Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Hlectrologos -7-

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.technewz.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Gaming, Blogging και gadgets
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Hlectrologos -7-'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εδώ και πολύ καιρό είχα χαλασμένο τον θερμοσίφωνα στο σπίτι δεν ξέρω αν φτιάχνεται απλά επειδή είναι παλιός 13-14 χρόνια λέω πάρω νέο. Κοίταζα για απλό αλλα και για ταχυθερμοθερμοσιφωνα ο οποιος δεν είναι τόσο ακριβώς, ποια είναι τα συν και ποια τα πλην? Μένω μόνος σε ένα δυάρι και αραιά και που μένει μαζί και ο αδερφός μου.
  2. ευχαριστω πολυ για την βοηθεια, ζητησα να παω να δω το κτηριο και να μιλησω με τον αρχιτεκτονα περιμενω τωρα απαντηση.,
  3. ok ευχαριστώ πολύ, θα ζητήσω λοιπόν να πάω στο κτήριο και να συναντήσω τον αρχιτέκτονα και μόλις πάω θα επανέλθω με νέες ερωτήσεις.
  4. Αυτό είναι το πιο απλό τα άλλα θέλω να πχ τι θα χρειαστώ για την τιμολόγηση θα πρέπει να ζητήσω budget ή όχι, θα είναι το σχέδιο χειρόγραφο ή σε υπολογιστή κλπ. Η μελέτη είναι και για ασθενη και για ισχυρά ρεύματα.
  5. Αυτό κάνω τώρα σημειώνω τι θέλω ώστε να του στείλω έγγραφο με αυτά που θέλω για να κάνω την μελέτη, πχ θα τον ρωτήσω την χρήση του κτηρίου κλπ απλά θέλω για αρχή γενικές κατευθύνσεις στο τι θα ζητήσω.
  6. Παιδιά Καλησπέρα εδώ και λίγες ημέρες έχω ξεκινήσει στην κοινοφελη εργασία σαν Ηλεκτρολογος ΤΕ και μου δόθηκε να κάνω μια πλήρη ηλεκτρολόγικη μελέτη. Επειδή είναι η πρώτη μου φορά θα ήθελα μερικές οδηγίες όπως πχ τι στοιχεία να ζητήσω αν πρέπει να επισκεφθώ τον χώρο αν θα κάνω την μελέτη χειρόγραφα η με υπολογιστή κλπ. Μου έχει δοθεί μόνο αρχιτέκτονικο σχέδιο το οποίο είναι δεκαετίας και μου ζητάνε τα εξής : 1) Τεχνική περιγραφή 2) Ηλεκτρολόγικο σχέδιο 3) Διαγράμματα πινάκων 4) Προμετρηση υλικών 5) Κοστολόγηση υλικών 6) Τεύχη δημοπράτησης. Παρακαλώ πολύ όσοι θέλετε και μπορείτε την βοήθεια σας.
  7. Εκανα δοκιμη δεν πεφτει η τουλαχιστον δεν επεσε μετα την δοκιμη φτασαμε μεχρι τα 45μΑ και τιποτα. Τωρα να ρωτησω επειδη θελω να βγαλω πιστοποιητικο για το σπιτι που μετακόμισα μπορω να τον αλλαξω αργοτερα γιατι τωρα δεν παιζουν χρηματα και να βγαλω πιστοποιητικο. Δηλαδη αν γραψω το ρελε υπαρχει αλλα δεν λειτουργει η ΔΕΗ το ελεγχει ? Μου ειπαν οτι δεν το κοιταει καν μονο την πρωτη σελιδα κοιταει οποτε δεν θα εχω θεμα εσεις τι λετε ?
  8. Παιδια εμενα ο ΔΔΕ πεφτει οταν πρεπει πχ διαρροή αλλα το κουμπι τεστ δεν κανει τιποτα οταν το παταω, πρεπει να αλλαξω ΔΔΕ ?
  9. Στην πολυκατοικία μου κάναμε συνέλευση για την θέρμανση έχουμε φυσικό αέριο αλλά όχι αυτόνομο και εγώ δεν θέλω να βάλω και σκέφτομαι να σφραγίσω τα σώματα.. Αν τελικά βάλουμε εγώ τι πληρώνω ? Ο τύπος που έβαλα παραπάνω ( Pθ = dQ/dt = c · dm/dt · Δθ = c · ρ · dV/dt · Δθ) είναι σύμφωνα με μια μελέτη ενός καθηγητή ΤΕΙ τι πληρώνω από την θερμότητα που θα εκμεταλλευτώ από τα άλλα διαμερίσματα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει στην περίπτωσή μου. Υ.γ Συγνώμη αν δεν ήμουν αναλυτικός και σας ταλαιπώρησα άδικα αν πάλι κάτι ξέχασα να πω ρωτήστε με Y.γ 2 Μερικές διευκρίνησις για τον τύπο που έδωσα πιο πάνω Pθ = dQ/dt ο ρυθμός παροχής της θερμότητας (θερμική ισχύς) προς το διαμέρισμα (1 Watt = 1 Joule/sec = 4,2 cal/sec), dm/dt η παροχή του νερού σε μάζα (Kgr/sec), dV/dt η παροχή του νερού σε όγκο (m³/sec), c = 1 cal/(°C·gr) = 1000 cal/(°C·Kgr) = 1 kcal/(°C·Kgr) = 4,2 kJ/(°C·Kgr) η ειδική θερμότητα του νερού, ρ = 1 gr/ml = 1 Kgr/lit = 1000 Kgr/m³ η πυκνότητα του νερού, και Δθ = θ1 - θ2 η διαφορά θερμοκρασίας του νερού (°C)
  10. Συγγνώμη που ξεθάβω το θέμα αλλά θα βάλουμε κεντρική θέρμανση και θέλω να σφραγίσω τα σώματα , η πολυκατοικία είναι παλιά 79-80 και έχουμε φυσικό αέριο. Έψαξα στο forum και σε άλλα sites και αν κατάλαβα καλά αν αποφασίσει το 51% δεν πληρώνω τίποτα αλλιώς πληρώνω ένα ποσοστό. Και ρωτάω το 51% των ιδιοκτήτων η όσοι έρθουν στην συνέλευση ? Και πως βγαίνει το ποσοστό ισχύει αυτός ο τύπος Pθ = dQ/dt = c · dm/dt · Δθ = c · ρ · dV/dt · Δθ ?
  11. Παιδιά να ρωτήσω κάτι, αν το σπίτι το αφήσεις αφού λήξει το συμβόλαιο κανονικά μέχρι πότε μπορεί να σου παραπονεθεί ο ιδιοκτήτης ότι έχει ζημίες πχ μπορεί μετά από 3 μήνες η ας πούμε πρέπει να γίνει μέσα σε 4-5 μέρες και μετά δεν έχει δικαίωμα να πει ότι έγιναν ζημίες.
  12. Φίλε το έχω ψάξει και το θυμάμαι και από τη σχολή. Όταν λέμε ενεργή εννώουμε αυτή που έχει τα ίδια θερμικά αποτελέσματα για την ίδια χρονική στιγμή με τη συνεχή
  13. Έτσι ρωτώντας θεωρητικά για να θυμηθούμε λίγο στην διόρθωση εκτός από τον αρχικό τύπο C = [P * (εφφ1-εφφ2)] / [2 * π * f * U^2] δεν υπάρχει και αυτός με το ΔQ ?
  14. Πείτε είναι το ίδιο το P με το Pεν ή Prms γιατί πολλοί μου λένε ότι είναι το ίδιο. Εγώ λέω ότι P=U*Ι*Cosφ και Pεν=Uεν*Ιεν*Cosφ όπου ενεργή τιμή μια εναλλασσόμενης τάσης ή έντασης ορίζουμε αυτή που στο ίδιο χρονικό μας δίνει τα ίδια θερμικά αποτελέσματα με μια συνεχή τάση ή συνεχή ένταση. Πείτε μου λοιπόν ενεργή ισχύ και πραγματική είναι το ίδιο γιατί δεν τη παλεύω!
  15. Χθες βρήκα μια γνωστη μου που παλιότερα ήταν καθηγήτρια στη σχολη του Ασπροπύργου και μου είπε ότι το μονο που χρειάζεται είναι να παρακολουθήσω τα μαθήματα ασφαλειας σωστικά κλπ και μετά να δώσω εξέτασης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.