Μετάβαση στο περιεχόμενο

Steelman

Members
 • Περιεχόμενα

  122
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  4

Φήμη στην κοινότητα

38 Καλή

Σχετικά Steelman

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

304 profile views
 1. Μου αρέσει που μερικοί ακόμη αναφέρονται σε ΤΕΙ...
 2. Τι να προτρέχω συνάδελφε. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής δεν είναι ουτοπίες. Δεν προτρέχω καθόλου, απλά αναφέρω τα γεγονότα και θυμίζω το πρόγραμμα σπουδών τους: Στόχος της Σχολής Μηχανικών είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και η εκπόνηση πρωτότυπης έρευνας στα πεδία που θεραπεύουν τα Τμήματά της. Τα Τμήματα της Σχολής προσφέρουν εκπαίδευση και στους τρείς ακαδημαϊκούς κύκλους σπουδών, προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.
 3. Συγνώμη συνέδλεφε @georgios_m...από ότι γνωρίζω ΔΕΝ υπάρχουν πλέον Μηχανικοί ΤΕ. Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για φαντάσματα; Και επίσης τι σχέση έχουν οι Μηχανικοί με τους τεχνικούς; Λίγη σοβαρότητα παρακαλώ συνέδελφοι !
 4. Συγνώμη συνάδελφοι, η κουβέντα έχει να κάνει με τα επ. δικαιώματα Μηχανικών Π.Ε. Και διαβάζω για τεχνικούς... Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα. Αν θέλετε θέματα τεχνικών ανοίξτε το κατάλληλο thread.
 5. Δεν μας ενδιαφέρει ο τεχνολογικός τομέας. Η κουβέντα έχει να κάνει με επ. δικαιώματα Μηχανικών ΠΕ.
 6. Kαλημέρα συνάδελφοι, συνάδελφε ξέχασέ τα τα TEI. Δεν μας ενδιαφέρουν καν τα ΤΕΙ. Εδώ μιλάμε ΜΟΝΟ για πανεπιστήμια και Μηχανικούς ΠΕ (δηλαδή Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής). Διαδκεδάζω πάρα πολύ συνάδελφε όταν εναφέρομαι σε πανεπιστήμιο και μερικοί μιλάμνε ακόμη για φαντάσματα και για TEI. Aντιγράφω πάλι από την σελίδα του πανεπιστημίου: Στόχος της Σχολής Μηχανικών είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και η εκπόνηση πρωτότυπης έρευνας στα πεδία που θεραπεύουν τα Τμήματά της. Τα Τμήματα της Σχολής προσφέρουν εκπαίδευση και στους τρείς ακαδημαϊκούς κύκλους σπουδών, προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Τι αιρούνται συνάδελφε; Εχεις δει απόφοιτο πανεπιστημίου από πολυτεχνική σχολή να μην έχει επ. δικιαώματα; Και πως να μην διασκεδάζω όταν βλέπω, ενώ αναφέρομαι σε πανεπιστήμια, άλλοι αναφέρονται σε ΤΕΙ. ΔΕΝ μας αφορούν τα ΤΕΙ, εδώ μιλάμε για Μηχανικούς ΠΕ. Ορίστε πρωι-πρωι τι ανγκάζομαι να διαβάζω...
 7. `Εχει σχολη Μηχανικών. Ειναι το ίδιο. Αντιγραφω απο την σελιδα του πανεπιστημιου: Στόχος της Σχολής Μηχανικών είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και η εκπόνηση πρωτότυπης έρευνας στα πεδία που θεραπεύουν τα Τμήματά της. Τα Τμήματα της Σχολής προσφέρουν εκπαίδευση και στους τρείς ακαδημαϊκούς κύκλους σπουδών, προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Να θυμίσω ότι μόνο πανεπιστήμιο και πολυτεχνείο/πολυτεχνικές σχολές μπορούν να αποδώσουν και τους τρεις τίτλους, δηλαδή προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Μου αρέσει όμως που βγάζετε χολή. Το διασκεδάζω. Είδες το πρόγραμμα σπουδών συνάδελφε;
 8. 1. Tο αντικείμενο της συζήτησης είναι τα επ. δικαιώματα. Με την ίδρυση του Διεθνές Πανεπιστημιου Ελλάδος και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έχουμε επίσημα την κατάργηση των ΤΕΙ. 2. Υποστηρίζω την συνθήκη της Bologna και πάντα έκανα αναφορά για τα 5 έτη, είτε σαν 4+1 έιτε σαν 3+2. Αλλά ποτέ σαν 3+1 συνάδελφε. 3. Τα έτη σπουδών στα παραπάνω πανεπιστήμια είναι όπως έχω πει μια προσπάθεια για την συνθήκη της Bologna. Δηλαδή 4 έτη προπτυχιακές και 1 έτος μεταπτυχιακές σπουδές. 4. Στο ΤΕΕ εγγράφονται απόφοιτοι Πανεπιστημίων με συνολικές σπουδές 5 ετών και 300ECTS. Τι λεεί το ΦΕΚ: Σύμφωνα με το άρθρο 1 του π.δ., η ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος του Διπλωματούχου Μηχανικού, κατά ειδικότητα, επιτρέπεται μόνο: Στους κατόχους διπλώματος Μηχανικού αντίστοιχου της ειδικότητάς τους, των πολυτεχνικών σχολών ή τμημάτων πολυτεχνικών σχολών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισοτίμων σχολών της αλλοδαπής κατόπιν τήρησης της διαδικασίας που προβλέπεται από το ν. 3328/2005 (Α’ 80). 5. Αναφέρομαι για τους Μηχανικούς συνάδελφε, παντού είναι 5 έτη σύνολο.
 9. Εμένα μια χαρά μου φαίνεται το σχέδιο. Θα υπάρχει πανεπιστήμιο με την συνθήκη της Bologna. 4+1, σύνολο 5 έτη. Για τα 4ετή ίσως το κάνει όπως την Αγγλία, όσοι δεν έχουν Master είτε με εμπειρία είτε με Master. Μια χαρά όλα ! Συνάδελφε να μην αναφέρουμε πως γίνονται καθηγητές εδώ στην Ελλάδα, δεν συμφέρει κανένα μας. Τα ξέρουμε αυτά και δεν μας ενδιαφέρουν καν. Άστο καλύτερα αυτό το θέμα. Κοιτάμε μπροστά τα καινούργια πανεπιστήμια !
 10. Αγαπητέ συνέδελφε, μπορείς να δεις εδώ το πρόγραμμα από το Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής: Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος είναι τετραετούς φοίτησης (οκτώ ακαδημαϊκών εξαμήνων) και οδηγεί στην απόκτηση του Πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού. Το πρόγραμμα σπουδών είναι εναρμονισμένο πλήρως με τα πρότυπα παναπιστημιακών ιδρυμάτων τετραετούς φοίτησης της αλλοδαπής, αντιστοιχεί σε 240 μονάδες του ευρωπαϊκού συστήματος ECTS και με την ολοκλήρωση του, απονέμεται πτυχίο Επιπέδου 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF) Tο Πρόγραμμα Σπουδών έχει σχεδιαστεί και μορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει με επάρκεια και σε υψηλό επίπεδο το γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης του Πολιτικού Μηχανικού και παρέχει τις σχετικές εξειδικεύσεις των: Δομοστατικών, Γεωτεχνικών, Υδραυλικών και Συγκοινωνιακών Μηχανικών. Μεταπτυχιακές Σπουδές Στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 προσφέρονται και Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ). Eίναι από την επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Και συνάδελφε όπως βλέπεις λέει: Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών δεν λέει Πολ. Μηχανικών ΤΕ. Η διαφορά ποια είναι συνάδελφε; Συνάδελφε όπως είπα ίσως θα είναι τα πρώτα με την συνθήκη της Bologna. Δηλαδή 4+1 στην προκειμένη περίπτωση.
 11. Και βέβαια. Είναι πανεπιστήμιο. Μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να εκπονήσει διδακτορική διατριβή και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής. Μιλάω για το διδακτορικό. Αν η θέση αφορά Πολ. Μηχανικό ΠΕ τότε είτε είσαι από το ΑΠΘ είτε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος είναι ακριβώς το ίδιο. Πέντε χρόνια συνολικές σπουδές με 300ECTS. Και οι δύο είναι Πολ. Μηχανικοί ΠΕ με συνολική διάρκεια 5 ετών και 300ECTS ! Το διδακτορικό είναι άλλο. Αν ζητά θέση με διδακτορικό είτε το έχεις από το ΔΠΘ έιτε από το Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής είναι ακαδημαϊκά το ίδιο. Το ξαναλέω, δεν θα υπάρχει καμία διαφορά π.χ. με τπ ΔΠΘ ή το AΠΘ. Είναι ακαδημαϊκά το ίδιο. Τα πτυχία είναι ακαδημαικά το ίδιο, δεν υπάρχει καμία διαφορά.
 12. Συνάδελφε όταν αποφοιτάς από το πανεπιστήμιο είναι 5 έτη σύνολο. Στο πρόγραμμα αναφέρεται το προπτυχιακό και έχει και μεταπτυχιακό. Σύνολο 5 έτη ή 300ECTS. 4+1 ή 3+2 σαν σύνολο 5 έτη. Αν το πανεπιστήμιο δίνει αυτό το 4+1 σαν τελικό Πτυχίο με όλο το Diploma Supplement να δείχνει 300 ECTS, τότε ναι δεν υπάρχει καμία διαφορά από τον 5ετή απλό διπλωματούχο, που και αυτός έχει συνολικά 300ECTS και σύνολο σπουδών 5 έτη. Και όπως είπα ίσως είναι τα πρώτα που οι απόφοιτοι θα είναι με την συνθήκη της Bologna. Επίσης για όλους σε όσους το έχουν ξεχάσει, με την ίδρυση του Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής ΔΕΝ υππάρχει άλλο TEI. Eίναι πανεπιστήμιο πλέον με το όνομα Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος ή Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής. Δεν το αγγίζει καν η νομοθεσία γαι τα ΤΕΙ !!! Η νομοθεσία που ισχύει για το ΑΠΘ για παράδειγμα είναι ακριβώς η ίδια και γαι το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος ή Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής, δηλαδή με άλλα λόγια συνάδελφοι, μπορούν να δώσουν διδακτορικό τίτλο, όπως το EΜΠ ή το ΔΠΘ ή το ΑΠΘ. Είναι πανεπιστήμιο !!!
 13. Μόνο που δεν θα υπάρχουν πλέον ΤΕΙ. Ήδη το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής στην ουσία και στην πράξη κατήργησαν τα ΤΕΙ. 'Οτι έχουν και οι Πολ. Μηχανικοί. Πέντε έτη ο ένας, πέντε έτη και ο άλλος. Θα έχουν ακριβώς τα ίδια.
 14. Aδιάφορο, ούτε με απασχολεί ούτε με ενδιααφέρει.
 15. Δεν πειράζει, ας έχουν κάτι να ασχολούνται.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.