Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Steelman

Core Members
  • Περιεχόμενα

    296
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    7

Steelman last won the day on Ιούνιος 19 2020

Steelman had the most liked content!

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.664 profile views

Steelman's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γιατί έγινε επιλεγμένη διαγραφή μηνυμάτων; Τέθηκε και το ερωτημα, οτι αν με δεχτεί το ETH για διδακτορικό ή το ΔΠΘ, θα ήταν αστείο εως γελοίο να εκπονηθεί η διατριβή το ΔΠΘ. Επίσης δεν χαρακτήρισα κανέναν εδώ στο forum, ουρακοταγκο ψευτόμαγκα. Τελευταία δημοσιευη μου σε αυτό το forum.
  2. Εννοείται πως τα έχω ζήσει...ερχοτανε κομματοσκυλο στην εξεταστική και έλεγε στον καθηγητή στην ψύχρα, βάλε μου το 5 να φύγω...
  3. https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/8585432/eikones-ntropis-sto-apth-deite-fotografies-apo-to-katestrammeno-ktirio-sto-tmima-viologias Kαι εδώ είναι κάτι που δεν θα δείτε ποτέ στα ξένα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, διότι κυριαρχεί η παιδεία και όχι οι ουρακοτάγκοι ψευτόμαγκες....
  4. Χάρηκα πολύ για τους συναδέφλους που έκαναν τα σχόλια, δείχνουν το τρισάθλιο επίπεδο που επικρατεί στα ελληνικά ιδρύματα και με επιβεβαιώνουν. *bunus για τους συναδέφλους Σπουδασα και στην Ελλάδα και μετά συνέχισα έξω τις σπουδές μου. Για τους νέους που θα επιλέξουν να σπουδάσουν έξω η στην Ελλάδα, εχω περάσει και από τα δυο, εννοείται πως έξω, αλλιώς θα δεις τα 5 χρόνια διδακτορικου απο τους ψευτομαγκες να είναι σπασμενοι Η/Υ και τα αποτελέσματα στον αέρα...αλλά βλέπεις ο ελληναρας το κάνει γιατι δεν έχει ποινη την διαγραφή από την σχολή... Επίσης έξω πληρώνεσαι στο διδακτορικό κατι το οποίο δεν ισχύει στην Ελλάδα. Για να μην ανφερθω στο αστείο με τα κομματα και τις αφίσες...τους βανδαλισμους...υλικές καταστροφές...καταστροφές υποδομών...σαν να είσαι στην εποχή των σηλαίων ένα πράμα...
  5. Συνάδελφε @HAROUL H πλάκα ανά κόμβο έχει δυο στροφές (φχ, φy) και μια μετατόπιση κατά την z (wz). Έχει πολλά χρόνια να κάνω επίλυση με το NEXT, δεν θυμάμαι πως δήλώνει τις ελευθερίες (με 0 ή με -1). Για την ανάλυση το πρόγραμμα υπολογίζει σωστά τα σίδερα. Όταν έχεις μαλακό έδαφος έχεις μεγαλύτερη ευκαμψία, δηλαδή μεγαλύτερη μετατόπιση, μεγαλύτερη δύναμη. Όταν έχεις δυσκαμψία δεν έχεις μεγάλες μετακινήσεις (μικρότερη δύναμη).
  6. Συνάδελφε ο άνθρωπος έδειξε μια φωτογραφία. Στη φωτογραφία διακρίνεται κάθετη διακοπή αρμού σκυροδέτησης. Κάτι το οποιο δεν επιτρέπεται. Ποιός έχει την ευθύνη και ποιος είναι επιλέπων είναι άλλο θέμα και δεν με απασχολεί ούτε με ενδιαφέρει.
  7. Υπάρχει νομοσχέδιο που θα φέρει ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Εγώ το θεωρώ πολύ θετικό. Αν δεν υπήρχε η ανοχή των ιδρυμάτων (δηλαδή, σε περίπτωση καταλήψεων αν κάνει ο φοιτητής καταστροφές να διαγράφεται οριστικά από την σχολή, κάτι το οποπίο δν γίνεται) δεν νομίζω οτι θα είχε πολύ ενδιαφέρον. Από την άλλη τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα φέρουνε πολλά χρόνια έρευνας και γνώσης. Μην ξεχνάτε οτι η πλοιοψηφία των καθηγητών στην Ελλάδα το 80% έχει σπουδάσει έξω. Επίσης θα είναι καλό διότι ίσως τα κρατικά ιδρύματα θα συμμορφωθούν οταν οι φοιτητές θα επιλέξουν τα ιδιωτικά που δεν έχουν καταλήψεις, δεν καταστρέφονται και δεν υπάρχουν φοιτητικές παρατάξεις. Εχω σπουδάσει έξω και δεν έχω πετύχει κανάνεν ψευτόμαγκα ελληνάρα που τόλμησε να κάνει κατάληψη ή να βάψει τόιχο, διότι την επόμενη ημέρα έχει διαγραφεί οριστικά. Οι ψευτομαγκιές μόνο στην Ελλάδα που δεν υπάρχει τιμωρία και ποινή. Γενικά το υποστηρίζω και το βρίσκω θετικό.
  8. Δεν κάνεις ποτέ αρμό σκυροδέτησης κάθετο σε δοκό με υποστήλωμα !
  9. Δεν θα μιλήσω για την κατασκευή του ξυλοτύπου (αυτό είναι άλλο θέμα). Θα μιλήσω για το σκυρόδεμα. Αναλογα το σκυρόδεμα (δηλαδή CEM I και τις κατηγορίες) έχουμε διαφορετικό χρόνο αντοχής θλίψης. Ανάλογα λοιπόν το σκυρόδεμα (το οποίο και μετά το πέρας των 28 ημερών αυξάνει την θλιπτική του αντοχή, η οποία μπορεί και να διαρκλεσει χρόνια μεχρι να φτάσει στο μέγιστο) μπορείς να ξεκαλουπώσεις όταν η αντοχή έχει φτάσει περίπου στο 55% της αντοχής των 28 ημερών. Βέβαια η διάρκεια των 8 ημερών έχει μεγαλύτερη αντοχή από αυτήν των 55% των 28 ημερών. Bέβαια ρόλο παίζουν και η θερμοκρασία, υγρασία, ποιότητα τσιμέντου (CEM) κ.τ.λ.
  10. Συνάδελφε @kfil, δεν σημαίνει ότι ένα παιδάκι που τελειώνει το πολυτεχνείο μπορεί να αναλάβει μελέτες. Όχι μόνο δεν έχει εμπειρία, αλλά ειδικά στο θέμα του σιδερώματος δεν έχει ιδέα. Για να ολοκληρώσω, δεν σημαίνει ότι 5 χρόνια θεωρίας σε χρίζουν μελετητή μηχανικό η κατασκευαστή χωρις την απαραίτητη εμπειρία. Στο εξωτερικό υπογράφει μηχανικός, αλλά μετά ελέγχεται από άλλον μηχανικό. Μην κοιτάς στην Ελλάδα που η πλειοψηφία των δημ. υπαλλήλων είναι όχι μόνο άσχετοι αλλά και επικίνδυνοι. Ετυχε σε εμένα να μου κάνει έλεγχο στατικής μελέτης αρχιτέκτονας...ο άνθρωπας δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί είχα κάνει αρμό σε υφιστάμενη κατασκευή...και με ρωτούσε γιατί ο οπλισμός δεν περνά στην υφιστάμενη κατασκευή...τι να εξηγήσεις και τι να κάνεις...πλακώνεις τα ξύδια και χαλαρώνεις.... Για να κλείσω, προσωπικά αν μου τύχουν οι παραπάνω ξυλότυποι έχω δώσει τον συνάδελφο στεγνα !
  11. Ο ξυλότυπος που ανέβασε ο συνάδελφος @ilias δείχνει μη εμπειρο μηχανικό. Ειδικά ο οπλισμός που έρχεται αριστερά από την Κ1 στον πρόβολο δείχνει μη γνώση του αντικειμένου. Αν ήταν το παραπάνω μάθημα στην σχολή ο παραπάνω θα είχε κοπεί. Ο ξυλότυπος που ανέβασε ο συνάδελφος @cvlengnr δεν είναι μόνο επικίνδυνος αλλά δηλώνει και άγνοια του αντικειμένου. Στην περίπτωση που ήταν μάθημα στο οπλισμένο σκυρόδεμα δεν θα περνούσε το μάθημα. Για τον συνάδελφο @kfil μπορώ να τον διαβεβαιώσω όχι μόνο μπορώ να δω αν μια μελέτη είναι σωστή (πχ. από τον έλεγχο του στατικού τεύχους) αλλά μπορώ και σε έναν ξυλότυπο να δω και τα κατασκευαστικά λάθη εκτός αυτών της μελέτης με πάρα πολυ μεγάλη ευκολία. Και επναλαμβάνω, αν τα παραπάνω σχέδια είχαν πέσει στα χέρια μου, θα επιδίωκα την επικοινωνία με τον μηχανικό και αν άβλεπα ότι είναι άσχετος (όπως φάνηκε στα σχέδια) και δεν έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις, θα ενημέρωνα την δημόσια αρχή.
  12. Προσωπικά αν μου πέσει μελέτη η οποία θέτει σε κινδυνο τον ανθρώπινη ζωή τον έχω δώσει στεγνά τον συνάδελφο. Πρώτα θα τον πλησιάσω προσωπικά και αν συνεχίζει να υποστηρίζει το λάθος του στην συνέχεια στην δημόσια αρχή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.