Μετάβαση στο περιεχόμενο

sdakos

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

409 profile views

sdakos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, έχω δύο καταστήματα με ΣΟΙ που τα χωρίζει μια μεσοτοιχία. Στην είσοδο του ενός καταστήματος θέλω να φτιάξω εναν "κοινοχρηστο χώρο" για την είσοδο ΑΜΕΑ και στον οποίο θα τοποθετηθούν μετρητές ΔΕΗ και αερίου. Από τον κοινόχρηστο αυτό χώρο δεξιά θα μπαίνεις στο ένα κατάστημα και αριστερά στο άλλο. Αυτό πιστεύετε θα γίνει με διαχωρισμό οριζόντιων ιδιοκτησιών; με εσωτερικές διαρρυθμίσεις; δε γίνεται καν με ΕΕΔΜΚ; ανεβάζω και ένα αρχείο όπου με κόκκινο αυτό που θέλω να φτιάξω. KATOΨΗ_2_κΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.pdf
  2. Καλησπέρα και πραγματικά ευχαριστώ για την απάντηση σου νομίζω μου ξεκαθάρισες μερικά πραγματα στο κεφάλι μου. Η βασική μου ερώτηση όμως είναι. αφού το κτίριο, όπως και τα διπλανα έχουν κατασκευαστεί πολύ παλιά, μπορώ να ξέρω το Δ; ή η σημερινή απόσταση μεταξύ κτηρίου και πίσω ορίου είναι το υποχρεωτικό Δ;
  3. Καλησπέρα σε όλους! πελάτης μου θέλει να κλείσει ακάλυπτο χώρο, στον οποίο έχει αποκλειστική χρήση. Η σκέψη μου έιναι να γίνει με προστέγασμα μέχρι το 1/2Δ και το υπόλοιπο με πέργκολα. Το κτίριο(πολυκατοικία) είναι του 1964 και ως εκ τούτου δεν γνωρίζω πόσο είναι το Δ. Το θεωρώ ότι έιναι ίσο με την πραγματική σημερινή απόσταση από το πίσω μέρος του οικοπέδου; Επίσης, από όσο καταλαβαίνω, το άρθρο 17 παρ 7ι του ΝΟΚ με πλάτος προστεγάσματος 1/2Δ υπερισχύει του ίδιου άρθρου της παρ. 4στ που δίνει το πλάτος 1/4Δ αρκεί να καλύπτεται το 2/3 της φύτευσης; Στέγαστρο δεν γίνεται να κατασκευαστεί λόγω του ότι περιμετρικα του ακαλύπτου υπάρχει τοιχοποιία και πιθανώς αυτό να θεωρηθεί αυθαίρετη δόμηση και κάλυψη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα ξαναπάω στην πολεοδομία μπας και υπάρχει και τοπογραφικό με υπολογισμούς γιατί δεν το έχω στα χέρια μου. Αλλά η ερώτηση μου παραμένει σε περίπτωση που δεν υπάρχει ούτε αυτό. Συγκεκριμένα έχω άλλη μια περίπτωση που είναι μονοκατοικία προ του 1955 και έχει κάνει υπέρβαση δόμησης και κάλυψης το 1993. Δεν έχω κάποιο εγκεκριμένο τοπογραφικό. Υπάρχει, περίπτωση κάπως να γλυτώσω από αυτή τη διαδικασία; Ή έστω να κάνω εγώ κάτι πιο πρόχειρο σαν διάγραμμα κάλυψης;
  5. Καλησπέρα σας! από όσο έψαξα στο νήμα είδα ότι έχει ξαναρωτηθεί αλλά δεν έχει απαντηθεί. Έχω διαμέρισμα σε εσοχή κτήριο του 1965 και στον φάκελο της οικ. άδειας δεν υπάρχει διάγραμμα κάλυψης. Στο διαμέρισμα έχει κλειστεί το μπαλκόνι πάνω από τους υπόλοιπους ορόφους που δεν βρίσκονται σε εσοχή (και ως εκ τούτου δεν υπάρχει υπέρβαση κάλυψης). Εμένα που μου ζητάει να ανεβάσω διάγραμμα κάλυψης τι επιλογές έχω;
  6. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Με κόκκινο έχω σημειώσει το περίγραμμα της αδείας και με μπλε το πραγματοποιούμενο. Δυστυχώς ακόμα δεν έχω την κάτοψη της σύστασης. Στον άξονα των y που υπάρχουν διαφορές είναι λόγω κλεισίματος Η/Χ οπότε μπορώ να το χειριστώ.. Το πρόβλημα είναι στον άξονα των x όπου στο βόρειο μέρος η η μπλε από την κόκκινη αποκλίνει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%. Εκεί δεν ξέρω τι να κάνω..
  7. Καλησπέρα σας, το γράφω εδώ ενώ είναι λάθος γιατί δεν ξέρω που αλλού μπορώ να το γράψω. Πρακτικά έχω μείωση στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτηρίου σε ποσοστό όμως μεγαλύτερο του 5% χωρίς να έχω διαμερισμάτωση. Αυτό λογικά συνέβη γιατί ΟΛΟ το κτίριο έχει μικρότερες διαστάσεις από την άδεια. Σκεφτείτε για παράδειγμα να έχουμε στην άδεια 2 κολλητά διαμερίσματα 10Χ10m που στην πραγματικότητα γίνανε και τα δύο 9Χ9m (μείωση πχ 10%). Δεν κερδίζει δηλαδή το ένα εις βάρος του άλλου. Πως το δηλώνω; Σαν διαμερισμάτωση; Το κτίριο είναι του 2005.
  8. @Pavlos33 Ευχαριστω πολύ και πάλι! Ο λόγος που θέλω να το κάνω είναι ότι πολλές φορές ακίνητα έχουν αυθαιρεσίες της κατηγορίας 1 και της κατηγορίας 3 με αποτέλεσμα ο πελάτης να πληρώνει μεγαλύτερο πρόστιμο. Αν τα δηλώσω όλα κατηγορία 1 το πρόστιμο μειώνεται. Απλά θέλω να δω αν είμαι καλυμένος.
  9. καλημέρα! ευχαριστώ πολυγια την απάντηση! εννοούσα όμως κάτι άλλο. Αν έχω μια παράβαση που κανονικά ανήκει στην κατηγορία 3 (πχ τροποποίηση κουφωμάτων) η οποία όμως έχει γίνει από κατασκευής του κτηρίου πχ το 1970, έχω το δικαίωμα να τη δηλώσω ως παράβαση κατηγορίας 1 γιατί έγινε το 1970; η πρέπει υποχρεωτικά να τη βάλω κατηγορία 3; Ευχαριστώ και πάλΙ!
  10. Καλησπέρα σας, μπορώ να πω ότι έψαξα αρκετά το νήμα, αλλά δεν βρήκα αυτό που ήθελα και έτσι το ρωτάω εδώ. Αν έχουμε παραβάσεις της κατηγορίας 3 (πχ τροποποίηση κουφωμάτων, αύξηση εξωστών έως 20% κτλ) οι οποίες έχουν γίνει από την κατασκευή, δηλαδή προ του 1975 (και αντίστοιχα προ του 1982) μπορώ να τις βάλω ως κατηγορία 1 (και αντίστοιχα κατηγορία 2) ;
  11. Δεν εχει διαφορα το εμβαδον μεταξυ συστασης και συμβολαιου, αλλα μεταξυ κατοψης συστασης και συμβολαιου (στην κατοψη φαινεται μονο το αυτοκινητακι που εστειλα), μαλλον δεν εκφραστηκα σωστα!
  12. Έχω την εντύπωση και εγώ ότι περιλαμβάνεται χώρος μεταξύ των υποστηλωμάτων ο οποίος όμως δεν απεικονίζεται όπως είπα ούτε στα σχέδια της σύστασης ούτε της πολεοδομίας! Αυτές οι δύο κατόψεις δεν διαφέρουν αναμεταξύ τους, μάλιστα αυτή που επισύναψα είναι της σύστασης (και βλέπετε ότι δείχνει μόνο ένα αυτοκίνητο διαστάσεων 4,5 Χ 2,25. Το ίδιο συμβάινει και σε άλλες 2 θέσεις, που είναι και αυτές μεταξύ υποστηλωμάτων. Και γω μέχρι τώρα ήμουν αρκετά μπερδεμένος για το αν πρέπει να το ρυθμίσω ή όχι, αλλά νομίζω με καλύψατε και σας ευχαριστώ πολυ!
  13. @ted78 Καλησπέρα συνάδελφε και ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν έχει χτιστεί τοιχοποιία και μιλάμε μόνο για διαγράμμιση.
  14. Καλησπέρα σε όλους! έχω περίπτωση όπου υπάρχει υπόγειο parking Πολυκατοικίας με μερικές θέσεις στάθμευσης που δεν έιναι παρακολουθήματα και έχουν ΚΑΕΚ και χιλιοστά. Η θέση στάθμευσης που με αφορά, καθώς και άλλες δύο άλλων ιδιοκτητών, ενώ απεικονίζονται στην κάτοψη της πολεοδομίας και της σύστασης 4,50 Χ 2,25 m, έχουν μεγαλύτερο εμβαδόν στο συμβόλαιο (στη δική μου περίπτωση 13,4 τ.μ.). Πως λύνεται το συγκεκριμένο; Πρέπει να κάνω διαμερισμάτωση; Επισυνάπτω και την κάτοψη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.