Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

g_1rene

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

g_1rene's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Έχω στείλει την διακοπή δραστηριότητάς μου από 31/12/16 στο τοπικό ΤΣΜΕΔΕ καθώς και γνωστοποίηση σύμβασης μισθωτής εργασίας από αρχές 18 και μέσω μέιλ στο ΤΣΜΕΔΕ. Η υπάλληλος στο τοπικό ΤΣΜΕΔΕ μου είπε ότι ο λόγος που είμαι ανασφάλιστη είναι κάποιες οφειλές του 16 οπότε μπήκα σε διαδικασία διακανονισμού και πληρώνω μηνιαία τη δόση χωρίς να αποκατασταθεί όμως η ασφαλιστική μου ικανότητα. Τελικά πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα, περίμενα στο ισόγειο, και όταν εξήγησα στον υπάλληλο την περίπτωση με παρέπεμψε στον προιστάμενο ο οποίος μπήκε ο ίδιος στο σύστημα, ενημέρωσε την ασφαλιστική μου ικανότητα και μου είπε να αγνοήσω τα ειδοποιήτηρια για την περίοδο που δεν είχα δραστηριότητα. Τέλος μου είπε πως οι οφειλές προ 17’ κανέναν δεν απασχολούν στον ΕΦΚΑ και είναι ανεξάρτητες από την ασφαλιστική μου ικανότητα.
  2. Καλησπέρα, Έχω διακόψει την επαγγελματική μου δραστηριότητα στις 31/12/2016 και έκτοτε δεν εργάστηκα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 που ξεκίνησα εργασία ως μισθωτή. Στο σύστημα του ΕΦΚΑ λαμβάνω ειδοποιητήρια κανονικά 167,95 κάθε μήνα, για όλο το 2017 και φυσικά μέχρι σήμερα. Φαίνομαι αυτοαπασχολούμενη και ανασφάλιστη με αποτέλεσμα να καλύπτω ιδία δαπάνη σημαντικά ιατρικά έξοδα τα οποία φυσικά όταν και αν λυθεί το θέμα, δε θα μου επιστραφούν. Έχω στείλει την βεβαίωση διακοπής εργασιών αλλά και την γνωστοποίηση της σύμβασής μου στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος με ανάλογη εμπειρία που δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα για τον ίδιο λόγο? Πρέπει να πληρώσω το 2017 για να είμαι ενήμερη παρόλο που είχα κλειστα βιβλία; Πού να απευθυνθώ; Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα, σε τριώροφο κτιριο με ΟΑ, χωρίς σύσταση ορΙζοντίου ιδιοκτησίας, με μεγιστη επιτρεπομενη δομηση οικοπέδου 120τμ, η ΥΔ ειναι συνολικα 80τμ. Έχω 3 φύλλα καταγραφής λόγω διαφορετικών χρονολογιών αυθαίρετης επέκτασης για κάθε όροφο. Συνολικά λοιπόν, για όλο το κτίριο, το ποσοστό υπέρβασης είναι στο 50-100%. Η ερώτηση είναι αν σε ΟΛΑ τα φύλλα καταγραφής θα βάλω επίσης 50-100% ποσοστό ΥΔ, ή θα συγκρίνω ανα φύλλο καταγραφής, τα τμ ΥΔ, με την μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση? Για παράδειγμα αν έχω 5, 10 και 65 τμ τα 2 φύλλα θα πάνε 0-50% και το τρίτο 50-100? Ευχαριστώ
  4. Το είδα και από εσάς και σε παλαιότερη ανάρτηση. Έτσι το ερμηνεύω κι εγώ και μάλλον, έτσι θα το προχωρήσω. Και πάλι σας ευχαριστώ!
  5. Μα δεν έχει εμβαδόν μικρότερο του 70% του υποκείμενου ορόφου όπως ορίζεται στο ΝΟΚ, για να θεωρηθεί πατάρι. Κάνω λάθος?
  6. Όπως ανέφερα κ πιο πάνω, το θεωρώ σοφίτα, διότι: βρίσκεται εντός χώρου επικλινούς στέγης, καταλαμβάνει πλήρως το εμβαδόν του υποκείμενου οροφου και συνδέεται λειτουργικα με αυτόν με εσωτερική σκάλα. Στην πραγματικότητα ο όροφος (και συνεπώς και η σοφίτα), κτιστήκανε καθ υπερβαση του ΣΔ καταλαμβάνοντας όλη την επιφάνεια του υφιστάμενου ισογείου, ενώ στην άδεια προβλέποταν, ο όροφος, να κατασκευαστεί λιγότερα τετραγωνικά. Έκλεισε δηλαδή και ο εξώστης του ορόφου που προβλέποταν στον όροφο από την άδεια. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
  7. Καλησπέρα, Σωστά! Προστέθηκε με οικοδομική άδεια. Μάλιστα στα σχέδια της άδειας (τα οποία είναι δυστυχώς ελλειπέστατα σε πληροφορίες) ο όροφος είναι μικρότερος από το υποκείμενο κτίριο, εξαντλώντας οριακά το υπόλοιπο δόμησης. Συνεπώς, επιπρόσθετα έχω υπολογίσει κ ΥΔΚΧ στον Α' όροφο για τα επιπλέον τετραγωνικά.
  8. Καλημέρα, Σε κτίριο με υπόγειο και ισόγειο προστέθηκε διπλού ύψους ορόφος (5.60 περίπου), εντός του οποίου κατασκευάστηκε (2,70 από πλάκα ορόφου), χώρος σοφίτας που καταλαμβάνει πλήρως το εμβαδόν υποκείμενου οροφου και συνδέεται λειτουργικα με αυτόν με εσωτερική σκάλα. Από την μία πλευρά του οικοπέδου ο δρόμος έχει κλίση (στα εγκεκριμενα σχέδια δεν φαίνεται όμως... μοιάζει σαν μπαζωμένο υπογείο απο αυτη την πλευρά) με αποτέλεσμα μετρώντας το ύψος της οικοδομής από εκεί να ξεπερνά το επιτρεπόμενο υψος της περιοχής κατά 160εκ... Κοντολογίς στην κυρια όψη του το κτίριο ειναι διώροφο (ισόγειο και όροφος διπλού ύψους με στέγη) ενώ στην πλαινή τριώροφο (υπόγειο με γκαράζ, ισόγειο και όροφος διπλού ύψους με στέγη δλδ όροφος με σοφιτα) Η σοφίτα έχει μέσο ύψος 2,30 (στέγη από 1,90 εώς 2,70) και στο help desk μου είπανε οτι σε ενδεχομενη αυτοψια μπορει να εχω προβλημα αν γινει μια μετρηση από τον κεκλιμενο δρόμο για την διαφορά των 160εκ. Επίσης μου είπανε ότι αν η σοφίτα δεν ειναι εντος του εγκεκριμένου ύψους πρεπει να ειναι μεχρι 2.20 αλλιώς χάνει το μειωτικό που μου φαίνεται παράλογο αφού πληροί τις προυποθέσεις του ΝΟΚ. Σκέφτομαι να βάλω μειωτικό συντελεστη στα τμ της σοφίτας παρά τα 2.30μ και να δηλώσω και υπερβαση υψους 160εκ για να είμαι καλυμμένη. Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν άκουγα και μια δευτερη γνώμη. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.