Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

nikolaras

Core Members
  • Περιεχόμενα

    763
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nikolaras's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done

Recent Badges

36

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό καταλαβαίνω και εγώ. Από τη ΔΕΗ μου είπαν ότι μάλλον πρέπει να είναι ο επιβλέπων (χωρίς να είναι σίγουροι).
  2. Καλησπέρα σας Την Βεβαίωση εκδίδει ο Επιβλέπων μηχανικός ή δεν απαιτείται αυτό ? Είδα ότι έχει ερωτηθεί πάλι, αλλά δεν βρίσκω αν απαντήθηκε.
  3. Καλησπέρα σε όλους, Για έκδοση ΗΤΚ σε υπόγεια θέση στάθμευσης με χιλιοστά. Στο tab επιφάνειες μήπως πρέπει να γίνεται καταχώρηση της επιφάνειας και στο πεδίο ''Κλειστές Θέσεις Στάθμευσης (τ.μ.)'' και στο πεδίο ''Χώροι βοηθητικής χρήσης (τ.μ.)'' ; Στην περίπτωση που καταχωρηθούν τα τ.μ. μόνο στο πεδίο ''Κλειστές Θέσεις Στάθμευσης (τ.μ.)'': 1) Εμφανίζει την παρατήρηση: ''Το άθροισμα των επιφανειών Κύριας και Βοηθητικής Χρήσης της καρτέλας «Επιφάνειες» πρέπει να ισούται με το άθροισμα των επιφανειών της καρτέλας «Χρήσεις»'' 2) Δεν εμφανίζει απαίτηση ανάρτησης κάτοψης.
  4. Η παρέμβασή μου αφορούσε μόνο την ΔΔ μεταξύ δύο οριζοντίων ιδιοκτησιών, όπου τα σχέδια της Ο.Α. συμπίπτουν με αυτά της Σύστασης ΟΙ , αλλά παρουσιάζουν μία διαφορά με την υλοποιημένη κατάσταση (τμήμα περίπου 1,50 τ.μ.). Από ότι κατάλαβα η (σεβαστή) άποψη του Δημήτρη είναι ότι η περίπτωση δεν εντάσσεται στην ΔΔ. Η ένσταση μου είναι ότι από το άρθρο 100 παρ. 8, δεν συνάγεται κάτι τέτοιο. Θα έπρεπε να αναφέρεται σαφώς ότι όταν η σύσταση δεν συμφωνεί με την υφιστάμενη κατάσταση, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η ΔΔ. Είναι παράλειψη ? Φυσικά και απαιτείται κατόπιν Τροποποίηση Σύστασης ΟΙ, όταν θα πρέπει να γίνει δικαιοπραξία. Αλλά νομίζω ότι το πνεύμα του Νόμου είναι ότι πρέπει να αποτυπώνεις την πραγματική κατάσταση έστω και αν αυτό δεν επιλύει όλα τα προβλήματα. Η παραβίαση Κ.Χ. συμφωνώ ότι επιλύεται, όταν υπάρχει δυνατότητα με το άρθρο 98.
  5. 1. Η άποψη σου ίσως στέκει από Νομική άποψη. Όμως στο άρθρο 100 η παρ. 8 δεν αναφέρεται κάτι σχετικά: "Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος. Ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος, υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Στην περίπτωση αυτήν, ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά όροφο. Η διαμερισμάτωση ορόφου κατά την παρ.8 εφαρμόζεται υποχρεωτικά όταν υπάρχει διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας. Η διαμερισμάτωση ορόφου μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη χωρίς απαίτηση συναίνεσης. Στην περίπτωση που η διαμερισμάτωση αφορά και κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, απαιτείται συναίνεση κατά το άρθρο 98." Και μάλιστα αναφέρει ότι δεν απαιτείται συναίνεση. Θα έπρεπε να λέει ότι δεν απαιτείται συναίνεση όταν η πραγματική κατάσταση μεταξύ των ιδιοκτησιών είναι σύμφωνη με την Σύσταση ΟΙ. Βέβαια μετά την ρύθμιση απαιτείται Τροποποίηση της Σύστασης για να γίνει συμβολαιογραφική πράξη. Αλλά το θέμα είναι η ένταξη σαν ΔΔ στον 4495/17. 2. Η παρ. 8 του άρθρου 98 αναφέρεται σε υπερβάσεις σε χώρους αποκλειστικής χρήσης και είναι κάπως διαφορετικό θέμα.
  6. Καλημέρα. Εδώ υπάρχει μία σημαντική διαφορά μεταξύ αυτής της άποψης και εκείνης του Δημήτρη. Η άποψη του Δημήτρη είναι ότι άν η σύσταση διαφέρει από την πραγματικότητα τότε υπάρχει ιδιοκτησιακό θέμα και δεν έχουμε Δ.Δ. Όμως η παρ.8 του άρθρου 100 δεν αναφέρει πουθενά την λέξη σύσταση. Μία τέτοια ερμηνεία θα ακύρωνε σε πολλές περιπτώσεις την εφαρμογή του άρθρου. Αν υπήρχε τέτοια πρόθεση θα έπρεπε απλά και εδώ να ζητάει συναίνεση.
  7. Επανέρχομαι στο ανωτέρω ερώτημα μου. Έχω την άποψη ότι σύμφωνα με το άρθρο 29 του Ν.4495, όπως έχει διαμορφωθεί, αρκεί το κτίσμα να έχει ρυθμισθεί με τον Ν.4495, να βρίσκεται σε στάδιο οριστικής υπαγωγής ή περαίωσης (χωρίς επιλογή "προς Νομιμοποίηση/έγκριση κατεδάφισης), ώστε να υπάρχει δικαίωμα κατεδάφισης του με έγκριση εκτέλεσης εργασιών. Είναι σωστή η άποψη μου ?
  8. Καλησπέρα σας Πρόκειται να εκδοθεί έγκριση εργασιών κατεδάφισης σε ισόγεια κατοικία σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ.4γ του Ν.4495/17. Το κτίσμα έχει υπαχθεί στον Ν.4495/17 και ρυθμίσθηκε ως Κατηγορία 1. Για να εκδοθεί έγκριση εργασιών θα έπρεπε στην υπαγωγή να έχει επιλεγεί "προς νομιμοποίηση/έγκριση κατεδάφισης"?. Στο σχετικό σημείο του αρθρου 29 αναφέρει: " Να έχει ενταχθεί στις ρυθμίσεις του ...παρόντος και να έχει περαιωθεί η διαδικασία ή να είναι σε στάδιο οριστικής υπαγωγής.." Δεν αναφέρεται ο τύπος αυθαιρεσίας. Ευχαριστώ
  9. Καλησπέρα σας Πρόκειται να εκδοθεί έγκριση εργασιών κατεδάφισης σε ισόγεια κατοικία σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ.4γ του Ν.4495/17. Το κτίσμα έχει υπαχθεί στον Ν.4495/17 και ρυθμίζεται ως Κατηγορία 1 προ του έτους 1975. Στον τύπο αυθαιρεσίας της ρύθμισης θα επιλεγεί "Ρύθμιση" ή " Έκδοση άδειας Νομιμοποίησης/ έγκριση κατεδάφισης" ?
  10. Άμα φάμε τον Ιούλιο η τρίμηνη παράταση θα είναι δίμηνη.
  11. Το ζητάνε επειδή δεν προλαβαίνουν τα συμβόλαια πριν τις 30-6-21. Νομίζω πάντως, ότι στα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα αναρτήσω τα σχέδια του 4495/17, τα υπάρχοντα σχέδια της Συστασης καθώς και την βεβαίωση της Πολεοδομίας περί απώλειας του φακέλλου της οικ. άδειας.
  12. Καλημέρα Σε διαμέρισμα κατασκευής του έτους 1970, λόγω απώλειας του φακέλλου της οικοδομικής άδειας έγινε ρύθμιση παραβάσεων με τον Ν.4495/17 ως ακίνητο κατηγορίας 1 στο σύνολο του διαμερίσματος, και χρήση των σχεδίων που συνόδευαν την Σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Τώρα ζητείται η έκδοση ΗΤΚ για μεταβίβαση του διαμερίσματος. Θα απαιτηθεί ανασύσταση του φακέλλου της οικοδομικής άδειας ?
  13. Δεν περίμενα τέλεια σύμπτωση. Όμως η απόκλιση είναι τέτοια, που αν το ακίνητο δεν ήταν πχ. το γωνιακό, θα υπήρχε περίπτωση σε σειρά παρόμοιων οικοπέδων, να το μπερδέψει κανείς με το γειτονικό του. Και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι εικόνα εντοπισμού αυτή κατά την γνώμη μου.
  14. Στα δύο συνημμένα εμφανίζεται 1. Ο γεωγραφικός εντοπισμός 2. Η εμφάνιση του στο έντυπο της άδειας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.