Jump to content

Steelman

Core Members
 • Content Count

  214
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Steelman last won the day on February 7

Steelman had the most liked content!

Community Reputation

-8 Κακή

About Steelman

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

582 profile views
 1. Eννοείται όχι ! Παλιά Π.Δ. δεν υπήρξαν ποτέ για τους Μηχανικούς Τ.Ε. Επίσης δεν τίθεται θέμα, εφόσον από αυτή την χρονιά υπάρχουν ΜΟΝΟ Μηχανικοί Πανεπιστημίων. Τα ΤΕΙ έχουν καταργηθεί. Οπότε το θέμα επ. δικαιώματα Μηχανκών Τ.Ε περνάει στην ιστορία.
 2. Για τους πυλώνες/ιστούς θπάρχει κανονισμός όπου δίνει και το απαιτούμενο βάθος θεμελίων ανάλογα το ύψος. Ο κανονισμός είναι ο ΕΝ 40. Στην θεμελιώση είτε θα πακτώσεις στο έδαφος είτε θα κάνεις θεμέλιο. Για παράδειγμα για ένα γήπεδο που έκανα πρόσφατα μελέτη για 20m πυλώνα φωτισμού είχα 1,0mx1m0mx2.0m θεμέλιο (χωρίς αγκυρώσεις, το θεμέλιο άοπλο εννοείται). *Στο θεμέλιο μην ξεχάσεις τα ανοίγματα για τα καλώδια, έχουν προδιαγραφές για το πόσο πρέπει να είναι.
 3. Συνάδελφε εσύ κουράζεις και πρέπει να εξηγώ πράματα που έχω πει χίλες φορές γιατί και πως. Πάνε διάβασε τα προηγούμενα post μου αν θέλεις, αλλιώς κουράζεις και βαριέμαι να διαβάζω ανούσια θέματα. Συνάδελφε ποτέ δεν είπα με ενοχλούν τα ΤΕΙ. Αν κατάλαβες αυτά που λες τότε υπάρχει πρόβλημα συννενόησης και πάμε σε κατάσταση "διάτρητης" κατανόησης... Aλλά επειδή έχω κέφια σήμερα θα το ξαναπώ. Είπα ότι καλό είναι η εξειδίκευση να υπάρχει όπως ορίζει η Βologna και όχι όπως στην Ουγκάντα που κάνεις τα μαστεράκι για χαβαλέ και για πλάκα...και που σαι...το 10άκι μέσα έτσι; Τώρα από τα παραπάνω αν κατάλαβες ότι οι Μηχανικοί πρέπει να σπουδάζουν στο εξωτερικό αλλιώς δεν...τότε πάμε σε κατηγορία Τσίπρα...άντε να βγάλεις νόημα και άκρη δηλαδή...και τι να εξηγήσεις...
 4. Συνάδελφε, στην Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία ΔΕΝ πληρώνεις για το Μaster. Και ΔΕΝ πας στο Μaster !!! Ξεκινάνε 1000 και στο Master είμαστε 50 το πολύ. Το Μaster στην Ελλάδα είναι σουπέ. Όλοι τελειώνουν με 10. Ε ναι, πτυχιακή στην Ουγκάντα που δεν έχει σχέση με Bologna, λες εκεί που είσαι αραχτός, που σαι δικέ μου, λέω να χτυπήσω ένα Master γιατί τώρα είναι πολύ της μόδας... Το Master είναι προαιρετικό γιατί όπως είπα εδώ είναι σουπέ. Έξω είναι στις βασικές σπουδές του 3+2. Συνάδελδε, ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς τελειώσαν έξω, αλλά δεν είναι ο διάτρητος Αλέξης Φατσέας με τη Δαμόκλειο σπάθη να χαρίζει γέλιο !!! Και όταν δεν έχεις σχέση με σπουδές στο εξωτερικό Γερμανία ή Ελβετία ή δεν ξέρω γω, και απλά με εικασίες προσπαθείς να δείξεις ότι το Master είτε εδώ ή έξω είναι το ίδιο τότε είσαι διάτρητος στις γνώσεις που έχεις για το Master και την συνθήκη της Bologna. Eπίσης συνάδελφοι σε ποια άλλη χώρα βλέπετε το φαινόμενο ότι το "παιδί" πρέπει να σπουδάσει, όταν το "παιδί" ΔΕΝ μπορεί να σπουδάσει ! Δεν πέρασε ο Κωστάκης; Δεν υπάρχει πρόβλημα, στείλτον Βουλγαρία. Το παιδί πρέπει να τελειώσει γιατρός ! ΟΥΓΚ λέμε ! Στο εξωτερικό όταν δεν μπορείς να σπουδάσεις μαθαίνεις τέχνη και μάλιστα όλοι σέβοναι ο ένας τον άλλο. Εδώ στην Ουγκάντα επειδή υπάρχει το σύνδρομο κατωτερότητας, όχι μόνο δεν υπάρχει σεβασμός (διότι ΔΕΝ υπάρχει παιδεία) αλλά αυτός που τελείωσε ΑΠΘ θα την πει στον άλλο που τελείωσε ΔΠΘ και πάει λέγοντας ! Τσίρκο καταστάσεις συνάδελφοι !!!
 5. Συνάδελφε, αν εσύ δέχεσαι ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας να τελειώνει νύχτα και μάλιστα από το ΕΜΠ δικαιώμά σου και σεβαστή η άποψή σου. Το να προσπαθείς να επιβάλεις όμως την άποψή σου με απαντήσεις τύπου τρολ και μαζεύτε το εγώ προσωπικά γελάω και το διασκεδάζω. Και μην αναφέρεις το Μaster στην Ελλάδα που είναι σουπέ όλοι τελειώνουν με 10 και το έκαναν μόνο και μόνο για να προσφέρει και η Ουγκάντα Master επειδή ήταν και είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που ΔΕΝ ακολουθεί την Bologna. Tα υπόλοιπα που λες τα προσπερνώ σαν χαριτωμένα αστειάκια. Σπάνια θα κοπείς σε Μaster αλλά όχι να φτάσεις μέχρι εκεί. Μην κοιτά εδώ που ότι πετάξεις θα το τελειώσει. Εκεί από τους 1000 φτάνουν στο Μaster 50. Tα λες όμως τόσο χαριτωμένα...ΔΕΝ είναι Ουγκάντα έξω για να κάνεις σουπέ Master όπως εδώ. Εκεί έχεις 17 μαθήματα συν Master Thesis. Εδώ τι Master να κάνεις; Αφού και να μην κάνεις καλύπτεσαι με το δίπλωμα στα 5 έτη. Απλά το κάνεις σουπέ γιατί όλοι στην Ευρώπη το έχουν σαν σοβαρό μεταπτυχιακό και εδώ μοιράζεται λες και πετάς φευβολάν. Αν γίνει 3+2, αμέσως λαμβάνει άλλη σοβαρότητα το Master, εννοείται και όχι όπως τώρα που είναι για τους τύπους (το ξαναλέω εδώ ΔΕΝ χρειάζεται καν, έχει το δίπλωμα τνω 5 ετών που σε καλύπτει υποτίθεται). Την καλημέρα μου συνάδελφοι.
 6. H αλήθεια είναι ότι η πολιτεία κάποτε αποφάσισε ότι όλοι πρέπει να αποκτήσουν δίπλωμα, ή το χειρότερο με την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αριστούχοι κ.τ.λ. Εννοείται με αυτές τις τριτοκοσμικές αποφάσεις το επίπεδο πέφτει κατακόρυφα. Δεν γίνεται εγώ να ξεσκίζομαι στο διάβασμα και ο άλλος όπως ο Τσίπρας ή επειδή είναι κομματόσκυλο να τελειώνει νύχτα και στην χειρότερη να αντιπροσωπεύει το ΕΜΠ ! Δεν γίνεται απλά δεκτό. Για την έρευνα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για εδώ στην Ουγκάντα όταν λόγω συμφερόντων ή δυναμικότητας καθηγητών τις περισσότερες φορές απορρίπτεται. Μιλάμε για χαοτικές καταστάσεις σήμερα. Στο εξωτερικό τα πράματα είναι πολύ απλά. Στην Γερμανία όλοι σχεδόν έχουν πρόσβαση. Αλλά εκεί μέσα αρχίζει η διαλογή και μερικοί δεν σπουδάζουν καν ή αλλάζουν σπουδές ή τα παρατάνε γιατί άλλα περίμεναν άλλες δυσκολίες αντιπετώπισαν, μερικοι μετά το διδακτορικό προχώρησαν και στο habil κ.τ.λ. Επίσης οι υποδομές είναι μέρα με την νύχτα. Εδώ είναι το αντίθεο. ΌΤΙ πετάξεις μέσα θα το βγάλει.
 7. Συνάδελφε, για τι αριστούχους μιλάμε; Eδώ λέμε ο Τσίπρας και πόσοι ακόμη χειρότεροι τελειώνουν ΕΜΠ ! Πλάκα μας κάνεις; Τεμπέληδες δεν ξέρω αλλά ηλίθιοι δεν θα το απέκλεια. Και το ηλίθιοι είναι λίγο άκυρο, αλλά ελέω Τσίπρα κέρδισαν και αυτόν τον τίτλο.
 8. Λοιπόν για να σταματήσουμε με τα αστεία και να δείξουμε σοβαρότητα. Το έχω πει πολλές φορές το ξαναλέω. Ήρθαν παιδιά από το ΕΜΠ για Master στην Γερμανία με την κλασσική στάση, είμαστε του ΕΜΠ κάντε στην μπάντα, και τα καημένα ΔΕΝ μπορούσαν να περάσουν μεταλλικές στο Master. Tους κόπηκε η μαγκιά όταν φτάσανε στην 3η προσπάθεια και τους πέρασαν τελικά για να μην κλαίνε όταν γυρίσουν πίσω. Όσοι δεν έχετε σχέση με σπουδές στην Ευρώπη όπως Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία και άλλες χώρες δεν θα ασκείτε κριτική ούτε θα εκφέρετε άποψη. Καλά η Ελλάδα αλλά μέχρι ένα σημείο...η κοπέλα μου ο ήλιος και η παραλία. Ο κλασσικός έλληνας φοιτητής είναι με το φραπέ στο χέρι, 10t μαγκιά, καταλήψεις, εκλογές κ.τ.λ. Αυτά είναι ωραία, αλλά ΜΟΝΟ για την Ελλάδα. Έξω γελάνε με αυτά. Ήρθαν και οι μάγκες του ΕΜΠ και φύγανε σαν κοτόπουλα ! Όχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν και καλοί φοιτητές, αλλά τι να το κάνω όταν φτάνω στο διδακτορικό 5 έτος, μπαίνει μέσα ο ουρακοτάγκος της κατάληψης και τα σπάει όλα, μαζί με τις μετρήσεις του διδακτορικού και όλα τα μηχανήματα. Ή στις εκλογές που τα θύματα οι φοιτητές νομίζουν ότι παράγουν έργο ή λαμβάνουν μέρος σε πολιτικό λόγο ή ιδέες. Οι σπουδές στην Ελλάδα έχουν υποβαθμιστεί. Και το λέω με βαριά καρδιά, γιατί ενώ ξέρω ότι έχουμε πολύ καλό πνευματικό επίπεδο και δυναμικό, δυστυχώς στα πανεπιστήμια το επίπεδο έχει πέσει τόσο πολύ και φαίνεται και στην πράξη. Φοιτητής που δεν σέβεται το ίδρυμα που σπουδάζει, δεν σέβεται τον ευατό του και τις σπουδές του. Αν διαφωνείτε πάρτε μπογιες και αρχίστε και βάψτε τα σπίτια σας έτσι, ή ρημάξτε το ή βγάλτε χολή όπως το κάνετε σε κάτι ξένο προς εσάς, δηλαδή τα ιδρύματα. Γιατί μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σας και η μαγκιά σας. Αυτά τα τριτοκοσμικά φαινόμενα πρέπει να εξαφανιστούν. Να λάμψει πάλι η ελληνική ακαδημαική κοινότητα και εντός τον συνόρων και να μην χρειάζεται να φτάσω μέχρι Αμερική για να με σεβαστούν και δουν την λάμψη αυτή.
 9. Συνέδελφε @KF μην μπαίνεις στοκ κόπο καν...θα μας γελάνε και οι πέτρες...Μόνο από TUM, Delft ΕΤΗ να δείξω θα ντραπείς που έκανες το αστείο και ανέβασες αυτές τις photo όταν στο AΠΘ οι κοπέλες φοβούνται να πάνε στο campus το απόγευμα μην πέσουν θύμα βιασμού και στην ΑΣΟΕΕ και πόσες άλλες παράγκες γίνεται παρεμπόριο για να μην μιλήσω για εμπόριο ναρκωτικών...δηλαδή λίγη σοβαρότητα. Και ωραίες οι αστείες photo που ανέβασες, αλλά για να καταλάβεις πόσο Ουγκάντα είμαστε, σε ένα μέσο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη έχει χρηματοδότηση 400€ εκ. τον χρόνο...δηλαδή συνάδελεφε...σε παρακαλώ πολύ, λίγη σοβαρότητα. Και δεν κάνω τον κόπο να δείξω τις άλλες παράγκες στην Ελλάδα που τα έχουν καταστρέψει οι φοιτητές και που δείχνει όχι μόνο η παιδεία έχει πιάσει πάτο, αλλά παράλληλα μη σεβασμό στα ιδρύματα και στις σπουδές τους. Ουγκάντα συνέδελφε ! Ουγκάντα !!!
 10. Mα είστε σοβαροί; Συγκρίνετε Ελλάδα με Ευρώπη; Xαχαχαχα... Το ΕΜΠ Μιλάμε για πραγματικές τριτοκοσμικές καταστάσεις στην παιδεία. Τραγικά πράματα όχι αστεία. Για γέλια και για κλαματα ένα πράμα. ΑΣΟΕΕ Ρε σεις, ούτε στην Ουγκάντα αυτά...
 11. Μιλάς για Αγγλία συνάδελφε, εδώ όπως σου είπα ξεκινήσαμε 1000 και φτάσαμε 30-40 στο Master. Επίσης εδώ δεν έχει δίδακτρα εκτός τα 300€/εξάμηνο ανάλογα την σχολή που μέσα είναι και το εισιτήριο για τρένα, λεωφορεία κ.τ.λ. Επίσης συνάδελδε @rootbreaker σου εύχομαι κάθε επιτυχία τόσο στις σπουδές αλλά και επαγγελματικά.
 12. Για να βάλουμε τα πράματα σε μια σειρά γιατί ακούγονται πολλά αστεία εδώ μέσα. Στην Γερμανία σε μια χώρα 80 εκ. έχουμε 12000 αποφοίτους Πολ. Μηχανικούς τον χρόνο. Στην Ελλάδα έχουμε 8000 κάθε χρόνο (πριν τα καινούργια 5ετή). Για να ξέρουμε τι λέμε και που βαδίζουμε. Και μας ενοχλεί αν τώρα γίνουν 12000 ή παραπάνω. Δηλαδή λίγη σοβαρότητα παρακαλώ πολύ. Από την στιγμή που δεν υπάρχει φραγμός και ο καθένας στην Ελλάδα μπορεί να τελειώσει τότε να μην ακούμε χαριτωμένα αστεία περί αριθμών εισακτέων και αποφοίτων.
 13. Δεν το νομίζω, ο άνθρωπος δεν γνωρίζω αν μπορεί καν μπορεί να προφέρει την λέξη μεταρρύθμιση σωστά.
 14. Συνέδελφε δεν θαυμάζω τίποτα. Ότι προκύψει από τον νόμο. Θεωρώ υποτίμηση της νοημοσύνης να συγκρίνομαι με κάποιον σαν τον Τσίπρα. Και ναι, ο Τσίπρας θεωρείται στο ότι πετάξω μέσα.
 15. Σιγά μην δώσουν και 40 μαθήματα. Είχαν 4 έτη σαν Μηχανικοί ΤΕ, 8-10 μαθήματα είναι αρκετά, στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης στην περίπτωση που έχουν Master στην ίδια κατεύθυνση εννοείται δεν χρειάζεται τίποτα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.