Jump to content

Steelman

Core Members
 • Content Count

  219
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Steelman last won the day on February 7

Steelman had the most liked content!

Community Reputation

-6 Κακή

About Steelman

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

694 profile views
 1. Συνάδελφε μάλλον δεν θα κατάλαβες τι ζητάω. Ζητώ τα επ. δικαιώματα των Πολ. Μηχανικών ΤΕ. Εσύ μου δείχνεις μια εγκύκλιο του 1957 που αναφέρεται για Πολ. Υπομηχανικούς, Εργοδηγούς, Αρχιτέκτονες κ.τ.λ. Εννοείται ότι το 1957 δεν υπήρχαν Πολ. Μηχανικοί ΤΕ. Λοιπόν, υπάρχει Π.Δ. ή θα κάνουμε εικασίες; Για τους συναδέλφους που ρώτησαν αν μπορούν να υπογράψουν στατική μελέτη σε κτίριο με μεταλλικό σκελετό η απάντηση είναι ναι.
 2. Καλησπέρα συνάδελφε, μήπως θα μπορούσες να μας πεις ακριβώς τα Π.Δ. για τα επ. δικαιώματα των Πολ. Μηχανικών ΤΕ ή να μας υποδείξεις το άρθρο/παράγραφο που απαγορεύει στους συναδέλφους Πολ. Μηχανικούς ΤΕ να μην μπορούν να υπογράψουν μεταλλική κατασκευή;
 3. Kαλησπέρα συνάδελφε. Μηπως θα μπορούσες να παραθέσεις την νομοθεσία και τα λεγόμενα "ισχύοντα νομοθετικά πλαίσια" που όπως ισχυρίζεσαι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο; Μιλάμε πάντα για Π.Δ. και όπως ισχυρίζεσαι την ισχύουσα νομοθεσία.
 4. Kαι επίσημα πλέον: https://www.ihu.gr https://www.ihu.gr/tmimata/politikon-michanikon/ Eυχομαι καλή επιτυχία και καλές σπουδές σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν στις εξετάσεις.
 5. Eννοείται όχι ! Παλιά Π.Δ. δεν υπήρξαν ποτέ για τους Μηχανικούς Τ.Ε. Επίσης δεν τίθεται θέμα, εφόσον από αυτή την χρονιά υπάρχουν ΜΟΝΟ Μηχανικοί Πανεπιστημίων. Τα ΤΕΙ έχουν καταργηθεί. Οπότε το θέμα επ. δικαιώματα Μηχανκών Τ.Ε περνάει στην ιστορία.
 6. Για τους πυλώνες/ιστούς θπάρχει κανονισμός όπου δίνει και το απαιτούμενο βάθος θεμελίων ανάλογα το ύψος. Ο κανονισμός είναι ο ΕΝ 40. Στην θεμελιώση είτε θα πακτώσεις στο έδαφος είτε θα κάνεις θεμέλιο. Για παράδειγμα για ένα γήπεδο που έκανα πρόσφατα μελέτη για 20m πυλώνα φωτισμού είχα 1,0mx1m0mx2.0m θεμέλιο (χωρίς αγκυρώσεις, το θεμέλιο άοπλο εννοείται). *Στο θεμέλιο μην ξεχάσεις τα ανοίγματα για τα καλώδια, έχουν προδιαγραφές για το πόσο πρέπει να είναι.
 7. Μιλάς για Αγγλία συνάδελφε, εδώ όπως σου είπα ξεκινήσαμε 1000 και φτάσαμε 30-40 στο Master. Επίσης εδώ δεν έχει δίδακτρα εκτός τα 300€/εξάμηνο ανάλογα την σχολή που μέσα είναι και το εισιτήριο για τρένα, λεωφορεία κ.τ.λ. Επίσης συνάδελδε @rootbreaker σου εύχομαι κάθε επιτυχία τόσο στις σπουδές αλλά και επαγγελματικά.
 8. Για να βάλουμε τα πράματα σε μια σειρά γιατί ακούγονται πολλά αστεία εδώ μέσα. Στην Γερμανία σε μια χώρα 80 εκ. έχουμε 12000 αποφοίτους Πολ. Μηχανικούς τον χρόνο. Στην Ελλάδα έχουμε 8000 κάθε χρόνο (πριν τα καινούργια 5ετή). Για να ξέρουμε τι λέμε και που βαδίζουμε. Και μας ενοχλεί αν τώρα γίνουν 12000 ή παραπάνω. Δηλαδή λίγη σοβαρότητα παρακαλώ πολύ. Από την στιγμή που δεν υπάρχει φραγμός και ο καθένας στην Ελλάδα μπορεί να τελειώσει τότε να μην ακούμε χαριτωμένα αστεία περί αριθμών εισακτέων και αποφοίτων.
 9. Δεν το νομίζω, ο άνθρωπος δεν γνωρίζω αν μπορεί καν μπορεί να προφέρει την λέξη μεταρρύθμιση σωστά.
 10. Σιγά μην δώσουν και 40 μαθήματα. Είχαν 4 έτη σαν Μηχανικοί ΤΕ, 8-10 μαθήματα είναι αρκετά, στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης στην περίπτωση που έχουν Master στην ίδια κατεύθυνση εννοείται δεν χρειάζεται τίποτα.
 11. Mια χαρά όλα, πολύ θετικό, επιτέλους Μηχανικοί με 5 έτη σπουδών παντού σε όλη την χώρα. Προχωράμε μπροστά, όσοι θέλουν να μείνουν πίσω, μένουν μόνοι τους.
 12. Bλέπω σας ενοχλεί η προσφώνηση συνάδελφος αλλά δεν βλέπω να απαντάτε σε καίρια ερωτήματά μου όπως: Tόσα χρόνια έλεγαν να κλείσουν οι σχολές Μηχανικών ΤΕ ή να γίνουν 5έτη, τώρα έγιναν και πάλι ακούμε παράπονα. Καθαρή περίπτωση βλάβης ή να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα (σύνδρομο κατωτερότητας) επειδή η παιδεία εδώ έχει πιάσει πάτο και ο καθένας που σπουδάζει στην Ελλάδα θεωρεί και τον εαυτό μου μέγιστρο;
 13. Γιατί εξίσωση προς τα κάτω; Εγώ βλέπω εξίσωση προς τα πάνω. Δεν θα υπάρχουν Μηχανικοί με 4 έτη που τόσο ενοχλούσαν, αλλά μόνο Μηχανικοί με 5 έτη και μάλιστα από πανεπιστήμιο.
 14. Συνάδελφε, το μόνο που μου προκαλεί αηδία και γέλιο είναι οι παρατάξεις του ελληνικού πανεπιστημίου. Τουλάχιστον να κρατήσουμε το ακαδημαικό επιπεδο και ας αφήσουμε έξω τις πολιτικές από τα πανεπιστήμια.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.