Jump to content

Steelman

Core Members
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Steelman last won the day on February 7

Steelman had the most liked content!

Community Reputation

-7 Κακή

About Steelman

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

615 profile views
 1. Kαι επίσημα πλέον: https://www.ihu.gr https://www.ihu.gr/tmimata/politikon-michanikon/ Eυχομαι καλή επιτυχία και καλές σπουδές σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν στις εξετάσεις.
 2. Eννοείται όχι ! Παλιά Π.Δ. δεν υπήρξαν ποτέ για τους Μηχανικούς Τ.Ε. Επίσης δεν τίθεται θέμα, εφόσον από αυτή την χρονιά υπάρχουν ΜΟΝΟ Μηχανικοί Πανεπιστημίων. Τα ΤΕΙ έχουν καταργηθεί. Οπότε το θέμα επ. δικαιώματα Μηχανκών Τ.Ε περνάει στην ιστορία.
 3. Για τους πυλώνες/ιστούς θπάρχει κανονισμός όπου δίνει και το απαιτούμενο βάθος θεμελίων ανάλογα το ύψος. Ο κανονισμός είναι ο ΕΝ 40. Στην θεμελιώση είτε θα πακτώσεις στο έδαφος είτε θα κάνεις θεμέλιο. Για παράδειγμα για ένα γήπεδο που έκανα πρόσφατα μελέτη για 20m πυλώνα φωτισμού είχα 1,0mx1m0mx2.0m θεμέλιο (χωρίς αγκυρώσεις, το θεμέλιο άοπλο εννοείται). *Στο θεμέλιο μην ξεχάσεις τα ανοίγματα για τα καλώδια, έχουν προδιαγραφές για το πόσο πρέπει να είναι.
 4. Μιλάς για Αγγλία συνάδελφε, εδώ όπως σου είπα ξεκινήσαμε 1000 και φτάσαμε 30-40 στο Master. Επίσης εδώ δεν έχει δίδακτρα εκτός τα 300€/εξάμηνο ανάλογα την σχολή που μέσα είναι και το εισιτήριο για τρένα, λεωφορεία κ.τ.λ. Επίσης συνάδελδε @rootbreaker σου εύχομαι κάθε επιτυχία τόσο στις σπουδές αλλά και επαγγελματικά.
 5. Για να βάλουμε τα πράματα σε μια σειρά γιατί ακούγονται πολλά αστεία εδώ μέσα. Στην Γερμανία σε μια χώρα 80 εκ. έχουμε 12000 αποφοίτους Πολ. Μηχανικούς τον χρόνο. Στην Ελλάδα έχουμε 8000 κάθε χρόνο (πριν τα καινούργια 5ετή). Για να ξέρουμε τι λέμε και που βαδίζουμε. Και μας ενοχλεί αν τώρα γίνουν 12000 ή παραπάνω. Δηλαδή λίγη σοβαρότητα παρακαλώ πολύ. Από την στιγμή που δεν υπάρχει φραγμός και ο καθένας στην Ελλάδα μπορεί να τελειώσει τότε να μην ακούμε χαριτωμένα αστεία περί αριθμών εισακτέων και αποφοίτων.
 6. Δεν το νομίζω, ο άνθρωπος δεν γνωρίζω αν μπορεί καν μπορεί να προφέρει την λέξη μεταρρύθμιση σωστά.
 7. Σιγά μην δώσουν και 40 μαθήματα. Είχαν 4 έτη σαν Μηχανικοί ΤΕ, 8-10 μαθήματα είναι αρκετά, στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης στην περίπτωση που έχουν Master στην ίδια κατεύθυνση εννοείται δεν χρειάζεται τίποτα.
 8. Mια χαρά όλα, πολύ θετικό, επιτέλους Μηχανικοί με 5 έτη σπουδών παντού σε όλη την χώρα. Προχωράμε μπροστά, όσοι θέλουν να μείνουν πίσω, μένουν μόνοι τους.
 9. Bλέπω σας ενοχλεί η προσφώνηση συνάδελφος αλλά δεν βλέπω να απαντάτε σε καίρια ερωτήματά μου όπως: Tόσα χρόνια έλεγαν να κλείσουν οι σχολές Μηχανικών ΤΕ ή να γίνουν 5έτη, τώρα έγιναν και πάλι ακούμε παράπονα. Καθαρή περίπτωση βλάβης ή να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα (σύνδρομο κατωτερότητας) επειδή η παιδεία εδώ έχει πιάσει πάτο και ο καθένας που σπουδάζει στην Ελλάδα θεωρεί και τον εαυτό μου μέγιστρο;
 10. Γιατί εξίσωση προς τα κάτω; Εγώ βλέπω εξίσωση προς τα πάνω. Δεν θα υπάρχουν Μηχανικοί με 4 έτη που τόσο ενοχλούσαν, αλλά μόνο Μηχανικοί με 5 έτη και μάλιστα από πανεπιστήμιο.
 11. Συνάδελφε, το μόνο που μου προκαλεί αηδία και γέλιο είναι οι παρατάξεις του ελληνικού πανεπιστημίου. Τουλάχιστον να κρατήσουμε το ακαδημαικό επιπεδο και ας αφήσουμε έξω τις πολιτικές από τα πανεπιστήμια.
 12. Δεν είμαι τοπογράφος. Και ξαναρωτώ υπάρχει ΦΕΚ για τους τοπογράφους Μηχανικούς ΤΕ; Αυτό είναι τόσο άκυρο όσο το δαμόκλειο σπάθη του Τσίπρα. Δηλαδή ΔΕΝ ισχύει !
 13. Και επίσημα πλέον τα 5ετή από τα πανεπιστήμια έχουν την ίδια ισχύ με τα πολυτεχνεία: Οι διατάξεις για τα πενταετή των Σχολών Μηχανικών Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση της οικείας Συγκλήτου, μπορεί να ορίζεται η διάρκεια του πρώτου κύκλου σπουδών των Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίων σε δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Η πρόταση της Συγκλήτου περιλαμβάνει ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών που έχει καταρτιστεί από τη Συνέλευση του οικείου Τμήματος. Με απόφαση των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση της επιτροπής της παρ. 3, καθορίζεται η αντιστοιχία Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου, για τα οποία έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση της προηγούμενης παραγράφου, με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.). Ως αντίστοιχα για την εφαρμογή του παρόντος νοούνται δύο Τμήματα αν με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών αποκτώνται αντίστοιχες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για την άσκηση αντίστοιχων δραστηριοτήτων. Δηλαδή και σύμφωνα με τα παραπάνω οι απόφοιτοι των: Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Διεθνούς Πανεπιστημίου και λοιπών άλλων Πανεπιστημίων με σχολές μηχανικών έχουν τα ίδια επ. δικαιώματα με τους απόφοιτους των 5ετών πολυτεχνείων. Πηγή
 14. Eπαναλαμβάνω, το παραπάνω είναι απλά μια απόφαση. Αν δεν υπάρξει ΦΕΚ δεν ισχύει τίποτα. Στην πράξη και στην ουσία ΔΕΝ υπάρχουν επ. δικαιώματα για τους Μηχανικούς Οικονομίας και Διοίκησης.
 15. Οι Μηχανικοί Τ.Ε. (δηλ. Πτυχ. Μηχανικοί ΤΕ) θα εγγράφονται στο ΤΕΕ, που αυτό σημαίνει ότι τα επ. δικαιώματα αρχίζουν και ετοιμάζονται. Είναι πολύ θετικό και ήδη έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. Επίσης λέξεος όπως τεχνολόγοι, υπομηχανικοί κ.τ.λ. δεν έχουν καμία σχέση με το tread αφού αναφερόμαστε σε Μηχανικούς ΤΕ και ΠΕ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.