Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αξίζει να σπουδάσω Τοπογράφος Μηχανικός;


Recommended Posts

Σας χαιρετω ολους. Το θεμα πιστευω ειναι ξεκαθαρο! Αξιζει να σπουδασει κανεις στην ΑΤΜ εν ετη 2014;

 

Καλυτερα Πολιτικος Μηχανικος;

 

Προσωπικα το αντικειμενο του Τοπογραφου μου αρεσει 1000 περισσοτερο καθως μου δινει την ευκαιρια να εργαστω σε κατασκευες ενω παραλληλα δεν ειναι δουλεια που σε κραταει μεσα σε ενα γραφειο. Τα πραγματα στο εξωτερικο για ενα Τοπογραφο πως ειναι; Εχω γνωστο προσωπο στο εξωτερικο ο οποιος λεει πως οι τοπογραφοι ειναι σε ζητηση καθως ειναι απαραιτητοι σε καθε εργο και οι πρωτοι που θα ασχοληθουν με αυτο...Τι γνωμη εχετε λοιπον;

 

Υ.Γ 

 

(Δεν σκοπευω να μεινω στην Ελλαδα για εργασια)

Link to comment
Share on other sites

Μελλοντικέ συνάδελφε (εάν επιλέξεις τελικά κάποιον τομέα μηχανικού ), το θέμα σου θα μεταφερθεί στην σωστή κατηγορία η οποία είναι "

Εργασιακά - Διαδικαστικα --> Εκπαίδευση --> Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά, όπου και μπορεί να συνεχιστεί..

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή επιτυχία σε όποια επιλογή σου!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Quibrick φαίνεσαι αρκετά συνειδητοποιημένος.

 

Σε ενημερώνω ότι για το τοπογράφο ισχύουν όλα όσα είπες.

 

 +   Αν σπουδάσεις στη Ελλάδα θα είσαι τοπογράφος & 1/2 πολιτικός μηχανικός.

 

Ένα αρνητικό είναι πως αν του πολιτικού μηχανικού οι αμοιβές στο εξωτερικό είναι πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με τις άλλες ειδηκότητες, για τους τοπογράφους ισχύει ακόμα περισσότερο.

Edited by civil_marios
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για εμενα παντως, οι ειδικοτητες  που  εχουν καποια προοπτικη παντα με τα σημερινα δεδομενα ειναι του μεταλλειολογου μηχ. και του τοπογραφου, αν και βεβαια φυσικα μετραει το μερακι και η ορεξη που εχει ο καθενας να ασχοληθει με κατι το οποιο ανηκει στο ευρυτερο φασμα των γνωσεων του και οχι μονο με αυτο που εχει σπουδασει.

Link to comment
Share on other sites

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος δεν θα έχουν σχέση με κατασκευές...Ποιος τοπογράφος και π.μ. ...? Τα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ηλεκτρολόγος ή μηχανολόγος, προγραμματιστής, πληροφορική κ.τ.λ. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το επάγγελμα του μέλλοντος είναι αυτό που σου αρέσει....

Αντί να ψάξεις 'το καλύτερο', ψάξε τι σου αρέσει....

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...Η αληθεια ειναι πως δεν ψαχνω το επαγγελμα του μελλοντος...Ψαχνω για ενα επαγγελμα το οποιο θα μου αρεσει και θα μου δωσει τη δυνατοτητα να ζησω αξιοπρεπως.Δεν ειχα ποτε το ονειρο να πλουτισω. Οσο για τους Μηχανολογους/Ηλεκτρολογους το εχω σκεφτει πολλες φορες...Ειναι γεγονος οτι θα γνωρισουν τις δοξες τους...Ωστοσο ο κοσμος θα παψει να χρειαζεται κτηρια,δρομους,γεφυρες?Το επαγγελμα του Τοπογραφου μου κανει ενα κλικ για τους λογους που ανεφερα και στο προηγουμενο ποστ μου...Επομενως ρωταω απλα τι γνωμη εχετε καθαρα για το επαγγελμα...Αξιζει ενας 18 χρονος να ακολουθησει το δρομο αυτο απο τη στιγμη που του αρεσει?

Edited by Quibrick
Link to comment
Share on other sites

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος δεν θα έχουν σχέση με κατασκευές...Ποιος τοπογράφος και π.μ. ...? Τα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ηλεκτρολόγος ή μηχανολόγος, προγραμματιστής, πληροφορική κ.τ.λ. 

 

Γιατί ποιός είπε ότι αν σπουδασεις Τοπογράφος δεν μπορείς να ασχοληθείς με την πληροφορική παρά μόνο στις κατασκευές;; Υπάρχει και ολόκληρο μεταπτυχιακό Γεωπληροφορική στην Σχολή των Τοπογράφων του ΕΜΠ μαζί με αυτή των Ηλεκτρολόγων.. Επομένως επάγγελμα του μελλόντος δεν υπάρχει, υπάρχουν επαγγέλματα που πρέπει να προσαρμόζονται στο μέλλον..

 

Προσωπική γνώμη αξίζει -αν σου αρέσει- να γίνεις Τοπογράφος. Πολλές διέξοδοι, πολλοί τομείς που μπορείς να ασχοληθείς, βασική ειδικότητα σε πολλές εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες και στην Ελλάδα μικρός ο αριθμός των Τοπογράφων σε σχέση με άλλες ειδικότητες (π.χ. Αρχιτέκτονες και Πολιτικοί).. Βέβαια στην Ελλάδα που όλοι κάνουν τα πάντα μικρή σημασία έχει..

Edited by Van_pan
Link to comment
Share on other sites

θα μπω και εγώ στο πειρασμό να γράψω την γνώμη μου που είναι ταυτόσημη με του κ Συγγρού (+1 και από εμένα) Εμένα μου άρεσε να σπουδάσω κάτι με το οποίο να φανώ χρήσιμος στην πατρίδα της μητέρας μου που αγαπούσα  και ήταν στην περιφέρεια Επομένως θα μπορούσε να είναι και γεωπόνος ή κτηνίατρος κλπ αλλά επειδή αγαπούσα και τα μαθηματικά και επειδή μου άρεσε και το ύπαιθρο και όχι το γραφείο τόσο πολύ , και επειδή είδα ένα εκλεκτό συνάδελφο ΠΜ  (που τώρα έχω συνεργαστεί αρκετές φορές) που τότε στα μάτια μου σαν παιδί φάνηκε σαν θεός , διάλεξα Αγρονόμος τοπογράφος Μηχανικός Και φυσικά δεν το μετάνιωσα

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.