποιημένο έγγραφο απάντησης στο τέλος της οποίας αναγράφεται ότι το ΣΕΠΕ αδυνατεί να χορηγήσει το αιτούμενο Πιστοποιητικό! Επομένως εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση έκδοσης σχετικής ένορκης βεβαίωσης για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς δημοσίων έργων.
  10. Ναι γίνεται. Και έως το καλοκαίρι αναμένεται η έκδοση του Π.Δ. που θα επιτρέπει να κατέχεις και Μελετητικό και Εργοληπτικό πτυχίο. Με το ισχύον καθεστώς όμως υφίσταται ακόμα το ασυμβίβαστο.
  11. Όχι. Χρειάζεται τουλάχιστον ένας να έχει Β. Δεν γίνεται άθροιση.
  12. Χάρτης Σεισμογενετικών Πηγών Ελλάδος GreDaSS_2.0.rar
  13. Δεν το βεβαιώνει κανείς. Απλά αν δεν τα έχεις πληρώσει δεν προχωρά τον φάκελο η Υπηρεσία. Τα πρόστιμα είναι δύο: - 100€ για εκπρόθεσμη δήλωση στο ΕΜΣΥ - 150€ για εκπρόθεσμη Αίτηση Έκδοσης Άδειας Χρήσης Ύδατος. Τα καταθέτεις αναλόγως: - Στην Τράπεζα της Ελλάδος στο λογαριασμό: IBAN GR 960100 0240 0000 0000 0266 338, που τηρεί το Πράσινο Ταμείο, ή - Στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ., στον κωδικό (ΚΑΕ) 3517.
  14. Μάλλον περνάει η κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ εργολήπτη και μελετητή...
  15. Βγαίνεις από το μητρώο του συγκεκριμένου Δήμου. Έχεις δικαίωμα να αρνηθείς, αλλά διαγράφεσαι από το μητρώο του συγκεκριμένου Δήμου.
  16. Και το 21 και το 27, το οποίο 27 το παίρνουν σχεδόν όλοι, μηχανικοί, γεωλόγοι, φυσικοί, χημικοί κτλ κτλ
  17. Οι Τ.Ε. δεν αξιολογούνται από την ΓΕΜ και δεν παίρνουν Μελετητικό Πτυχίο.
  18. Η εκκένωση θα γίνει με βάση τον Συντελεστή Δόμησης και την Αρτιότητα όπως αναφέρει το υπόμνημα του σχεδίου........
  19. Για όποιον έχει όρεξη http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=21141:erga-ypodomon-gia-tin-anaplasi-tou-falirikoy-ormou-fasi-a&catid=144&Itemid=117
  20. Δικαιολογητικά Εγγραφής: http://www.ypex-mele.gr/eC_Category.asp?lg=GR&id=8 Α) Ετήσιο χαράτσι δεν υπάρχει, υπάρχει παράβολο όποτε χρειάζεται να ανανεώσεις ή να προάγεις το πτυχίο σου. Β) Θα σου απαντήσουν οι πιο ειδικοί.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.